CarwashPro https://www.carwashpro.nl Vakblad over carwash Mon, 25 Mar 2019 07:30:20 +0100 nl hourly 1 https://wordpress.org/?v=5.1.1 https://www.carwashpro.nl/wp-content/uploads/2017/04/cropped-faviconcarwashpro-1-32x32.png CarwashPro https://www.carwashpro.nl 32 32 Leeuwardens filiaal TanQyou voorzien van wasboxen https://www.carwashpro.nl/ondernemen/2019/03/25/leeuwardens-filiaal-tanqyou-voorzien-van-wasboxen/ https://www.carwashpro.nl/ondernemen/2019/03/25/leeuwardens-filiaal-tanqyou-voorzien-van-wasboxen/#respond Mon, 25 Mar 2019 07:30:20 +0000 https://www.carwashpro.nl/?p=56889 Sinds afgelopen woensdag is het mogelijk om auto’s te wassen bij het TanQyou filiaal bij winkelcentrum Nijlân. In Leeuwarden is een tweetal wasboxen geplaatst bij het tankstation. Er kan onder meer cash en contactloos betaald worden. Het past in de strategie van TanQyou dat zich steeds meer op de carwashbranche richt.

Er kan uit acht wasprogramma’s gekozen worden. Om op de veranderende brandstofmarkt in te spelen verkent de Friese tankstationformule zijn mogelijkheden. Directeur Jan Harmen Akkerman wil zich in de toekomst naast het exploiteren van onbemande tankstations nog meer inzetten op de plaatsing van wasgelegenheden.

“Per tankstation bekijken we wat de mogelijkheden voor wassen zijn. Op basis daarvan besluiten we of we verder investeren in wasmogelijkheden. Dan moet je denken aan bijvoorbeeld de plaatsing van wasboxen. Naast bestaande locaties zijn we gefocust op nieuwbouwprojecten. Per locatie bekijken we wat we daar gaan doen en hoe we op de behoeftes van onze klanten kunnen inspelen”, verduidelijkt Akkerman.

“Het wassen van auto’s hoort ook bij ons uitgebreide dienstenaanbod, wat overigens niet wil zeggen dat we een wasstation willen worden. We willen onze klanten niet alleen bedienen met brandstof, maar ook met aanvullende diensten”, besluit de directeur.

Lees ook:

]]>
https://www.carwashpro.nl/ondernemen/2019/03/25/leeuwardens-filiaal-tanqyou-voorzien-van-wasboxen/feed/ 0
De Autowasboulevard Zeist leidt bezoekers in goede, paarse banen https://www.carwashpro.nl/algemeen/2019/03/25/de-autowasboulevard-zeist-leidt-bezoekers-in-goede-paarse-banen/ https://www.carwashpro.nl/algemeen/2019/03/25/de-autowasboulevard-zeist-leidt-bezoekers-in-goede-paarse-banen/#respond Mon, 25 Mar 2019 07:29:57 +0000 https://www.carwashpro.nl/?p=56910 De Autowasboulevard Zeist liet onlangs de wasstraat vernieuwen. Dat was hard nodig, omdat de oude vloer zijn beste tijd had gehad. Mesa Coatings verving de oude vloer voor de MesaCon 6000 troffelvloer, waardoor er weer volop veilig gewassen kan worden. Eigenaar JP van Dijck van de wasgelegenheid blikt terug op de werkzaamheden.

Het eerst dat opvalt bij binnenkomst van deze wasstraat zijn de felle kleuren van de vloer. De combinatie van felgroen met donkerpaars is een echte eyecatcher. “De paarse baan geeft duidelijk aan hoe de klant naar binnen moet rijden. Dankzij deze instructies is de auto meteen goed gepositioneerd, waardoor onze medewerkers goed om de voertuigen heen kunnen werken. De klanten reageren zeer positief op de gewaagde kleurkeuze en vinden deze erg fris”, zegt de ondernemer trots.

De oude twee-componenten vloer voldeed niet meer aan de werk- en chemie belasting waarmee je in de voorwas van een wasstraat te maken hebt. “De vloer sleet daardoor zo hard dat die al snel niet meer aan de geldende milieu eisen zou voldoen. Daarom was het noodzaak om deze snel aan te pakken”, verduidelijkt de ondernemer.

Serieuze aanpak

Helaas had de oude vloer het niet langer dan twee jaar volgehouden. “Aangezien de leverancier failliet is gegaan, moesten we op zoek naar een nieuwe partij. We zochten een bedrijf die de oude vloer kon herstellen. Door verschillende beurzen te bezoeken en dankzij diverse posts op Instagram kwamen we de naam Mesa Coatings steeds vaker tegen. Doorslaggevend om met deze partij in zee te gaan was echter de serieuze aanpak en de snelheid waarmee deze onderneming te werk gaat”, stelt Van Dijck.

Van Dijck vond de aanpak van het Bladelse bedrijf zoals gezegd erg prettig. “Door proactief met ons mee te denken gaven ze ons een goed gevoel. Daarnaast was het ook erg fijn dat Mesa Coatings zich zo flexibel opstelde. Dankzij deze attitude konden wij onze eigen bedrijfskleuren doorvoeren in onze vloer. Met zulke dienstverlening onderscheidt Mesa coatings zich van andere partijen.”

Tijdwinst

Een eis die De Autowasboulevard Zeist aan de vloer stelde, was dat deze voldoende grip moest bieden. “Er moest een veilige omgeving aan onze medewerkers geboden worden. Daarnaast moest de vloer uiteraard in onze bedrijfskleuren uitgevoerd worden.”

Naast een verse vloer zijn er meerdere zaken op de schop gegaan binnen De Autowasboulevard Zeist. “In combinatie met onze nieuwe dubbele Lava boog kunnen we een sterke klantbeleving creëren. Daarnaast hebben we een aantal aspecten uit de voorwas laten integreren. Denk dan onder meer aan de implementatie van een automatische velgenspray en een insectensprayboog. Daardoor wordt het voorwasproces met maar liefst zestig procent versneld. Deze tijdwinst resulteert in zeer tevreden klanten die sneller klaar zijn, maar dezelfde waskwaliteit krijgen die ze van ons gewend zijn”, besluit Van Dijck.

Lees ook:

  • Fotoreportage: Autowasboulevard Zeist
]]>
https://www.carwashpro.nl/algemeen/2019/03/25/de-autowasboulevard-zeist-leidt-bezoekers-in-goede-paarse-banen/feed/ 0
‘Brits regeringsbeleid aanpak illegale handcarwashes veel te soft’ https://www.carwashpro.nl/algemeen/2019/03/22/brits-regeringsbeleid-aanpak-illegale-handcarwashes-veel-te-soft/ https://www.carwashpro.nl/algemeen/2019/03/22/brits-regeringsbeleid-aanpak-illegale-handcarwashes-veel-te-soft/#respond Fri, 22 Mar 2019 07:27:03 +0000 https://www.carwashpro.nl/?p=56881 De Car Wash Association (CWA) slaagde er met de steun van enkele parlementsleden in om de problematiek van illegale handcarwashes op de agenda van het Britse parlement te zetten. De visie van het Environmental Audit Committee (EAC) sloot aan bij de denkwijze van de CWA en het probleem werd dan ook aangekaart in de Britse regering. Goed nieuws dus, maar er gebeurt vooralsnog veel te weinig om malafide wasgelegenheden aan te pakken vindt voorzitter Mary Creagh van de CWA.

Illegale handcarwashes zijn internationaal gezien een groot probleem. Het Verenigd Koninkrijk alleen al telt ruim 20.000 van deze malafide ondernemingen. Doordat deze schimmige bedrijven zich niet aan de wet houden, zorgen ze voor milieuvervuiling. Ongezuiverd water belandt zodoende direct in het riool. Daarnaast maken deze ondernemingen zich schuldig aan moderne slavernij, belastingontduiking, drugshandel en het witwassen van geld. De EAC bracht november vorig jaar een rapport uit waarin het de Britse regering opriep tot nader onderzoek. Dit document dwong de Britse regering tot het geven van een officiële reactie op deze problematiek. Medio januari kwam dat gewraakte antwoord dat volgens Creagh ernstig tekort schoot en ronduit teleurstellend is.

Uiterst kritisch

In plaats van het uitvoeren van harde maatregelen koos de Britse regering echter voor het opzetten van een pilotproject dat op vrijwillige basis uitgevoerd wordt. Er worden dus geen verplichting opgelegd en er wordt sterk ingespeeld op de eigen verantwoordelijkheid van ondernemers. Een gemiste kans, stelt Creagh: “Ons rapport was uiterst kritisch over malafide handcarwashes waar het overtreden van diverse wetten schering en inslag is. Het naleven van de milieuwetgeving en arbowetten gebeurt op die locaties niet. Toch besloot de regering om slechts twee van al onze aanbevelingen na te leven. Die naleving is echter veel te coulant en vrijblijvend. Zo worden bijvoorbeeld supermarkten aangeschreven en op hun plichten op het gebied van de afvoer en verwerking van vervuild water gewezen. Dat is wel erg soft. Beter en vooruitstrevender is een verscherping van de richtlijnen op het gebied van verontreiniging.”

Pilotaanpak

Creagh stelt dat er grotere stappen gemaakt moeten worden: “Er moet meer gedaan worden aan de aanpak van arbeidsuitbuiting. Het is teleurstellend dat ministers voor een pilotaanpak hebben gekozen die op vrijwillige basis is. Doordat er zo weinig bedrijven vervolgd worden die mensen uitbuiten en minder dan het minimumloon uitkeren, komt de boodschap dat de regering illegale handcarwashes wil aanpakken niet aan. Strenger optreden, geeft een sterk signaal af. Dat gebeurt nu niet.”

Lees ook:

  • Britse CWAS pleit voor harde aanpak malafide handcarwashes
  • Confine Project bindt strijd met malafide handcarwashes aan
  • Helft gecontroleerde carwashes in 2017 heeft zaken niet op orde
  • Zeven overtredingen na controles op carwashes in regio Kortrijk
]]>
https://www.carwashpro.nl/algemeen/2019/03/22/brits-regeringsbeleid-aanpak-illegale-handcarwashes-veel-te-soft/feed/ 0
Picobello Hulst van De Pooter Olie heeft primeur met CarwashPay https://www.carwashpro.nl/algemeen/2019/03/22/picobello-hulst-van-de-pooter-olie-heeft-primeur-met-carwashpay/ https://www.carwashpro.nl/algemeen/2019/03/22/picobello-hulst-van-de-pooter-olie-heeft-primeur-met-carwashpay/#respond Fri, 22 Mar 2019 07:23:13 +0000 https://www.carwashpro.nl/?p=56905 Picobello Hulst van De Pooter Olie mag zich de eerste locatie in Nederland met een CarwashPay noemen. Met dit systeem wordt de roll-over op locatie aangestuurd en kunnen klanten zelf eenvoudig het wasmenu selecteren om vervolgens contactloos of met een QR-code af te rekenen.

Als de klant op locatie getankt heeft, kan hij beloond worden met een kortingsbon. Deze coupon kan verzilverd worden op de CarwashPay. Dit systeem is één van de ontwikkelingen binnen Charlie. Via het Charlie Dashboard kunnen onder andere wasprogramma’s en promoties bepaald worden.

Met CarwashPay wordt de roll-over op locatie aangestuurd en kunnen klanten zelf eenvoudig het wasmenu selecteren

Het PicoBello tankstation aan de Glacisweg in Hulst is onderdeel van De Pooter Olie. Dat bedrijf uit Terneuzen beschikt in totaal over 13 tanklocaties in de kleuren van Texaco, Firezone en PicoBello. Deze bevinden zich allemaal in de provincie Zeeland.

]]>
https://www.carwashpro.nl/algemeen/2019/03/22/picobello-hulst-van-de-pooter-olie-heeft-primeur-met-carwashpay/feed/ 0
Beursvloer Tankstation Vakbeurs 2019 begint flink gevuld te raken https://www.carwashpro.nl/algemeen/2019/03/21/beursvloer-tankstation-vakbeurs-2019-begint-flink-gevuld-te-raken/ https://www.carwashpro.nl/algemeen/2019/03/21/beursvloer-tankstation-vakbeurs-2019-begint-flink-gevuld-te-raken/#respond Thu, 21 Mar 2019 10:16:28 +0000 https://www.carwashpro.nl/?p=56891 De Tankstation Vakbeurs, het grootste vakevenement voor de tankstationbranche in Nederland en België, vindt dit jaar plaats op woensdag 6 en donderdag 7 november. Twee dagen lang staat Expo Houten volledig in het teken van brandstof, carwash en convenience. Een groot aantal exposanten heeft inmiddels al een plek op de beursvloer uitgezocht. De vakbeurs wordt georganiseerd door de vakbladen TankPro en CarwashPro.

Meer dan 2.500 bezoekers kwamen vorig jaar af op de Tankstation Vakbeurs. “Dat was een absoluut record”, vertelt programmamanager en hoofdredacteur van TankPro Remco Nieuwenbroek. “De vakbeurs is afgelopen jaren uit zijn jasje gegroeid, daarom besloten we in 2018 uit te breiden naar twee dagen. Dat bleek in de smaak te vallen. Ook tijdens komende editie is de beursvloer daarom weer twee volledige dagen geopend. Bezoekers kunnen op beide dagen kennismaken met de nieuwste producten, diensten en innovaties. Uiteraard is de Tankstation Vakbeurs ook dé perfecte gelegenheid om andere professionals uit de branche te ontmoeten.”

Congres, workshops en CarwashForum

Naast een volle beursvloer kunnen bezoekers zich ook laten bijpraten over ontwikkelingen en trends tijdens een uitgebreid inhoudelijk programma. Op de eerste dag staat het Nationaal Tankstation Congres in de agenda, waarbij een groot aantal interessante sprekers ingaat op actuele thema’s en uitdagingen waar de sector voor staat. Op dag twee vindt het CarwashForum plaats, waarin deskundigen en prominenten hun licht laten schijnen op carwashgerelateerde onderwerpen. Ook wordt er een uitgebreid workshopprogramma samengesteld. De sessies zullen in het teken staan van (alternatieve) brandstoffen, carwash en convenience.

De beursvloer begint inmiddels al lekker gevuld te raken, vertelt Niels Singeling, head of business development bij ProMedia Group, de uitgeverij achter de vakbladen TankPro en CarwashPro. “Een groot aantal exposanten heeft inmiddels een plek op de vloer uitgekozen en de beursvloer raakt al aardig vol. Uiteraard kunnen geïnteresseerden contact met mij opnemen om verzekerd te zijn van een mooie standplek voor de 2019-editie van de Tankstation Vakbeurs.”

Beursbrochure

Partijen die inmiddels een plek op de vloer hebben, zijn onder meer Total, Shell, BP, TanQyou, Newco, BigBrother, Extendas, MokoBouw, Hamer, Eenzet Carwash, Christ, iClean DogWash, Mesa Coatings, AXiPOINT en TSG. Geïnteresseerden kunnen de beursbrochure aanvragen om meer informatie te krijgen over alle mogelijkheden.

Bekijk hieronder de aftermovie van de Tankstation Vakbeurs 2018:

]]>
https://www.carwashpro.nl/algemeen/2019/03/21/beursvloer-tankstation-vakbeurs-2019-begint-flink-gevuld-te-raken/feed/ 0
BP en Total starten samenwerking voor acceptatie van tankpassen https://www.carwashpro.nl/algemeen/2019/03/21/bp-en-total-starten-samenwerking-voor-acceptatie-van-tankpassen/ https://www.carwashpro.nl/algemeen/2019/03/21/bp-en-total-starten-samenwerking-voor-acceptatie-van-tankpassen/#respond Thu, 21 Mar 2019 07:28:44 +0000 https://www.carwashpro.nl/?p=56877 BP en Total hebben een overeenkomst gesloten voor de wederzijdse acceptatie van elkaars tankpassen. Klanten van beide maatschappijen kunnen daardoor terecht bij meer dan 1.100 tankstations in Nederland. Sinds vorige maand is het voor gebruikers van de tankkaarten al mogelijk om bij al deze locaties te betalen met beide passen. Ook een bezoek aan wasgelegenheden kan met deze passen afgerekend worden.

“We gaan naast de reeds bestaande partnerschappen ook een samenwerking aan met BP voor het gebruik van hun kaarten bij onze stations en andersom. Daarmee kunnen klanten met hun pas terecht op een groeiend aantal stations in Nederland en vergroten we onze service nog verder”, aldus Geert Houbrechts, directeur retail bij Total eerder in TankPro Magazine.

Klanten kunnen voortaan met hun BP Tankpas snel en eenvoudig brandstof afrekenen en hun auto door de carwash halen bij Total-tankstations. Omgekeerd worden tankpassen van Total ook bij BP-stations geaccepteerd. Dat maakt het leven er voor de klant onderweg nog wat prettiger op. Omrijden is daardoor minder vaak nodig. Ook in omringende landen zijn beide maatschappijen overigens een samenwerking met elkaar aangegaan. Alle brandstofkosten komen voor de klant op een overzichtelijke verzamelfactuur te staan.

]]>
https://www.carwashpro.nl/algemeen/2019/03/21/bp-en-total-starten-samenwerking-voor-acceptatie-van-tankpassen/feed/ 0
Ondernemerstips voor carwashes: vergaar financieel voordeel https://www.carwashpro.nl/ondernemen/2019/03/20/ondernemerstips-voor-carwashes-vergaar-financieel-voordeel/ https://www.carwashpro.nl/ondernemen/2019/03/20/ondernemerstips-voor-carwashes-vergaar-financieel-voordeel/#respond Wed, 20 Mar 2019 12:17:15 +0000 https://www.carwashpro.nl/?p=56866 Ondernemers, zowel beginners als veteranen, delen dezelfde prioriteit: hun financiën op peil houden. Als er immers geen geld binnenkomt, kun je de rekeningen niet betalen. Daarnaast wil je de kosten van je wasgelegenheid drukken om zoveel mogelijk winst te kunnen maken. Besparen en zo effectief mogelijk met je geld omgaan, hoeft niet moeilijk te zijn dankzij deze tips.

In dit artikel, dat gebaseerd is op dit stuk uit Carwash.com, staan handige tips voor ondernemers om meer uit hun bedrijfsvoering te halen.

Zet een bankrekening voor je bedrijf op

Als je zakelijke kosten met je privé rekening betaalt, beland je in een financiële nachtmerrie. Op den duur zul je namelijk moeten uitzoeken welke kosten je voor je onderneming gemaakt hebt en deze moeten doorgeven aan de Belastingdienst. Om onnodige stress te voorkomen, is het dus verstandig om een aparte zakelijke rekening op te zetten.

Houd wat geld achter de hand voor moeilijke tijden

Het is verstandig om maandelijks wat te sparen, zodat je kunt inspelen op onverwachte situaties. Mocht de apparatuur in je wasgelegenheid bijvoorbeeld ineens de geest geven, kun je hier meteen op inspringen doordat je een buffer hebt opgebouwd. Door bijvoorbeeld tien procent van je omzet opzij te zetten, ben je voorbereid op onverwachte zaken. Het is daardoor ook mogelijk om in je bedrijf te investeren en verder door te groeien.

Gebruik leningen verstandig

De crux is om juist een lening af te sluiten als je niet om geld verlegen zit. Geen enkele bank ziet het zitten om een lening af te sluiten voor een bedrijf dat de touwtjes amper aan elkaar kan knopen. Als je onderneming in de lift zit, is het de juiste tijd om een lening rond te krijgen, omdat je als succesvolle bedrijfseigenaar een klein risico vormt en garant staat voor de betalingen. Bedenk altijd hoe je door geld te lenen, juist meer kunt verdienen.

Door maandelijks tien procent van de omzet opzij te zetten, kunnen onverwachte financiële klappen opgevangen worden

Zoek naar de beste aanbieders

Chemicaliën en poetsdoeken zorgen voor maandelijkse kosten. Het is slim om onderzoek te doen naar verschillende aanbieders, zodat je de beste producten voor de meest gunstige prijs kunt halen. Is het bijvoorbeeld mogelijk om bulkaankopen te doen, zodat je de kosten kunt drukken? Door maandelijks in plaats van wekelijks bestellingen te plaatsen, bespaar je ook op bestel- en verzendkosten. Wees niet bezwaard om om korting te vragen. Deze aanbieders willen jou graag als klant behouden en hebben vaak nog wat speelruimte.

Koop tweedehands materiaal

Het is verstandig om tweedehands materiaal aan te schaffen als je een beginnende carwashondernemer bent. Het is niet eenvoudig om zulke machines te vinden, maar mocht het je lukken dan kun je flink op de kosten besparen. Uiteraard moet de kwaliteit van het aanbod wel goed zijn. Een ander onderdeel waarop je kunt besparen is op kantoormeubilair. Denk dan aan computers en telefoons. Er is geen enkele reden om volledig nieuwe spullen te kopen als je ze ook tweedehands kunt aanschaffen. Het scheelt je een hoop geld.

Zoek ook naar andere inkomstenbronnen

Naast het runnen van een wasgelegenheid is het verstandig om naar meerdere inkomstenbronnen te zoeken. Door bijvoorbeeld een poetsbedrijf op te zetten, bied je je klanten nog meer service. Ook kun je bij je carwash extra stappen aan het bestaande programma toevoegen waarvoor betaald moet worden. Zo kun je bijvoorbeeld een extra laklaag aanbieden ter bescherming van de auto. Ook is het toedienen van een parfum of het aanbieden van een snack terwijl klanten wachten, een makkelijke manier om meer geld te genereren.

]]>
https://www.carwashpro.nl/ondernemen/2019/03/20/ondernemerstips-voor-carwashes-vergaar-financieel-voordeel/feed/ 0
Argos vergroot netwerk en lanceert landelijke campagne https://www.carwashpro.nl/algemeen/2019/03/19/argos-vergroot-netwerk-en-lanceert-landelijke-campagne/ https://www.carwashpro.nl/algemeen/2019/03/19/argos-vergroot-netwerk-en-lanceert-landelijke-campagne/#respond Tue, 19 Mar 2019 16:16:39 +0000 https://www.carwashpro.nl/?p=56861 Argos Tankstations, het tankstationmerk van brandstofleverancier VARO Energy, is gestart met de landelijke marketingcampagne ‘Argos – Tanken op z’n Hollands’. VARO lanceert de campagne in samenwerking met resellers GP Groot en Van Kessel Olie, die gezamenlijk 27 Argos-tankstations runnen. Op diverse locaties bieden de drie partijen ook carwashfaciliteiten aan.

Een gedegen naamsbekendheidonderzoek ligt ten grondslag aan de nieuwe campagne, waardoor deze heel dichtbij de (potentiële) klanten ligt. “We positioneren Argos als persoonlijk en toegankelijk merk voor iedereen”, vertelt Jasper Boogert, Retail Manager bij VARO Energy. “Een locatie in de buurt, een goede brandstofprijs en veiligheid zijn daarbij belangrijke pijlers.” Sinds vorige week is de nieuwe campagne te zien op alle Argos-tankstations.

In de eerste helft van 2019 is het 100ste Argos tankstation een feit. Dit aantal is het resultaat van het omzetten van aangekochte stations naar het Argos-merk. Deze netwerkuitbreiding is geheel in lijn met de duurzame groeistrategie van VARO Energy binnen de Nederlandse retailmarkt. VARO is een geïntegreerde brandstofleverancier die onder meer brandstoffen produceert en levert voor auto’s, vrachtwagens, schepen, vliegtuigen en woningen. VARO is actief in de volledige brandstofproductieketen: raffinage, opslag, blenden, distributie, verkoop en de marketing van (bio-)brandstoffen met activiteiten in sterke markten in Noordwest-Europa.

Lees ook:

]]>
https://www.carwashpro.nl/algemeen/2019/03/19/argos-vergroot-netwerk-en-lanceert-landelijke-campagne/feed/ 0
Waarom de keuze voor een deur zo belangrijk is voor carwashes https://www.carwashpro.nl/ondernemen/2019/03/19/waarom-de-keuze-voor-een-deur-zo-belangrijk-is-voor-carwashes/ https://www.carwashpro.nl/ondernemen/2019/03/19/waarom-de-keuze-voor-een-deur-zo-belangrijk-is-voor-carwashes/#respond Tue, 19 Mar 2019 07:00:16 +0000 https://www.carwashpro.nl/?p=56846 Vaak wordt de locatie als een van de belangrijkste onderdelen gezien als het gaat om het succes van een bedrijf. Volkomen terecht, maar misschien wel belangrijker is de presentatie van een onderneming. Een smoezelige carwash stoot af en de kans is dan ook groot dat klanten zulke bedrijven links laten liggen. Ondernemers van wasgelegenheden doen er dan ook verstandig aan om te investeren in een fraai visitekaartje in de vorm van een deur.

De beste manier om om potentiële klanten aan te trekken, is door het verlenen van een goede schoonmaakbeurt. Dat begint al bij het pand van de ondernemer zelf. Mensen associëren carwashes met schone auto’s, dus moet het bedrijf dat ook uitstralen.

Vaak is de deur van een wasgelegenheid het eerste dat de klant ziet. Als deze deuropening er vuil, beschadigd en verwaarloosd uitziet maakt dat geen al te beste indruk. Grote kans dat de klant met gierende banden rechtsomkeert maakt en zijn heil elders zoekt. ‘Waarom zou ik mijn auto laten wassen bij een bedrijf dat niet eens de moeite neemt om zichzelf schoon te houden?’ Volgens senior sales representative William Stokes van Ultimate Supplies, LLC is dan een zeer rechtvaardige vraag.

Twee keuzes

Naast een goede eerste indruk zijn deuren op meerdere manieren ontzettend belangrijk voor de bedrijfsvoering. “Haperende, niet werkende deuropeningen zorgen voor frustratie en kunnen je klanten kosten. Het is belangrijk dat je dus voor goede deuren kiest”, stelt Stokes. Volgens Carwash.com zijn er grofweg twee keuzes als het om deurcomponenten voor wasgelegenheden gaat: vinyl en polycarbonaat.

“Als er voor een deur gekozen wordt, moet je goed nadenken over wat voor soort deur je nodig hebt en aan welke vereisten deze moet voldoen. Deuren met polycarbonaat bieden bijvoorbeeld meer isolatie. Wasgelegenheden die veelvuldig met winterse temperaturen te maken hebben, hebben baat bij dit lichtgewicht kunststof. Dit materiaal vereist echter een specifieke benadering op het vlak van aandrijving en onderhoud. Vinyl is bijvoorbeeld veel zwaarder. Over dit soort zaken moet je goed nadenken, voordat je een component kiest”, verduidelijkt Stokes.

Onderhoud

Wat voor soort deur er ook geplaatst wordt: onderhoud is erg belangrijk. Regelmatig inspecties uitvoeren en controlemomenten inplannen is essentieel. Specifiek onderhoud is vereist naargelang het seizoen. “Zorg dat je de deuren schoon houdt en smeer het systeem regelmatig, zodat het soepel blijft. Het is aan te raden om de deuren tijdens warmere periodes te controleren, omdat je ze dan minder frequent gebruikt. Zo verzeker je jezelf ervan dat ze goed functioneren als het hard nodig is”, weet Stokes.

Bij de selectie van een deur moet helder zijn wat de wensen van de ondernemer zijn. Wat zijn de werkomstandigheden? Is snelheid een belangrijke factor, hoe zit het met beveiliging en met wat voor soort weersomstandigheden heeft men te maken? Deze vragen moeten beantwoord worden, voordat een keus gemaakt wordt.

Lees ook:

  • Bereik meer klanten in de carwash met uitgebreide betaalkeuzes
  • Hoe te overleven als startende ondernemer in de carwashbranche
]]>
https://www.carwashpro.nl/ondernemen/2019/03/19/waarom-de-keuze-voor-een-deur-zo-belangrijk-is-voor-carwashes/feed/ 0
‘Nanofiltratie is energiezuiniger en beter dan osmosewater’ https://www.carwashpro.nl/autoverzorging/2019/03/18/nanofiltratie-is-energiezuiniger-en-beter-dan-osmosewater/ https://www.carwashpro.nl/autoverzorging/2019/03/18/nanofiltratie-is-energiezuiniger-en-beter-dan-osmosewater/#respond Mon, 18 Mar 2019 07:24:51 +0000 https://www.carwashpro.nl/?p=56833 Osmosewater is erg populair in verschillende wasgelegenheden. Dit water laat geen strepen achter na het wassen, maar droogt wel slecht op. Het in het Friese Oosterwolde gevestigde AquaXL werkt met nanofiltratie. Volgens deze organisatie is dat de overtreffende stap van osmosewater. Sales manager Robert Schipper vertelt meer over dit bedrijf dat bronwater oppompt en door waterbehandelingsinstallaties laat gaan.

De Friese onderneming levert waterzuiveringen op maat voor de agrarische, industriële en
recreatieve sector. Sinds enige tijd is de organisatie ook werkzaam voor wasgelegenheden. De installaties van AquaXL werken zonder chemicaliën. Het waswater blijft volgens het bedrijf schoon tijdens het hele wasproces. “We kunnen specifiek op klantwensen inspelen en maken het water zo schoon als de klant wil”, stelt Schipper. AquaXL levert ook osmosewater, maar Schipper stelt dat er betere alternatieven voorhanden zijn. “Het probleem van osmosewater is dat het niet goed oplost en daardoor slecht droogt. Nanofiltratie is een betere oplossing. Dit water is schoner dan leidingwater en zeer geschikt om auto’s mee te wassen. Het droogt ook sneller dan osmosewater. Daarnaast is het EC-gehalte nihil.”

EC staat voor elektrisch geleidingsvermogen en is een maat waarmee het zoutgehalte in water gemeten wordt. Hoe meer zouten in het water zitten, des te hoger het EC-gehalte. Zouten laten witte strepen achter. “Nanofiltratie Water bevat geen enkele zoutsporen. Een ander onderdeel waarop dit water zich onderscheidt, is op het vlak van energiezuinigheid. Osmosewater oppompen kost 18 bar, terwijl nanofiltratie slechts 8 bar vereist. Daarmee bespaar je dus flink op energiekosten.”

Zoutgehalte

AquaXL is druk bezig om de bestaande installaties verder door te ontwikkelen. “Nanofiltratie bestaat al heel lang en wordt al vaak gebruikt in de agrarische sector. Bij wasgelegenheden is dit systeem minder bekend”, stelt Schipper. Hij is overtuigd van de kwaliteit van dit water. Het bedrijf kan volgens Schipper “op voorhand garanderen” dat de gewenste waterkwaliteit behaald wordt. “Vaak is de kwaliteit nog beter dan verwacht zelfs.”

Het bedrijf gebruikt bronwater dat in speciaal daarvoor ontworpen installaties behandeld wordt, zodat het bijvoorbeeld in wasgelegenheden gebruikt kan worden. “Aan de hand van het EC-gehalte van het bronwater kunnen we de kosten van het oppompen van bronwater op voorhand inzichtelijk maken. Als het zoutgehalte hoger is dan 10 stijgen de kosten, omdat er meer zouten verwijderd moeten worden. Wasgelegenheden in de buurt van de zee hebben daar mee te maken. De klant komt echter nooit voor verrassingen te staan, omdat we duidelijk kunnen aangeven wat het zoutgehalte is. We kunnen dan ook precies aangeven hoeveel het kost om het zout te verwijderen”, verduidelijkt Schipper.

Eigen beheer

De installaties van AquaXL zijn door het bedrijf zelf ontworpen en ontwikkeld. In eigen beheer. “We werken met energiezuinige pompen. Daarnaast kunnen we onze klanten van afstand helpen, doordat we hun systemen in real time monitoren. Als wij denken dat er een storing gaat plaatsvinden, omdat de voortekenen daarop wijzen, anticiperen we daar direct op. Negen van de tien keer is een probleem opgelost, voordat dit in een storing ontaardt. De klant merkt daar niets van.”

De klantenkring van AquaXL bevindt zich vooralsnog in het noorden van het land. “We zijn een klein bedrijf en willen onze klanten zo goed mogelijk helpen. Mocht er een storing zijn, is het belangrijk dat we snel ter plaatse kunnen zijn. We hebben een 24-uurs service. Dat is onhaalbaar om dat door het hele land door te voeren”, weet Schipper. Gebruiksgemak is erg belangrijk. “Onze installatie is eenvoudig in gebruik. In principe hoeft de gebruiker na aanschaf niet meer naar het systeem om te kijken. Wij kijken sowieso op afstand mee. Mocht er een storing plaatsvinden, is op het display een rood kruisje te zien. Door op dat icoon te klikken, wordt direct aangegeven wat er aan de hand is. Veel zaken kan de gebruiker dankzij deze instructies gemakkelijk zelf oplossen.” Mocht dat niet gaan, dan staat een 24-uurs service ter beschikking.

Onderhoudsinterval

De installatie van het Friese bedrijf werkt met een onderhoudsinterval van 5.000 kuub. “Het is niet verplicht om vervolgens onderhoud uit te voeren, maar het is wel de verantwoordelijkheid van de gebruiker. De ene klant hoeft maar een enkele keer per jaar onderhoud te plegen, omdat er jaarlijks circa 5.000 kuub water verbruikt wordt terwijl een andere gebruiker maandelijks aan die hoeveelheid komt. De intensiteit van het gebruik bepaalt de frequentie van het onderhoud. Om de levensduur van je apparatuur te verlengen, is het raadzaam om je aan deze interval te houden. Het is niet realistisch om voor elke onderneming dezelfde onderhoudscontracten op te stellen. Niet elk bedrijf heeft genoeg aan een jaarlijkse onderhoudsbeurt.”

Bronwater is een duurzame bron. Het is een passende oplossing voor uitdagingen waarmee de carwashsector te maken krijgt. Waterschaarste bijvoorbeeld. “Ik denk dat er steeds meer gaat veranderen op het gebied van regelgeving en op het vlak van waterbeheer. Vaak wordt er in veel bedrijven gebruik gemaakt van extra perswater om het waswater schoon te houden, maar dat mag eigenlijk niet. Hoe schoner je water is, des te schoner je recyclewater. Leidingwater is relatief duur en er zijn regels voor de hoeveelheid die je mag gebruiken voor je bedrijfsvoering. Bronwater is een schone bron, goedkoop en vrij zuinig in gebruik. Je mag probleemloos tien kuub bronwater per uur oppompen. Een groot voordeel is dat dit water vrijwel onuitputtend is. Bronwater kun je bufferen voor droge periodes. Ons systeem blijft werken en water voorzien ook tijdens piekmomenten.”

Uitwisselbare onderdelen

De aanschaf voor een nanofiltratiemachine is niet goedkoop, maar betaalt zich na drie jaar terug stelt Schipper. “De installatie wordt na ongeveer tien jaar afgeschreven, maar dat betekent niet dat dit het einde is. De onderdelen zijn namelijk uitwisselbaar, waardoor dit systeem zeker twintig jaar meekan. Deze installatie is zo ontworpen dat deze eenvoudig in gebruik is en gemakkelijk te demonteren en installeren is. Binnen twee uur kun je alle onderdelen vervangen, zodat je een compleet nieuw systeem hebt”, besluit de salesmanager.

]]>
https://www.carwashpro.nl/autoverzorging/2019/03/18/nanofiltratie-is-energiezuiniger-en-beter-dan-osmosewater/feed/ 0