Zo zorg je ervoor dat elke cabrio veilig door de wasstraat kan

Sommige cabriobezitters zijn huiverig om naar de wasstraat te gaan, omdat ze bang zijn dat het dak van hun bolide beschadigd raakt door de wasborstels. Die angst is onterecht, mits de carwash-ondernemer zijn wasinstallatie goed heeft afgesteld. Om meer cabrio-rijders naar de wasgelegenheid te trekken, is het een optie om speciale wasprogramma’s voor deze specifieke doelgroep op te zetten.

Moderne wasinstallaties zijn uitgerust om cabriodaken te reinigen. “Zo zijn onder andere de SofTecs wasborstels van WashTec uitgerust voor deze taak. Ook installaties van Holz zijn geschikt voor de reiniging van cabriodaken en ook de chemie van onder meer Caramba is toegespitst op teerder materiaal. Door een speciaal wasprogramma op te zetten voor deze specifieke doelgroep, is de kans groot dat cabriobezitters vaker naar de wasgelegenheid gaan”, verduidelijkt Maarten van Boven van BAS Autowas. Hij werkt naar volle tevredenheid met beide carwash-merken.

Een wasprogramma voor cabrio’s bevat wasverzorging waardoor de cabriokap beschermd wordt tegen verwering, UV-straling en zure regen. Een trip naar de wasstraat zorgt niet alleen voor een schone wagen, maar ook voor een betere lakbescherming.

Wax

Van Boven merkt dat sommige cabriobezitters ietwat huiverig zijn om door de wasstraat te gaan: “Er bestaat een hardnekkig misverstand dat cabriodaken niet bestand zijn tegen de chemicaliën in de wax, maar dat is allang achterhaald. De wax die in carwashes gebruikt wordt is van een heel andere samenstelling dan materiaal van pakweg twintig jaar geleden. Moderne wax is vriendelijk voor cabriodaken. Het materiaal raakt er niet door beschadigd en je kunt zo’n voertuig met een gerust hart door de wasstraat halen.”

Een cabriokap van stof moet anders worden behandeld dan de rest van de auto. Chemie van AUWA en Caramba is geschikt voor cabriodaken. De gespoten vloeibare was voorziet zowel de lak als het dak van de cabrio van een beschermlaag. Dankzij deze laag is het voertuig beter beschermd tegen schadelijke invloeden van buitenaf. “Het is echter wel belangrijk dat je als cabriobezitter niet vergeet om je dak goed dicht te doen als je de wasstraat ingaat”, besluit Van Boven met een knipoog.


Auteur: Frank van de Ven

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.