Belgische handcarwash gebruikt stoom voor autoreiniging

Handcarwash Steam Carwash uit Gent gebruikt stoom om auto’s te reinigingen. Volgens eigenaar Cem Yaman is voor deze schoonmaakmethode amper twee liter water nodig. De ondernemer stelt dat deze manier van reinigen ook geschikt is voor de verwijdering van graffiti en het schoonmaken van standbeelden. 

Een schoonmaaksessie bij Steam Carwash op het Neuseplein oogt alsof een auto vol rook hangt. Door stoom te gebruiken, worden voertuigen gereinigd. “Door de warmte smelt het vuil. Nog eens vegen met een doekje en alles is proper. Die stoom is meer dan 100 graden warm. Je hand niet te dicht houden, is de boodschap. Ik heb me al eens lelijk verbrand”, liet de 20-jarige Yaman Het Nieuwsblad weten.

Deze alternatieve reinigingsmethode is volgens Yaman niet alleen veilig voor de lak en de bekleding, maar ook nog eens milieuvriendelijk: “Een grote mechanische carwash verbruikt honderden liters water per auto en bij een handcarwash met hogedrukreiniger is dat ook al snel enkele tientallen liters. Wij verbruiken amper twee liter per wagen. Schoonmaakproducten gebruiken we alleen voor de velgen en de ramen. En die zijn ecologisch.”

Er wordt gebruik gemaakt van apparatuur van het Italiaanse Menikini. De ondernemer reinigt ook op locatie. Hij heeft twee bestelwagens in bezit waarmee hij stoommachines vervoert en deze op de gewenste plek inzet. Yaman’s ambities reiken verder en hij wil zich ook op industriële reinigingsproducten toespitsen: “Naast de binnen- en buitenkant van auto’s kan je er ook zetels, tapijten en zelfs standbeelden en gevels mee schoonmaken. Graffiti? Geen enkel probleem.”

Auteur: Frank van de Ven

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.