HB Truckwash en Christeyns schieten transportsector te hulp tijdens coronacrisis

HB Truckwash heeft in samenwerking met Christeyns een een ontsmettingsmiddel ontwikkeld waarmee trucks gedesinfecteerd kunnen worden. Dit product maakt het mogelijk om de buitenkant van de vrachtwagens grondig te desinfecteren. Hierbij wordt de focus gelegd op de punten waarmee de chauffeur het meeste in contact komt. Denk aan handgrepen en tankdoppen.

De afgelopen tijd is meer duidelijk geworden over hoelang COVID-19 op oppervlakte actief blijft. Voor HB Truckwash is het dus belangrijk om hier extra aandacht aan te besteden. “Als we met deze maatregel één mensenleven kunnen redden is dat al een enorme overwinning”, vindt directeur Jeffrey Broere van HB Truckwash.

In de zoektocht naar de beste manier om de vrachtwagens te behandelen en de verspreiding van het virus tegen te gaan, hebben HB Truckwash en Christeyns de koppen bij elkaar gestoken. Christeyns is een fabrikant van onder andere hoogwaardige ontsmettingsmiddelen, die bijvoorbeeld veel in de voedingsindustrie worden gebruikt. Samen zijn ze erin geslaagd om een unieke werkmethode te ontwikkelen, die de trucks grondig desinfecteert.

“Door dit ontsmettingsmiddel toe te voegen aan de wasprogramma’s wordt de overlevingskans van het coronavirus geminimaliseerd, waardoor chauffeurs met een gerust hart de weg op kunnen. Zij zijn verzekerd van een betrouwbaar resultaat”, licht accountmanager Thijs Koelewijn van Christeyns toe.

Extra service

Broere wil benadrukken dat deze werkmethode de chauffeurs geen extra geld zal kosten: “Wij zien geen noodzaak om de rekening van deze extra service neer te leggen bij onze klanten. Wij nemen de verantwoordelijkheid voor gedesinfecteerde vrachtwagens graag op ons. Daarnaast wordt de persoonlijke hygiëne van de werknemers en bezoekers uiterst serieus genomen. Zo wordt erop toegezien dat de werknemers hun handen extra wassen.”  

Om zo min mogelijk in contact met anderen te komen is het zelfs mogelijk om via de website van HB Truckwash een wassing te reserveren. Bij elk reinigingsprogramma dat gebruik maakt van shampoo is het mogelijk om desinfectie toe te voegen.


Auteur: Frank van de Ven

Frank van de Ven is journalist voor vakblad CarwashPro. Daarnaast schrijft hij regelmatig voor vakblad TankPro over tankstations.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.