Vraag: hoe speel jij als ondernemer in op het coronavirus?

De gevolgen van het coronavirus op het dagelijks leven zijn groot. Maar hoe ga je als carwash-ondernemer om met dit virus? Hoe zorg je ervoor dat je voldoende personeel hebt? En welke overige maatregelen neem je? 

Vraag je klanten om te pinnen in plaats van contant te betalen? En hoe ga je eigenlijk om met medewerkers die zich niet fit voelen of met personeel dat vanwege sluiting van de scholen niet kan werken? Kortom, hoe houd je de boel goed draaiende op dit moment? We zijn heel benieuwd naar jullie ervaringen en tips in deze roerige tijd. We zouden graag willen weten hoe jij als ondernemer de volgende vragen zou beantwoorden:

  • Wat betekenen de nieuwe maatregelen in verband met het coronavirus voor jullie bedrijf?
  • Wat voor maatregelen treffen jullie?
  • Kampen jullie op dit moment met personeelsuitval?
    Zo ja, hoe vang je dat op?
  • Kunnen mensen thuis werken?
  • Wat betekenen de gevolgen van het virus en de maatregelen voor jullie bedrijfsvoering?
  • Wat betekent dit voor jullie business? (hebben jullie te maken met omzetverlies?)
  • Wat zijn je verwachtingen voor de komende weken?


Om andere ondernemers te helpen, motiveren en inspireren zouden we graag een artikel willen maken over de manier waarop de carwashbranche met het coronavirus omgaat. Stuur je reactie naar redactie@carwashpro.nl.


Auteur: Frank van de Ven

Frank van de Ven is journalist voor vakblad CarwashPro. Daarnaast schrijft hij regelmatig voor vakblad TankPro over tankstations.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.