Coronavirus stopt opening ’t Vosje Carwash Oosterhout niet

Foto van t Vosje

Het is lef hebben om in tijden van corona een carwash te openen. Ondernemer Roy Visser doet het gewoon. Op maandag 23 maart opent ’t Vosje Carwash Oosterhout de deuren. Visser: “Zolang het mag, gaan we gewoon door.”

Maandag 23 maart is altijd de streefdatum van de opening van de wasgelegenheid geweest, laat Visser weten. Het coronavirus heeft wel de planning enigszins overhoop gehaald. “Het plan was om in het weekend van 3 tot en met 5 april flink uit te pakken met een spectaculair openingsweekend. Gedurende deze dagen konden klanten wassen met korting. Ik zeg expres ‘konden’ omdat de planning nu enigszins op losse schroeven staat door het virus”, verduidelijkt Visser.

Het openingsweekend zou groots gecommuniceerd worden in regionale klanten en online. Die reclamecampagne is maar even uitgesteld. “Die 50.000 flyers en reclameborden in de regio zijn maar even op een laag pitje gezet”, zegt de ondernemer. Bij de pakken neerzitten doet hij niet. “We hebben anderhalf jaar aan voorbereidingen getroffen voor de opening van deze carwash in Oosterhout. En dan krijg je met het coronavirus te maken. We hebben het niet getroffen. Maar we gaan door. Zolang we open mogen blijven, gaan we gewoon door.”

Wrange situatie

Het filiaal in Oosterhout is de tweede vestiging van ’t Vosje Carwash. Etten-Leur heeft ook een wasgelegenheid met de Vlinder als logo. Ook dit filiaal heeft met de gevolgen van het virus te kampen. Het heeft een ietwat wrange situatie opgeleverd, omdat Visser ervoor koos om minder personeel in te zetten terwijl het onverwachts drukker dan ooit is in deze wasgelegenheid. “In Etten-Leur is het bezoekersaantal verdrievoudigd. Nu mensen gedwongen thuiswerken en de kinderen moeten opvangen, weten meer bezoekers de carwash te vinden. Dat had ik niet verwacht, omdat ik dacht dat het qua drukte juist zou teruglopen. Nu zitten veel medewerkers thuis, terwijl ze juist zo hard nodig zijn. Dat is een lastige situatie.”

Om de gezondheid van het werkende personeel te waarborgen, is besloten om in Etten-Leur tijdelijk geen Poets- en VIP-behandelingen uit te laten voeren. De poetshal is dan ook gesloten. Medewerkers die alsnog aan het werk zijn, moeten zich aan een aantal maatregelen houden. Veiligheid staat voorop. “Onze medewerkers moeten verplicht met handschoenen werken en klanten vragen zoveel mogelijk contactloos te betalen. De aanwijzingen van het RIVM worden nauwkeurig opgevolgd. In Oosterhout houden we ons uiteraard aan dezelfde regels.”

Weinig concurrentie

Wat verwacht Vissers eigenlijk komende maandag in Oosterhout? “Eerlijk gezegd heb ik geen idee. In Etten-Leur loopt het storm, dus dat zou in deze nieuwe vestiging ook zomaar kunnen gebeuren. In eerste instantie was de voorspelling dat het coronavirus ons klandizie zou kosten, terwijl dat juist niet het geval was. Je weet het niet. Qua concurrentie valt er in de regio weinig te vrezen. Er is wel een carwash in de buurt, maar die is niet met ons filiaal te vergelijken qua grootte. Onze wasstraat is vijftig meter groot en voorzien van zeventien stofzuigplekken met dubbele slangen. Ook hebben we vijf indoor wasboxen en dat is iets wat niet in de nabije omgeving te vinden is.”

Auteur: Frank van de Ven

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Coronavirus stopt opening ’t Vosje Carwash Oosterhout niet | CarwashPro

Coronavirus stopt opening ’t Vosje Carwash Oosterhout niet

Foto van t Vosje

Het is lef hebben om in tijden van corona een carwash te openen. Ondernemer Roy Visser doet het gewoon. Op maandag 23 maart opent ’t Vosje Carwash Oosterhout de deuren. Visser: “Zolang het mag, gaan we gewoon door.”

Maandag 23 maart is altijd de streefdatum van de opening van de wasgelegenheid geweest, laat Visser weten. Het coronavirus heeft wel de planning enigszins overhoop gehaald. “Het plan was om in het weekend van 3 tot en met 5 april flink uit te pakken met een spectaculair openingsweekend. Gedurende deze dagen konden klanten wassen met korting. Ik zeg expres ‘konden’ omdat de planning nu enigszins op losse schroeven staat door het virus”, verduidelijkt Visser.

Het openingsweekend zou groots gecommuniceerd worden in regionale klanten en online. Die reclamecampagne is maar even uitgesteld. “Die 50.000 flyers en reclameborden in de regio zijn maar even op een laag pitje gezet”, zegt de ondernemer. Bij de pakken neerzitten doet hij niet. “We hebben anderhalf jaar aan voorbereidingen getroffen voor de opening van deze carwash in Oosterhout. En dan krijg je met het coronavirus te maken. We hebben het niet getroffen. Maar we gaan door. Zolang we open mogen blijven, gaan we gewoon door.”

Wrange situatie

Het filiaal in Oosterhout is de tweede vestiging van ’t Vosje Carwash. Etten-Leur heeft ook een wasgelegenheid met de Vlinder als logo. Ook dit filiaal heeft met de gevolgen van het virus te kampen. Het heeft een ietwat wrange situatie opgeleverd, omdat Visser ervoor koos om minder personeel in te zetten terwijl het onverwachts drukker dan ooit is in deze wasgelegenheid. “In Etten-Leur is het bezoekersaantal verdrievoudigd. Nu mensen gedwongen thuiswerken en de kinderen moeten opvangen, weten meer bezoekers de carwash te vinden. Dat had ik niet verwacht, omdat ik dacht dat het qua drukte juist zou teruglopen. Nu zitten veel medewerkers thuis, terwijl ze juist zo hard nodig zijn. Dat is een lastige situatie.”

Om de gezondheid van het werkende personeel te waarborgen, is besloten om in Etten-Leur tijdelijk geen Poets- en VIP-behandelingen uit te laten voeren. De poetshal is dan ook gesloten. Medewerkers die alsnog aan het werk zijn, moeten zich aan een aantal maatregelen houden. Veiligheid staat voorop. “Onze medewerkers moeten verplicht met handschoenen werken en klanten vragen zoveel mogelijk contactloos te betalen. De aanwijzingen van het RIVM worden nauwkeurig opgevolgd. In Oosterhout houden we ons uiteraard aan dezelfde regels.”

Weinig concurrentie

Wat verwacht Vissers eigenlijk komende maandag in Oosterhout? “Eerlijk gezegd heb ik geen idee. In Etten-Leur loopt het storm, dus dat zou in deze nieuwe vestiging ook zomaar kunnen gebeuren. In eerste instantie was de voorspelling dat het coronavirus ons klandizie zou kosten, terwijl dat juist niet het geval was. Je weet het niet. Qua concurrentie valt er in de regio weinig te vrezen. Er is wel een carwash in de buurt, maar die is niet met ons filiaal te vergelijken qua grootte. Onze wasstraat is vijftig meter groot en voorzien van zeventien stofzuigplekken met dubbele slangen. Ook hebben we vijf indoor wasboxen en dat is iets wat niet in de nabije omgeving te vinden is.”

Auteur: Frank van de Ven

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.