Curaçaose carwash verkoopt illegaal groente en fruit

De coronacrisis stimuleert de creativiteit van carwash-ondernemers, maar in het geval van Jixiang Car Wash in Willemstad is dat geen goed teken. De eigenaar van deze wasgelegenheid lapte de wet namelijk aan zijn laars en besloot om groente en fruit te verkopen. Deze verkoop gebeurde namelijk zonder vergunning. 

De man maakte het echter nog bonter. Naast de illegale verkoop van groente en fruit, konden klanten van Jixiang Car Wash ook bonnenboekjes voor illegale nummerverkoop bij deze ondernemer aanschaffen. Toen de Inspectie lucht kreeg van deze zaken en de eigenaar met hun bevindingen confronteerde, ontkende hij in eerste instantie laat Curacao.nu weten.

Na het bezoek van de Inspectie werd het pand gesloten, omdat de carwash-ondernemer niet over de gewenste vergunningen beschikte. Saillant detail is dat Jixiang Car Wash ook niet over de juiste vergunning beschikte om auto’s te wassen. Als alle vergunningen op orde zijn mag de onderneming weer geopend worden. Tot die tijd is de carwash gedwongen gesloten.

Auteur: Frank van de Ven

Frank van de Ven is journalist voor vakblad CarwashPro. Daarnaast schrijft hij regelmatig voor vakblad TankPro over tankstations.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.