Instructievideo’s van Spectro verbeteren hygiëne carwashbranche

Om het coronavirus te bestrijden wordt extra aandacht gevraagd voor hygiëne in onder meer de carwashbranche, maar Spectro merkt dat deze adviezen niet altijd goed worden opgevolgd. Desinfectiemiddelen worden regelmatig niet op de juiste manier gebruikt. Drie instructievideo’s moeten onduidelijkheden wegnemen.

Spectro is producent van reinigings- en desinfectiemiddelen voor professioneel gebruik en beschikt over veel kennis van deze materie. Door het coronavirus is er meer aandacht voor verschillende vormen van hygiëne. Het gaat hier om persoonlijke en omgevingshygiëne. Om ervoor te zorgen dat COVID-19 geen kans krijgt in wasgelegenheden is het noodzakelijk dat hygiënevoorschriften goed worden opgevolgd.

Hand hygiëne

COVID-19 kan gemakkelijk door direct contact met de handen verspreid worden. Daarom moet bijvoorbeeld handenschudden vermeden worden. Daarnaast is het belangrijk dat handcontactpunten zoals (trap)leuningen en deurklinken zo min mogelijk aangeraakt worden. Een ander aandachtspunt is dat de handen alleen gedesinfecteerd moeten worden als er geen water, zeep en wasbak beschikbaar zijn. Zorg ervoor dat de handen schoon zijn en gebruik een handdesinfectiemiddel dat wettelijk toegelaten is voor (corona)virussen (zoals Ethades+). Wrijf de handen minimaal zestig seconden. In de clip hieronder is te zien hoe handen op de juiste wijze gedesinfecteerd moeten worden.

Oppervlakte hygiëne

Normaliter is reiniging met een geschikt reinigingsmiddel en -materiaal voldoende. In bepaalde situaties is het gebruik van desinfectiemiddelen noodzakelijk. Omdat COVID-19 ook via oppervlaktes verspreid kan worden, is extra desinfectie van handcontactoppervlaktes noodzakelijk. Denk hierbij onder meer aan deurklinken, lichtknoppen, kranen, relingen en bedieningspanelen van (mobiele) apparaten. In de clip hieronder is te zien hoe kleine oppervlaktes gedesinfecteerd dienen te worden.

Oppervlaktes desinfecteren

Het merendeel van de desinfectiemiddelen mag uitsluitend op schone oppervlaktes gebruikt worden. Maak dus indien nodig eerst schoon met een geschikt reinigingsmiddel of reinigingsmateriaal. Schakel elektrische apparatuur uit. Gebruik uitsluitend desinfectiemiddelen die wettelijk toegelaten zijn voor bestrijding van (corona)virussen. Zorg voor de juiste dosering, breng het product aan en laat het inwerken conform het gebruiksvoorschrift, dat kan een tot vijftien minuten zijn. Dus wrijf niet direct weg! Sommige desinfectiemiddelen moeten nagespoeld worden, andere (zoals Ethades) hoeven enkel aan de lucht te drogen. In de clip hieronder is te zien hoe grote oppervlaktes gedesinfecteerd dienen te worden.

Advies op maat

Spectro geeft situatiespecifiek advies op maat. De specialisten van dit bedrijf zullen klantvragen, momenteel in verband met het coronavirus op afstand, in behandeling nemen. Op de website van Spectro is een dossier te vinden waarin vaak gestelde vragen over corona beantwoord worden. Ook is er op deze webstek een artikel over het coronavirus te lezen.

Lees ook:

  • Met deze 3 tips helpt Spectro carwashes tijdens coronacrisis
  • Spectro: ‘coronavirus is een zakelijke puzzel’
  • Spectro zamelt verpakkingen chemie carwash in voor hergebruik 

Auteur: Frank van de Ven

Frank van de Ven is journalist voor vakblad CarwashPro. Daarnaast schrijft hij regelmatig voor vakblad TankPro over tankstations.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.