Amerikaanse Splash Car Wash doneert handschoenen aan ziekenhuizen

Door de coronacrisis zijn twintig vestigingen van Splash Car Wash gesloten in Connecticut en New York. De Amerikaanse carwash-keten heeft wegens deze maatregelen besloten om overgebleven handbescherming te geven aan ziekenhuizen en politiebureaus in de provincies Fairfield en Westchester. Zo doneerde het filiaal van Splash Car Wash uit Greenwich meer dan 40.000 paar handschoenen.

Sinds 23 maart zijn twintig vestigingen noodgedwongen gesloten wegens het coronavirus. Directeur Mark Curtis van Splash Car Wash maakt van de nood een deugd: “We hebben een heleboel handschoenen besteld voor onze werknemers waarmee ze veilig hun werk kunnen uitvoeren. De hevigheid van het coronavirus heeft ons echter doen besluiten om te sluiten. Dat heeft geresulteerd in een gigantische voorraad handschoenen. In plaats van ze daar gewoon in ons magazijn te laten liggen, leek het ons beter om deze handbescherming te doneren. Personeel in ziekenhuizen en politiemensen zijn erbij gebaat, dus daarom hebben we hen van deze bescherming voorzien.”

Veilig

De komende weken is het team van Splash Car Wash van plan om nog eens 25.000 paar handschoenen uit te delen. “We helpen maar al te graag de echte helden die dit virus bestrijden en ons beschermen”, zegt operationeel directeur Dan Petrelle. “Het is het minste wat we kunnen doen terwijl we wachten om opnieuw te openen. Dat doen we uiteraard pas als de situatie veilig is.”

Curtis staat te popelen om zijn klanten te kunnen helpen: “We kunnen niet wachten om weer open te gaan, auto’s te wassen en onze diensten te verlenen. Maar we vinden het erg belangrijk om onze werknemers en klanten te beschermen en het is belangrijk dat mensen thuis blijven tot we hier overheen komen. Hoe meer we thuis blijven, hoe sneller we het virus kunnen verslaan.”

Auteur: Frank van de Ven

Frank van de Ven is journalist voor vakblad CarwashPro. Daarnaast schrijft hij regelmatig voor vakblad TankPro over tankstations.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.