CarwashPro https://www.carwashpro.nl Vakblad over carwash Fri, 21 Jul 2017 07:31:45 +0200 nl hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.8 https://www.carwashpro.nl/wp-content/uploads/2017/04/cropped-faviconcarwashpro-1-32x32.png CarwashPro https://www.carwashpro.nl 32 32 Boze pomphouders Haarlemmermeer moeten nieuw tankstation accepteren https://www.carwashpro.nl/algemeen/2017/07/21/boze-pomphouders-haarlemmermeer-moeten-nieuw-tankstation-accepteren/ https://www.carwashpro.nl/algemeen/2017/07/21/boze-pomphouders-haarlemmermeer-moeten-nieuw-tankstation-accepteren/#respond Fri, 21 Jul 2017 07:31:45 +0000 https://www.carwashpro.nl/?p=46034 Zittende tankstationhouders in Haarlemmermeer krijgen nul op het rekest van de gemeente. De ondernemers zijn tegen de komst van een concurrerend station, maar het lokale bestuur wil de nieuwe vestiging niet tegenhouden. Dat de ondernemers hierover met de gemeente afspraken hebben gemaakt in het verleden, doet niet ter zake. De regels zijn tussentijds gewijzigd en de tankstationbedrijven hadden dit moeten weten, aldus het college van B en W.

Het gaat om een nieuw tankstation vlakbij de A4. Aanvankelijk wilde de toekomstige uitbater uitsluitend alternatieve brandstoffen aanbieden. Dat plan stuitte niet op weerstand van de zittende tankstation-ondernemers. De exploitant wil nu ook traditionele brandstoffen verkopen, omdat met duurzame alternatieven nog niet genoeg geld kan worden verdiend.

Dat zorgt echter voor meer concurrentie voor de al bestaande tankstations, die daarom in het verweer zijn gekomen. Vorige maand lieten ze hun ongenoegen blijken tijdens een raadsvergadering. Daarbij wezen ze op afspraken met de gemeente, waarin staat dat er geen andere tankstations zouden worden toegelaten binnen de gemeentegrenzen. Deze afspraken lopen volgens de ondernemers tot 2018.

Afspraken

Het college van B en W zegt dat in het verleden het beleid voor commerciële voorzieningen is aangepast, schrijft de IJmuider Courant. Deze veranderingen staan de komst van een nieuw tankstation toe. Deze wijziging is ter reactie meegedeeld aan het Haarlemmermeers Ondernemers Platform.

Daar legt de gemeente de voor ondernemers belangrijke wijzigingen altijd aan voor. De tankstationhouders zouden daarom op de hoogte moeten zijn geweest van deze veranderingen en hadden voorafgaand aan de besluitvorming hun visie hierop kunnen geven.

Daarnaast is de toestemming voor de nieuwe uitbater een zaak van het bedrijf GEM A4 zone west. Deze mag afspraken maken met een nieuwe exploitant en daar staat de gemeente buiten. Dat de lokale overheid mede-aandeelhouder is van GEM A4 zone west maakt geen verschil, vindt de gemeente zelf.

]]>
https://www.carwashpro.nl/algemeen/2017/07/21/boze-pomphouders-haarlemmermeer-moeten-nieuw-tankstation-accepteren/feed/ 0
Matz carwash viert 5-jarig jubileum in Deventer https://www.carwashpro.nl/ondernemen/2017/07/20/matz-carwash-viert-jubileum-in-deventer/ https://www.carwashpro.nl/ondernemen/2017/07/20/matz-carwash-viert-jubileum-in-deventer/#respond Thu, 20 Jul 2017 07:09:24 +0000 https://www.carwashpro.nl/?p=46003 Matz carwash uit Deventer vierde onlangs het 5-jarig jubileum van de wasgelegenheid. Eigenaar Martin Kniest ontving al vanaf vroeg in de morgen diverse felicitaties en geschenken. Als speciale promotie kon de auto gewassen worden voor een bedrag dat correspondeert met het aantal jaren dat het autowasbedrijf bestaat, namelijk voor vijf euro.. Daarnaast kon het Premium VIP-programma voor 4 x 5 euro worden aangeschaft. Daarbij worden binnen- en buitenkant schoongemaakt. De ondernemer maakte tevens diverse uitbreidingen bekend.

“We zijn enorm trots dat we dit in vijf jaar hebben kunnen bereiken. Al vroeg in de morgen kwamen wat klanten met bloemen en taarten en uiteraard felicitaties. Dat maakt het nog allemaal wat mooier”, zegt Kniest. De hele dag was het nog drukker dan op een normaal weekend. Buiten de versiering met ballonnen stond er voor kinderen een springkussen. “We zijn blij dat het weer in ons jubileumweekend goed meewerkte. Het feestje viel niet in het water. Iedereen heeft kunnen genieten.”

Uitbreiding

Een recente toevoeging aan de wasstraat in Deventer is een nieuw bandenglans-station. “Na veel zoeken zijn we nu honderd procent tevreden met het eindresultaat. In tegenstelling tot sommige alternatieven laat deze versie geen vette velgen met overtollig product achter”, meldt Kniest. Volgens hem zorgt de nieuwste toevoeging ervoor dat banden minder snel uitdrogen en de levensduur van de band verlengd wordt. Het nieuwe product wordt toegevoegd aan het premium programma. Ook heeft het bedrijf onlangs een meelopende wielwasser van Washtec gekocht, deze wordt binnenkort geïnstalleerd (zie voor de specificaties het overzicht onderaan dit artikel).

Matz carwash in Deventer is gevestigd aan de Hanzeweg in de Overijsselse stad. Begin volgend jaar zal Matz Carwash Deventer haar activiteiten verder uitrollen met de komst van een poetscentum en een samenwerking met een schadeherstelbedrijf op locatie voor ‘spot repair’ en cosmetische behandelingen. Ook wordt momenteel hard gewerkt aan een nieuwe extra vestiging in Zutphen. Deze moet medio 2018 geopend worden voor het publiek.

Specificaties van de meelopende wielwasser van Washtec:

  • Meeloopbereik 1.050 mm
  • Elektronisch geregelde synchrone loop, conform transportbandsnelheid
  • Aandrijving middels onderhoudsvrije getande riemen
  • Pneumatische insturing van de borstels
  • Rollengelagerde telescopische geleiding
  • Inclusief HD-pomp 4 kW, 80 bar, 2 sproeiers
  • Uitvoering in plaatstaal vuurverzinkt en voorzien van poedercoating
]]>
https://www.carwashpro.nl/ondernemen/2017/07/20/matz-carwash-viert-jubileum-in-deventer/feed/ 0
Carwash De Duif kiest voor Poseidon https://www.carwashpro.nl/ondernemen/2017/07/19/carwash-de-duif-kiest-voor-poseidon/ https://www.carwashpro.nl/ondernemen/2017/07/19/carwash-de-duif-kiest-voor-poseidon/#respond Wed, 19 Jul 2017 07:10:09 +0000 https://www.carwashpro.nl/?p=45919 Carwash De Duif heeft onlangs gekozen voor een camerasysteem van Poseidon. Naast de camera’s heeft het bedrijf ook het loyalty-programma van Walnut aangeschaft. De nieuwe innovaties moeten nog meer klanten trekken naar de kettingwasstraat van 45 meter in het Gelderse Duiven. Bedrijfsleider Wilco Jonkhans wil met de aanschaf van de nieuwe systemen nog meer service en klantgerichtheid uitstralen.

De carwash-onderneming die reeds 11 jaar gevestigd is aan de Cartograaf in de Gelderse plaats Duiven heeft naast de kettingstraat 26 gratis stofzuigers en is één van de grootsten in de regio. De capaciteit van de wasstraat bedraagt 120 auto’s per uur. Het bedrijventerrein waar de wasstraat gevestigd is, staat inmiddels vol grote bedrijven. In de nabije omgeving zitten onder andere Makro, Ikea en Media Markt. Ze hopen op nóg meer klandizie door de combinatie van het loyalty-systeem en de camera’s van Poseidon.

Discussies voorkomen

De Duif wast zowel voor zakelijke als particuliere klanten. “Het zwaartepunt ligt bij ons op de particuliere markt. We luisteren naar de wensen van klanten en gaan oplossingsgericht te werk. Ook als een klant een probleem heeft dat niet gerelateerd is aan onze wasstraat, proberen we altijd een oplossing te vinden”, zegt Jonkhans. Het IP-camerasysteem van Poseidon in combinatie met kentekenherkenning en Walnut Loyalty geeft hen de mogelijkheden om klanten optimaal van dienst te zijn. “Het camerasysteem helpt sowieso om discussies achteraf, bijvoorbeeld over schades, te voorkomen. Je kunt nu heel makkelijk beelden terugzoeken als er zich een incident voordoet.”

“Via Poseidon zijn we in contact gekomen met het Walnut Loyalty-systeem in combinatie met kentekenherkenning. Klanten kunnen eenvoudig een kaartje invullen (onder andere naam, kenteken en e-mailadres) om aan te geven dat ze mee willen doen. Vier à vijf keer per jaar sturen wij een mailing met een kortingsactie uit, die meer dan 20 procent respons oplevert”, aldus de bedrijfsleider. Hij was in eerste instantie verbaasd over de respons. Via kentekenherkenning weten we exact wie er in aanmerking komt voor de aanbieding. Het systeem werkt eenvoudig en na een uitleg van drie kwartier konden we er zelf al mee aan de slag.”

]]>
https://www.carwashpro.nl/ondernemen/2017/07/19/carwash-de-duif-kiest-voor-poseidon/feed/ 0
Femke Halsema wordt obligatiehouder van Bob Autowas https://www.carwashpro.nl/ondernemen/2017/07/18/femke-halsema-wordt-obligatiehouder-van-bob-autowas/ https://www.carwashpro.nl/ondernemen/2017/07/18/femke-halsema-wordt-obligatiehouder-van-bob-autowas/#respond Tue, 18 Jul 2017 07:32:30 +0000 https://www.carwashpro.nl/?p=45861 Femke Halsema wordt obligatiehouder van Bob Autowas via haar bestuursfunctie bij Start Foundation. Deze stichting wil arbeidsbeperkten aan een baan helpen en ziet daar mogelijkheden voor bij het carwash-bedrijf. Daarom heeft Start voor een kwart miljoen aan obligaties gekocht. Ook de overige waardepapieren hebben inmiddels een eigenaar gevonden. Daardoor komt er 2,5 miljoen euro kapitaal vrij voor het bedrijf van Mark de Graaf.

Alle obligaties die door Bob Autowas eind mei werden uitgegeven via de mkb-beurs NPEX zijn dus verkocht. “Ik ben nu rustig aan het afwegen hoe we precies gaan uitbreiden en waar het geld naar toe gaat”, aldus De Graaf. Of hij in de toekomst nogmaals obligaties gaat uitgeven, weet hij nog niet. “Ik kijk nu stap voor stap naar de toekomst.”

Op het laatste moment ging het hard met de leningen, toen Start Foundation voor 250.000 euro obligaties kocht. Aan deze partij, die zich bezighoudt met het investeren in bedrijven die zich inzetten voor kwetsbare mensen op de arbeidsmarkt, is oud-politica Femke Halsema verbonden. Voor deze stichting is de nieuw op te richten ‘Bob Academy’ waarschijnlijk een grote plus geweest. “Tijdens dit sociale project krijgen jongeren met een Wajong-uitkering de kans om opgeleid te worden tot wasstraat-medewerker met de garantie op een baan bij Bob achteraf”, zegt De Graaf.

Enthousiasme

Volgens de ondernemer werd zijn gang naar de beurs enthousiast ontvangen door veel investeerders. “Daardoor is het ons gelukt om de financiering zo snel rond te krijgen.” Het aantal investeringen kwam in een stroomversnelling na een uitzending van RTL Nieuws over het sociale karakter van de wasstraat-onderneming. “Voor veel mensen was dat de reden om in ons te investeren.”

Op een speciale bijeenkomst voor investeerders uit de sociale hoek werd het filmpje uitgebreid belicht. “Veel mensen hebben interesse in onze sociale denkwijze. Ik denk dat het iets is, dat echt bij het bedrijf hoort. We geven mensen graag een kans bij ons.” Voor Start Foundation is het de eerste keer dat ze via de NPEX investeren. Ze hebben vertrouwen in de investering vanwege het feit dat niet ieder bedrijf zich zomaar kan aanmelden.

Hulp

“Bob Autowas is al een behoorlijk sociaal bedrijf, maar ze ondernemen nu nog ‘onbewust inclusief’. Wij gaan ze helpen om nog bewuster met inclusief werkgeverschap aan het werk te gaan”, zegt investeringsmanager Chris Veeningen van Start Foundation. “Denk aan training van hun teamleiders bij de begeleiding van verschillende doelgroepen en aan het ontwikkelen van nieuw, inclusief HR-beleid.”

Wat met het ingezamelde geld gaat gebeuren, staat nog niet vast. De Graaf heeft wel zijn ambities kenbaar gemaakt om binnen vijf jaar zo’n vijftig wasstraten in Nederland te bezitten. Vorig jaar werden vijf wasstraten overgenomen. Dit jaar maakt hij alvast een flink begin met zijn ambities om fors te groeien, door de overname van twee wasstraten en de bouw van een nieuwe vestiging.

Bob Autowas

Bob Autowas is met zestien wasstraten één van de grootste spelers op de Nederlandse carwashmarkt. Voor Bob Autowas bv, welke de drie grootste filialen omvat, was de omzet vorig jaar 3.590.000 euro. Dat is een stijging van twaalf procent in vergelijking met het jaar ervoor. Momenteel beschikt het bedrijf in totaal over 39 medewerkers. Het gebruik van de interieurbanen die het bedrijf sinds 2008 heeft, steeg qua aantallen met tachtig procent sinds het begin.

De ondernemer heeft Chemische Technologie gestudeerd aan de Technische Universiteit Delft en is al ruim twintig jaar betrokken bij carwashbedrijven. Sinds 2015 is hij voorzitter van de afdeling Autowasbedrijven bij Bovag, de branchevereniging voor mobiliteit in Nederland. Daarnaast is hij sinds twee jaar bestuurslid van de International Carwash Association (ICA), de internationale branchevereniging voor autowasbedrijven.

]]>
https://www.carwashpro.nl/ondernemen/2017/07/18/femke-halsema-wordt-obligatiehouder-van-bob-autowas/feed/ 0
Werkstraf na geweldpleging in carwash Opmeer https://www.carwashpro.nl/algemeen/2017/07/18/werkstraf-na-geweldpleging-in-carwash-opmeer/ https://www.carwashpro.nl/algemeen/2017/07/18/werkstraf-na-geweldpleging-in-carwash-opmeer/#respond Tue, 18 Jul 2017 06:53:55 +0000 https://www.carwashpro.nl/?p=45958 Lex van der Z. uit Wervershoof is door een politierechter veroordeeld tot een taakstraf van veertig uur. Hij is schuldig bevonden aan het uitdelen van vuistslagen en aan het bezit van een bus pepperspray. De geweldpleging vond plaats bij een tankstation met carwash in Opmeer.

De Texaco-vestiging in de Noord-Hollandse plaats vormde 18 februari het toneel van het strafbare feit. Op deze dag stond een lange rij auto’s voor de carwash te wachten. Volgens Van der Z. werd de ingang geblokkeerd door een auto, op dat moment zonder eigenaar. Zijn geduld werd volgens hem dermate op de proef gesteld dat hij besloot actie te ondernemen en vanaf de voorkant, achteruit de carwash in te rijden.

Consternatie

Een andere bestuurder beschouwde hetgeen dat Van der Z. deed als voordringen. Toen het uiteindelijke slachtoffer hem er op aansprak ontstond consternatie waarop de Wervershover hem uiteindelijk met zijn vuist op zijn linkeroog sloeg. Volgens de advocaat van de man verdedigde zijn cliënt zich enkel in een noodweersituatie. Dit is volgens politierechter Hazeu echter niet het geval, schrijft Medemblik Actueel.

]]>
https://www.carwashpro.nl/algemeen/2017/07/18/werkstraf-na-geweldpleging-in-carwash-opmeer/feed/ 0
Wasser van winkelwagentjes Cleanshopping breidt uit naar België https://www.carwashpro.nl/algemeen/2017/07/17/cleanshopping-gaat-naar-belgie/ https://www.carwashpro.nl/algemeen/2017/07/17/cleanshopping-gaat-naar-belgie/#respond Mon, 17 Jul 2017 11:30:47 +0000 https://www.carwashpro.nl/?p=45943 Het Nederlandse CleanShopping opent locaties voor het mobiel wassen van winkelwagentjes in België. De mobiele wasstraten voor de wagentjes zullen te zien zijn bij bedrijven als Ikea en supermarktketens Spar en Carrefour. Momenteel blijft het bedrijf nog actief vanuit Nederland, de Belgische vestigingen moeten er spoedig komen.

De locaties moeten volgens de zuiderburen volgens het Belgische vakblad Retail Detail in de buurt van Antwerpen komen. De eerste locatie zou op 1 september moeten openen in Beveren. Daarna zou er nog één aan de oostelijke kant van Antwerpen moeten komen.

CleanShopping wil via de groep Intro, mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan werk helpen. Het is één van de maatschappelijk verantwoordelijke maatregelen die het bedrijf heeft genomen om zo duurzaam mogelijk te zijn. Daarnaast wordt het spoelwater opgevangen en worden de wagentjes gelijk gedroogd, zodat ze ook snel weer gebruikt kunnen worden,

Cleanshopping

In 2013 is Ontwikkelingsmaatschappij CleanForte BV begonnen met de ontwikkeling van een mobiele wasstraat voor winkelwagens en mandjes. Vanaf de start stond een aantal uitgangspunten centraal. Om de klant te ontzorgen moest de machine ‘self supporting’ zijn en dus niet afhankelijk van externe water- en energievoorzieningen.

Tevens moest hij dusdanig stil worden dat de omgeving er niet door wordt verstoord en moet de machine opvallend genoeg zijn, zodat winkelend publiek wordt gewezen op de aandacht die de retailer besteed aan hygiëne. Ook moest hij zo duurzaam mogelijk worden. Dit is één van de redenen dat bij de constructie van de machine gebruik wordt gemaakt van composiet. Dat is een uitermate licht en glad materiaal dat ervoor zorgt dat het transport zo weinig mogelijk energie kost.

Met hulp en advies van de Gemeente Noordoostpolder, Compoworld, het Nationaal Lucht- en Ruimtevaartlaboratorium en diverse andere instanties werd het eerste prototype ontwikkeld en inmiddels is de mobiele wasstraat van CleanShopping beschikbaar voor retailbedrijven. Daarbij wordt gedacht aan supermarkten, maar ook aan tuincentra en andere non-food detailhandel.

]]>
https://www.carwashpro.nl/algemeen/2017/07/17/cleanshopping-gaat-naar-belgie/feed/ 0
Loogman live in radioprogramma BNR’s Nationale Autoshow https://www.carwashpro.nl/algemeen/2017/07/14/loogman-live-in-radioprogramma-bnrs-nationale-autoshow/ https://www.carwashpro.nl/algemeen/2017/07/14/loogman-live-in-radioprogramma-bnrs-nationale-autoshow/#respond Fri, 14 Jul 2017 09:45:03 +0000 https://www.carwashpro.nl/?p=45897 In BNR’s Nationale Autoshow werd een groot gedeelte gewijd aan de Loogman Groep. Algemeen directeur Kees Yzebaart was namens de carwash- en tankstation-onderneming aanwezig in de radiostudio. Hij vertelde onder andere over de geschiedenis van het bedrijf. Daarnaast gaf hij aan dat het wasgedeelte dit jaar over de 1,1 miljoen wassingen per jaar gaat. 

In het programma wordt de algemeen directeur bevraagd door Meindert Schut en Wouter Karssen. Iedere vrijdag om 15:00 wordt het programma over alles dat met auto’s en de automobiel-industrie te maken heeft, uitgezonden op BNR. Er wordt in deze editie van het programma ook aandacht besteed aan de toekomst van het autowassen. Als bedreiging noemt Yzebaart zelfreinigende lakken en zelfrijdende auto’s.

Loogman Groep

Ger Loogman startte uiteindelijk het wasgedeelte op, van het concern dat begon met tankstations. Het familiebedrijf is in 1959 in Aalsmeer begonnen. Toen nog alleen met handel in petroleum, huisbrandolie en stookolie. In 1964 kwam aan de Oosteinderweg het eerste tankstation en 1971 verhuisde het flink groeiende bedrijf naar de Aalsmeerderweg, waar het hoofdkantoor nog steeds gevestigd is. Inmiddels werken er ruim tweehonderd medewerkers bij de Loogman Groep, verspreid over alle vestigingen.

]]>
https://www.carwashpro.nl/algemeen/2017/07/14/loogman-live-in-radioprogramma-bnrs-nationale-autoshow/feed/ 0
Leasebedrijf roept klanten op om auto niet met spons te wassen https://www.carwashpro.nl/algemeen/2017/07/13/leasebedrijf-roept-klanten-op-om-auto-niet-met-spons-te-wassen/ https://www.carwashpro.nl/algemeen/2017/07/13/leasebedrijf-roept-klanten-op-om-auto-niet-met-spons-te-wassen/#respond Thu, 13 Jul 2017 14:07:18 +0000 https://www.carwashpro.nl/?p=45906 Leasebedrijf Alphabet heeft aan zijn 50.000 Belgische klanten een oproep gestuurd om wagens niet met een spons en zeem te wassen. Het leasebedrijf is de derde grootste leasemaatschappij van onze zuiderburen. Buiten dat, voegt een Belgische poetsexpert toe aan de oproep: “was een auto niet met Dreft- afwasmiddel”. Dat laatste klinkt voor veel autowassers redelijk logisch, maar in België schijnt het toch regelmatig te gebeuren. 

Dagblad De Standaard meldt dat op basis van het bericht en een gesprek met het leasebedrijf. Alphabet heeft een speciaal lijstje gemaakt met tips om de auto schoon, maar vooral krasvrij te houden. Het doet dat omdat er toch redelijk wat schade geleden wordt, doordat verkeerd wassen, krassen veroorzaakt. Grootste schadepost van het bedrijf blijft echter nog steeds de echte deuken in auto’s.

Krassen

Dat krassen veroorzaakt worden door het zelf wassen is al langer bekend. Doordat bij het handwassen vaak dus een zeem en spons zonder structuur wordt gebruikt, wordt er ook niets door opgenomen. De viezigheid die op een auto achterblijft wordt in de lak gewreven, wat krassen veroorzaakt. Specialisten raden aan om microvezeldoeken te gebruiken als mensen toch handmatig de auto willen wassen.

Wat in België ook nog regelmatig gebeurt, is dat de auto met Dreft-afwasmiddel wordt gewassen. Volgens deskundigen is dat echt een probleem voor de auto, juist omdat in een goede shampoo wat siliconen of wax zitten. Een afwasmiddel werkt als ontvetter. Dit haalt het vetlaagje van de auto. Die laag is juist nodig is om de auto te beschermen.

Professionals

De Belgische branchevereniging voor autowasbedrijven BBRV geeft al langere tijd aan dat het sowieso beter is om de auto bij een professioneel bedrijf te wassen. “Dat gebeurt in België nog altijd niet heel veel, terwijl dit qua kosten ook niet heel veel verschil zou maken”, zegt Suzanne Huisman, voorzitster van de vereniging. Ze doelt daarmee op het feit dat een poetsdoek, water, een emmer en een goede shampoo ook genoeg geld kosten.

In de toekomst wil de branchevereniging campagnes op touw gaan zetten naar Nederlands voorbeeld. “De WinterWasWeken en de Nationale Autowasdag zijn mooie initiatieven van Bovag. Wij gaan ons ook inzetten om het gemak en de kwaliteit van het wassen van de auto in een wasstraat of roll-over meer aan te prijzen. Gelukkig zien we dat steeds meer mensen naar de professional overstappen.”

]]>
https://www.carwashpro.nl/algemeen/2017/07/13/leasebedrijf-roept-klanten-op-om-auto-niet-met-spons-te-wassen/feed/ 0
Groningen krijgt wasstraat bij nieuw te bouwen mobiliteitscampus https://www.carwashpro.nl/algemeen/2017/07/13/nieuwe-wasstraat-in-groningen/ https://www.carwashpro.nl/algemeen/2017/07/13/nieuwe-wasstraat-in-groningen/#respond Thu, 13 Jul 2017 08:00:12 +0000 https://www.carwashpro.nl/?p=45845 De stad Groningen krijgt een nieuwe wasstraat. Op de mobiliteitscampus van Century Autogroep aan de Bornholmstraat is onlangs het startschot gegeven en is begonnen met grondwerkzaamheden. Er komt een vijftig meter lange, milieuvriendelijke wasstraat, met daarbij een extra werkplaats en een schadebedrijf. Volkswagen Bedrijfswagens en het Modificatie Centrum verhuizen ook naar het gebied.

Als alles volgens plan verloopt, zou het gehele centrum in het eerste kwartaal van 2018 moeten worden geopend. Het gebied waar nu wordt gebouwd, ontwikkelt zich steeds verder tot mobiliteitscampus volgens Erik Meens, directeur van de Century Autogroep. “Het uiteindelijke doel is dat onze campus een one-stop-shop-belevingsconcept wordt. Eén adres in Groningen waar de consument ontzorgd wordt op het gebied van zijn of haar mobiliteitsbehoefte.” Onder andere Porsche, Audi, Seat en Skoda vestigden zich al in het gebied sinds 2009.

Ontzorgen

De autogroep is nog aan het brainstormen over twee mogelijke andere concepten op de campus. Deze zouden de consument nog meer moeten ontzorgen. Net zoals op veel plekken in Nederland al het geval is, moet het een verzamelplek worden voor mobiliteit in de breedste zin. Een totaalconcept waar de Groninger voor alles terecht kan. Ze zien de nieuwe wasstraat als het ultieme voorbeeld hiervan.

Het Century Occassion Centrum gaat niet verplaatsen naar de nieuwe locatie. Deze blijft gelegen aan de Paterswoldseweg. Dat alle occasions op één plek te vinden zijn, is juist het succes geweest voor het bedrijf. Er zijn zo’n 200 tweedehandsjes te vinden op de locatie.

]]>
https://www.carwashpro.nl/algemeen/2017/07/13/nieuwe-wasstraat-in-groningen/feed/ 0
Istobal wint tender voor leveren carwashes aan OKQ8 Denemarken https://www.carwashpro.nl/ondernemen/2017/07/12/istobal-wint-tender-in-denemarken/ https://www.carwashpro.nl/ondernemen/2017/07/12/istobal-wint-tender-in-denemarken/#respond Wed, 12 Jul 2017 07:10:23 +0000 https://www.carwashpro.nl/?p=45849 Carwash-producent Istobal heeft in Denemarken een tender gewonnen van oliemaatschappij OKQ8. Istobal Denemarken blijft hierdoor de hoofdleverancier van deze tankstationketen. Het bedrijf gaat naast carwashes ook de chemie leveren. De duur van de tender is drie jaar, van 2017 tot en met 2019. Drie jaar geleden won Istobal de tender ook al.

Het omvat niet alleen de levering van meerdere nieuwe roll-overs, maar ook de bijkomende accessoires zoals stofzuig-units en mattenreinigingsmachines. Door het SWAN-ecolabel dat de fabrikant onlangs ontving, mag Istobal Denemerken ook de chemie leveren in de aankomende jaren. De retailmanagers van OKQ8 kregen onlangs de gelegenheid om de fabriek te bezoeken en de nieuwste M’Nex 32-roll-over van de Spaanse carwash-leverancier te bekijken. In Nederland Deze wordt in Nederland geleverd door EenzetCarwash.

OKQ8

OKQ8 is een grote speler in Zweden en Denemarken met een uitgebreid netwerk van tankstations. Door het vernieuwde contract behoudt Istobal een sterke positie in de Deense tankstationmarkt. Deze markt is belangrijk voor het Spaanse bedrijf, want het is de op twee na grootste exportmarkt. De verkopen zijn afgelopen jaar met vijftig procent gestegen in vergelijking met het jaar ervoor.

]]>
https://www.carwashpro.nl/ondernemen/2017/07/12/istobal-wint-tender-in-denemarken/feed/ 0