poetsen, mini

Ierse coureur komt met on-demand waterloze wasservice

Voormalig coureur Emmet O’Brien heeft in Ierland een on-demand waterloze wasservice opgericht. Zijn bedrijf No-H2o, heeft een soort Uber-achtige app gelanceerd waarbij gebruikers hun auto op kunnen laten halen, laten wassen en vervolgens weer teruggebracht krijgen. Het bedrijf is bezig om 2 miljoen euro te vergaren om de service ook internationaal in de markt te zetten.

Het bedrijf voor waterloos wassen werd in 2007 opgericht via een franchisemodel. Volgens de Ierse krant Independent denkt de oud-racer dat de nieuwe on-demand service wereldwijd zou kunnen gaan werken. Hij is dan ook voornemens om in het aankomende anderhalf jaar zijn service in dertig steden buiten Ierland uit te rollen. Dit kost volgens hem zo’n 2 miljoen euro. Momenteel is hij dit geld aan het inzamelen en is zijn doel in zicht.

Investeerders

Het bedrijf, dat ook een parkeerdienst heeft, wordt gesteund door meerder private investeerders uit Ierland, Denemarken en de Verenigde staten. Het bedrijf gaat volgens de eigenaar een nieuwe groeifase in, waarbij het doel is dat binnen twee jaar zo’n zeventig tot honderd steden een locatie hebben van de on-demand service. O’Brien is bekend als racer voor Volkswagen en BMW.

No-H2o maakt een speciale spray die vlak voor vlak op de auto aangebracht moet worden. Het product heeft een positieve elektrische lading en verwijdert vuil via een microfiberdoek met een negatieve lading. Zo wordt vuil afgestoten en polish aangebracht. Of hij de service ook in Nederland beschikbaar wil maken is nog niet bekend.

Auteur: Thom Mandos

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.