Horeca-ondernemer start autowasservice aan huis

Autowasbedrijf Soak City is voor horeca-ondernemer Robin Mol een redding gedurende de lockdown. Toen zijn café moest sluiten vanwege de coronamaatregelen, begon Mol een autowasservice aan huis. Inmiddels wast hij dagelijks auto’s in Utrecht en overweegt hij om Soak City ook na de lockdown voort te zetten.

Voor 25 euro komt Robin Mol voor de deur de auto wassen en de binnenkant reinigen. De Utrechtse horeca-ondernemer begon vorig jaar in de eerste lockdown zijn autowasservice. Inmiddels zijn er vier mensen in de stad op pad met een reinigingskit. Klanten boeken via social media, de website of telefonisch. Mol startte met de onderneming om bezig te blijven en ook om andere horecamensen aan de slag te kunnen houden. “Horecahelden werk bieden tot de horeca heropent”, zo omschrijft hij het.

Groeimogelijkheden

De horeca is zijn eerste liefde, maar Mol is ondertussen voornemens de autowasservice na de lockdown voort te zetten. “Ik zie wel kansen voor groei in Utrecht.” Garages en wasbedrijven in de regio zien Mols Soak City niet als geduchte concurrent of disruptor van de markt. “We werken natuurlijk maar op kleine schaal en heel regionaal. Andere partijen vinden het een sympathiek idee.”

Mol opende in februari 2020 een eigen horecazaak, Café du Dôme aan het Utrechtse Domplein. Een maand later moest hij voor het eerst gedwongen sluiten. Al snel kwam hij toen op het idee om te gaan wassen. “Mensen willen betalen voor een schone auto en ook het gemak om dat voor de deur te laten doen. En veel mensen vinden het een sympathiek idee, en je steunt de horeca.” Bovendien, redeneert hij, het is een sector waar je snel kunt instappen, en straks ook snel kunt uitstappen als de horeca weer aan de slag mag.

Microvezeldoekjes

De wasservice is dan wel uit nood geboren, dat betekent niet dat Mos er niet serieus instaat. Door flyers, social media, printadvertenties en een website weet hij nieuwe klanten te bereiken. Ook heeft hij zijn verzorgingskit zorgvuldig samengesteld. “Ik gebruik shampoo van No-rinse, detailing borstels, een accustofzuiger, velgenborstels en interieurspray. En heel veel microvezeldoekjes.”

Auteur: Rieneke Kok

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.