CarwashPro https://www.carwashpro.nl Vakblad over carwash Fri, 15 Nov 2019 11:14:51 +0100 nl hourly 1 https://wordpress.org/?v=5.2.4 https://www.carwashpro.nl/wp-content/uploads/2017/04/cropped-faviconcarwashpro-1-32x32.png CarwashPro https://www.carwashpro.nl 32 32 Vreemde vrijdagvideo: vileine vader filmt schrikkerige zoon in carwash https://www.carwashpro.nl/algemeen/2019/11/15/vreemde-vrijdagvideo-vileine-vader-filmt-schrikkerige-zoon-in-carwash/ https://www.carwashpro.nl/algemeen/2019/11/15/vreemde-vrijdagvideo-vileine-vader-filmt-schrikkerige-zoon-in-carwash/#respond Fri, 15 Nov 2019 07:16:18 +0000 https://www.carwashpro.nl/?p=59428 De eerste keer een carwash bezoeken is een akelige ervaring voor het jongetje in deze vreemde vrijdagvideo. Het ventje weet niet wat hem overkomt en staat doodsangsten uit. Vaderlief besluit om zijn oogappel niet te troosten, maar om de camera ter hand te nemen en het voorval vast te leggen voor het nageslacht…

Volgens de vader in kwestie vindt zijn kind carwashes “nu wel weer leuk.” In deze vreemde vrijdagvideo gaat die spreekwoordelijke vlieger nog niet op.

Lees ook:

  • Vreemde vrijdagvideo: deur gaat er onderdoor in de carwash
  • Vreemde vrijdagvideo: uitgelaten hond opent raam tijdens wasbeurt
  • Vreemde vrijdagvideo: medewerker belandt in carwash carrousel
  • Vreemde vrijdagvideo: met kloppend hart door Haunted Carwash
]]>
https://www.carwashpro.nl/algemeen/2019/11/15/vreemde-vrijdagvideo-vileine-vader-filmt-schrikkerige-zoon-in-carwash/feed/ 0
College van B en W verbiedt wassen op straat niet in Lelystad https://www.carwashpro.nl/algemeen/2019/11/15/college-van-b-en-w-verbiedt-wassen-op-straat-niet-in-lelystad/ https://www.carwashpro.nl/algemeen/2019/11/15/college-van-b-en-w-verbiedt-wassen-op-straat-niet-in-lelystad/#respond Fri, 15 Nov 2019 07:15:23 +0000 https://www.carwashpro.nl/?p=59441 Het college van burgemeester en wethouders in Lelystad stelt voorlopig geen verbod in om het op straat wassen van auto’s tegen te gaan. Dat betekent dat het voorstel van de VVD het niet heeft gehaald. De partij wil namelijk dat voertuigen enkel op officiële wasplaatsen zoals carwashes en wasboxen gewassen mogen worden.

Het wasverbod moet volgens de VVD voorkomen dat er vuilresten in het regenwaterriool of grondwater belanden. Hoewel de raad de zorgen voor het milieu deelt, gaat de invoering van een verbod hen te ver wegens “niet te handhaven.” Daarnaast meldt Omroep Flevoland dat er al een verbod om afvalwater op het regenwaterriool te lozen bestaat.

Het college wil burgers voorlichten en hen motiveren om hun voertuigen niet op de stoep te reinigen. Wasgelegenheden reinigen het gebruikte water deels en hergebruiken het vervolgens. Dat is veel milieuvriendelijker.

Sancties

Er bestaat geen landelijk verbod op wassen op straat. Elke gemeente heeft een zogenaamde Algemene Plaatselijke Verordening. Dit is een gemeentespecifiek document waarin staat welke algemene regels in de betreffende plaats van kracht zijn. Een gemeentelijke verordening is dus een regeling die geldt voor iedereen binnen de gemeente, en die vaak tot doel heeft de gemeente netjes en leefbaar te houden voor iedereen. Op grond van de gemeentewet mogen en moeten gemeenten verordeningen uitvaardigen en ook sancties opleggen.

Gemeente Tilburg is een grondwatergebied en om te voorkomen dat er tijdens het wassen van een auto chemicaliën in het grondwater terechtkomt, geldt hier een wasverbod. Dit voorbeeld is zoals gezegd situatiespecifiek. Er zijn 355 gemeenten in Nederland, en elke gemeente kan hier een eigen besluit over hebben.

]]>
https://www.carwashpro.nl/algemeen/2019/11/15/college-van-b-en-w-verbiedt-wassen-op-straat-niet-in-lelystad/feed/ 0
Hoogbejaarde Lucy al 55 jaar in dienst bij Woodbridge Car Wash https://www.carwashpro.nl/algemeen/2019/11/15/hoogbejaarde-lucy-al-55-jaar-in-dienst-bij-woodbridge-car-wash/ https://www.carwashpro.nl/algemeen/2019/11/15/hoogbejaarde-lucy-al-55-jaar-in-dienst-bij-woodbridge-car-wash/#respond Fri, 15 Nov 2019 06:53:12 +0000 https://www.carwashpro.nl/?p=59435 Personeel vinden en houden is voor veel carwash-ondernemers een lastige zaak. Dat geldt niet niet voor het managementteam van het Amerikaanse Woodbridge Car Wash. Deze onderneming weet echter precies hoe ze het personeel moeten behandelen, want Lucy Sisko staat inmiddels 55 (!) jaar op de loonlijst van de wasgelegenheid. De reden dat de 86-jarige kassamedewerkster nog lang niet aan stoppen denkt, is omdat “iedereen zo aardig voor haar is.”

Sisko heeft een hoop meegemaakt in de halve eeuw die ze voor het carwashbedrijf actief is. “Het is meer dan een baan voor me”, laat de vrouw aan My Central Jersey weten. “Ik vind het hier geweldig. De mensen – mijn collega’s en de klanten – zijn altijd zo aardig voor me.” De dame heeft in haar 55-jarig dienstverband onder drie bazen gewerkt.

Sisko begon in 1964 als kantoormedewerkster en is inmiddels kassamedewerkster. Oprichter Lou Matey nam haar aan. Later verkocht hij het bedrijf aan Jery Salzer die het vervolgens in 1999 doorverkocht aan Edward en Larisa Beyder. Inmiddels zwaait hun zoon Leon de scepter. Toen zijn vader en moeder de carwash overnamen, was Leon 14 jaar oud. Hij beschouwde Sisko als zijn oma en dat gevoel was wederzijds. “Ik heb haar nooit als personeel gezien, maar altijd als familie”, stelt hij.

Software

In de loop der jaren is Sisko een begrip in de regio geworden. “Iedereen kent haar. Omdat ze hier sinds de jaren 60 zit, denken veel bezoekers dat zij de eigenaar is”, zegt Beyder. Sisko heeft een heleboel ontwikkelingen en trends voorbij zien komen. Zo ook de opkomst van software. Hoewel ze niet dol is op computers, paste ze zich aan de situaties aan.

“Toen mijn ouders in 1999 begonnen, stond hier bijna alleen maar een standaard kassasysteem. Toen Sisko al in de zeventig was, leerde ze zich aan om hier met verschillende computers te werken. Dat is echt heel knap.” Sisko is niet van plan om met pensioen te gaan: “Ik vind het veel te leuk hier.”

]]>
https://www.carwashpro.nl/algemeen/2019/11/15/hoogbejaarde-lucy-al-55-jaar-in-dienst-bij-woodbridge-car-wash/feed/ 0
De Hoge Voort Car Care gebruikt Instagram als inspiratiebron https://www.carwashpro.nl/algemeen/2019/11/14/de-hoge-voort-car-care-gebruikt-instagram-als-inspiratiebron/ https://www.carwashpro.nl/algemeen/2019/11/14/de-hoge-voort-car-care-gebruikt-instagram-als-inspiratiebron/#respond Thu, 14 Nov 2019 07:17:15 +0000 https://www.carwashpro.nl/?p=59397 Facebook en LinkedIn zijn veelgebruikte social mediakanalen waar veel carwash-ondernemers gebruik van maken. De Hoge Voort Car Care, met vestigingen in Zelhem en Doetinchem, is veel actief op Instagram, een platform dat zich meer op jongeren richt. Bedrijfseigenaar Lenn Schut van de locatie in Doetinchem legt uit hoe hij dankzij social media via meer betrokkenheid creëert bij klanten en het personeel.

Op de Instagram-pagina van het bedrijf wordt er om de week een medewerker voorgesteld via een paar professionele portretfoto’s en een humoristisch stukje. Zo worden de dance moves van medewerker Jordi omschreven als iets “dat je wil zien” en wordt de keuze voor zijn lievelingsauto gekscherend in twijfel getrokken. Na afloop heb je het idee dat je de medewerker in kwestie een beetje kent. Laat dat nu net de bedoeling zijn van Schut: “We willen het wat persoonlijker te maken en (potentiële) klanten ook een kijkje achter de schermen geven. Dat is volgens ons interessanter dan alleen afgeronde klussen te laten zien. We zijn ook actief op Facebook, vooral voor de wat oudere doelgroep. Maar inderdaad, veel bedrijven in de branche zijn vooral op Facebook te vinden. Best jammer, wij denken dat met name de jongere generatie perfect te bereiken is via Instagram.”

Via dat kanaal hoopt Schut meer mensen te bereiken. “We willen onze doelgroep vergroten. Niet alleen mannelijke autoliefhebbers zijn welkom bij ons. Ook vrouwen en gezinnen willen we bereiken. Dat hopen we via een persoonlijke benadering te doen.”

Voorstelrondes

Niet alleen de volgers waarderen de persoonlijke aanpak. De medewerkers zelf vinden het ook leuk om in het middelpunt van de belangstelling te staan. Betrokkenheid creëren is het doel. “In deze branche moet je ervoor zorgen dat je je medewerkers motiveert en enthousiasmeert. Als je daar niet in slaagt, ben je hen kwijt. De concurrentie in Doetinchem is groot. Goede werknemers worden door verschillende partijen benaderd om bij hen te werken. Door onze waardering voor onze mensen uit te spreken, onder meer door de voorstelrondjes op Instagram, willen we hen aan ons binden”, verduidelijkt Schut.

Door een persoonlijke aanpak hoopt De Hoge Voort Car Care meer betrokkenheid te creëren bij zowel het personeel als de klant.

De marketing- en communicatie aangelegenheden worden sinds afgelopen zomer professioneel aangepakt: Fleur Schut is ervoor in dienst getreden en steekt veel tijd in het vergroten van de naamsbekendheid van beide vestigingen. Een andere manier waarop het bedrijf medewerkers wil blijven betrekken bij de bedrijfsvoering is door het aanbieden van verschillende taken. “We willen dat onze medewerkers zich hier thuis voelen en zich verder door kunnen ontwikkelen. Daarom bieden we opleidingen aan. Onze mensen zijn allrounders en doen veel meer dan alleen het wassen van auto’s. Wassen, reconditioneren en keramisch coaten behoort tot onze core business, maar we willen ons wel onderscheiden van de concurrentie. Zo kunnen klanten bijvoorbeeld ook bij ons terecht voor autobelettering, VIP-behandelingen en spotrepairs.”

Kwaliteit

De Hoge Voort Car Care wil – nee, moet – zich onderscheiden van andere wasgelegenheden. Schut: “We hebben veel concurrentie. In Doetinchem zijn vijf kettingwasstraten en een paar roll-overs. Om op te vallen zul je wat bijzonders moeten bieden: bijvoorbeeld het aanbieden van keramische coating. Daarnaast hebben we geen grote interieurbaan, maar kiezen we er juist voor om iedere auto afzonderlijk en met veel aandacht te reinigen. Het draait niet om de laagste prijs, maar om het leveren van kwaliteit. Kwaliteit kost geld, maar daar krijg je wel iets moois en waardevols voor terug.”

“De keuze voor kwaliteit boven kwantiteit komt ook terug in onze social media strategie. Beter 100 volgers die daadwerkelijk geïnteresseerd zijn in je bedrijf en diensten, dan 1.000 volgers kopen die niets met je bedrijf te maken hebben. Hetzelfde geldt voor posten van content: liever wat minder vaak maar van goede kwaliteit, dan 5 keer per dag een bericht waar de klant op uitgekeken raakt. We proberen onze doelgroep mee te krijgen door zowel in de diensten als marketinguitlatingen ons unieke, kwalitatieve karakter te laten zien”, zegt Schut.

Nieuw

De Hoge Voort Car Care is dan ook met recht een familiebedrijf te noemen. De onderneming werd vijftien jaar geleden door Schut’s vader in Zelhem opgericht. Vijf jaar geleden volgde een filiaal in Doetinchem. Het filiaal van Zelhem is afgelopen week voorzien van een nieuwe vloer door Mesa Coatings. EenzetCarwash plaatst er op dit moment een nieuwe wasinstallatie. Het pand wordt dus volledig in het nieuw gestoken.

]]>
https://www.carwashpro.nl/algemeen/2019/11/14/de-hoge-voort-car-care-gebruikt-instagram-als-inspiratiebron/feed/ 0
DiBO Project(s) plaatste wasinstallaties voor vervoerbedrijf EBS in Den Hoorn https://www.carwashpro.nl/algemeen/2019/11/14/dibo-projects-plaatste-wasinstallaties-voor-vervoerbedrijf-ebs-in-den-hoorn/ https://www.carwashpro.nl/algemeen/2019/11/14/dibo-projects-plaatste-wasinstallaties-voor-vervoerbedrijf-ebs-in-den-hoorn/#respond Thu, 14 Nov 2019 06:48:09 +0000 https://www.carwashpro.nl/?p=59420 In opdracht van EBS werd de DiBO Berlin buswasinstallatie geplaatst door DiBO Project(s) op de locatie in Den Hoorn. Het openbaar vervoerbedrijf verzorgt sinds eind augustus 2019 de komende 11,5 jaar het openbaar vervoer in de regio Haaglanden. Om de vloot schoon te houden, werd een wasinstallatie aangeschaft.

De DiBO Berlin buswasinstallatie is voorzien van twee zijborstels en een dakborstel. Het systeem is volgens de fabrikant eenvoudig in gebruik en onderhoudsarm. De wasinstallatie kan de meeste modellen van bussen en vrachtwagens snel en efficiënt wassen.

Een opvallende eigenschap van de machine van DiBO Project(s) is dat dit deze buswasinstallatie volledig is opgebouwd uit RVS in plaats van het vaker gebruikte aluminium of staal. Dankzij deze materiaalkeuze gaat het systeem lang mee en blijft het langdurig mooi.

Levensduur

RVS is ontwikkeld om te werken in vochtige ruimtes waar een versneld oxidatieproces plaatsvindt. Dankzij het gebruik van materialen die smeren overbodig maken, is de Berlin zeer onderhoudsarm.

De Berlin wasinstallatie is standaard uitgerust met frequentieregelaars. Deze zorgen voor een uiterst snelle en precieze wassing van elk deel van het voertuig. Bovendien komt frequentieregeling ten goede aan de levensduur van de aandrijvingen.

Lees ook:

]]>
https://www.carwashpro.nl/algemeen/2019/11/14/dibo-projects-plaatste-wasinstallaties-voor-vervoerbedrijf-ebs-in-den-hoorn/feed/ 0
DICO vlogt verder over aansluiting apparatuur Hello Carwash https://www.carwashpro.nl/algemeen/2019/11/13/dico-vlogt-verder-over-aansluiting-apparatuur-hello-carwash/ https://www.carwashpro.nl/algemeen/2019/11/13/dico-vlogt-verder-over-aansluiting-apparatuur-hello-carwash/#respond Wed, 13 Nov 2019 07:29:26 +0000 https://www.carwashpro.nl/?p=59408 Het gaat hard met de bouw van Hello Carwash en in de dertiende vlog van DICO is dan ook te zien dat de apparatuur geïnstalleerd wordt. Daarnaast wordt in de video een blik geworpen op het 1.500 m2 grote stofzuigplein. Als uitsmijter wordt de nieuwe bedrijfsleider van deze wasgelegenheid geïntroduceerd.

Het team van Mesa Coatings plaatste recentelijk een gripvaste en vloeistofdichte vloer. Hello Carwash moet de nieuwe showroom van DICO worden. Het pand beslaat 4.000 m2 en wordt in samenwerking gebouwd met Steingoed Projectontwikkeling en Heerenstede Vastgoed. In deze video wordt meer informatie gegeven over het project.

Lees ook: 

]]>
https://www.carwashpro.nl/algemeen/2019/11/13/dico-vlogt-verder-over-aansluiting-apparatuur-hello-carwash/feed/ 0
‘Een wasbeurt voor minder dan vijf Britse pond duidt op slavernij’ https://www.carwashpro.nl/algemeen/2019/11/13/een-wasbeurt-voor-minder-dan-vijf-britse-pond-duidt-op-slavernij/ https://www.carwashpro.nl/algemeen/2019/11/13/een-wasbeurt-voor-minder-dan-vijf-britse-pond-duidt-op-slavernij/#respond Wed, 13 Nov 2019 07:27:07 +0000 https://www.carwashpro.nl/?p=59416 Eind oktober werd de wereld opgeschrikt door de vondst van 39 lichamen in een vrachtwagen in het Engelse Essex. Dit gruwelijke nieuws wakkerde de discussie en problematiek rond moderne slavernij weer aan. In Engeland blijft slavernij een verborgen, maar nog steeds groeiend, probleem waar handwasgelegenheden vaak als dekmantel voor mensenhandel fungeren. Raadslid Paul Donovan roept mensen op om melding te maken van verdachte omstandigheden.

Donovan is raadslid van de Labour-partij voor de Londense wijk Wanstead Village en blogt veelvuldig over problemen in zijn district. Volgens Donovan maakte de Metropolitan Police afgelopen jaar melding van ongeveer 263 zaken rond moderne slavernij in Londen alleen. De Global Slavery Index, een lijst waarin alle landen door de Walk Free Foundation gequoteerd worden op slavernij, stelt dat er in het Verenigd Koninkrijk naar schatting meer dan 130.000 mensen als moderne slaaf beschouwd kunnen worden. De Walk Free Foundation werd in 2001 opgericht door de Minderoo Foundation, een filantropische organisatie van de Australische miljonair Andrew Forrest.

Een aantal sectoren wordt door mensenhandelaren als zeer aantrekkelijk beschouwd. Naast handcarwashes zijn dat onder meer nagelstudio’s, poetswerk, catering en de seksindustrie. Directeur Shayne Tyler van de Fresca Group zet zich al jarenlang in om moderne slavernij uit te bannen. Hij komt veel in aanraking met verschillende schakels binnen de voedselindustrie waarbij mensen onder erbarmelijke omstandigheden werken. Tyler’s advies is om scherp te blijven en leveranciers vragen te stellen over hun werkwijze: “Als goederen te goedkoop zijn, is de kans groot dat er sprake is van een dubieuze of malafide werkwijze. Het devies is om proactief te werk te gaan en uit te zoeken hoe de producten in de schappen beland zijn en welke stappen daarvoor genomen zijn.”

Benarde positie

Handwasgelegenheden zijn zoals gezegd geliefde plekken voor mensenhandelaren. Donovan stelt dat bedrijven waar je voor minder dan vijf pond je auto kunt laten wassen, niet helemaal in de haak zijn. “De mensen die er werken verdienen weinig dan wel niets aan zo’n wasbeurt.” Moderne slavernij is met recht een hot topic in het Verenigd Koninkrijk te noemen. Brian Madderson van de Car Wash Association (CWA) maakt zich al jaren sterk voor de bestrijding ervan. Onlangs werd hij samen met Suzanne Huisman van de BBRV in het zonnetje gezet door de International Carwash Association (ICA). Madderson ontving de Distinguished Achievement Awards tijdens de uitreiking van de Car Wash Awards op de Car Wash Show Europe.

The Church of England ontwikkelde samen met CWA een speciale app waarmee gebruikers melding kunnen maken van verdachte omstandigheden in wasgelegenheden. De applicatie is een groot succes en wordt ondersteund door The National Crime Agency. Tussen de lancering van de app in juni 2018 en december 2018 kwamen 2.271 meldingen binnen. In 41 procent van de gevallen – 930 stuks – werd gebruikers dringend geadviseerd na het invullen van een vragenlijst om de Modern Slavery Helpline te bellen. De meldingen die via de app binnenkwamen werden verwerkt door University of Nottingham’s Rights Lab.

Terugval

Hoewel de app het vereenvoudigt om melding te maken van mogelijke gevallen van mensenhandel, ligt het probleem dieper stelt Donovan: “Hoewel het grote publiek meer over het bestaan van moderne slavernij weet en meer mensen uit hun benarde positie bevrijd worden, belandt deze kwetsbare groep op een later moment vaak opnieuw in de klauwen van mensenhandelaren.” Mark English is gespecialiseerd in de aanpak van mensenhandel en misdaad en opereert in de regio Norfolk. Hij stelt dat slachtoffers die gered zijn, beter naar een ander deel van het land vervoerd kunnen worden. Het is zaak dat deze mensen bij elkaar blijven en elkaar goed in de gaten blijven houden. “Mensenhandelaren spelen in op de kwetsbaarheid van het individu. Zonder steun en sociale controle belanden eenlingen snel weer in de slavernij”, weet English.

Een ander aandachtspunt is om de familieleden van de slachtoffers in het thuisland te beschermen tegen de mensenhandelaren. Er wordt vaak door criminelen gedreigd om de familie van de slaven kwaad te berokkenen. Als een slaaf bevrijd wordt, moet er een back up plan opgesteld worden zodat een terugval in het illegale circuit voorkomen wordt. “Slavernij is verschrikkelijk”, zegt Donovan. “Het is ongelooflijk dat dit nog bestaat in het Engeland van de 21e eeuw. Een gezamenlijke inspanning op nationaal niveau is nodig om dit fenomeen te bestrijden. Kwetsbare mensen moeten beschermd worden. Het drama in Essex moet als wake up call dienen en ervoor zorgen dat we mensenhandelaren hard aanpakken.”

]]>
https://www.carwashpro.nl/algemeen/2019/11/13/een-wasbeurt-voor-minder-dan-vijf-britse-pond-duidt-op-slavernij/feed/ 0
Max Autowas verloot gloednieuwe auto onder klantenbestand https://www.carwashpro.nl/specials/2019/11/12/max-autowas-verloot-gloednieuwe-auto-onder-klantenbestand/ https://www.carwashpro.nl/specials/2019/11/12/max-autowas-verloot-gloednieuwe-auto-onder-klantenbestand/#respond Tue, 12 Nov 2019 06:42:53 +0000 https://www.carwashpro.nl/?p=59348 Wat doe je als je onderneming anderhalf jaar bestaat en je nog meer bezoekers wilt enthousiasmeren om jouw carwash te bezoeken? Dan geef je een auto weg! Max Autowas uit het Groningse Winschoten vergeeft een Volkswagen Up ter waarde van 12.000 euro onder bezoekers met een kanskaart. Een nieuwe auto verloten zal vast niet de eerste gedachte zijn die bij veel carwash-ondernemers opkomt, maar bedrijfsleider Pascal de Vries blijft er nuchter onder: “We willen de aandacht trekken.”

Bij elke wasbeurt ontvangt een bezoeker van Max Autowas een kanskaart. Met zo’n ticket komt het winnen van de Volkswagen Up een stukje dichterbij. “We hopen meer mensen naar de carwash te lokken met deze actie. De Up-verloting moet de opkomst een ‘boost’ geven”, verduidelijkt De Vries. Om klanten nog enthousiaster te maken, is de hoofdprijs tegenover de ingang van de wasgelegenheid geparkeerd.

De zaken gaan goed bij het bedrijf uit Winschoten. Auto’s rijden af en aan, maar of dat door de actie komt kan de bedrijfsleider niet zeggen: “Het bietenseizoen is begonnen en dat betekent dat er veel troep op de weg ligt. Dan komen mensen vaker naar de carwash. Of de kanskaarten meer mensen naar ons brengen, weet ik nog niet.”

Volgers

Het idee om een auto weg te geven, is spontaan ontstaan. Een marketingbureau kwam er niet aan te pas en dat geldt eigenlijk voor alle reclame-uitingen binnen Max Autowas. “We hebben deze stunt zelf bedacht. Het is belangrijk om onder de aandacht te blijven en daarom adverteren we veel op de regionale radiozenders. Elk uur zijn onze spotjes daar te horen. Daarnaast plaatsen we paginagrote advertenties in regionale weekkranten. Via onze social media kanalen houden we onze volgers op de hoogte van acties en nieuwtjes. Op Facebook hebben we zo’n 8.000 volgers. Ook hebben we bij elke rotonde rond de carwash een reclamebord geplaatst, zodat we de aandacht trekken. Dat kunnen we allemaal zelf, dus daar hebben we geen hulp van buitenaf voor nodig”, stelt De Vries.

Winschoten is een kleine plaats. Er is naast de vestiging van Max Autowas een kleine wasstraat in deze gemeente te vinden. Die is qua omvang niet met deze onderneming te vergelijken. Volgens accountmanager Bertram Nijeboer van Caramba schuilt de populariteit van Max Autowas in de hoge servicegraad. Zo weten Duitsers de wasgelegenheid ook te vinden: “In deze wasgelegenheid worden de wielkuipen ook uitgespoten. Dat is vooral in deze regio erg prettig, omdat je hier met landbouwafval te maken hebt.”

Wasresultaat

Klantenbinding is een serieuze zaak, weet De Vries: “Sinds de opening in mei 2018 is onze klantenkring sterk gegroeid. Klachten pakken we direct op en we bieden meteen een oplossing aan. Als een klant ontevreden is en vindt dat zijn auto niet schoon is, bieden we een extra wasbeurt aan. Mocht de klager geen tijd hebben om direct van dat aanbod gebruik te maken, dan bieden we een tegoedbon aan. Deze coupon is niet tijdgebonden. Het kost ons sowieso een wasbeurt als we een tweede wassing aanbieden, dus waarom moeilijk doen? Als een klant een maand later wil langskomen om de tegoedbon te verzilveren is dat ook prima.” 

De Volkswagen Up die verloot wordt onder klanten van Max Autowas staat tegenover het pand.

Klanttevredenheid behoort tot de speerpunten van de bedrijfsvoering van Max Autowas. “Je moet klachten oplossen. Dat hoort zo. Onze klanten zijn heel kritisch. Volkomen terecht. Voor veel mensen is hun auto hun trots. Als ze een wasgelegenheid bezoeken, verwachten ze dat hun voertuig er volledig schoon uitkomt. Als het niet in een keer goed is, ben je hen kwijt. Een tevreden klant keert waarschijnlijk terug”, weet De Vries.

Wasresultaat

Vooral in kleine gemeenten als Winschoten kun je het je als ondernemer niet veroorloven om half werk te leveren. “Als een ontevreden bezoeker naar een dorpsfeest gaat, kun je er donder opzeggen dat je aan het eind van de avond twintig ontevreden gasten hebt. Door een negatieve ervaring om te buigen naar iets positiefs kun je de lucht klaren.”

Max Autowas werkt met de chemie van Caramba. Deze leverancier helpt bij het vinden en verfijnen van de juiste afstellingen, zodat er een optimaal resultaat bereikt wordt met een efficiënte en duurzame chemie-instelling. Ook zijn de velgen zijn een belangrijk onderdeel van het reinigingsproces en moeten brandschoon zijn. “De velgen zijn het gezicht van de auto. Dat onderdeel trekt de aandacht en daarom moeten deze volledig schoon zijn”, zegt De Vries.

Feestje

Bij de overdekte stofzuigplekken mogen bezoekers gratis gebruik maken van doekjes en spuitflesjes. “Ook lopen hier wanneer er tijd is medewerkers rond die de laatste puntjes op de i zetten en ervoor zorgen dat elke klant tevreden huiswaarts keert. Iedereen in het bedrijf helpt mee om het bezoekers zo veel mogelijk naar de zin te maken. Zo staan de eigenaar en bedrijfsleider ook op de werkvloer als het druk is. Daarnaast valt de gratis koffie in de Coffee Corner ook in de smaak. Het is een feestje om hier te komen”, vat Nijeboer een bezoek aan Max Autowas samen. De volle wasstraat en de drukte op het stofzuigplein lijken hem gelijk te geven.

De conclusie is dat het lekker gaat met Max Autowas in Winschoten. Iets waar anderhalf jaar geleden met enige scepsis naar gekeken werd, stelt De Vries: “We kregen te horen dat Winschoten te klein was voor zo’n grote wasgelegenheid. Weinig kans dat deze carwash een succes zou worden. Het tegendeel is bewezen.”

De Up-actie begon eind oktober en loopt nog tot en met 31 april 2020.

Lees ook:

]]>
https://www.carwashpro.nl/specials/2019/11/12/max-autowas-verloot-gloednieuwe-auto-onder-klantenbestand/feed/ 0
Volg gratis online workshop over bedrijfshulpverlening bij OOTW https://www.carwashpro.nl/algemeen/2019/11/11/volg-gratis-online-workshop-over-bedrijfshulpverlening-bij-ootw/ https://www.carwashpro.nl/algemeen/2019/11/11/volg-gratis-online-workshop-over-bedrijfshulpverlening-bij-ootw/#respond Mon, 11 Nov 2019 06:40:42 +0000 https://www.carwashpro.nl/?p=59394 Het O&O Fonds Tankstations en Wasbedrijven (OOTW) verzorgt op dinsdag 12 november het webinar BHV (bedrijfshulpverlening). Deze sessie begint om 20.00 uur en is gratis te volgen. Het is voor werkgevers en -nemers van wasgelegenheden cruciaal om te weten hoe men in crisissituaties moet handelen.

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Een valpartij of botsing in een carwash kan snel gebeuren. Om ervoor te zorgen dat het personeel – en de bedrijfseigenaar – precies weten wat ze moeten doen, is een BHV-cursus essentieel. Twee experts delen de belangrijkste tips en tricks, waardoor de deelnemer na afloop bijvoorbeeld goed voorbereid is op het blussen van een kleine brand.

Aanmelden

De workshop duurt maximaal een uur en is online te volgen. Het volgen van een workshop is heel eenvoudig en gaat in drie stappen. Ga naar de website van mijnbranchepaspoort.nl, meld je aan en ga naar de sectie ‘Mijn Trainingen’. Kies vervolgens de titel van het webinar dat je wilt volgen. Je staat nu in de omschrijving van het webinar. Om naar de uitzending te gaan, klik op ‘Naar training’. Je ziet nu het uitzendscherm van het webinar. De uitzending vindt hier plaats om 20.00 uur.

]]>
https://www.carwashpro.nl/algemeen/2019/11/11/volg-gratis-online-workshop-over-bedrijfshulpverlening-bij-ootw/feed/ 0
Aftermovie Tankstation Vakbeurs: branche vol vertrouwen over de toekomst https://www.carwashpro.nl/algemeen/2019/11/11/aftermovie-tankstation-vakbeurs-branche-vol-vertrouwen-over-de-toekomst/ https://www.carwashpro.nl/algemeen/2019/11/11/aftermovie-tankstation-vakbeurs-branche-vol-vertrouwen-over-de-toekomst/#respond Mon, 11 Nov 2019 06:32:21 +0000 https://www.carwashpro.nl/?p=59401 De Tankstation Vakbeurs 2019 is achter de rug. Twee dagen lang stond Expo Houten volledig in het teken van (alternatieve) brandstoffen, carwash en convenience. We blikken in onderstaande video nog eenmaal terug op een geslaagde tweedaagse.

Meer dan honderd exposanten presenteerden hun innovaties, diensten en oplossingen op de beursvloer op woensdag 6 en donderdag 7 november. Nieuw was ook het GreenFleet Event, dat parallel aan de vakbeurs plaatsvond en door TankPro en CarwashPro samen met zusterblad Automobiel Management werd georganiseerd. Doel van dit nieuwe initiatief was vooral om gebruikers en aanbieders van brandstoffen en laadpalen samen te brengen.

Congressen en Tankstation Challenge

Op de eerste dag stond het Nationaal Tankstation Congres op het programma en de uitreiking van de Tankstation Challenge. De tweede editie van de challenge werd gewonnen door de nieuwe locatie van Kuster Energy in Groenlo, voor Bie Olthof Nijverdal en Shell de Jong in Katwijk. Dag twee stond onder meer in het teken van het GreenFleet Congres. Het thema: tanken of laden. Expo Houten mocht voor beide evenementen in totaal 2.400 bezoekers verwelkomen. Tot volgend jaar.

Bekijk hieronder het videoverslag:

]]>
https://www.carwashpro.nl/algemeen/2019/11/11/aftermovie-tankstation-vakbeurs-branche-vol-vertrouwen-over-de-toekomst/feed/ 0