CarwashPro https://www.carwashpro.nl Het vakblad voor professionals in de carwash branche Wed, 05 Aug 2020 09:51:07 +0000 nl hourly 1 https://wordpress.org/?v=5.4.2 https://www.carwashpro.nl/wp-content/uploads/2017/04/cropped-faviconcarwashpro-1-32x32.png CarwashPro https://www.carwashpro.nl 32 32 Bezoek DICO Waschstraßen virtueel tijdens Carwash Professional Forum https://www.carwashpro.nl/ondernemen/2020/08/05/bezoek-dico-waschstrasen-virtueel-tijdens-carwash-professional-forum/ https://www.carwashpro.nl/ondernemen/2020/08/05/bezoek-dico-waschstrasen-virtueel-tijdens-carwash-professional-forum/#respond Wed, 05 Aug 2020 06:56:36 +0000 https://www.carwashpro.nl/?p=61899 Tijdens de Carwash Tour op het Carwash Professional Forum 2020 dat op 1 september plaatsvindt, kunnen bezoekers vanuit een online omgeving een kijkje nemen in de fabriek van DICO Waschstraßen GmbH in Troisdorf. Dit bedrijf is gespecialiseerd in mechanische besturingssystemen en betalingssystemen voor wasgelegenheden. Naast een online bezoek aan deze carwash-fabrikant staan er twee virtuele carwash tours op de planning. 
De rondleidingen zijn volledig corona-proof en kunnen online gevolgd worden. Het enige dat deelnemers nodig hebben, is een stabiele internetverbinding. DICO Waschstraßen bracht in 1997 de eerste machine op de markt en is sindsdien continu bezig geweest met het verbeteren van hun wasinstallaties. Tijdens het Carwash Professional Forum 2020 wordt uitgebreid stilgestaan bij het productieproces van deze carwash-fabrikant. Er zijn echter nog veel meer redenen om dit evenement te bezoeken, want de Carwash Tour doet naast het bezoek aan de fabriek twee wasgelegenheden aan.

STI Conveyor Systems geeft ook een presentatie tijdens dit event. Dit bedrijf ontwerpt, maakt en installeert conveyor belts voor wasstraten. Deze systemen zijn geschikt voor interieurbanen. Het is mogelijk om deze systemen op maat te laten maken, zodat aan alle klantwensen kan worden voldaan. Tijdens het Carwash Professional Forum 2020 gaat het team van STI Conveyor Systems dieper in op de werking van hun onderhoudsarme systemen en worden de mogelijkheden besproken. Naast deze presentatie staat een bezoek aan Mr. Wash Köln Zollstock op de agenda. Deze vestiging van de beroemde Duitse carwash-keten beschikt over een kettingwasstraat en een interieurbaan. Mr. Wash werd in 1964 opgericht door Dr. Joseph Enning in Düsseldorf. Sindsdien is dit bedrijf uitgegroeid tot een van de grootste carwash-ketens van onze Oosterburen.

Marketing

Een bezoek aan Best Carwash in Troisdorf staat 1 september ook op de agenda. Het gaat hier om een kettingwasstraat van 65 meter lang met 29 stofzuigplekken. In totaal beslaat deze wasgelegenheid 2.500 vierkante meter. De Best Carwash Group bestaat meer dan twintig jaar en telt meer dan dertig vestigingen. Elk filiaal werkt echter onafhankelijk.

Naast de drie rondleidingen staan er een aantal interactieve presentaties geprogrammeerd tijdens het forum. Tijdens deze sessies krijgen ondernemers handige tools waarmee ze hun bedrijfsvoering kunnen verbeteren. Zo staan er onder andere seminars over conflictmanagement en marketing op het programma. Dankzij efficiënte marketingcampagnes kan het online bereik van je onderneming vergroot worden, waardoor ook de omzet kan stijgen. Inschrijven voor het Carwash Professional Forum 2020 kan hier. De Carwash Tour is – net als het lezingenprogramma – Duits gesproken.

]]>
https://www.carwashpro.nl/ondernemen/2020/08/05/bezoek-dico-waschstrasen-virtueel-tijdens-carwash-professional-forum/feed/ 0
OK Express Bad Nieuweschans voorzien van twee truckwashes https://www.carwashpro.nl/ondernemen/2020/08/05/ok-express-bad-nieuweschans-voorzien-van-twee-truckwashes/ https://www.carwashpro.nl/ondernemen/2020/08/05/ok-express-bad-nieuweschans-voorzien-van-twee-truckwashes/#respond Wed, 05 Aug 2020 04:26:59 +0000 https://www.carwashpro.nl/?p=61895 OK Express Bad Nieuweschans beschikt voortaan over twee Istobal HW Progress wasinstallaties voor trucks met washoogtes van 4 en 4,5 meter. Beide installaties zijn door EenzetCarwash geplaatst. Het tankstation in Nieuweschans mikt met de truckwash op zowel Nederlandse als Duitse vrachtvervoerders die hun voertuigen willen reinigen.
De Istobal HW Progress biedt volgens sales- en marketingmanager Jan van Dillen van EenzetCarwash maximale flexibiliteit in combinatie met een zelf programmeerbare besturing: “Dankzij de aanpasbare aansturing zorgt dat voor een efficiënte en hoogkwalitatieve wassing. De truckwash-installatie is geschikt voor het reinigen van bestelbussen, bakwagens, trekker-aanhanger, trailers, bussen, touringcars en speciale voertuigen zoals tankwagens.” 

Bedrijfsleider Jos Sportel van OK Express Bad Nieuweschans is erg tevreden over de installaties: “De nieuwe truckwashes vallen goed in de smaak bij zowel onze klanten als onze medewerkers. Natuurlijk hadden we verwacht dat deze nieuwe machines beter zouden wassen dan de vorige. Maar de kwaliteit van de wassingen is meer dan uitstekend. Wat vooral opvalt is hoe gecontroleerd en stil deze truckwashes hun werk doen.”

De klanten van de truckwash komen zowel uit Nederland als Duitsland. “De verhouding is ongeveer 50/50. De meeste Duitse chauffeurs rijden er speciaal voor om om bij ons hun voertuig te laten wassen. De service zoals wij die bieden, kennen ze over de grens niet,” aldus Sportel. “De Nederlandse truckers komen niet alleen uit de directe omgeving. Het tankstation is voor veel chauffeurs de eerste stop in Nederland voor transporten die met de ferry uit Scandinavië terug komen.”

 

]]>
https://www.carwashpro.nl/ondernemen/2020/08/05/ok-express-bad-nieuweschans-voorzien-van-twee-truckwashes/feed/ 0
Blog WashTec: Hoe motiveer je jouw medewerkers? https://www.carwashpro.nl/ondernemen/2020/08/04/blog-washtec-hoe-motiveer-je-jouw-medewerkers/ https://www.carwashpro.nl/ondernemen/2020/08/04/blog-washtec-hoe-motiveer-je-jouw-medewerkers/#respond Tue, 04 Aug 2020 07:39:08 +0000 https://www.carwashpro.nl/?p=61877 Het succes van een wasgelegenheid schuilt in de medewerkers. Een gastvrij onthaal bij de wasstraat is goud waard en zal klanten een goed gevoel geven. Daarvoor zijn loyale werknemers nodig. In deze blog legt WashTec uit hoe ondernemers het beste uit hun personeel kunnen halen. 
Het is volgens WashTec altijd de moeite waard om te investeren in het team. Deze investering zal zichzelf dubbel en dwars terugbetalen. We hebben verschillende opties waarvan ondernemers zonder veel moeite gebruik kunnen maken. Door middel van trainingen en persoonlijke aandacht wordt betrokkenheid gecreëerd. Dat kan met deze handige tips & tricks.

Vijf ideeën voor gemotiveerde medewerkers

1.     Medewerker van de maand – erkenning als stimulans
Beloon de medewerker van de maand met een plaquette of cadeaubon van een lokaal bedrijf om uw waardering te uiten. Ontwikkel een systeem dat de prestaties van de medewerker van de maand in meetbare termen voor de rest van het personeel weergeeft

2.   Commissie – een extra vergoeding voor goed werk
Betaal commissies aan medewerkers die de meeste leden voor uw klantenclub werven of de meeste aanvullende programma’s verkopen. De commissie is een percentage berekend op basis van de verkoop, waardoor uw medewerkers een stimulans krijgen om de club en de programma’s daadwerkelijk te promoten.

3.     Meningen en suggesties – laat uw medewerkers deelnemen
Als supervisor moet u uw medewerkers altijd aanmoedigen om hun mening te geven en suggesties te doen. U kunt alleen een goede werksfeer creëren als uw medewerkers net zo tevreden zijn als uw klanten. Of u nu regelmatig vergaderingen plant of een ideeënbus ter beschikking stelt, is uw beslissing. Het belangrijkste is dat uw medewerkers de ruimte krijgen om lof, kritiek en suggesties te uiten.

4.     Opleidingen en certificaten – een tastbaar bewijs van vooruitgang
Bied opleidingen en certificaten aan wanneer een werknemer een deel van uw trainingsprogramma met succes heeft voltooid. Hang de certificaten vervolgens op in uw tankstation of carwash. Zo kunnen klanten in één oogopslag zien dat uw medewerkers getraind zijn om professioneel met auto’s om te gaan. Garages tonen vaak certificaten om dezelfde redenen.

5.     Lockers voor meer veiligheid
Door lockers voor uw medewerkers te plaatsen, creëert u een veile plek voor medewerkers om geld, persoonlijke eigendommen en waardevolle spullen op te bergen. De lockers kunnen ook gebruikt worden om berichten en loonstroken te verspreiden.

Met training en opleiding naar succes

Er zijn veel zaken die u kunt ondernemen om uw personeel te trainen, zodat zij een groot prestatiegevoel gedurende de dag ervaren. Een prettig neveneffect is dat uw klanten ook gelukkiger zijn. U kunt daarmee op verschillende gebieden beginnen. Onze tips hebben wij voor u ingedeeld in thema’s.

De juiste professionele uitstraling

 • Draag altijd een glimlach en moedig uw medewerkers aan om hetzelfde te doen. Dit ziet er niet alleen vriendelijk uit, maar heeft ook nog eens invloed op hun gemoedstoestand. U kunt uw medewerkers ook vertellen dat ze ‘smileys’ op de voorruiten of zijruiten moeten tekenen wanneer ze de auto markeren voor de bijbehorende wasbeurt en er kinderen in de auto zitten.
 • Vraag uw personeel om tijdens het werk geen zonnebril te dragen. Oogcontact maken is een voorwaarde voor een vriendelijke, betrouwbare uitstraling en zorgt ervoor dat de klanten zich op hun gemak voelen.
 • Laat een set naamplaatjes voor uw medewerkers maken, zodat ze die tijdens hun dienst kunnen dragen. Dit zorgt ervoor dat u een professionele maar vriendelijke sfeer creëert en ook de klantenservice verbetert.
 • De training van het personeel moet bepaalde vriendelijke welkomst- en afscheidszinnen bevatten die een goede eerste en laatste indruk zullen maken. Leer hen om te reageren op elke klant en diens mogelijke hulpvragen. Wisselgeld moet snel in het bijzijn van de klant worden geteld, zodat er geen fouten worden gemaakt of later klachten daarover komen, wanneer het niet meer mogelijk is om de betaling terug te vinden.

Rondom de wasstraat

 • Zorg ervoor dat er altijd een teamlid zichtbaar en beschikbaar is om de hulpvragen van uw klanten te beantwoorden. Als een klant iemand moet zoeken om hem of haar te helpen, dan komt hij of zij waarschijnlijk niet meer terug.
 • Wijs voor elke dienst een medewerker aan die verantwoordelijk is voor het opsporen van risicobronnen, zoals struikelgevaar. Deze werknemer moet regelmatig de wascabines en stofzuigers controleren om veiligheidsproblemen te voorkomen.
 • De werknemers die klanten helpen bij het rijden op de transportband moeten hun hele armen gebruiken en duidelijke gebaren maken om aanwijzingen te geven. Klanten kunnen gemakkelijk handgebaren over het hoofd zien of verkeerd interpreteren.

Advies en serviceverlening

 • Medewerkers moeten zich bewust zijn van de voordelen van uw wasprogramma’s en carwash en deze op een eenvoudige en heldere manier aan de klant kunnen uitleggen. Houd in gedachten dat professionele en getrainde medewerkers de sleutel zijn tot uw succes en helpen uw omzet te verhogen. Regelmatige bijscholing en gedetailleerde informatie over nieuwe producten maken het voor uw medewerkers gemakkelijker om hun werk goed te verrichten.
 • Uw personeel moet altijd wijzen op de extra voordelen die uw carwash biedt. Het is echter voldoende om uw klanten slechts één keer te vragen of ze al dan niet gebruik willen maken van aanvullende diensten. Klanten die herhaalde vragen ervaren als lastiggevallen worden zullen niet terugkomen.
 • Train uw personeel om op een vriendelijke en aansprekende wijze met klanten om te gaan. In plaats van te vragen of ze een wasbeurt willen, is het beter hen een directe vraag te stellen: “Dus welke wasprogramma kan ik u aanbieden?”
 • Selecteer één medewerker per dienst om een kwaliteitscontrole uit te voeren bij minstens elke twintigste auto. Uw werknemer moet het uiterlijk van de auto na de wasbeurt zorgvuldig onderzoeken.

Gereedschap en toewijzing van verantwoordelijkheden

 • Maak een personeelshandboek waarin u werkinstructies en gedragscodes vastlegt. Dit handboek moet altijd up-to-date worden gehouden en minstens één keer per jaar worden bijgewerkt. Zo kunnen uw medewerkers op elk moment de zaken opzoeken als ze niet zeker weten wat ze moeten doen.
 • Neem uw eigen ‘trainingsvideo’ met een videocamera op. Doe dit door een van uw medewerkers te filmen en te laten zien hoe ze hun werk naar behoren moeten verrichten. U kunt deze opname gebruiken om nieuwe medewerkers te instrueren of om de kennis van medewerkers die al lang in dienst zijn van tijd tot tijd op te frissen.
 • Leer uw medewerkers hoe ze moeten reageren op klachten van klanten. Geef hen de keuzevrijheid binnen een bepaald kader. Zo ontstaat een verantwoordelijkheidsgevoel ten opzichte van het bedrijf en wordt het zelfvertrouwen van de medewerkers versterkt. Wel moet u duidelijke instructies geven over de gevallen waarin u altijd wenst te worden geraadpleegd.

Hier zijn nog een paar bruikbare tips om uw klanten loyaal te houden aan uw carwash, naast het aanbieden van een geweldige service.

Lees ook:

]]>
https://www.carwashpro.nl/ondernemen/2020/08/04/blog-washtec-hoe-motiveer-je-jouw-medewerkers/feed/ 0
Waarom duurzaam ondernemen zo belangrijk is voor familiebedrijf Den Ottowasser https://www.carwashpro.nl/ondernemen/2020/08/04/waarom-den-ottowasser-voor-dr-stocker-benelux-kiest/ https://www.carwashpro.nl/ondernemen/2020/08/04/waarom-den-ottowasser-voor-dr-stocker-benelux-kiest/#respond Tue, 04 Aug 2020 04:52:11 +0000 https://www.carwashpro.nl/?p=61868 Hechtel-Eksel heeft sinds mei een nieuwe wasgelegenheid in de vorm van Den Ottowasser. In deze moderne kettingwasstraat worden de nieuwste technieken gecombineerd met vertrouwde toepassingen. Zo wordt al jarenlang met dezelfde chemieleverancier samengewerkt. Zaakvoerder Glenn Sevens legt uit waarom hij opnieuw voor Dr.Stöcker Benelux koos.
Den Ottowasser is een echt familiebedrijf. Twintig jaar geleden begon Luc Sevens, de vader van Glenn, met het rondbrengen van stookolie. Vier jaar later startte hij een tankstation met roll-over in Overpelt. Drie jaar daarna werd deze vervangen door een twintig meter lange kettingwasstraat van WashTec. Later werd er in Dilsen-Stokkem een wasstraat van DICO geïnstalleerd van 42 meter. In 2018 werden het tankstation en de bijhorende wasinstallatie in Overpelt verkocht en besloot Sevens om zich volledig op het carwashdeel te focussen.

De ondernemer besloot zich volledig op de carwash te richten en zelf een tweede filiaal te openen. Voordat de vestiging in Hechtel-Eksel een feit was, was er alleen nog Sevens Carwash Service in Dilsen-Stokkem. Op een gegeven moment vond Luc Sevens het tijd worden voor een nieuwe naam en vroeg zijn zonen Yves en Glenn om een pakkende titel te verzinnen voor zijn beide carwashes. Dat werd dus Den Ottowasser, plat Vlaams voor ‘de autowasser’. Sinds mei dit jaar is deze carwash in bedrijf. De coronacrisis zorgde voor een vertraging van een maand.

Open uitstraling

De moderne wasstraat is uitgerust met een betaalsysteem van DICO waar contactloos betaald kan worden. Er is een zestien plekken tellende stofzuigplein geplaatst waar klanten zo lang als ze willen hun voertuig kunnen schoonmaken. Er is voor apparatuur van Ergox gekozen. De wasborstels zijn geleverd door Brush.com en de 32 meter lange kettingwasstraat komt van DICO. Er is gekozen voor een open uitstraling waardoor er veel daglicht binnenkomt. Twee voorwas-secties zorgen ervoor dat de auto’s er mooi schoon uitkomen. Het tweede filiaal van Den Ottowasser verschilt veel van de andere vestiging. Toch is er iets hetzelfde gebleven: de chemie wordt ook hier geleverd door Dr.Stöcker Benelux.

“In Dilsen-Stokkem heeft onze wasinstallatie jarenlang heel goed gedraaid met de chemie van Dr.Stöcker Benelux. Omdat dit zo goed beviel, werken we nog steeds met hen samen. We hebben wel eens geëxperimenteerd met andere leveranciers, maar kwamen altijd bij Dr. stocker terug. De kwaliteit van het recyclewater was simpelweg beter”, zegt zaakvoerder Glenn Sevens van Den Ottowasser Hechtel-Eksel.

Verplicht

In België is het bij wet geregeld dat er per auto maximaal tachtig liter stadswater gebruikt mag worden. Dat houdt ook in dat het gebruik van regenwater verplicht is bij de reiniging van voertuigen. BleuBlue plaatste een waterrecycling systeem bij de vestiging in Hechtel-Eksel. Eigenaar Stijn Schouderden verduidelijkt het belang van een goed zuiveringssysteem: “Er wordt in België al streng gecontroleerd of wasgelegenheden hun vergunningen op orde hebben. Mocht er niet aan de verplichtingen voldaan worden, dan kan het zomaar zijn dat er boetes opgelegd worden of zelfs bronnen verzegeld worden door de gerechtsdeurwaarder.”

Het systeem van BleuBlue is inmiddels tien jaar op de markt en er zijn inmiddels honderd installaties in verschillende landen geplaatst. Zo zijn er systemen in België, Nederland, Frankrijk en Duitsland te vinden. Schouderden werkt met verschillende chemie-leveranciers maar is erg te spreken over Dr.Stöcker Benelux. De samenwerking tussen beide partijen verloopt goed. Mede-eigenaar Jeroen Houweling van Dr.Stöcker Benelux zoekt graag de samenwerking met andere partijen op en wil zo de branche verder helpen. Het assortiment van deze chemie-leverancier bestaat uit biologisch afbreekbare producten die zacht zijn voor het milieu. Duurzaam ondernemen staat dan ook hoog in het vaandel van dit bedrijf.

Duidelijke uitleg

Onder duurzaam ondernemen wordt ook een duidelijke productuitleg verstaan. Er is nog veel onwetendheid op dit vlak merkt Houweling: “Als het misgaat, heeft dat vooral te maken met het verkeerd gebruik van de chemie en de slechte afstelling van de wasinstallatie en het waterrecyclingsysteem.De kunst is om ervoor te zorgen dat alle waardes in balans zijn.Dit betekent onder andere dat de ph/zuurstof waardes van het water, biologie (bacteriën) in het water en de chemie goed op elkaar moeten worden ingesteld. De biologie zorgt er dan voor dat schadelijke componenten aan het water kunnen worden onttrokken en afgebroken.”

Het recycle water ziet er zuiver dankzij de juiste chemie.

Bij een niet goed functionerend systeem zijn bepaalde waardes niet in evenwicht. Er worden bijvoorbeeld te agressieve producten met name in de voorreiniging gebruikt. Ook overdosering kan een probleem zijn. “De capaciteit van het recyclewater is niet voldoende waardoor de vervuilingen niet snel genoeg afgebroken kunnen worden”, stelt Houweling. “Of er is simpelweg te weinig zuurstof in het systeem. Als alle waardes in evenwicht zijn kunnen de goede bacteriën zorgen voor schoon en helder waswater. Als de slechte bacteriën de overhand krijgen, ontstaat er stank en vervuiling in de wasstraat.”

Sparren

Door advies te geven en met de klant te sparren, hoopt Houweling het verschil te maken: “Een goede uitleg over de werking van het zuiveringssysteem is essentieel. Als iedereen maar wat doet, gaat het mis. Die uitleg is echter niet alleen de verantwoordelijkheid van de fabrikant, maar ook van de ondernemer. Sevens is bijvoorbeeld zeer geïnteresseerd in de werking van de wasinstallatie en de dosering van de chemie. Hij wil zijn klanten het beste wasresultaat geven en ervoor zorgen dat er zo efficiënt mogelijk met het product wordt omgegaan. Als het je niet interesseert hoe een machine werkt, dan sta je met een nul achter.”

Waterrecycling is volgens Howeling echt een vak apart en niet ‘iets dat je erbij doet’: “Een wasstraatleverancier is goed in het verkopen van wasstraten, maar hij doet er verstandig aan om de recycling en chemie aan een ander over te laten. Dat is een heel andere tak van sport. In het verleden waren er partijen die alles aanboden: van de plaatsing van een wasinstallatie tot het leveren van de chemie en de zuiveringsinstallaties. Je kunt echter niet alles doen, dus is het verstandig om de hulp van experts op specifieke gebieden in te schakelen. Zoek de samenwerking met partijen elk met hun eigen expertise op. Zo voorkom je ook dat je waterrecycling niet naar behoren werkt.”

Osmosewater

De aanschaf van een zuiveringssysteem is kostbaar, maar volgens Schouderden heeft een ondernemer dit binnen een paar jaar terugverdiend: “Regenwater wordt verwerkt tot omgekeerd osmosewater. Ook stadswater kan in dit kalkvrije water veranderd worden, waardoor we altijd dezelfde waterkwaliteit kunnen zorgen.” Sevens is erg te spreken over de service en transparantie van Schouderden en Houweling: “Als er wat is of als ik een vraag heb, kan ik hen altijd bellen. Vaak is het probleem vanaf afstand op te lossen. Daarnaast is mij uitgelegd wat de precieze kostprijs per wassing is en hoeveel chemie en water ervoor nodig zijn. Dat zorgt voor overzicht en duidelijk. De afstelling is precies goed en als er wat mis is, kan ik direct hulp vragen.”

De chemie van Dr.Stöcker Benelux zorgt er volgens Sevens voor dat “auto’s net wat harder blinken.” Ook de geur wordt als een pluspunt genoemd. “Klanten vinden het lekker ruiken in de carwash. Daarnaast is de droging ook erg goed. Met deze producten willen we onze bezoekers het beste bieden”, besluit Sevens.


]]>
https://www.carwashpro.nl/ondernemen/2020/08/04/waarom-den-ottowasser-voor-dr-stocker-benelux-kiest/feed/ 0
Inbrekers Emmense wasstraat krijgen taakstraf en celstraf opgelegd https://www.carwashpro.nl/algemeen/2020/08/03/inbrekers-emmense-wasstraat-krijgen-taakstraf-en-celstraf-opgelegd/ https://www.carwashpro.nl/algemeen/2020/08/03/inbrekers-emmense-wasstraat-krijgen-taakstraf-en-celstraf-opgelegd/#respond Mon, 03 Aug 2020 06:49:39 +0000 https://www.carwashpro.nl/?p=61862 Twee mannen uit Klazienaveen zijn veroordeeld tot een werkstraf van 60 uur, omdat zij inbraken bij een wasstraat in Emmen. Dit gebeurde in de nacht van 10 oktober en de mannen van 19 en 20 jaar namen kleingeld mee uit de muntautomaat van het stofzuigplein. Een derde man van 26 jaar uit Coevorden werd ook bestraft voor zijn aandeel aan de roof, omdat hij de vluchtauto bestuurde.
De inbraak vond spontaan plaats, nadat het trio onder invloed van drugs besloot om de wasstraat te bezoeken. Een beveiliger schakelde de politie in toen hij het verdachte drietal zag, meldt RTV Drenthe. De politie kreeg het kenteken door van de beveiliger en trof het trio al snel aan. Na het geven van een stopteken, gaf de bestuurder van de vluchtauto echter vol gas. Er ontstond een wilde achtervolging door Emmen, maar de agenten slaagden er uiteindelijk in om de dieven klem te rijden.

De jongste dief rende de klemgereden auto uit in de hoop om te ontsnappen. De politie liet hem gaan, maar een dag later kon de man alsnog in de kraag gegrepen worden. Voor zijn aandeel in de inbraak kreeg de bestuurder van de vluchtauto een celstraf van 64 dagen, waarvan 60 dagen voorwaardelijk. Doordat hij zijn straf in voorarrest heeft uitgezeten, hoeft de Coevordenaar de cel niet in. Wel kreeg hij een rijontzegging van een jaar, waarvan acht maanden voorwaardelijk opgelegd wegens rijden onder invloed.

De bestuurder stond tevens terecht voor verboden wapenbezit. De politie vond op 10 september tijdens een controle bij een fastfoodrestaurant in Emmen meerdere wapens in de auto van de man. Het wapentuig was het bezit van de 19-jarige man uit Klazienaveen die tijdens de controle naast de Coevordenaar zat. De agenten gingen poolshoogte nemen bij het fastfoodrestaurant nadat er een melding binnenkwam van een pistoolschot. De 19-jarige man bekende dat hij het schot loste, omdat hij het pistool wilde uitproberen.

]]>
https://www.carwashpro.nl/algemeen/2020/08/03/inbrekers-emmense-wasstraat-krijgen-taakstraf-en-celstraf-opgelegd/feed/ 0
Superoperator en Axel Springer rollen carwash-app uit in Duitsland https://www.carwashpro.nl/dossier-corona/2020/08/03/superoperator-en-axel-springer-rollen-carwash-app-uit-in-duitsland/ https://www.carwashpro.nl/dossier-corona/2020/08/03/superoperator-en-axel-springer-rollen-carwash-app-uit-in-duitsland/#respond Mon, 03 Aug 2020 04:56:09 +0000 https://www.carwashpro.nl/?p=61853 Superoperator ontwikkelde een app waarmee automobilisten naar de dichtstbijzijnde wasgelegenheid worden geloodst en technologiebedrijf Axel Springer gaat deze app in Duitsland distribueren. Door deze samenwerking willen beide partijen de carwashbranche naar een hoger niveau tillen en de klanttevredenheid verhogen. Axel Springer rolt de applicatie in Duitsland uit onder de naam ‘Clever Waschen’.
De app draait op een merkonafhankelijk platform. Door samen te werken met Superoperator wil Axel Springer zijn dienstverlening uitbreiden en zowel bezoekers als eigenaren van wasgelegenheden helpen. Klanten hoeven niet lang te zoeken naar een carwash als zij hun voertuig willen reinigen. Ondernemers zullen dankzij de app sneller gevonden en daardoor bezocht worden. Een win-win situatie dus.

“Clever Waschen is een goed voorbeeld van de implementatie van future mobility”, verduidelijkt afdelingshoofd Nicolas Meibohm van de divisie connected cars binnen Axel Springer. “Connected cars zijn in opkomst. Deze voertuigen communiceren via apps en daar kun je als carwashbedrijf op inspelen. Een wasprogramma bestellen via een app bijvoorbeeld is een manier van communiceren. Met deze app digitaliseren we de carwashbranche en vereenvoudigen we een bezoek aan de wasgelegenheid. Het betalen gaat sneller eh het zoeken naar de geschikte carwash wordt met deze applicatie ook een stuk gebruiksvriendelijker. Tegelijkertijd spelen we in op de mogelijkheden die connected cars bieden.”

Coronacrisis

Superoperator verzorgde de technologie achter de app. Het bedrijf heeft een platform opgezet waarbij een bezoek aan de carwash snel en efficiënt plaatsvindt. Met de applicatie kan online een ticket gekocht worden, waardoor een hoop tijd bespaard wordt. De klant hoeft de auto niet meer uit om een kaartje te kopen. Zo wordt het klantcontact gereduceerd wat zeker tijdens de coronacrisis een goede ontwikkeling is.

De Clever Waschen app is beschikbaar voor iOS en Android devices. Alle Duitse wasgelegenheden kunnen in de app opgenomen worden. Men moet zich daarvoor wel aanmelden. Vodafone ondersteunde het bedrijf bij het in kaart brengen en verwerken van alle wasgelegenheden voor gebruik in de applicatie. Axel Springer biedt carwash-ondernemers verschillende pakketten aan. Het standaard startpakket is gratis en neemt de carwash in het programma op, zodat deze beter gevonden wordt. Er kan ook gekozen worden voor een maandabonnement waarbij Axel Springer en Superoperator meer inzicht in klanttevredenheid geven. Ook wordt aangegeven waar een efficiencyslag te maken is.

Digitaliseringsslag

De eerste carwash-ondernemer die zich bij het Clever Waschen-platform heeft aangesloten is CleanCar. Deze keten beschikt over vestigingen in Berlijn, Hamburg, Neuss, Hannover en Braunschweig. Later komen daar ook meerdere filialen in Duitsland en Oostenrijk bij. “Ik kijk uit naar de resultaten die deze digitaliseringsslag brengt en ben benieuwd wat Clever Waschen de branche oplevert. De mogelijkheid om contactloos te betalen is zeker in deze tijd een gigantisch voordeel. We hopen meerdere klanten in onze vestigingen te begroeten”, zegt directeur Holger Dörner van CleanCar.

In de komende jaren wordt de samenwerking tussen Superoperator en Axel springer verder uitgerold. Het is de bedoeling dat de app in heel Europa gebruikt kan worden.

]]>
https://www.carwashpro.nl/dossier-corona/2020/08/03/superoperator-en-axel-springer-rollen-carwash-app-uit-in-duitsland/feed/ 0
Gloednieuw BP-tankstation met AH en wasstraat in Dordrecht geopend https://www.carwashpro.nl/algemeen/2020/07/31/gloednieuw-bp-tankstation-met-ah-en-wasstraat-in-dordrecht-geopend/ https://www.carwashpro.nl/algemeen/2020/07/31/gloednieuw-bp-tankstation-met-ah-en-wasstraat-in-dordrecht-geopend/#respond Fri, 31 Jul 2020 06:47:34 +0000 https://www.carwashpro.nl/?p=61849 Het nieuwe tankstation van BP en Van Twist aan de Laan der Verenigde Naties in Dordrecht heeft donderdag zijn deuren geopend. De nieuwbouwlocatie, die vlakbij de oprit naar de A16 ligt, beschikt over vier pompeilanden, een shop met Albert Heijn to go en een wasstraat.
De locatie vervangt het tankstation aan de Dokweg naast de Zwijndrechtse brug, die moest wijken om de stadsentree vanaf de snelweg A16 aantrekkelijker te maken. De nieuwe locatie is ongeveer vier keer groter dan de oude vestiging. Het station werd ontworpen door Meijer & Van Eerden Ingenieursbureau, ZVS Eemnes trad op als hoofdaannemer.

Bij het station kan zeven dagen per week, 24 uur per dag worden getankt. Het station is uitgerust met een ‘high-speed’ dieselpomp en een opstelplaats voor AdBlue voor vrachtverkeer. Er wordt bovendien nog gekeken naar de tankmogelijkheid voor waterstof en het plaatsen van een oplaadpunt voor elektrische auto’s.

Carwash en Albert Heijn to go

De locatie beschikt over een wasstraat die onder meer is voorzien van een hoge druk velgenreiniger en die volgens BP gebruik maakt van hoogwaardige wasmiddelen die een duurzame bescherming van de lak bieden. Er is voor de SoftCare Pro van WashTec geplaatst.

In de Albert Heijn to go hebben klanten een grote keuze aan ter plekke vers bereid eten en drinken voor onderweg, zoals baristakwaliteit koffie, belegde broodjes, salades, croissants, snacks en verse vruchten- en groentesappen. Uiteraard kunnen zij er ook terecht voor de vertrouwde car care producten, zoals Castrol motorolie en ruitensproeiervloeistof.

In de komende aflevering van TankPro TV (woensdag 5 augustus om 16.00 uur) nemen we een kijkje bij deze nieuwe BP-locatie met Ruben Beens (CEO van BP Nederland).

]]>
https://www.carwashpro.nl/algemeen/2020/07/31/gloednieuw-bp-tankstation-met-ah-en-wasstraat-in-dordrecht-geopend/feed/ 0
Column: Aanbieding – Nooit meer korting op een carwashbezoek! https://www.carwashpro.nl/algemeen/2020/07/31/column-aanbieding-nooit-meer-korting-op-een-carwashbezoek/ https://www.carwashpro.nl/algemeen/2020/07/31/column-aanbieding-nooit-meer-korting-op-een-carwashbezoek/#respond Fri, 31 Jul 2020 05:09:37 +0000 https://www.carwashpro.nl/?p=61838 Het geven van korting bij de carwash geeft klanten het gevoel dat ze normaal eigenlijk te veel betalen. Een kortingsactie leidt er dan toe dat bezoekers een product of dienst zullen gaan ervaren als te hoog geprijsd. Dat is niet verstandig en op lange termijn zelfs schadelijk voor een bedrijf. Business Development Manager Michel de Vink van led-specialist ViaVisual legt uit wat ondernemers beter kunnen doen om klanten te werven.

Kunnen we dan nooit meer korting geven?

“Nee. Geven niet, maar ruilen wel. Korting is een ruilmiddel. Dat is de basisgedachte. Korting als lokkertje voor nieuwe klanten werkt averechts. De toon is immers gezet, nog voor de klant echt klant geworden is. Als je korting als ruilmiddel gaat beschouwen, dan wordt het een ander verhaal. Een ruilmiddel kan vele vormen hebben. In het geval van een carwash kan dat bijvoorbeeld een prijsvermindering zijn als een klant de wasgelegenheid tijdens de daluren bezoekt. In ruil voor korting, stuwt de ondernemer de bezoekfrequentie tijdens rustige momenten op. Een loyaliteitsprogramma is een ander interessant ruilmiddel. De carwash-eigenaar krijgt op die manier iets terug van de klant in waarde of gedrag, zonder dat de korting de initiële prijs negatief beïnvloed. De klant voelt dat hij iets moet doen om korting te krijgen en ziet deze daarom als rechtvaardig: uw product behoudt zijn emotionele waarde.”

Wat is een echte ‘no-go’ kortingsactie?

“We zien in tal van sectoren dat bedrijven met korting communiceren. Vaak zien we kortingsacties in de vorm van ‘van bedrag x voor bedrag y’. Deze teksten worden dan in een opvallende rode ster geplaatst, waarbij de kortingsprijs vele malen groter staat afgebeeld dan de ‘normale’ prijs waardoor de korting flink benadrukt wordt. Drie keer raden welke prijs door de klant als de gerechtvaardigde wordt ervaren. Ons advies is om te stoppen met dergelijke acties en op andere manieren de aandacht te trekken.”

Wat is dan wel een goede manier om de aandacht te trekken?

“Led-video is een effectieve manier om te communiceren. Je kunt de getoonde content namelijk 24/7 aanpassen als de omstandigheden daarom vragen. Het gaat er uiteindelijk om dat u klanten een andere reden dan korting geeft om naar u toe te komen.”

Maar wat als de klant de basisprijs dan nog te hoog vindt?

“Als een andere aanbieder exact hetzelfde product met exact dezelfde service op exact dezelfde locatie met exact dezelfde experience een product aanbiedt voor een lagere prijs, dan is de prijs te hoog. U bent pas te duur als u niet duidelijk maakt waarom uw prijs gerechtvaardigd is. Uw prijs verdedigen heeft daarbij geen enkele zin, omdat uw aanbod het ondersteunend bewijs is. Dat geldt voor iedere markt. Als de basisprijs daadwerkelijk te hoog is, is het tijd voor een structurele verandering. Daarmee wordt het boemerangeffect van kortingsacties voorkomen.”

Wat houdt het boemerangeffect in?

“Een prijsmechanisme als actiematige tool inzetten, is enerzijds gevaarlijk omdat het positief effect op de omzet kortstondig is en het langdurig effect op de gerechtvaardigde prijsperceptie van de klant langdurig. Of anders gezegd: voor u het doorheeft beschouwt de klant uw kortingsprijs als de normale prijs. De doelgroep die op dergelijke acties afkomt, is vluchtig en verplaatst zich zodra uw actie afloopt direct naar de concurrent die de meeste korting geeft. Veel herhaalbezoek zal uw actie daarom niet opleveren en u bent daarna snel weer terug op het oude niveau, waarbij schade op lange termijn is ontstaan.”

Waar moet een goede actie dan aan voldoen?

“Er zijn veel verschillende alternatieven te bedenken voor prijsacties. Het belangrijkste is dat u acties verzint die de core business van uw bedrijf overeind houden. Acties moeten een klant bereiken, bewegen en vasthouden. Een leuke actie is belangrijk, maar ook het vertellen van het verhaal van uw organisatie trekt op lange termijn klanten over de streep. Een combinatie van die twee is belangrijk voor het kortstondig effect en het langdurig succes. Het vraagt vaak om een transformatie in het communicatieproces van organisaties.”

Welke rol kan led daarbij spelen?

“Met led kun je ad-hoc communiceren op een manier die met traditionele promotietechnieken gewoonweg niet mogelijk is. Het ontwikkelen en vervaardigen van banners, vlaggen, spandoeken, posters en drukwerk kost tijd en geld en zodra uw advertentie geplaatst is, is het mooie weer waarop u uw kortingsactie gebaseerd hebt waarschijnlijk al voorbij. Led-video daarentegen is volledig flexibel. U kunt uw boodschap desgewenst zelfs meerdere keren per dag afstemmen op uw marketingbehoefte. Verandert het weer? Dan verander uw actie mee! En werkt uw actie niet zoals gedacht? Dan past u deze aan of begint u gewoon een nieuwe! En dan hebben we het nog niet eens over de aandacht die bewegende beelden trekken.”
Michel de Vink is Business Development Manager bij ViaVisual. Hij schrijft op regelmatige basis columns voor CarwashPro.

]]>
https://www.carwashpro.nl/algemeen/2020/07/31/column-aanbieding-nooit-meer-korting-op-een-carwashbezoek/feed/ 0
Onderzoek naar hand-carwash in Keynsham wegens mensensmokkel https://www.carwashpro.nl/ondernemen/2020/07/30/onderzoek-naar-hand-carwash-in-keynsham-wegens-mensensmokkel/ https://www.carwashpro.nl/ondernemen/2020/07/30/onderzoek-naar-hand-carwash-in-keynsham-wegens-mensensmokkel/#respond Thu, 30 Jul 2020 04:28:52 +0000 https://www.carwashpro.nl/?p=61830 Het Britse Gangmasters and Labor Abuse Authority (GLAA) doet onderzoek naar een hand-carwash in Keynsham die vermoedelijk een dekmantel is voor mensenhandel. De onderzoeksinstantie voor arbeidsuitbuiting in het Verenigd Koninkrijk liet begin juli al een 41-jarige Roemeen oppakken die verwacht wordt van strafbare feiten. Sindsdien ligt de wasgelegenheid onder een vergrootglas en wordt er minutieus onderzoek verricht.
De politie ondervroeg een aantal werknemers van de gewraakte hand-carwash. Uit deze gesprekken bleek volgens de Bristol Post dat de wasgelegenheid gerund werd door mensensmokkelaars. Op basis van deze informatie werd de Roemeen opgepakt. Deze man werd in zijn woning in Barnet dat in Noord-Londen ligt, in de kraag gevat door de politie.

Een woordvoerder van GLAA laat weten dat de verdachte op vrije voeten is: “Terwijl het onderzoek nog loopt, mag de man huiswaarts keren.” Er zijn geen verdere arrestaties verricht in de wasgelegenheid, maar het onderzoek loopt nog. Twee mogelijke slachtoffers werden op verschillende locaties in veiligheid gebracht door de GLAA toen de Roemeen werd opgepakt.

]]>
https://www.carwashpro.nl/ondernemen/2020/07/30/onderzoek-naar-hand-carwash-in-keynsham-wegens-mensensmokkel/feed/ 0
Vier redenen waarom That’s Lease voor een roll-over koos https://www.carwashpro.nl/ondernemen/2020/07/29/vier-redenen-waarom-thats-lease-voor-een-roll-over-koos/ https://www.carwashpro.nl/ondernemen/2020/07/29/vier-redenen-waarom-thats-lease-voor-een-roll-over-koos/#respond Wed, 29 Jul 2020 04:57:50 +0000 https://www.carwashpro.nl/?p=61789 Recentelijk schafte autoleasemaatschappij That’s Lease een roll-over van WashTec aan. Na de verhuizing naar een grotere locatie in Sassenheim was er plaats voor een wasinstallatie. Hoewel het aantal wassingen redelijk gering is, is directeur Henk Griffioen erg tevreden met het systeem en werkt het nu al kostenbesparend. 
Sinds de oprichting in 2011 is het autoleasebedrijf naar ruim 1.400 leasecontracten voor personenauto’s en bedrijfsauto’s gegroeid. “That’s Lease is een echt familiebedrijf waar mijn vrouw en zoon ook werken. Onze expertise ligt in operationele lease constructies voor zakelijke rijders. We doen niet aan financial of private lease, omdat dit niet bij ons past. Wel zijn er plannen om later ook fietsen te gaan leasen”, vertelt Griffioen. Het gaat het bedrijf voor de wind dus werd het tijd voor een grotere locatie. Sinds 23 april 2020 betrekt de onderneming een nieuw pand waar een roll-over van WashTec is geïnstalleerd. Het gaat om de Easy Wash 23.

De keuze voor WashTec was vrij snel gemaakt, stelt Griffioen: “Ik kende managing director Peter van der Veen van WashTec nog van de IVA Driebergen Business School waar we beide hebben opgezeten. Een aantal oud-studenten komt nog regelmatig bij elkaar en ik heb uit mijn netwerk geput. Het contact met Van der Veen is altijd goed geweest en ik was bekend met de roll-overs van dit bedrijf omdat ik er zelf vaak mijn auto mee was. De kwaliteit was goed en het design sprak mij ook erg aan.”

Meer mogelijkheden

Van der Veen gaf aan dat het behalen van een bepaald aantal wassingen noodzakelijk was om de kosten uit de roll-over te halen. Griffioen ziet dat echter anders: “Die 2.500 wassingen per jaar ga ik niet halen, maar dat wil niet zeggen dat de aanschaf van deze wasinstallatie daarom niet interessant is. Integendeel. Ik zie veel meer mogelijkheden dan het behalen van een bepaalde hoeveelheid wasbeurten.”

De reden waarom de wasinstallatie is aangeschaft is volgens Griffioen vierledig: “De eerste en belangrijkste reden was om ons wagenpark schoon te houden. Een tweede reden om voor een roll-over te kiezen, was om het wasproces te versnellen. Voorheen maakten we de auto’s handmatig schoon en dat kostte behoorlijk wat tijd. Soms kozen we er voor om naar de roll-over in de buurt te gaan, maar dan stonden we in de rij te wachten. Het kon efficiënter.”

Meer omzet

Op de oude locatie ontbrak het aan ruimte voor een eigen roll-over. Na de verhuizing was dat euvel echter snel verholpen. “De derde reden waarom er een roll-over moest komen, omdat dit simpelweg de klanttevredenheid verhoogt en daardoor meer omzet oplevert”, verduidelijkt Griffioen. “Het wagenpark ziet er schoner uit dan ooit. Voorheen stonden onze auto’s in de buitenlucht waar ze sneller vies werden. Nu we een eigen installatie hebben, zijn onze klanten verzekerd van blinkende wagens. Het wassen van de auto zit standaard in het leasetarief wat betekent dat klanten twee keer per maand hun voertuig mogen wassen bij ons. Dat is overzichtelijk, omdat we nu precies weten wanneer en hoe vaak een auto door de roll-over is gegaan. We hoeven niet meer met bonnetjes te werken.”

De vierde reden waarom ervoor gekozen is om op het bedrijfsterrein te kunnen wassen met een eigen installatie is om klanten uit te nodigen. “We bieden een voucher aan waarmee klanten gratis hun auto bij ons kunnen wassen. Klanten komen voortaan naar ons toe en dat levert ons veel voordelen op. Onze sales managers hoeven de deur niet meer uit wat ons flink wat reis-, brandstof- en parkeerkosten bespaart. In ruil voor een gratis wasbeurt van nog geen tientje komen klanten naar Sassenheim toe. Zij vinden het interessant om onze nieuwe locatie te bezoeken en met een schone auto – of vloot – weg te gaan. Het scheelt ons enorm in de kosten.”

Eenvoud

De eisen die aan de roll-over werden gesteld waren niet erg zwaar. Eenvoud was erg belangrijk bij de keuze van de installatie. “Ik werk graag volgens de K.E.E.S. methode. Dat houdt in dat een concept Klein, Eenvoudig en Simpel moet zijn. Als een idee of visie niet beschreven kan worden op een half A4’tje is het te ingewikkeld. Het doel van de roll-over is dat de auto’s er schoon uitkomen. Meer niet. Schuim en verlichting zijn niet belangrijk. De enige harde eisen die we hadden dat imperials ook door de roll-over gewassen konden worden. Een andere wens was dat er extra hoge druk op de wielborstels kwam, zodat deze mooi schoon werden. Over de chemie van AUWA dat onderdeel is van WashTec zijn we ook zeer te spreken. Het product doet zijn werk uitstekend en daar draait het tenslotte om.” 

Om de roll-over te kunnen plaatsen, moest de betonnen vloer aangepakt worden. Ook de wanden van de washal moesten opgeknapt worden. Daarvoor vroeg Griffioen opnieuw hulp van zijn netwerk. In dit geval zijn klanten. “Ik heb de hulp ingeschakeld van mijn klanten die voornamelijk op hetzelfde industrieterrein werkzaam zijn als wij gevestigd zijn. Ondernemers moeten elkaar helpen, vind ik. Zo is de ondergrond vernieuwd en zijn de wanden opgeknapt.”

]]>
https://www.carwashpro.nl/ondernemen/2020/07/29/vier-redenen-waarom-thats-lease-voor-een-roll-over-koos/feed/ 0