Howash, Kameroen

Video: Ondernemer ontwikkelt duurzame draagbare wasbox voor Afrika

Een ondernemer in Kameroen heeft een slimme manier bedacht om het schaarse water in het land maximaal in te zetten voor het wassen van auto’s. Omdat op veel plekken in het droge Afrika water moeilijk te verkrijgen is, heeft Sylvain Honnang een speciale machine bedacht die op een duurzame manier toch auto’s kan blijven wassen ook al is het droog. 

Zijn bedrijf Howash startte hij slechts een jaar geleden, inmiddels heeft hij al 25 ‘carwash-kits’ geproduceerd en blijven de aanvragen voor machines binnen komen. De verrijdbare machines verbruiken slechts zes liter water voor het schoonmaken van een hele wagen. De pomp die wordt gebruikt voor het spuiten werkt op zonne-energie. Er wordt ook geen zware chemie gebruikt, alleen natuurlijke producten worden op een auto aangebracht.

Howash, Kameroen
Foto: Een medewerker gebruikt het Howash apparaat om velgen te reinigen (bron fb Howash)

Video

Nieuwssite Deutsche Welle bracht een bezoek aan de ondernemer en keek hoe het wassen met de duurzame machines in zijn werk gaat. De plannen van ondernemer Honnang zijn in ieder geval duidelijk, hij wil zijn bedrijf aankomende jaren flink uitbreiden. Het wassen van auto’s op een duurzame manier met amper gebruik van water, zou wel eens de uitkomst kunnen zijn in het droge Afrika:

Auteur: Thom Mandos

Autoliefhebber met een voorkeur voor een schone auto. Thom Mandos is vaste redacteur van vakblad CarwashPro en zo nu en dan schrijft hij voor wat andere titels van ProMedia.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.