Saled,Kuzee, Vlissingen

Speciale ledverlichting in wasstraten van Kuzee

Zoals veel carwash-ondernemers, kijkt ook de familie Kuzee hoe ze zich op verschillende gebieden kunnen onderscheiden van de rest. Op het gebied van licht wilde de Zeeuwse ondernemers het ook goed aanpakken. Geen simpele peertjes hoog in het plafond, maar een speciaal verlichtingsplan met energiezuinige en net even wat anders gekleurde lampen.  

Bij Autowaspark Kuzee in Vlissingen is gekozen voor felblauwe led tl-verlichting (zie hoofdfoto). Vanuit gedeelde contacten kwamen Ruud Kuzee en Stef de Graaf van verlichtingsleverancier Saled met elkaar in contact. “Wij doen meerdere dingen voor Eenzet Carwash, een partij waarmee de familie Kuzee ook veel samenwerkt”, stelt De Graaf. Het gevoel tussen beide partijen was zo goed dat de samenwerking steeds verder wordt uitgebreid. “Onlangs hebben we de verlichting in Vlissingen mogen doen. Binnenkort komt daar de locatie in Middelburg bij en ook voor het paradepaardje dat in Terneuzen gebouwd gaat worden, verzorgen wij de verlichting.”

Wisselwerking

Voor de familie Kuzee was het belangrijk om rond te tafel te gaan met een partij die over veel dingen hetzelfde denkt als zij, een partij die meedenkt. “We kunnen wel veel lampen verkopen, maar het moet wel functioneel zijn. Het belang moet zijn dat een klant tevreden is en niet dat er per se veel verkocht wordt.” Volgens De Graaf is het een wisselwerking tussen twee bedrijven. “Het gevoel moet goed zijn. Vanuit de klant, maar ook wij moeten er een goed gevoel aan overhouden. Daarom blijven we na afloop van een project altijd in contact, feedback is heel belangrijk.”

Wat het ook goed deed volgens De Graaf is het led-ontzorgplan. “We hebben de filosofie dat mensen moeten doen waar ze goed in zijn.” Volgens hem is voor zeer veel bedrijven verlichting slechts een bijzaak. Het heeft geen prioriteit. “Om deze bedrijven te ontzorgen nemen wij alle zaken rondom de lampen over. Als er een lamp niet goed werkt dan komen we binnen 48 uur om het te repareren. Sowieso zit er vijf jaar garantie op.” Volgens hem is de terugverdientijd ongeveer drie jaar.

Kuzee

Onlangs werd Autowaspark Kuzee in Vlissingen voorzien van 70 blauwe led-tubes. De buizen zijn inmiddels geïnstalleerd en creëren een nieuwe lichtbeleving in de dubbele roll-over units. Autowaspark Kuzee heeft meerdere carwashbedrijven die gevestigd zijn op populaire locaties in de provincie Zeeland. Momenteel wordt er volop gewerkt aan enkele locaties.

Binnen korte tijd wordt gestart met de bouw van het nieuwe grootschalige paradepaardje in Terneuzen. In deze vestiging zal ook de logistieke tak van Kuzee (berging, autotransport en pechhulp) zich gaan vestigen. De geslaagde omzetting van de wasstraat in Vlissingen heeft eigenaar Ruud Kuzee doen besluiten ook deze vestiging in Terneuzen volledig te voorzien van led-carwashverlichting.

Lees ook:

Auteur: Thom Mandos

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.