Harde lockdown, carwashes blijven open

Tuomas Nylund, Unsplash

Locaties voor reparatie en onderhoud van consumentenartikelen en (motor)voertuigen mogen in de ‘harde lockdown’ die vanaf maandagavond 0.00 uur geldt open blijven. Dat houdt in dat ook carwashes mogen doorwerken. Alle maatregelen die afgelopen tijd zijn genomen, blijven van kracht.

Nederland gaat voor zeker vijf weken ‘op slot’. Dat is nodig om het aantal contacten tussen mensen tot een minimum te beperken en zo de verspreiding van het coronavirus te stoppen, zegt minister-president Mark Rutte in zijn televisietoespraak maandagavond. “Zonder contact kan het virus niet overspringen”, aldus de premier.

Rutte zegt zich te realiseren hoe “ingrijpend en heftig” de nieuwe maatregelen zijn. “We herinneren ons allemaal nog de beelden van het voorjaar. Lege bussen, winkelstraten, kantoren, daar moeten we naar terug.” Hij wijst erop dat het aantal coronabesmettingen weer “in sneltreinvaart” oploopt.

(ANP/CarwashPro)

Onderwerpen: ,

Auteur: Rieneke Kok

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.