Video: Belgische Carwash Soft & Shine klaar voor heropening tijdens coronacris

Gratis Pxere

Carwash Soft & Shine uit Schilde is ruim een maand gesloten wegens de coronamaatregelen. Normaliter wast het Belgische bedrijf circa vierhonderd wagens per dag, maar nu is de wasstraat noodgedwongen gesloten en dat steekt eigenaar Maurice Marien. Een trip naar de wasstraat wordt niet als ‘essentiële verplaatsing’ beschouw, terwijl afgelopen weekend wel doe-het-zelfzaken en tuincentra onder deze categorie geschaard werden en mochten heropenen.

“In Nederland zijn wasgelegenheden nog gewoon open, terwijl wij vanuit overheidswege gesloten moeten blijven”, zegt Marien tegen ATV.be. “Dit is een moderne, industriële carwash en we krijgen de hele dag door telefoontjes van klanten die niet begrijpen waarom ze hun wagen niet bij ons kunnen wassen.”

Afgelopen weekend zijn tuincentra en doe-het-zelfzaken in België heropend. Wasgelegenheden moeten nog steeds gesloten blijven. Een vreemde beslissing vindt ook Robin Marien die in de Schildense carwash werkt. Klantcontact in de wasstraat is namelijk minimaal: “Bij binnenkomst kunnen klanten eenvoudig afrekenen. De kassamedewerkers kunnen probleemloos anderhalve meter afstand bewaren. Vervolgens kunnen bezoekers door de wasstraat. Ook een bezoek aan het stofzuigplein kan volkomen veilig gebeuren. Door een plek tussen elke auto vrij te laten, kunnen we de gewenste afstand garanderen. Hopelijk mogen we snel weer open.”

Niet gemakkelijk

Er is door het bedrijf onlangs flink geïnvesteerd in nieuwe apparatuur. De coronacrisis heeft de situatie knap lastig gemaakt voor de ondernemer. “De kosten zijn er, maar er komt geen euro binnen. Het zijn financieel zware tijden. We krijgen weliswaar uitstel van de banken, maar zo werkt het niet. De kosten blijven lopen en straks zal er betaald moeten worden en dat zal niet gemakkelijk zijn”, verduidelijkt Marien.

Belgische wasgelegenheden hopen vanaf 3 mei weer open te kunnen gaan. De Nationale Veiligheidsraad moet hierover beslissen. Komende vrijdag komt deze groep weer bij elkaar om een beslissing te nemen.

Auteur: Frank van de Ven

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Video: Belgische Carwash Soft & Shine klaar voor heropening tijdens coronacris | CarwashPro

Video: Belgische Carwash Soft & Shine klaar voor heropening tijdens coronacris

Gratis Pxere

Carwash Soft & Shine uit Schilde is ruim een maand gesloten wegens de coronamaatregelen. Normaliter wast het Belgische bedrijf circa vierhonderd wagens per dag, maar nu is de wasstraat noodgedwongen gesloten en dat steekt eigenaar Maurice Marien. Een trip naar de wasstraat wordt niet als ‘essentiële verplaatsing’ beschouw, terwijl afgelopen weekend wel doe-het-zelfzaken en tuincentra onder deze categorie geschaard werden en mochten heropenen.

“In Nederland zijn wasgelegenheden nog gewoon open, terwijl wij vanuit overheidswege gesloten moeten blijven”, zegt Marien tegen ATV.be. “Dit is een moderne, industriële carwash en we krijgen de hele dag door telefoontjes van klanten die niet begrijpen waarom ze hun wagen niet bij ons kunnen wassen.”

Afgelopen weekend zijn tuincentra en doe-het-zelfzaken in België heropend. Wasgelegenheden moeten nog steeds gesloten blijven. Een vreemde beslissing vindt ook Robin Marien die in de Schildense carwash werkt. Klantcontact in de wasstraat is namelijk minimaal: “Bij binnenkomst kunnen klanten eenvoudig afrekenen. De kassamedewerkers kunnen probleemloos anderhalve meter afstand bewaren. Vervolgens kunnen bezoekers door de wasstraat. Ook een bezoek aan het stofzuigplein kan volkomen veilig gebeuren. Door een plek tussen elke auto vrij te laten, kunnen we de gewenste afstand garanderen. Hopelijk mogen we snel weer open.”

Niet gemakkelijk

Er is door het bedrijf onlangs flink geïnvesteerd in nieuwe apparatuur. De coronacrisis heeft de situatie knap lastig gemaakt voor de ondernemer. “De kosten zijn er, maar er komt geen euro binnen. Het zijn financieel zware tijden. We krijgen weliswaar uitstel van de banken, maar zo werkt het niet. De kosten blijven lopen en straks zal er betaald moeten worden en dat zal niet gemakkelijk zijn”, verduidelijkt Marien.

Belgische wasgelegenheden hopen vanaf 3 mei weer open te kunnen gaan. De Nationale Veiligheidsraad moet hierover beslissen. Komende vrijdag komt deze groep weer bij elkaar om een beslissing te nemen.

Auteur: Frank van de Ven

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.