drugs, coke, carwash

Drugsdealers maken carrièreswitch door coronacrisis en openen carwash

De coronacrisis heeft een hoop onduidelijkheid en financiële onzekerheid met zich meegebracht, maar er is ook goed nieuws te melden. Zo is het aantal wasgelegenheden in de Indiase deelstaat Goa door de komst van het virus sterk gestegen en het aantal drugdealers juist fors gedaald. Criminelen zijn gaan jobhoppen en hebben hun misdadige verleden verruild voor een eervol beroep als autowasser.

Veel drugsdealers in Goa hebben volgens Times Now een carrièreswitch gemaakt en banen als autowasser en fruitverkoper aangenomen om rond te komen. Dr. Ravindra Patel werkt bij het Drug Treatment Centre in Mapusa en ziet dat het virus ook op verslaafden van invloed is. Op een positieve manier welteverstaan. “Twee mannen die hier behandeld worden, zijn begonnen met het maken van mondkapjes om in hun levensonderhoud te voorzien. Het is fijn om te zien dat ze voldoening halen uit deze werkzaamheden”, stelt Patel.

Volgens een rapport van dagblad Times Of India is het aantal mensen dat het centrum van Goa bezocht gedurende april en mei fors gekrompen. Dat is te wijten aan de lockdown. Drugsdealers zagen hun inkomsten dus dalen en besloten om een andere bron van inkomsten aan te boren. Goa telt 864 corona-gevallen, waarvan 152 mensen herstelden. Tot nu toe heeft de deelstaat slechts een corona-dode gemeld.

Onderwerpen: ,

Auteur: Frank van de Ven

Frank van de Ven is journalist voor vakblad CarwashPro. Daarnaast schrijft hij regelmatig voor vakblad TankPro over tankstations.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.