CarwashPro https://www.carwashpro.nl Vakblad over carwash Mon, 24 Apr 2017 09:57:30 +0000 nl hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.7.4 https://www.carwashpro.nl/wp-content/uploads/2017/04/cropped-faviconcarwashpro-1-32x32.png CarwashPro https://www.carwashpro.nl 32 32 CarwashPro Bologna-reis; nog enkele dagen om aan te melden https://www.carwashpro.nl/algemeen/2017/04/24/carwashpro-bologna-reis-nog-enkele-dagen-om-aan-te-melden/ https://www.carwashpro.nl/algemeen/2017/04/24/carwashpro-bologna-reis-nog-enkele-dagen-om-aan-te-melden/#respond Mon, 24 Apr 2017 09:49:38 +0000 https://www.carwashpro.nl/?p=44050 Eind mei staat in het Italiaanse Bologna de tweejaarlijkse internationale vakbeurs Autopromotec op de agenda. Vanwege de grote aandacht voor carwash op deze beurs organiseert vakblad CarwashPro dit jaar op donderdag 25, vrijdag 26 en zaterdag 27 mei een speciaal carwash-bezoek aan de beurs. Lezers hebben nog een week om zich voor dit speciale evenement aan te melden, dan sluiten we de aanmelding. Deelnemers ontvangen speciale tickets voor het Autopromotec VIP-event en een speciaal CarwashPro-netwerkdiner. Ook is er een ontmoeting gepland met CEO van de Italiaanse carwashbond.

Deelnemers betalen door de korting 175 euro per nacht voor een goed hotel, vanwege de omvang van het evenement is gekozen voor een speciale Italiaanse partner die de kamers voor ons regelt. Uiteindelijk komen de kosten van de reis dus neer op 425 euro. De aankomst is op donderdag, het vertrek terug naar Nederland op zaterdag.

Donderdagavond bezoeken we met het gezelschap de speciale VIP-avond, georganiseerd door Autopromotec. Vrijdag kan men na registratie gratis de beurs bezoeken. Op de beurs komt speciaal voor onze groep een ‘meet and greet’ met de CEO van de Italiaanse carwashbond. Na het bezoek volgt een speciaal evenement georganiseerd door CarwashPro. Onder het genot van een hapje en drankje is de gelegenheid om te netwerken en gedachten over de carwash-wereld uit te wisselen.

Meld je aan vóór 1 mei. De kaarten gaan hard, dus er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. Aanmelden kan door een mail te sturen met uw gegevens naar redactie@carwashpro.nl.

Beurs

Autopromotec biedt een goede manier om te kijken hoe de branche er in de rest van Europa uitziet. Voor een relatief lage prijs kan naar Italië worden gereisd om de nieuwste innovaties in de markt te bekijken. In verschillende hallen komen diverse facetten aan bod uit de automotive-industrie. Een groot gedeelte is ingeruimd voor het carwash-segment.

De lijst met exposanten is enorm, de stands zijn indrukwekkend. Onder de standhouders bevinden zich grote internationale leveranciers als Christ, Istobal, Kärcher en Washtec. Daarnaast zijn er veel Italiaanse en andere internationale carwash-gerelateerde bedrijven als: Morelite, Mosmatic, Flowey en nog zo’n tachtig andere bedrijven. Speciaal voor de Nederlandse bezoeker organiseert CarwashPro dus dit speciale event.

Kijk voor meer informatie over de beurs op: www.autopromotec.com/en/index.php

Meld je aan via: redactie@carwashpro.nl

Bologna

]]>
https://www.carwashpro.nl/algemeen/2017/04/24/carwashpro-bologna-reis-nog-enkele-dagen-om-aan-te-melden/feed/ 0
Kettingwasstraat van EenzetCarwash passeert mijlpaal van half miljoen wassingen https://www.carwashpro.nl/productnieuws/2017/04/21/kettingwasstraat-van-eenzetcarwash-passeert-mijlpaal-van-half-miljoen-wassingen/ https://www.carwashpro.nl/productnieuws/2017/04/21/kettingwasstraat-van-eenzetcarwash-passeert-mijlpaal-van-half-miljoen-wassingen/#respond Fri, 21 Apr 2017 12:41:54 +0000 https://www.carwashpro.nl/?p=44032 Na ruim vier jaar is de non-commerciele kettingwasstraat van EenzetCarwash in het Belgische Zeebrugge de half miljoen wassingen gepasseerd. De leverancier won vier jaar geleden een aanbesteding van opdrachtgever C.RO Ports en plaatste een speciale kettingwasstraat. Niet alleen werd de langste straat tot nu toe gebouwd (49,9 meter), deze diende tevens zowel alkalisch als zuur te kunnen wassen. “Het was een unieke opdracht en we zijn enorm trots op wat we tot dusver bereikt hebben”, zegt Jan van Dillen van EenzetCarwash.

C.RO Ports is het overslagbedrijf voor auto’s die vanuit Zeebrugge naar Groot-Brittannië geëxporteerd worden door middel van een zogenaamd RoRo-schip (roll-on, roll-off). Auto’s van onder meer de merken Mercedes, Ford en Toyota worden per trein naar het honderdzeventig hectare grote terrein vervoerd. Vóór het verschepen wordt ieder voertuig gewassen door de Istobal-wasstraat. Dankzij de ervaring bij het reinigen van treinen en trams bij de bedrijven Nedtrain, HTM, RET en GVB wist de carwash-leverancier een wasstraat te realiseren die aan de specifieke wensen van de klant voldeed.

Inmiddels staat de teller al op meer dan 537.000 wassingen, dit betekent dat er gemiddeld zo’n 134.000 auto’s per jaar worden gewassen. “De productiecapaciteit van de machine wordt volledig benut en staat eigenlijk nooit stil”, zegt Van Dillen. “Het vervoer per trein vereist een specifieke benadering van de te reinigen voertuigen. De pantograaf die stroom afneemt van de bovenleiding veroorzaakt vliegroest. Dit slijpsel brandt in op de lak en kan uitsluitend met een (zeer sterke) zure wassing worden verwijderd.”

Reinigingsproces

Ieder voertuig wordt eerst met een licht alkalische reiniger voorbehandeld en met hoge druk afgespoeld. Vervolgens wordt direct gedroogd. Op het droge voertuig wordt het oxaalzuur aangebracht (zuur hecht beter op droge voertuigen) waarna er tien meter wordt benut ten behoeve van inwerktijd.

Dan wordt het zuur additioneel ingemasseerd middels een 3-borstelstation om vervolgens nog een keer bijna negen meter aan inwerktijd te benutten. Aansluitend wordt het zuur verwijderd door middel van een tweede hogedruk boog, waarna een wassing zoals wordt toegepast in een conventionele commerciële wasstraat kan beginnen.

Afspoelinrichting

Ten behoeve van het preventief behandelen tegen zuurinvloeden is een speciale afspoelinrichting (in-house) ontwikkeld. Deze zorgt voor een neutralisatie van het zuur. “Enerzijds blijft de levensduur van de techniek hierdoor gewaarborgd, anderzijds is het water dat wordt opgevangen en wordt gerecycled klaar ter behandeling.” De componenten welke in aanraking komen met het zuur (de eerste helft van de wasstraat) zijn uitgevoerd in RVS316, een type roestvrij staal.

EenzetCarwash en C.RO Ports hebben zeer scherpe afspraken gemaakt omtrent de up-time en dienstverlening. “De up-time ligt ver boven de 99 procent. Dit service level wordt bereikt door het op afstand monitoren, uitlezen en aansturen van de wasstraat door middel van IW-Manager.”

]]>
https://www.carwashpro.nl/productnieuws/2017/04/21/kettingwasstraat-van-eenzetcarwash-passeert-mijlpaal-van-half-miljoen-wassingen/feed/ 0
Nederlandse banken komen met nieuwe betaaldienst Payconiq https://www.carwashpro.nl/ondernemen/2017/04/21/nederlandse-banken-komen-met-nieuwe-betaaldienst-payconiq/ https://www.carwashpro.nl/ondernemen/2017/04/21/nederlandse-banken-komen-met-nieuwe-betaaldienst-payconiq/#respond Fri, 21 Apr 2017 09:36:52 +0000 https://www.carwashpro.nl/?p=44020 Zes Nederlandse banken willen nog vóór de zomer een nieuwe betaaldienst lanceren. Met de nieuwe betaalmogelijkheid, Payconiq genaamd, kan via één app direct online, onderweg en onderling afgerekend worden. Betalingen aan bedrijven worden ook mogelijk. De introductie op de Nederlandse markt volgt op een succesvolle pilot en uitrol in België. In Nederland wordt het betaalplatform ondersteund door ABN Amro, ASN Bank, ING, Rabobank, RegioBank en SNS.

Payconiq wil betalen eenvoudig maken door in één app alle mogelijke betaalmanieren te ondersteunen. Daarbij gaat het zowel om transacties bij webshops en fysieke winkels als om betalingen tussen gebruikers onderling. De app maakt een directe koppeling met de bankrekening van de gebruiker. Voor betalingen onderling aan vrienden en familie, is het telefoonnummer uit de contactenlijst voldoende. De klant hoeft het Iban-rekeningnummer van de ontvanger niet te kennen.

“Er zijn veel betaalapps op de markt, maar die werken niet allemaal in de winkel, online en onderling, en op internationaal niveau,” zegt Duke Prins, CEO van Payconiq. “Ons initiatief speelt in op de digitalisering en de verandering in regelgeving in de Europese betaalmarkt. Na een succesvolle pilot en uitrol in België hebben wij de ambitie om ook in andere landen in Europa een grote impact te gaan maken.”

QR-code

Het nieuwe initiatief kan betalingen uitvoeren door ontvangers uit de contactenlijst van de gebruiker te kiezen. Winkels worden op basis van geo-locatie weergegeven of geselecteerd via het scannen van een QR-code. Online kunnen consumenten via een QR-code of een directe link naar de Payconiq-app de aankoop betalen.

De nieuwe betaaldienst is op dit moment al actief in België waar meer dan 25.000 winkeliers zijn aangesloten. De directe koppeling van de betaalrekening met de Nederlandse banken zal in de zomer beschikbaar zijn. Vanaf dat moment kan ook bij verschillende Nederlandse webshops en winkels betaald worden.

Payconiq is een Europees betaalinitiatief voor smartphones. Het hoofdkantoor is gevestigd in Amsterdam en er zijn kantoren in Brussel en Hasselt. Payconiq werd drie jaar geleden bedacht door ING en getest onder studenten in het Belgische Leuven. Bij de zuiderburen wordt het ondersteund door de banken ING, KBC, CBC en Belfius.

]]>
https://www.carwashpro.nl/ondernemen/2017/04/21/nederlandse-banken-komen-met-nieuwe-betaaldienst-payconiq/feed/ 0
Ultra-Lite krijgt toch groen licht voor carwash in Putten https://www.carwashpro.nl/algemeen/2017/04/20/ultra-lite-krijgt-toch-groen-licht-voor-carwash-in-putten/ https://www.carwashpro.nl/algemeen/2017/04/20/ultra-lite-krijgt-toch-groen-licht-voor-carwash-in-putten/#respond Thu, 20 Apr 2017 14:15:27 +0000 https://www.carwashpro.nl/?p=43983 Na lang gesteggel binnen de plaatselijke politiek van Putten is de gemeenteraad toch akkoord met uitbreiding van Ultra-Lite. Hiermee wordt het groene licht gegeven voor de bouw van een overdekte carwash bij het pand aan de Voorthuizerstraat in de Gelderse plaats. De uitbreiding had nogal wat voeten in aarde, omdat aanvankelijk meerdere partijen het niet eens waren met de voorgenomen plannen. Het bedrijf dat handelt in aanhangwagens en oprijplaten breidde eerder ook al uit.

Binnenkort kan met de bouw van een overdekte carwash en poetshal worden gestart. In totaal mag nog eens honderdvijftig vierkante meter worden gebruikt. De carwash is niet voor commercieel gebruik. Alleen de eigen voertuigen worden er gewassen voor de verkoop.

Wij Putten

Alleen de lokale partij Wij Putten stemde tegen het besluit. Zij waren verontwaardigd over het voorstel van het college van B en W om de uitbreiding goed te keuren. Bij een eerdere uitbreiding werd namelijk door de gemeenteraad aangegeven dat het maximum van het bedrijf werd bereikt. Toch is opnieuw groen licht gegeven voor een uitbreiding. Aanvankelijk hadden meerdere partijen bedenkingen bij de voorgenomen plannen, meldt het lokale medium De Puttenaer. Het bedrijf zelf wil niet reageren op de kwestie.

]]>
https://www.carwashpro.nl/algemeen/2017/04/20/ultra-lite-krijgt-toch-groen-licht-voor-carwash-in-putten/feed/ 0
BP Koot vernieuwt twee carwashes https://www.carwashpro.nl/ondernemen/2017/04/19/bp-koot-vernieuwt-twee-carwashes/ https://www.carwashpro.nl/ondernemen/2017/04/19/bp-koot-vernieuwt-twee-carwashes/#respond Wed, 19 Apr 2017 12:36:18 +0000 https://www.carwashpro.nl/?p=43968 BP Koot in Eemnes heeft afgelopen vrijdag de tweede nieuwe roll-over in gebruik genomen. Beide roll-overs werden vervangen voor het nieuwste systeem de SoftCare² Pro. Volgens Patrick Karssen, manager van het tankstation in Eemnes heeft Washtec al sinds jaar en dag de voorkeur. “De service is goed en de machines werken echt prima. Onze klanten zijn er heel blij mee.”

Nog voordat werd aangekondigd dat de eerste machine gebruiksklaar was, stond bij de oplevering al een rij van zo’n zes auto’s te wachten tot er weer gewassen kon worden. “De wasgelegenheden zijn ongeveer vijf weken gesloten geweest, we moesten namelijk ook de vloer vervangen.” De klanten stonden volgens hem dan ook te springen om de nieuwe roll-overs te testen.

Vernieuwingen

Snelheid van de wassingen is voor BP Koot erg belangrijk. Washtec kon volgens de manager zorgen voor de juiste snelheid. “Als mensen in de roll-over staan kan het niet lang genoeg duren, staan ze in de rij dan gaat het om snelheid.” Daarom werd de leverancier van wasinstallaties verzocht de tijd van wassingen terug te brengen. “We deden eerst ongeveer negen minuten over het meest uitgebreide programma, dat is nu zo’n 7,5 minuten.” Verder is hij erg blij met de knikborstels en de wielwash. “Niet alleen ik ben blij, bezoekers komen speciaal na de wassing naar binnen om complimenten te geven over de nieuwe machines.”

Om de installaties nog beter uit te lichten, wordt tijdens een wassing de nieuwe led-verlichting tot vijf procent gedimd. Het station liet dit doen door een lokale ondernemer genaamd Voltech. “Het is leuk om elkaar te helpen. We leven in een kleine gemeenschap, dus als we met lokale ondernemers kunnen werken, doen we dat graag. Het dimmen ziet er echt heel mooi uit, vooral bij de foam-sensation. De lavaboog-achtige schuimboog is ook verlicht. Normaal zie je dat niet zo. Vandaar dat we het licht dimmen”, zegt hij. Ook springt de machineverlichting er heel erg uit. “Je creëert echt een speciale beleving hierdoor.”

]]>
https://www.carwashpro.nl/ondernemen/2017/04/19/bp-koot-vernieuwt-twee-carwashes/feed/ 0
Autowassen met Belgische bacteriën: ‘het resultaat is zelfs beter dan met chemie’ https://www.carwashpro.nl/ondernemen/2017/04/18/wassen-met-belgische-bacterien-het-resultaat-is-zelfs-beter-dan-met-chemie/ https://www.carwashpro.nl/ondernemen/2017/04/18/wassen-met-belgische-bacterien-het-resultaat-is-zelfs-beter-dan-met-chemie/#respond Tue, 18 Apr 2017 09:33:07 +0000 https://www.carwashpro.nl/?p=43712 Jonge speler op de carwash-shampoomarkt EBA zegt de oplossing te hebben voor het recycle-water probleem in België. Naar aanleiding van een eerder gepubliceerd artikel met XLCarwash onlangs, namen de EBA-eigenaren contact op met CarwashPro. Uiteraard waren wij vrij sceptisch, omdat het verhaal wel erg goed klonk. De redactie ging daarom op onderzoek uit en bezocht een Belgische wasstraat die de producten gebruikt. 

Vlakbij Brussel zit keten Dodane Soft Carwash met vier wasstraten in vier verschillende steden. Één van de wasstraten draait volledig op de producten van EBA. Deze carwash in Ninove wast nu zo’n half jaar met de producten, tot grote tevredenheid van bedrijfsleider Werner Segers (45). “Als we niet waren overgestapt, zou ik waarschijnlijk over een paar jaar stoppen met dit werk. Normale chemische producten zorgen namelijk tijdens en na het werk voor irritaties aan bijvoorbeeld mijn keel en ogen.”

Kosten

De producten bevatten geconcentreerde positieve bacteriën. In de shampoos en andere producten vormt zich een biologisch systeem. “Als we voornamelijk de nieuwe producten gebruiken en deze de overhand hebben, kunnen we veel meer zuiver water uit ons recycle-systeem hergebruiken.”

Volgens Segers zijn de producten wel wat duurder dan chemische producten. “Maar als we alles doorberekenen, besparen we wel weer op een aantal andere zaken. Gezondheid is niet in geld uit te drukken. Tegelijkertijd hoeven machines minder vaak onderhouden te worden en veroorzaken ze minder problemen, doordat de goede bacteriën hierop doorwerken. Ook is het vuil sneller van de vloer te verwijderen. Eén keer met de hoge druk en alles is weer schoon.”

Irritaties zijn volgens hem nu verleden tijd. De producten zorgen voor een betere gezondheid onder het personeel van de wasstraat. “Dat is echt een groot voordeel. Het hele bio-systeem is ook beter voor het milieu dan chemie. Er zijn dus meerdere voordelen, waaronder het verdwijnen van onaangename geuren en aanslag overal.”

Segers geeft aan dat als het product niet naar behoren had gewerkt, EBA het gat van de deur al lang geleden gezien zou hebben. “Er zijn zoveel mensen in de markt die allemaal zeggen het beste product te hebben, zelfs ook met bacteriën. We hebben de producten het voordeel van de twijfel gegeven. Zouden we er niet tevreden over zijn, dan hadden we het al lang niet meer gebruikt.”

Recycling

Voordat Dodane de proef op de som nam, werd eerst flink overleg gevoerd met de eigenaar van de carwashes. “Ze waren alleen welkom als de wasresultaten gelijk of zelfs beter zouden worden. We willen namelijk wel echt hoogwaardige kwaliteit bieden.” Hij berekende dat voor het hele wasproces momenteel minder dan veertig liter verswater per auto wordt gebruikt. “We voldoen nu aan de norm die de Belgische overheid onlangs heeft gesteld.”

Dat er veel op waterkosten wordt bespaard, is niet de enige besparing. “Er is meer lucht in de carwash, het ruikt frisser en het is schoner. Normaal merkte je het veel meer. Chemie is echt heel anders.” Segers laat zien hoe het water dat tijdens de wassing op de grond terechtkomt nog wat na reageert. “De bacteriën blijven doorwerken, daarom hecht vuil ook niet op de grond of op de machines. Het is allemaal veel makkelijker schoon te maken en onderhoudsvriendelijker.”

Producten

Wat houden de producten van EBA dan precies in? Volgens David Hoppenbrouwers, één van de eigenaars van het bedrijf, is het een oplossing voor meerdere problemen. De ontwikkeling van de producten heeft vele jaren gekost. Sinds afgelopen augustus zijn ze geoptimaliseerd en beschikbaar gemaakt voor commercieel gebruik in wasstraten. Vóór die tijd werd het bij een aantal wasstraten getest, maar dus nog niet op grote schaal aangeboden.

“Dat gaat nu wel veranderen. We zijn hard aan de weg aan het timmeren. Dit systeem werkt gewoon echt heel goed. Zeker voor de veranderde waterrecycling-regels in België.” Samen met zijn collega Sven Teunis bezoekt hij vele wasstraten om te praten over de voordelen. Ze merken dat er steeds meer bedrijven openstaan voor het nieuwe product.

Hoppenbrouwers zegt dat wanneer het systeem een tijd gebruikt wordt, makkelijk aan de Belgische milieu-norm voldaan kan worden. “We hebben wasstraten die slechts rond de 25 liter verswater per auto nodig hebben, maar dat is extreem laag. Gewoonlijk ligt het rond de veertig à vijftig liter per auto.” Het reinigen met probiotica, is volgens hem de toekomst. “De goede resultaten behalen we met onze producten door de effectieve micro-organismen. Het enige dat ze niet filteren, zijn de zware metalen. Dit is echter wel dusdanig weinig, dat met onze producten in het systeem zelfs het recycle-water voor het wax-gedeelte en de naspoeling gebruikt kan worden.”

EBA, wassen, bacteriën

Sven Teunis en David Hoppenbrouwers bij de geleverde producten.

Concurrentie

Hoppenbrouwers merkt dat een aantal ‘concullega’s’, van wie hij de naam niet wil noemen, soortgelijke producten probeert te maken. “Tot op heden zijn we met onze producten uniek. Soortgelijke producten zullen wel opduiken, maar ik ben niet bang dat het anderen binnen korte tijd ook lukt om onze resultaten te bereiken.” Het geheim zit volgens hem in het feit dat ze de micro-organismen een soort van slapend houden tot ze hun werk moeten doen.

“Doordat we dit voor elkaar hebben gekregen, werken onze producten goed en continu. Hierdoor krijg je een gezonde biologische omgeving, waarbij tevens al het water gezuiverd wordt.” Om de juiste werking en het goede resultaat te krijgen is lang onderzoek gedaan. “We werken hiervoor samen met een aantal laboratoria. Hier worden de micro-organismen geconditioneerd, waardoor ze de juiste werking krijgen.”

EBA werd opgestart vanuit de gedachte dat bacteriën al lang zorgen voor het schoonhouden van vervuiling. “Bacteriën namen deel aan de reiniging van de olievervuiling bij de ramp op het booreiland in de Golf van Mexico; Deepwater Horizon. Dat heeft tot de ontdekking van deze micro-organismen geleid.” Volgens Hoppenbrouwers is hier verder op doorgegaan, totdat EBA de formule ontwikkeld had om de producten te kunnen maken en op elkaar af te stemmen. “Dat ongeluk heeft bijgedragen aan het ontstaan van het bedrijf. Ook de slogan slaat er een beetje op terug; ‘The drop that changed the world’.”

Onderzoek

De producten zijn iets duurder dan de standaard chemische shampoos en waxen. “Relatief gezien valt het nog mee, onze shampoos kosten rond de 2,50 euro per liter. De concentratie micro-organismen is echter wel zo hoog dat er weinig gebruikt hoeft te worden.” De producten geven volgens hem wel een zeer hoog rendement op het gebied van veiligheid, gezondheid en enkele andere zaken.

Het verschil zit volgens hem ook in het feit dat vervuiling ter plekke wordt afgebroken in plaats van dat het verplaatst wordt naar putten, zoals dat met chemie vaak gebeurt. “Er wordt met een PH7 neutrale situatie gewassen. Hierdoor hechten wax en polish beter op de lak en de wagen blinkt daardoor weer een stuk meer.” Er wordt gestart met PH7 en geëindigd met PH7. Volgens Hoppenbrouwers zorgt het voor de ideale wassituatie.

Segers, carwash, Dodane

Recycle water, Dodane, Ninove

Audi, wasstraat, Dodane

]]>
https://www.carwashpro.nl/ondernemen/2017/04/18/wassen-met-belgische-bacterien-het-resultaat-is-zelfs-beter-dan-met-chemie/feed/ 0
Transportbedrijf plaatst twee nieuwe roll-overs voor trucks https://www.carwashpro.nl/algemeen/2017/04/18/truckaanbieder-plaatst-twee-nieuwe-roll-overs/ https://www.carwashpro.nl/algemeen/2017/04/18/truckaanbieder-plaatst-twee-nieuwe-roll-overs/#respond Tue, 18 Apr 2017 08:40:36 +0000 https://www.carwashpro.nl/?p=43885 Transport-ondernemer Van Duijn heeft op twee locaties een DiBo PB400-borstelportaal laten plaatsen. De aanbieder van geconditioneerde transporten en koelopslag heeft een wagenpark van zo’n 170 vrachtauto’s en trailers. De bestelde truck roll-overs beschikken over twee zijborstels, een dakborstel en randapparatuur.

Jeroen van de Fijnaart van DiBo is blij met de deal. “We hebben nu één machine geplaatst en de tweede is binnenkort aan de beurt. Het transportbedrijf heeft gekozen voor een zeer degelijke, zware machine.” Hij is erg blij in het vertrouwen dat het transportbedrijf in de apparaten heeft. “De PB400 is ons nieuwe tussenmodel. We hadden al de DB500, een wat duurdere machine. De PB300 is de wat uitgeklede versie en het model dat Van Duijn heeft geplaatst zit ertussenin.” Volgens hem is het een goede zware machine die jaren mee kan.

Van Duijn Transport

Eigenaar Elco van Duijn was al langer van plan om bij zijn transportbedrijf DiBo-machines te plaatsen. “We hadden eerder machines van een ander merk. Ik kende Jeroen al een tijdje en eigenlijk heb ik al snel met hem afgesproken dat wanneer we onze truckwashes zouden vervangen, we met hem rond de tafel zouden gaan. Op 15 mei nemen we in De Lier de laatste nieuwe in bedrijf.” Hij stapt vanwege de degelijkheid en kwaliteit over naar de nieuwe leverancier.

De eerste geplaatste machine draait inmiddels zo’n twee maanden in Hansweert. “Hij staat eigenlijk continu te draaien, We zijn dan ook blij met zo’n zware en degelijke machine die zoveel wassingen aan kan.” Het bedrijf heeft zo’n 170 trucks en is daarmee een serieuze speler in de markt. “We gebruiken de machines alleen voor onze eigen trucks, niet commercieel.”

]]>
https://www.carwashpro.nl/algemeen/2017/04/18/truckaanbieder-plaatst-twee-nieuwe-roll-overs/feed/ 0
Onderzoek: één op de negen werkenden rijdt een bestelbus https://www.carwashpro.nl/algemeen/2017/04/14/onderzoek-een-op-de-negen-werkenden-rijdt-een-bestelbus/ https://www.carwashpro.nl/algemeen/2017/04/14/onderzoek-een-op-de-negen-werkenden-rijdt-een-bestelbus/#respond Fri, 14 Apr 2017 07:33:32 +0000 https://www.carwashpro.nl/?p=43817 Uit onderzoek door onder andere TNO blijkt dat de bestelbus-markt erg groot is in Nederland. Uit het onderzoek blijkt dat er zo’n 923.000 bestelbusjes rondrijden in ons land. Dit betekent dat een op de negen werkenden in een bestelbus rijdt. Omdat er nog veel onbekend is over gebruikers van bestelbusjes liet Connekt een onderzoek uitvoeren. De resultaten zijn te lezen in het dossier ‘Gebruikers en inzet van bestelauto’s in Nederland’.

In het onderzoek wordt wat dieper gekeken naar het gebruik van de bestelauto’s. Een aantal opvattingen wordt bevestigd, enkele ontkracht. Dat de meeste busjes voor goederenvervoer worden gebruikt, klopt. Dit gaat om 35 tot 50 procent van het totaal. Daarnaast blijkt dat het segment populair is. Sinds 2015 neemt het aantal geregistreerde bestelauto’s weer toe. Daarnaast is de gemiddelde grootte van het voertuig ook gestegen. Steeds meer grotere busjes betreden de openbare weg. Wat wel ontkracht wordt, is dat door de stijging van e-commerce het aantal bestelbusjes is verdubbeld.

Wasstraat voor busjes

Wasketen Anac speelt in zijn Tilburgse filiaal handig in op de trend. Onlangs werd daar een tweede wasstraat geopend in het bestaande pand, die specifiek is aangelegd voor bestelbusjes en andere grotere voertuigen. Waar deze normaliter zijn toegewezen op de wasbox, is in Tilburg een hogere wasstraat neergezet. Of het bedrijf ook op andere plaatsen gaat uitbreiden met een speciale wasstraat is niet bekend. Wel wordt momenteel het filiaal in Breda grondig verbouwd en wordt daar een interieurband geplaatst.

]]>
https://www.carwashpro.nl/algemeen/2017/04/14/onderzoek-een-op-de-negen-werkenden-rijdt-een-bestelbus/feed/ 0
Ga met CarwashPro naar Autopromotec in Bologna https://www.carwashpro.nl/algemeen/2017/04/13/ga-met-carwashpro-naar-autopromotec-in-bologna/ https://www.carwashpro.nl/algemeen/2017/04/13/ga-met-carwashpro-naar-autopromotec-in-bologna/#respond Thu, 13 Apr 2017 13:39:55 +0000 https://www.carwashpro.nl/?p=43830 Eind mei staat in het Italiaanse Bologna de tweejaarlijkse internationale vakbeurs Autopromotec op de agenda. Vanwege de grote aandacht voor carwash op deze beurs organiseert CarwashPro dit jaar op donderdag 25, vrijdag 26 en zaterdag 27 mei een speciaal carwash-bezoek aan de beurs. Via CarwashPro kunnen geïnteresseerde carwash-ondernemers en toeleveranciers een bezoek plannen. Deelnemers ontvangen speciale tickets voor het Autopromotec VIP-event en een speciaal CarwashPro-netwerk diner.

Donderdagavond bezoeken we met het gezelschap de speciale VIP-avond georganiseerd door Autopromotec. Vrijdag kan men na registratie gratis de beurs bezoeken. Op de beurs komt speciaal voor onze groep een ‘meet and greet’ met vooraanstaande VIP’s uit de Italiaanse carwash-branche. Na het bezoek volgt een speciaal evenement georganiseerd door CarwashPro. Onder het genot van een hapje en drankje is de gelegenheid om te netwerken en gedachten over de carwash-wereld uit te wisselen.

Meld je aan vóór 26 april. De kaarten gaan hard, dus er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. Kaarten voor de VIP- en CarwashPro-avond kosten slechts 75 euro. Deelnemers regelen de vliegreis zelf, en kunnen via onze Italiaanse partner het hotel boeken voor een speciale prijs. Aanmelden kan door een mail te sturen met uw gegevens naar redactie@carwashpro.nl.

Beurs

Autopromotec biedt een goede manier om te kijken hoe de branche er in de rest van Europa uitziet. Voor een relatief lage prijs kan naar Italië worden afgereisd om de innovaties op de markt te bekijken. In verschillende hallen komen diverse facetten aan bod uit de automotive industrie. Een groot gedeelte is ingeruimd voor het carwash-segment.

De lijst met exposanten is enorm, de stands zijn indrukwekkend. Onder de standhouders bevinden zich grote internationale leveranciers als Christ, Washtec, Istobal en Kärcher. Daarnaast zijn er veel Italiaanse en andere internationale carwash-gerelateerde bedrijven als: Morelite, Mosmatic, Flowey en nog zo’n tachtig andere bedrijven. Speciaal voor de Nederlandse bezoeker organiseert CarwashPro dus dit speciale event.

Kijk voor meer informatie over de beurs op: www.autopromotec.com/en/index.php

Meld je aan via: redactie@carwashpro.nl

]]>
https://www.carwashpro.nl/algemeen/2017/04/13/ga-met-carwashpro-naar-autopromotec-in-bologna/feed/ 0
Omzet carwashproducent Istobal gestegen met vijf procent https://www.carwashpro.nl/algemeen/2017/04/13/omzet-istobal-gestegen-met-vijf-procent/ https://www.carwashpro.nl/algemeen/2017/04/13/omzet-istobal-gestegen-met-vijf-procent/#respond Thu, 13 Apr 2017 06:45:12 +0000 https://www.carwashpro.nl/?p=43806 Leverancier van wasinstallaties Istobal behaalde vorig jaar wereldwijd een recordomzet, met een stijging van zo’n vijf procent ten opzichte van het jaar ervoor. Het bedrijfsresultaat (Ebitda) steeg met zestien procent. Het van oorsprong Spaanse bedrijf is in 1950 opgericht en is in veel landen actief, waaronder Nederland. Het aantal markten moet de komende tijd nog verder groeien.

Istobal behaalde vooral goede resultaten in de landen Frankrijk, Italië, Verenigde Staten, Verenigd Koninkrijk en ook Nederland. Dit jaar wil de carwash-producent zich voornamelijk op Duitsland, de VS en het Midden-Oosten richten. Het bedrijf verwacht hierdoor nog verder te groeien.

Uitbreiden

In 2017 wil Istobal vooral inzetten op innovatie van de producten. Het is de bedoeling dat nog betere resultaten met het wassen worden bereikt. Tevens wil het bedrijf een plezierige carwash-ervaring doorontwikkelen, zodat het wassen van een auto een prettige ervaring gaat worden en niet meer alleen een ‘must’ is. Het Spaanse bedrijf wil tevens inzetten op de ontwikkelingen in technologie, digitalisering, betaalsystemen en communicatie met de eindgebruiker.

Istobal exporteert haar producten naar meer dan 75 verschillende landen wereldwijd. Tachtig procent van de omzet wordt gegenereerd door internationale verkopen. Dit wordt bereikt met behulp van verschillende dochterondernemingen en distributeurs.

Istobal in Nederland

Istobal wordt in Nederland door EenzetCarwash sterk vertegenwoordigd. Sinds de samenwerking is gestart in 2002, is het marktaandeel fors gestegen en is de distributeur naar eigen zeggen marktleider in de verkoop van nieuwe wasinstallaties in de vrije markt.
]]>
https://www.carwashpro.nl/algemeen/2017/04/13/omzet-istobal-gestegen-met-vijf-procent/feed/ 0