Vaker wassen in de zomer noodzaak om auto in topconditie te houden

Was wekelijks de auto, kies regelmatig voor een voorwas en waxbehandeling en gebruik geen schoonmaakmiddelen met alcohol erin op het dashboard. Met die richtlijnen hou je de auto in topconditie, meldt Istobal. De Spaanse fabrikant van wasapparatuur zet de meest gemaakte fouten in de carwash op een rijtje. Handig voor carwashondernemers, zij kunnen de tips inzetten in de eigen communicatie naar de klant.

Istobal ging in gesprek met experts om uit te zoeken hoe een voertuig het beste onderhouden kan worden in de zomer. De meest gemaakte fout in het seizoen is simpelweg dat auto’s niet vaak genoeg worden gewassen. Als dan ook nog eens wasfases worden overgeslagen en ongeschikte producten worden gebruikt, is het hek van de dam. Gelukkig bieden carwashes uitkomst!

Hitte en zon

Het niet tijdig verwijderen van zout, zand, insecten, vogelpoep en vuil kan onomkeerbare schade aan de lak en de kleur veroorzaken. Istobal adviseert daarom om de auto ten minste wekelijks even te wassen. Dat is nu juist in de zomer zo belangrijk vanwege de hitte en de blootstelling aan de zon. Die omstandigheden versnellen schadelijke processen.

Als de klant dan wekelijks komt, is het belangrijk om ze erop attent te maken ook regelmatig te kiezen voor een wasbeurt met voorwas en wax om de carrosserie en andere onderdelen te beschermen. Niet vergeten: de ruitenwisserbladen. Die drogen extra uit in de zomer. Die voorwas is óók van belang voor auto’s die niet heel smerig zijn, om zo alle soorten oliën, stof en organische resten te verwijderen en de carrosserie en de andere onderdelen te beschermen. Een tip voor de carwash namens de Spaanse fabrikant die in Nederland door EenzetCarwash wordt vertegenwoordigd: spoel het voertuig eerst af met water om het oppervlak te koelen als het erg warm is.

Hogedruk

Handig voor de klant om te weten: de medewerkers in de carwash gaan zorgvuldig te werk met een hogedrukreiniger. In wasstraten wordt een minimumafstand van 30 cm tussen de punt van de lans en de auto aan te houden om een te grote waterdruk op de auto te voorkomen.

Lees ook: 

Auteur: Rieneke Kok

Rieneke Kok is de vaste redacteur voor CarwashPro. Ze schrijft daarnaast regelmatig voor andere titels van ProMedia.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.