Avondklok vanaf zaterdag, nauwelijks impact op carwashes

Unsplash

Vanaf zaterdag tot 9 februari geldt een avondklok tussen 21.00 en 4.30. Ook carwashes moeten dan dicht zijn. Dat maakte minister-president Mark Rutte woensdag bekend tijdens een persconferentie. ”We moeten het uiterste doen om de derde golf zo veel mogelijk voor te blijven”, benadrukte hij.  Vanwege de openingstijden van veel wasstraten heeft de maatregel nauwelijks impact op de sector. 

De Tweede Kamer debatteerde deze week nog over het plan. Rutte hoopte de kamer te overtuigen met het belang van de volksgezondheid, dat lukte, maar de tijd werd opgerekt van 20.30 naar 21.00 uur. Wie toch de straat op gaat zonder geldige reden, riskeert een boete van 95 euro. Volgens de minister-president geldt de avondklok ‘voor iedereen en overal’, maar mensen die voor het verlenen van zorg of voor hun werk op pad moeten, mogen met een verklaring naar buiten. Werkgevers kunnen de verklaring downloaden op de site van de Rijksoverheid.

Tankstation mag openblijven

Als vitale sector mogen tankstations de deuren openhouden. Zowel de verkoop van brandstoffen als de verkoop van producten in de shop kunnen blijven doorgaan. Overdag blijven de geldende maatregelen in tankstations van kracht. Dat betekent bijvoorbeeld dat het bezorgen en afhalen van broodjes en andere gerechten mogelijk blijft. Daarnaast blijft het belangrijk dat klanten drukte vermijden en hun consumptie niet ter plaatse opeten.

Carwashes moeten tijdens de uren van de avondklok wel de deuren sluiten, net als de detailhandel. Veel carwashes sluiten tussen 17:00 en 20:00 blijkt uit een online inventarisatie. Daarmee is de impact van deze maatregel op de sector minimaal.

Lees ook: 

Auteur: Rieneke Kok

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Avondklok vanaf zaterdag, nauwelijks impact op carwashes | CarwashPro

Avondklok vanaf zaterdag, nauwelijks impact op carwashes

Unsplash

Vanaf zaterdag tot 9 februari geldt een avondklok tussen 21.00 en 4.30. Ook carwashes moeten dan dicht zijn. Dat maakte minister-president Mark Rutte woensdag bekend tijdens een persconferentie. ”We moeten het uiterste doen om de derde golf zo veel mogelijk voor te blijven”, benadrukte hij.  Vanwege de openingstijden van veel wasstraten heeft de maatregel nauwelijks impact op de sector. 

De Tweede Kamer debatteerde deze week nog over het plan. Rutte hoopte de kamer te overtuigen met het belang van de volksgezondheid, dat lukte, maar de tijd werd opgerekt van 20.30 naar 21.00 uur. Wie toch de straat op gaat zonder geldige reden, riskeert een boete van 95 euro. Volgens de minister-president geldt de avondklok ‘voor iedereen en overal’, maar mensen die voor het verlenen van zorg of voor hun werk op pad moeten, mogen met een verklaring naar buiten. Werkgevers kunnen de verklaring downloaden op de site van de Rijksoverheid.

Tankstation mag openblijven

Als vitale sector mogen tankstations de deuren openhouden. Zowel de verkoop van brandstoffen als de verkoop van producten in de shop kunnen blijven doorgaan. Overdag blijven de geldende maatregelen in tankstations van kracht. Dat betekent bijvoorbeeld dat het bezorgen en afhalen van broodjes en andere gerechten mogelijk blijft. Daarnaast blijft het belangrijk dat klanten drukte vermijden en hun consumptie niet ter plaatse opeten.

Carwashes moeten tijdens de uren van de avondklok wel de deuren sluiten, net als de detailhandel. Veel carwashes sluiten tussen 17:00 en 20:00 blijkt uit een online inventarisatie. Daarmee is de impact van deze maatregel op de sector minimaal.

Lees ook: 

Auteur: Rieneke Kok

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.