Supermarkt heeft een ‘carwash’ voor winkelwagentjes

De winkelwagentjes van de Jumbo in Bathmen hebben een eigen ‘carwash’, de Destiport. Boodschappen gedaan? Dan kan je bij de Destiport parkeren, een mobiele douche met zes vernevelaars waaruit een mengsel van water en desinfecterend middel komt. De karretjes gaan door de winkelwagenwasstraat om zo de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. 

Voor de klanten van de supermarkt is de bedoeling van de winkelwagencarwash meteen duidelijk. Een medewerker pakt de wagentjes aan, rolt het onder de poort door en droogt de wagentjes daarna nog af met papier.

Schoner kan bijna niet

De wasstraat is deze week geïnstalleerd. Supermarkteigenaar Johan Mensink vertelt in de regionale krant De Stentor: “Schoner dan dit krijg je ze bijna niet. Desinfecteren op deze manier geeft de klant het gevoel dat alles echt schoon is. Handvatten, het kinderzitje én de wagen zelf. Want je zit echt overal aan met je vingers. En het scheelt arbeidskrachten.”

De Destiport is een coproductie van metaalverwerker Steelbasterdz en Atec, een leverancier van doseerpompen, onder meer in de carwashsector. De Destiport is een mobiele wasstraat, overal waar winkelwagens worden gebruikt kan deze worden geïnstalleerd. De bedenkers vertellen binnen twee weken een paar honderd stuks te kunnen produceren.

Onderwerpen:

Auteur: Rieneke Kok

Rieneke Kok is de vaste redacteur voor CarwashPro. Ze schrijft daarnaast regelmatig voor andere titels van ProMedia.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.