Istobal presenteert desinfectieboog voor zorgsector

Istobal doet er alles aan om het coronavirus te bestrijden en ontwikkelde desinfectiebogen voor zorgpersoneel en medische voertuigen zoals ambulances. Het Spaanse carwashbedrijf heeft een deel van de fabriek aangepast voor de productie van deze bogen die een krachtig desinfectiemiddel sprayen. De veiligheid van gezondheidspersoneel wordt zodoende gewaarborgd.

Het gebruikte desinfectiemiddel wordt in vijftien seconden op persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM) van gezondheidspersoneel en nood- en veiligheidsdiensten gesprayd. Daarnaast produceert Istobal bogen voor de externe desinfectie van medische voertuigen. Istobal, dat in Nederland wordt vertegenwoordigd door EenzetCarwash, heeft deze bogen ter beschikking gesteld aan openbare ziekenhuizen en de ambulancediensten in Spanje.

De desinfectieboog van Istobal zorgt ervoor dat zorgmedewerkers veilig kunnen werken tijdens de coronacrisis.

De eerste desinfectiebogen voor voertuigen bij ziekenhuizen en gezondheidscentra zijn al operationeel in Madrid en Valencia. Ook zijn in Madrid de eerste bogen geplaatst voor de desinfectie van PBM’s. De komende dagen zal ook bij de nationale politie van Valencia een boog worden geplaatst voor de externe desinfectie van hun voertuigen. De bogen die tot nu toe in gebruik zijn, staan in de nabijheid van hoofdingangen van onder meer ziekenhuizen, quarantainegebieden, operatiekamers en IC’s. In de video hieronder is de werking van de boog te zien.

Auteur: Frank van de Ven

Frank van de Ven is journalist voor vakblad CarwashPro. Daarnaast schrijft hij regelmatig voor vakblad TankPro over tankstations.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.