CarwashPro https://www.carwashpro.nl Het vakblad voor professionals in de carwash branche Fri, 07 May 2021 12:40:10 +0000 nl hourly 1 https://wordpress.org/?v=5.7.1 Ryan Essenburg (Tommy’s) voorspelt terugkeer van betaald stofzuigen https://www.carwashpro.nl/algemeen/2021/05/07/ryan-essenburg-tommys-voorspelt-terugkeer-van-betaald-stofzuigen/ https://www.carwashpro.nl/algemeen/2021/05/07/ryan-essenburg-tommys-voorspelt-terugkeer-van-betaald-stofzuigen/#respond Fri, 07 May 2021 12:40:10 +0000 https://www.carwashpro.nl/?p=63835 De belangrijkste trends in de carwashsector zijn contactloos betalen, een omschakeling van kettingbaan naar schakelbanden en de terugkeer van betaald stofzuigen. Ryan Essenburg van Tommy’s Express Wash Systems besprak de trends tijdens de Car Wash Show Europe. Bekijk hier zijn presentatie.  Veel nieuwe carwashes kiezen voor schakelbanden én voor betaald stofzuigen, vertelt Ryan Essenburg. Het […]

The post Ryan Essenburg (Tommy’s) voorspelt terugkeer van betaald stofzuigen first appeared on CarwashPro.]]>
De belangrijkste trends in de carwashsector zijn contactloos betalen, een omschakeling van kettingbaan naar schakelbanden en de terugkeer van betaald stofzuigen. Ryan Essenburg van Tommy’s Express Wash Systems besprak de trends tijdens de Car Wash Show Europe. Bekijk hier zijn presentatie. 
Veel nieuwe carwashes kiezen voor schakelbanden én voor betaald stofzuigen, vertelt Ryan Essenburg. Het nadeel van gratis stofzuigen is het hoge stroomgebruik en het overstromen van de afvalbakken. Voor sommige carwashes geldt bovendien dat de helft van de locatie wordt gebruikt voor een gratis service, dat staat vaak niet in verhouding tot de kosten van het vastgoed. Steeds meer carwashes kiezen er daarom voor om van start te gaan (of terug te keren naar) betaald stofzuigen. “Het gebruik is dan wel weer gratis voor abonnees”, licht Essenburg toe.

Ryan Essenburg komt uit een familie van autowassers, hij is de derde generatie. Essenburg is eigenaar van de machinefabrikant Tommy’s Car Wash Systems en oprichter van Tommy’s Express Car Wash. Dit franchise concept heeft in de VS 66 locaties. Afgelopen februari was de drukste maand ooit voor het bedrijf. Zo werden op een van de locaties 63.000 auto’s gewassen op een baan van 40 meter.

Car Wash Show Europe

Essenburg was een van de sprekers tijdens het congres van de Car Wash Show Europe. Zijn onderwerp was ‘current trends in the car wash industry’. De fabrikant vindt de carwash sector een van de beste zakelijke kansen van het moment en de groeimogelijkheden worden door de pandemie alleen maar aangejaagd. “Mensen willen een schone omgeving.” De sector blijft volgens hem de komende jaren doorgroeien. “Denk aan de mogelijkheden van auto’s delen en de aanstaande wettelijke verplichting om veiligheidssensoren schoon te houden.”

Dit is een kort overzicht van wat Essenburg als trends ziet. Zijn gehele presentatie (in het Engels) is hieronder terug te zien.

  • Winkelpanden worden omgebouwd tot express car washes, inclusief een overdekt stofzuigplein (met name in de VS).
  • Kentekenherkenning wordt ingezet bij wasapps, de telefoon wordt meer het meer het POS systeem.
  • Contactloos betalen.
  • Consolidatie. In de VS is te zien dat de middelgrote bedrijven steeds verder uitbreiden en dat er weinig ruimte overblijft voor de kleine zelfstandige.
  • De opkomst van de ‘belt conveyor’, ofwel de schakelbanden voor zowel het wassen als de interieurbaan. Vrijwel alle nieuwe locaties in de VS hebben een dergelijke band. De kettingbaan wordt hopeloos ouderwets. Plus: op een schakelband kan je meer auto’s per uur wassen.
  • De opkomst van hoogwaardige stand-alone carwashes waar een enorme hoeveelheid auto’s per dag gewassen kan worden.
  • Marktdichtheid en meerdere locaties op kleine afstand van elkaar. Essenburg haalt een voorbeeld aan van zijn ‘hometown’, Holland in Michigan. De stad heeft een bevolking van 125.000 inwoners en telt momenteel vier vestigingen van Tommy’s – dat moeten er zes worden.
  • Franchise formules. De voordelen: bewezen processen, ervaring, benchmarken, gecentraliseerde diensten.
  • Het aanspreken van een jongere doelgroep, de millennials. Zij eisen met name gemak van een wasstraat.

Lees ook: 

The post Ryan Essenburg (Tommy’s) voorspelt terugkeer van betaald stofzuigen first appeared on CarwashPro.]]>
https://www.carwashpro.nl/algemeen/2021/05/07/ryan-essenburg-tommys-voorspelt-terugkeer-van-betaald-stofzuigen/feed/ 0
Video: rijinstructeur gaat tijdens de rijles door de wasstraat https://www.carwashpro.nl/algemeen/2021/05/06/video-rijinstructeur-gaat-tijdens-de-rijles-door-de-wasstraat/ https://www.carwashpro.nl/algemeen/2021/05/06/video-rijinstructeur-gaat-tijdens-de-rijles-door-de-wasstraat/#respond Thu, 06 May 2021 11:36:22 +0000 https://www.carwashpro.nl/?p=63828 Door de wasstraat gaan is niet vanzelfsprekend voor beginnende bestuurders, merkte rijinstructeur en YouTuber Merlin Weber van Verkeersschool Weber op. Hij nam daarom een instructievideo op bij Go Carwash in Veghel en laat nieuwbakken chauffeurs zien hoe het werkt in de wasstraat.  Rijschoolhouder Merlin Weber uit Veghel is al 38 jaar instructeur. Hij geeft autorijles, […]

The post Video: rijinstructeur gaat tijdens de rijles door de wasstraat first appeared on CarwashPro.]]>
Door de wasstraat gaan is niet vanzelfsprekend voor beginnende bestuurders, merkte rijinstructeur en YouTuber Merlin Weber van Verkeersschool Weber op. Hij nam daarom een instructievideo op bij Go Carwash in Veghel en laat nieuwbakken chauffeurs zien hoe het werkt in de wasstraat. 
Rijschoolhouder Merlin Weber uit Veghel is al 38 jaar instructeur. Hij geeft autorijles, motorrijles en theorielessen. Daarnaast is hij vlogger op YouTube alle video’s gaan over rijlessen. Hoe nader je kruispunten? Hoe ziet een rijles in coronatijd eruit? En hoe ziet een examenroute rond het CBR eruit? Weber laat het allemaal zien op zijn YouTube-kanaal waar hij al meer dan drie jaar actief mee is. Zijn kanaal heeft bijna 25 duizend volgers en maandelijks zo’n 2 miljoen views. Iedere zondag gaat hij met de camera op pad om video’s over rijlessen te maken voor de volgers. In zijn nieuwste video bezoekt hij de carwash.

Volg aanwijzingen personeel op

Weber gaat met de eigen lesauto en daarna met een nieuwe automaat door de wasstraat van Go Carwash in Veghel. In ruim 16 minuten neemt hij de kijkers mee. Nick Hendriks van de carwash geeft een rijtje tips, waarvan de belangrijkste is om altijd de aanwijzingen van het personeel te volgen.

Het lesbord en de antenne worden van de auto van Weber verwijderd en na de voorwas rijdt hij rustig de kettingbaan op. Andere tips zijn: rustig rijden, ramen dicht, de auto in neutraal, geen rem gebruiken, de ruitenwissers uitzetten en uit laten, de Auto Hold functie uitzetten en pas weer gaan rijden als er groen licht wordt gegeven. En tot slot: “geniet ervan, want is toch ook een beetje spektakel.”

Toch te spannend voor die beginnende bestuurder? Bij Go Carwash is het mogelijk om in de wachtruimte plaats te nemen terwijl iemand van personeel door de wasstraat gaat.

Geen overbodige luxe

In de comments bij de video is te zien dat het onderwerp zeker niet overbodig is voor de beginnende bestuurder. Berend87 schrijft: “Ik heb wel eens met rijles door een wasstraat gegaan. Ik vond het einde best spannend. Wat als ik niet snel weg kwam? Botst er dan een auto achterop?” En DJ Quake J is ook tevreden: “Ben zelf 16 jaar en wil me toch een beetje gaan verdiepen in dit soort dingen.”

Lees ook: 

The post Video: rijinstructeur gaat tijdens de rijles door de wasstraat first appeared on CarwashPro.]]>
https://www.carwashpro.nl/algemeen/2021/05/06/video-rijinstructeur-gaat-tijdens-de-rijles-door-de-wasstraat/feed/ 0
CarwashProTV kijkt achter de schermen bij All-in Carwash in Echt https://www.carwashpro.nl/algemeen/2021/05/06/carwashprotv-kijkt-achter-de-schermen-bij-all-in-carwash-in-echt/ https://www.carwashpro.nl/algemeen/2021/05/06/carwashprotv-kijkt-achter-de-schermen-bij-all-in-carwash-in-echt/#respond Thu, 06 May 2021 08:54:48 +0000 https://www.carwashpro.nl/?p=63823 All-in Carwash in Echt is een volledig geautomatiseerde wasstraat waar tot 120 auto’s per uur gewassen kunnen worden. Een auto doet er 6 minuten over om over de kettingbaan van 53 meter te gaan. Kijk mee achter de schermen in deze ‘virtual car wash tour’.  All-in Carwash in Echt heeft vijftien medewerkers, waarvan zes fulltimers. […]

The post CarwashProTV kijkt achter de schermen bij All-in Carwash in Echt first appeared on CarwashPro.]]>
All-in Carwash in Echt is een volledig geautomatiseerde wasstraat waar tot 120 auto’s per uur gewassen kunnen worden. Een auto doet er 6 minuten over om over de kettingbaan van 53 meter te gaan. Kijk mee achter de schermen in deze ‘virtual car wash tour’. 
All-in Carwash in Echt heeft vijftien medewerkers, waarvan zes fulltimers. De machines zijn van Christ en werken elektrisch, er zit niets hydraulisch tussen. Het dak van de carwash is volledig bedekt met zonnepanelen. Er wordt gewassen met osmosewater zodat de voertuigen streeploos opdrogen, binnen staan twee silo’s waar 150.000 liter in zit.

Behalve de kettingbaan heeft All-in Carwash ook een rollover voor hogere voertuigen zoals bussen, campers en caravans. Er kan overdekt worden gestofzuigd. Ook verzorgt de locatie interieurreiniging en detailing. Er staat een tweede vestiging van All-in Carwash op de planning in Nederweert.

De video is onderdeel van de Car Wash Show Europe, vandaar dat het Engelstalig is.

Lees ook:

The post CarwashProTV kijkt achter de schermen bij All-in Carwash in Echt first appeared on CarwashPro.]]>
https://www.carwashpro.nl/algemeen/2021/05/06/carwashprotv-kijkt-achter-de-schermen-bij-all-in-carwash-in-echt/feed/ 0
CarwashProTV: Duurzaam ondernemen bij AVIA Marees https://www.carwashpro.nl/carwashprotv/2021/05/05/carwashprotv-duurzaam-ondernemen-bij-avia-marees-en-tour-door-langste-wasstraat-van-nederland/ https://www.carwashpro.nl/carwashprotv/2021/05/05/carwashprotv-duurzaam-ondernemen-bij-avia-marees-en-tour-door-langste-wasstraat-van-nederland/#respond Wed, 05 May 2021 11:40:18 +0000 https://www.carwashpro.nl/?p=63818 Het tankstation en de carwash van AVIA Marees in Hoorn zijn energieneutraal. Hoe gaan duurzaam ondernemen en het aanbieden van fossiele brandstoffen op hetzelfde terrein samen? Dick-Jan Marees is te gast bij CarwashProTV om het hierover te hebben. Ook gaan we langs bij de langste wasstraat van Nederland: All-in Carwash in Echt.  Dick-Jan Marees is […]

The post CarwashProTV: Duurzaam ondernemen bij AVIA Marees first appeared on CarwashPro.]]>
Het tankstation en de carwash van AVIA Marees in Hoorn zijn energieneutraal. Hoe gaan duurzaam ondernemen en het aanbieden van fossiele brandstoffen op hetzelfde terrein samen? Dick-Jan Marees is te gast bij CarwashProTV om het hierover te hebben. Ook gaan we langs bij de langste wasstraat van Nederland: All-in Carwash in Echt. 
Dick-Jan Marees is directeur van AVIA Marees. Hij vertelt in de uitzending hoe het bedrijf, dat ruim zestig locaties telt, invulling probeert te geven aan het onderwerp duurzaamheid. Een thema dat steeds belangrijker wordt in de sector. Onlangs werden nog tachtig zonnepanelen geplaatst op de locatie in Hoorn, waarmee de locatie energieneutraal werd. Ook gaat Marees tijdens de uitzending in op de kansen van duurzame brandstoffen op het voorterrein en vertelt hij hoe het bedrijf duurzamer in de carwashes probeert te werken.

Terugblik

Daarnaast blikken we terug op de Carwash Show Europe Digital Stage 2021. Het evenement vond afgelopen week plaats vanuit de studio’s van ProMedia in Rotterdam. We zien een korte samenvatting van twee enerverende dagen. Bovendien nemen we een kijkje in de All-in Carwash Echt, de langste wasstraat van Nederland. Bij de carwash kunnen maar liefst 120 auto’s per uur gewassen worden.

De uitzending is woensdag 5 mei om 16.00 uur live te zien. Deze is op ieder gewenst tijdstip terug te kijken.

Wil jij ook eens over de branche vertellen in CarwashProTV? Neem dan contact op met de redactie.

Lees ook: 

The post CarwashProTV: Duurzaam ondernemen bij AVIA Marees first appeared on CarwashPro.]]>
https://www.carwashpro.nl/carwashprotv/2021/05/05/carwashprotv-duurzaam-ondernemen-bij-avia-marees-en-tour-door-langste-wasstraat-van-nederland/feed/ 0
Automechanika wordt zowel fysieke als digitale beurs in 2021 https://www.carwashpro.nl/algemeen/2021/05/05/automechanika-wordt-zowel-fysieke-als-digitale-beurs-in-2021/ https://www.carwashpro.nl/algemeen/2021/05/05/automechanika-wordt-zowel-fysieke-als-digitale-beurs-in-2021/#respond Wed, 05 May 2021 10:38:55 +0000 https://www.carwashpro.nl/?p=63813 De vakbeurs Automechanika wordt dit jaar in een ‘Digital Plus’ format gegoten. Bezoekers en exposanten kunnen zowel op een digitaal platform als op de fysieke beurs elkaar ontmoeten. Automechanika loopt van 14 tot en met 16 september.  Het nieuwe format wordt momenteel aan alle belanghebbenden uitgelegd. De hybride vorm zou eenmalig moeten zijn, de internationale beurs […]

The post Automechanika wordt zowel fysieke als digitale beurs in 2021 first appeared on CarwashPro.]]>
De vakbeurs Automechanika wordt dit jaar in een ‘Digital Plus’ format gegoten. Bezoekers en exposanten kunnen zowel op een digitaal platform als op de fysieke beurs elkaar ontmoeten. Automechanika loopt van 14 tot en met 16 september. 
Het nieuwe format wordt momenteel aan alle belanghebbenden uitgelegd. De hybride vorm zou eenmalig moeten zijn, de internationale beurs moet van 13 tot en met 17 september 2022 opnieuw geheel in Frankfurt plaatsvinden.

De organisatie laat weten: “Vanwege de moeilijkheden rondom pandemie kunnen we niet aan de verwachtingen van onze klanten voldoen om de toonaangevende internationale beurs in september neer te zetten. Het event vraagt landelijk om officiële goedkeuring, maar internationaal reizen moet ook mogelijk zijn. De beperkingen doen niets af de behoefte van de automotive sector om een platform te hebben waar ze zaken kunnen doen. Daarom hebben we gekozen om het concept aan te passen en een hybride beurs te organiseren.”

De beurs Hypermotion wordt tegelijkertijd met Automechanika gehouden. Het is voor het eerst dat deze beurzen bij elkaar worden gebracht.

Lees ook: 

The post Automechanika wordt zowel fysieke als digitale beurs in 2021 first appeared on CarwashPro.]]>
https://www.carwashpro.nl/algemeen/2021/05/05/automechanika-wordt-zowel-fysieke-als-digitale-beurs-in-2021/feed/ 0
Vermeulen opent tankstation en carwash onder eigen naam https://www.carwashpro.nl/algemeen/2021/05/04/vermeulen-opent-tankstation-en-carwash-onder-eigen-naam/ https://www.carwashpro.nl/algemeen/2021/05/04/vermeulen-opent-tankstation-en-carwash-onder-eigen-naam/#respond Tue, 04 May 2021 05:43:56 +0000 https://www.carwashpro.nl/?p=63806 Oliehandel Vermeulen Kampen opende eind april een gloednieuw tankstation in het Overijsselse IJsselmuiden. De locatie is de zevende van het bedrijf, maar de eerste die geëxploiteerd wordt onder de eigen naam Vermeulen. Bij de locatie komt een wasstraat van 35 meter – ook de eerste carwash met de naam Vermeulen.  Directeur Rik Vermeulen is tevreden […]

The post Vermeulen opent tankstation en carwash onder eigen naam first appeared on CarwashPro.]]>
Oliehandel Vermeulen Kampen opende eind april een gloednieuw tankstation in het Overijsselse IJsselmuiden. De locatie is de zevende van het bedrijf, maar de eerste die geëxploiteerd wordt onder de eigen naam Vermeulen. Bij de locatie komt een wasstraat van 35 meter – ook de eerste carwash met de naam Vermeulen. 
Directeur Rik Vermeulen is tevreden met de nieuwe locatie aan de Manenbergring in IJsselmuide: “Ik ben trots. Het is een super resultaat.” Klanten kunnen onder de luifel terecht voor verschillende brandstoffen. Naast meerdere soorten benzine en diesel, biedt Vermeulen ook HVO50 en AdBlue aan op het terrein.

Het tankstation is nu nog onbemand, maar op korte termijn komen er ook een nieuwe shop en een kettingwasstraat van 35 meter. Volgend jaar januari moet alles klaar zijn.

De overige zes tankstations van het bedrijf voeren het Esso-merk. Alle locaties zijn te vinden in Overijssel. Vier van die locaties zijn bemand en hebben ook een carwash. Het is overigens niet het laatste tankstation met het eigen merk, want volgens Vermeulen volgen er nog meer.

The post Vermeulen opent tankstation en carwash onder eigen naam first appeared on CarwashPro.]]>
https://www.carwashpro.nl/algemeen/2021/05/04/vermeulen-opent-tankstation-en-carwash-onder-eigen-naam/feed/ 0
Led-schermen bij de carwash: een goede keuze? https://www.carwashpro.nl/algemeen/2021/05/04/led-schermen-bij-de-carwash-een-goede-keuze/ https://www.carwashpro.nl/algemeen/2021/05/04/led-schermen-bij-de-carwash-een-goede-keuze/#respond Tue, 04 May 2021 05:41:25 +0000 https://www.carwashpro.nl/?p=63640 Ze plaatsten hun ledschermen al op zeven van de 35 locaties van het Duitse Mr. Wash. Daar worden er dit jaar nog eens zo’n zes aan toegevoegd. Bij de Nederlandse carwashes en tankstations hangen ze nog niet, maar als het aan Maarten Hettinga van ViaVisual ligt, komt daar snel verandering in. “Dat is voor ons […]

The post Led-schermen bij de carwash: een goede keuze? first appeared on CarwashPro.]]>
Ze plaatsten hun ledschermen al op zeven van de 35 locaties van het Duitse Mr. Wash. Daar worden er dit jaar nog eens zo’n zes aan toegevoegd. Bij de Nederlandse carwashes en tankstations hangen ze nog niet, maar als het aan Maarten Hettinga van ViaVisual ligt, komt daar snel verandering in. “Dat is voor ons wel een doelgroep waar led zich enorm voor leent.”
In Duitsland plaatste ViaVisual, samen met de firma Munsteiner, een Duitse partner, led-schermen bij de ingang van verschillende wasstraten van Mr. Wash. De wasstraten, die vaak twee of drie banen hebben voor auto’s, zijn allemaal voorzien van led-schermen. Die schermen hangen deels binnen, maar soms ook buiten. Volgens Hettinga wordt het beeld op die schermen buiten ‘flets’ vanwege het zonlicht. “Daar zijn ze nu dus met ons led bezig. Het zijn twee kleinere borden in een vaste opstelling. Andere Mr. Washes hebben ook grotere bilboards bij de ingang of op het terrein staan, en die maken we per locatie. In dat geval verschilt het per vestiging en is het steeds maatwerk.”

De schermen in Duitsland worden door Mr. Wash vooral gebruikt voor eigen uitingen. Dat kunnen boodschappen gerelateerd aan het coronavirus zijn, maar ook de diverse wasprogramma’s en loyaliteitsacties die bij de carwash lopen. “De carwashes zijn echt heel druk, dus soms gebruiken ze de borden ook om wachttijden door te geven. Al die beelden wisselen elkaar dan af. Het is een programma waarin het ene na de andere langskomt.”

Advertenties

Het bedrijf uit het Gelderse Duiven, dat ook locaties heeft in Duitsland en China, werd opgericht in 2004. Hoewel de focus in eerste instantie niet op tankstations en carwashes lag, besefte Hettinga steeds meer dat de led-schermen juist daar impact kunnen hebben. “Dat is omdat je daar vaak de combinatie hebt van een binnen- en buitenomgeving. In de shop is een tv ophangen vaak toch goedkoper dan een led-videoscherm, maar buiten zit je ook met de formaten. Televisies zijn gewoon te klein voor de afstand waarop je staat. Zowel bij de carwash als het tankstation heb je een ideaal snijvlak van outdoor en reclame.”

Led-schermen kunnen bovendien interessant zijn in de tankstationbranche omdat ze volgens Hettinga een extra inkomstenstroom kunnen genereren. Zo kunnen pomphouders ervoor kiezen om, tegen betaling, reclame van derden te tonen. “Als je een tankstation hebt met een shop, loont het sowieso om alle aanbiedingen die je hebt op zo’n scherm te zetten. Maar het idee om de advertenties van derden erop te laten zien, vind ik zelf heel sterk.”

Goedkoopste
De installatie van een ledscherm is in een dag geregeld. Ook biedt ViaVisual daarbij de constructie en het onderhoud aan. Juist de service is voor Hettinga belangrijk. Volgens de eigenaar is datgene wat bewijst wat je als bedrijf kan. Hij ziet het dan ook vaak gebeuren dat vooral goedkopere schermen na een paar jaar geen mooi beeld meer geven. “Als vakneuroot stoort me dat enorm. Dan wordt het een soort schaakbord. Maar het is vooral vervelend als je dat bij een nieuw scherm ziet gebeuren.”

Toch vindt Hettinga dat hij ook transparant moet zijn, omdat duurdere ledschermen niet altijd de beste keuze zijn voor een individuele pomphouder. Voor degene die wil opvallen, is led vaak het beste alternatief. Maar, erkent Hettinga, pomphouders zouden er vooral voor kiezen omdat ze er financieel beter van hopen te worden. “Dan moet je daar in mijn opinie eerlijk over zijn en goed kritisch meekijken. Er zijn allerlei alternatieven te bedenken. Een led-scherm moet wel zin hebben. De individuele pomphouder zou ik eigenlijk geen led aanraden, want dat lijkt me een beetje een overkill.” Een goed alternatief zou zijn om de led-schermen tijdelijk te huren als er bijvoorbeeld een kortingsactie is. Aan de andere kant gelooft hij dat het in de keten altijd zinvol is om aan led te beginnen, zeker voor bedrijven met een groot netwerk.

Tekst gaat verder onder de foto

Groot netwerk

“Voor de koepelorganisatie werkt het. Dan denk ik ook dat het commerciële model gaat vliegen. Maar ook voor het individu maak ik keurig een offerte. Dat is misschien ook wel de reden dat ik er nooit een verkocht heb”, lacht hij. “Dan gaan ze uiteindelijk naar de mediamarkt, kopen ze een tv van driehonderd euro, en die hangen ze op. Dat werkt voor het doel dat ze hebben vaak ook.”

“Andersom schrikken wij er niet voor terug om ook kleinere klanten, zoals die individuele pomphouder, te helpen. We kijken er wel serieus naar en beoordelen of het haalbaar is. We vinden het gewoon leuk om met led te werken. Iemand die een led-scherm koopt en daar finaal van doodbloedt, daar lig ik echt wakker van.”

Combinatie

Dat het bedrijf in Nederland nog geen ledschermen heeft geplaatst bij tankstations en carwashes, lijkt snel te veranderen. ViaVisual is namelijk met een eerste tankstationpartij in gesprek: ENVIEM. Daarbij gaat het volgens de directeur om zo’n 250 TinQ-tankstations in de formule.

De partijen kijken daar specifiek of er naast het verdienmodel van het verkopen van benzine, ook een verdienmodel opgezet kan worden met het verkopen van advertenties. “Dan kan je 20 procent van de tijd zelf houden, en de rest gewoon verpatsen”, aldus Hettinga. Dit jaar hoopt hij samen met zijn team het concept van ledschermen in de tankstation- en carwashbranche verder aan land te brengen.

Ook voor ondernemers die zowel een carwash als een tankstation hebben, gelooft Hettinga dat een led-scherm soms toch een juiste keuze is. Juist vanwege de impact die ze genereren. “Een tv heeft iedereen, maar een groot bord heeft een wat hogere attentiewaarde. Ik denk dat veel mensen die ergens tanken niet eens beseffen dat er een wasstraat bij zit. Als je dan een groot bord hebt met een aanbieding erop, dan vermoed ik dat je het echt wel kan gebruiken om zoiets aan te jagen.”

Lees ook: 

The post Led-schermen bij de carwash: een goede keuze? first appeared on CarwashPro.]]>
https://www.carwashpro.nl/algemeen/2021/05/04/led-schermen-bij-de-carwash-een-goede-keuze/feed/ 0
Autopoetsbedrijf Car-Cleaners start met franchiseformule https://www.carwashpro.nl/ondernemen/2021/05/03/autopoetsbedrijf-car-cleaners-start-met-franchiseformule/ https://www.carwashpro.nl/ondernemen/2021/05/03/autopoetsbedrijf-car-cleaners-start-met-franchiseformule/#respond Mon, 03 May 2021 13:41:04 +0000 https://www.carwashpro.nl/?p=63800 Car-Cleaners is een toonaangevend bedrijf in autoschoonmaak op locatie. Het bedrijf wil landelijk de vleugels uitslaan en start een franchiseformule. Het doel is om in elke grote stad meerdere bussen te hebben rondrijden die op locatie auto’s schoonmaken.  Car-Cleaners.nl is sinds 2010 actief en in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een speler van formaat. Het […]

The post Autopoetsbedrijf Car-Cleaners start met franchiseformule first appeared on CarwashPro.]]>
Car-Cleaners is een toonaangevend bedrijf in autoschoonmaak op locatie. Het bedrijf wil landelijk de vleugels uitslaan en start een franchiseformule. Het doel is om in elke grote stad meerdere bussen te hebben rondrijden die op locatie auto’s schoonmaken. 
Car-Cleaners.nl is sinds 2010 actief en in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een speler van formaat. Het klantenbestand van Car-Cleaners.nl telt ruim 6.000 namen en ze hebben partners in onder meer Athlon, Snappcar en Rabobank. “Toppers in autoreiniging aan huis”, dat is hoe de klanten Car-Cleaners.nl omschrijven.

Car-Cleaners.nl laat weten dat de vraag naar hun dienst op locatie alleen maar toeneemt. Om aan de vraag te kunnen voldoen is er daarom een franchiseformule opgetuigd en worden franchisenemers met een liefde voor autopoetsen gezocht. Het doel van de formule is om in iedere grote stand meerdere poetsers te hebben. De kracht van Car-Cleaners.nl ligt naar eigen zeggen in het vakmanschap. De combinatie van gekwalificeerde autopoetsers, autospuiters en automonteurs zorgt voor veel kennis aan huis.

Lees ook: 

The post Autopoetsbedrijf Car-Cleaners start met franchiseformule first appeared on CarwashPro.]]>
https://www.carwashpro.nl/ondernemen/2021/05/03/autopoetsbedrijf-car-cleaners-start-met-franchiseformule/feed/ 0
De Nationale Autowasdag is op zaterdag 3 juli https://www.carwashpro.nl/algemeen/2021/05/03/de-nationale-autowasdag-is-op-zaterdag-3-juli/ https://www.carwashpro.nl/algemeen/2021/05/03/de-nationale-autowasdag-is-op-zaterdag-3-juli/#respond Mon, 03 May 2021 08:14:51 +0000 https://www.carwashpro.nl/?p=63796 De Nationale Autowasdag van Bovag kon vorig jaar niet doorgaan vanwege de coronamaatregelen, maar vindt dit jaar plaats op zaterdag 3 juli. De deelnemende wasbedrijven dragen die dag een deel van hun omzet af aan het goede doel Stichting Muziekids. Traditiegetrouw vraagt Bovag middels de Nationale Autowasdag vlak voor aanvang van de zomervakantie landelijke aandacht […]

The post De Nationale Autowasdag is op zaterdag 3 juli first appeared on CarwashPro.]]>
De Nationale Autowasdag van Bovag kon vorig jaar niet doorgaan vanwege de coronamaatregelen, maar vindt dit jaar plaats op zaterdag 3 juli. De deelnemende wasbedrijven dragen die dag een deel van hun omzet af aan het goede doel Stichting Muziekids.
Traditiegetrouw vraagt Bovag middels de Nationale Autowasdag vlak voor aanvang van de zomervakantie landelijke aandacht voor schone auto’s. Ter verhoging van de feestvreugde kunnen de Bovag-leden kleurplaten uitdelen aan kinderen, die daarmee kans maken op een dagje weg met het hele gezin. Bovag promoot de Nationale Autowasdag uiteraard centraal via diverse reclamekanalen en PR, stelt promotiematerialen beschikbaar voor lokale reclame en verzorgt de kleurplatenactie. De deelnemende ondernemers wordt gevraagd op deze dag een euro per wasbeurt of 10 procent per poetsbeurt af te dragen, waarvoor Stichting Muziekids na afloop t.b.v. fiscale aftrekbaarheid overigens een sponsorfactuur stuurt.

Zieke kinderen

Stichting Muziekids zet zich in voor zieke kinderen om hen even te laten vergeten dat ze ziek zijn. Dit doen ze in hun muziekstudio’s. Kinderen kunnen hier zingen, instrumenten bespelen of plaatjes draaien. Bijkomend voordeel is dat muziek een positieve werking heeft op hun herstelproces. Twee jaar geleden stond Muziekids ook centraal tijdens de Bovag Nationale Autowasdag en toen droegen ruim 60 deelnemende autowas- en poetsbedrijven gezamenlijk 21.912 euro af aan het goede doel.

Lees ook: 

The post De Nationale Autowasdag is op zaterdag 3 juli first appeared on CarwashPro.]]>
https://www.carwashpro.nl/algemeen/2021/05/03/de-nationale-autowasdag-is-op-zaterdag-3-juli/feed/ 0
Duitse carwash CleanCar wordt corona-teststraat https://www.carwashpro.nl/algemeen/2021/04/30/duitse-carwash-cleancar-wordt-corona-teststraat/ https://www.carwashpro.nl/algemeen/2021/04/30/duitse-carwash-cleancar-wordt-corona-teststraat/#respond Fri, 30 Apr 2021 07:00:52 +0000 https://www.carwashpro.nl/?p=63768 Bij het Duitse CleanCar kunnen klanten zowel wassen, tanken als testen op het coronavirus. De carwash in Eimsbüttel, een wijk in Hamburg, opende namelijk een drive-in teststraat. “We willen actief bijdragen aan de bestrijding van de pandemie. Sinds begin april hebben we alle medewerkers in onze 28 vestigingen en op het hoofdkantoor twee tot drie […]

The post Duitse carwash CleanCar wordt corona-teststraat first appeared on CarwashPro.]]>
Bij het Duitse CleanCar kunnen klanten zowel wassen, tanken als testen op het coronavirus. De carwash in Eimsbüttel, een wijk in Hamburg, opende namelijk een drive-in teststraat.

“We willen actief bijdragen aan de bestrijding van de pandemie. Sinds begin april hebben we alle medewerkers in onze 28 vestigingen en op het hoofdkantoor twee tot drie keer per week getest. Zodra er meer vaccins beschikbaar zijn, zullen we ook de mogelijkheid onderzoeken om onze medewerkers een vaccinatieaanbod op de werkvloer aan te bieden”, zegt Holger Dörner, CEO van CleanCar.

Gemak

De teststraat bij de carwash moet leiden tot meer veiligheid voor burgers, klanten en medewerkers. De Duitse testcentra maken deel uit van de teststrategie van de federale overheid om de coronacrisis het hoofd te bieden. Hoe gemakkelijker het voor burgers is om van de gratis testcentra gebruik te maken, des te meer er gebruik van gemaakt zal worden, luidt de gedachte.

De Duitse minister van Economische Zaken vroeg bedrijven onlangs om de nationale teststrategie van de federale overheid meer te steunen. Bedrijven zijn sinds vorige maand verplicht om te testen op de werkvloer. CleanCar koos ervoor om de testen gelijk ook breder aan te bieden. In het wascentrum in Hamburg-Eimsbüttel kunnen mensen met de auto naar het teststation rijden, waar de test door een gespecialiseerd team van Secura via de autodeur wordt uitgevoerd.

Afspraken kunnen vooraf online worden gemaakt. “We willen bijdragen aan een beter algemeen welzijn en aan de weg naar het oude normaal”, aldus Armin Seitz, algemeen directeur van bedrijvengroep Secura. “Een teststraat bij een populaire autowasstraat blijkt perfect te zijn voor burgers om testen gemakkelijk in hun dagelijks leven te integreren.”

15 minuten

De geteste personen ontvangen het resultaat binnen vijftien minuten op hun smartphone. Als de test positief is, wordt de gezondheidsafdeling automatisch op de hoogte gebracht. Een positief geteste persoon krijgt daarbij direct de melding om thuis in quarantaine te gaan.

Ook Willer Station & Car Wash in de stad Kiel biedt een soortgelijke service aan. Klanten kunnen daar eveneens terecht voor sneltesten. Huurder Markus Dierk bevestigt tegenover Duitse media dat hij met deze extra service ook grotere winstmarges genereert. Zijn tankstation werd hard getroffen door de lockdown en een wegblokkade in de directe omgeving.

The post Duitse carwash CleanCar wordt corona-teststraat first appeared on CarwashPro.]]>
https://www.carwashpro.nl/algemeen/2021/04/30/duitse-carwash-cleancar-wordt-corona-teststraat/feed/ 0