Hoe Van Leeuwen Car Cosmetics interieurreiniging aanbiedt tijdens coronacrisis

Het coronavirus heeft ervoor gezorgd dat veel wasgelegenheden de interieurbaan hebben gesloten, omdat ze de veiligheid van het personeel niet konden garanderen. Van Leeuwen Car Cosmetics kan in deze tijd nog steeds de binnenkant van auto’s reinigen en daar is veel interesse en behoefte aan stelt ondernemer Frank van Leeuwen. Zijn bedrijf is gespecialiseerd in de reiniging en reparatie van auto’s, maar zorgt ook voor wassingen. Recentelijk schafte het bedrijf een roll-over van EenzetCarwash aan.

De komst van een wasinstallatie was hard nodig, stelt Van Leeuwen: “We liepen op een gegeven moment vast op het wasproces. We zijn van origine namelijk een autopoetsbedrijf, maar hebben onze activiteiten in de loop der jaren verder uitgebreid. Het werd steeds drukker en het bleek lastig te zijn om het aantal wassingen snel af te ronden. Dat was dan ook de reden om te zoeken naar een partner die ons kon helpen door een wasinstallatie te plaatsen. Omdat we een langdurige samenwerking met een betrouwbare partij aan wilden gaan, zijn we goed om ons heen gaan kijken. Uiteindelijk kwamen we uit bij EenzetCarwash.”

“Na een adviesgesprek met accountmanager Theo van Poppel wisten we het zeker en was de keuze voor het bedrijf uit Andelst vrij snel gemaakt”, verduidelijkt Van Leeuwen. “De Istobal apparatuur die EenzetCarwash levert, beschikt over componenten van Siemens. Het gaat hier om een betrouwbaar merk dat zijn waarde ruimschoots bewezen heeft. De software zorgt voor een goede en betrouwbare besturing van de roll-over. Dat vonden we erg belangrijk.”

Groei

Een autopoetsbedrijf dat voor een roll-over kiest: een combinatie die niet vaak te horen is. “Voor de komst van die machine hadden we zeven mensen in dienst die auto’s schoonmaakten. De loonkosten van zeven personeelsleden zijn vele malen hoger dan de kosten die de plaatsing van een machine met zich meeneemt. Om de groei van onze onderneming te ondersteunen, besloten we dus om voor een wasinstallatie te kiezen. We zijn erg tevreden over de machine en wassen er verschillende automerken mee van Jaguars tot Audi’s”, stelt Van Leeuwen.

De snelheid van de roll-over sprak de ondernemer erg aan: “Handmatig wassen is uiteraard nauwkeuriger dan een wasbeurt van een roll-over. In tegenstelling tot een manuele wasbeurt worden schaduwplekken minder goed meegenomen. Zo worden de onderkant van spoilers minder goed bereikt door een machine. Dat is niet zo erg, omdat alle auto’s toch nog een keer worden nagelopen. Tijdens die controle worden de eventuele niet goed bereikte plekken alsnog schoongemaakt. Het wasresultaat van de roll-over is verder uitstekend.”

Meer aanvragen

EenzetCarwash plaatste de Istobal MStart bij Van Leeuwen Car Cosmetics. “We hebben onze nieuwe partner gevraagd om een zo eenvoudig mogelijke installatie te leveren. Van Poppel raadde ons daarom de Istobal M`Start aan. In onze installatie zijn bewust geen wielborstels en hogedrukleidingen geplaatst, omdat we de velgen handmatig reinigen. Als je de velgen handmatig behandeld, levert dat een mooier resultaat op wanneer je het door een machine laat reinigen. Onze wasinstallatie hoeft enkel te wassen en drogen. En dat doet hij uitstekend”.

Eigenaar Frank van Leeuwen met bedrijfsleider Berry Hehl.

Naast het verzorgen van wasbeurten levert Van Leeuwen Car Cosmetics nog veel meer diensten waaronder interieurreiniging. Terwijl veel wasgelegenheden deze dienst wegens het coronavirus niet meer aanbieden, kan Van Leeuwen hier gewoon op verantwoorde wijze mee doorgaan: “Qua klandizie loopt het redelijk door. We krijgen meer aanvragen binnen voor interieurreiniging. Door de coronacrisis is er meer aandacht voor een schone binnenkant. We gebruiken desinfectiemiddelen om de auto’s te reinigen. Onze medewerkers dragen handschoenen en mondkapjes. Personeel houdt twee meter afstand van elkaar tijdens de werkzaamheden. Als er begonnen wordt met de schoonmaak van het interieur worden eerst veel gebruikte en daardoor vaak redelijk vieze onderdelen aangepakt. Denk dan aan het stuur en de versnellingspook. Deze worden direct gedesinfecteerd. Verder gebruiken we stoomreinigers wat ook een veilige manier van werken is.”

One stop shop

Van Leeuwen biedt verschillende diensten op het gebied van autoverzorging onder een dak. Daarmee onderscheidt het bedrijf zich. “Of we concurrentie hebben? Wat bedoel je met concurrentie? Er zijn wel bedrijven die doen wat wij doen of dat proberen, maar wij gaan uit van onze eigen kracht. We zijn momenteel een van de weinige bedrijven in de regio – of misschien wel van heel Nederland – die zich in verschillende cosmetische autobehandelingen hebben bekwaamd. We kunnen auto’s wrappen, coating, poetsen en uitdeuken. Zie ons maar als one stop shop.”

Kennisoverdracht is erg belangrijk binnen de onderneming, legt Van Leeuwen uit: “Ons personeel kan zelf een specialisatie kiezen. Als men een nieuwe trend of ontwikkeling ziet op autogebied die waardevol kan zijn voor ons bedrijf dan kijken we gezamenlijk of we daarvoor een training kunnen aanbieden. Het is voor onze mensen ook mogelijk om een interne opleiding te volgen om zich in een bestaande dienst te specialiseren. Het is erg belangrijk dat ons personeel gemotiveerd is en voldoening uit hun werk haalt. Daarvoor willen we graag in onze mensen investeren.”

Nieuwe uitstraling

Niet alleen in mensen en wasapparatuur wordt geïnvesteerd door de onderneming. Zo liet Van Leeuwen Car Cosmetics ook de vloer aanpakken door een vloerenbedrijf en werd het team van CleanPanel ingeschakeld om de wanden en het plafond op te knappen. Dit alles gebeurde in nauwe samenwerking met EenzetCarwash. Er is door Cleanpanel 150 vierkante meter aan kunststof panelen verwerkt in de werkplaats. Daardoor heeft Van Leeuwen Car Cosmetics een nieuwe uitstraling gekregen. De witte kunststof deur met RVS kozijn zorgt voor een bijzondere uitstraling. 

Dankzij het wandsysteem en de nieuw geplaatste deur wordt de natte ruimte gescheiden van de overige werkplaatsen. Op deze manier behoudt het bedrijfspand een aangenaam binnenklimaat zonder vochtplekken, schimmelvorming of nare geurtjes. De nieuwe wasruimte is door de gebruikte materialen erg duurzaam en eenvoudig en snel te reinigen. Van Leeuwen Car Cosmetics is dus toekomstbestendig.

Auteur: Frank van de Ven

Frank van de Ven is journalist voor vakblad CarwashPro. Daarnaast schrijft hij regelmatig voor vakblad TankPro over tankstations.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.