CarwashPro https://www.carwashpro.nl Het vakblad voor professionals in de carwash branche Mon, 27 Jan 2020 08:22:35 +0000 nl hourly 1 https://wordpress.org/?v=5.3.2 https://www.carwashpro.nl/wp-content/uploads/2017/04/cropped-faviconcarwashpro-1-32x32.png CarwashPro https://www.carwashpro.nl 32 32 Autobedrijf Verheul na verhuizing uitgebreid met wasstraat https://www.carwashpro.nl/autoverzorging/2020/01/27/autobedrijf-verheul-na-verhuizing-uitgebreid-met-wasstraat/ https://www.carwashpro.nl/autoverzorging/2020/01/27/autobedrijf-verheul-na-verhuizing-uitgebreid-met-wasstraat/#respond Mon, 27 Jan 2020 06:55:22 +0000 https://www.carwashpro.nl/?p=60002 Autobedrijf Verheul verkaste eind vorig jaar van Harskamp naar Barneveld, omdat het wilde uitbreiden. Naast een garage beschikt de onderneming voortaan ook over een wasgelegenheid. Auto’s kunnen hier gereinigd worden in de volautomatische autowasstraat of in de wasbox met hogedrukspuit en stofzuigplaats.

De afgelopen weken stonden in het teken van de verhuizing. Het team van Autobedrijf Verheul zorgde ervoor dat de werkplaats binnen één week weer kon draaien. Eigenaar Willem Verheul liet de Barneveldse Krant het volgende weten: “Bijna veertien jaar geleden zijn we met onze onderneming begonnen. Om verder te kunnen groeien zochten we al een poosje naar een nieuwe locatie. Die hebben we gevonden in de voormalige garage van Ford Gijsbertse. Hier hebben we de beschikking over zes bruggen en een complete autowasstraat. Ook zijn we blij met de nieuwe showroom.”

Feestelijke opening

Inmiddels zijn de wasstraat en de wasboxen gereinigd en voerde het team een aantal onderhoudswerkzaamheden uit. Het werk is echter nog niet gedaan. “Zo moeten we de reclame en de belettering nog aanbrengen en wordt het exterieur van het pand nog onder handen genomen. Onze nieuwe website gaat deze week de lucht in.” Ook volgen nog een feestelijke opening en een open dag. Deze vinden in het voorjaar plaats, maar daar hoeven de klanten niet op te wachten. “Iedereen is welkom om alvast een kijkje te komen nemen in ons nieuwe onderkomen waar we onze klanten in alle opzichten van dienst kunnen zijn. Door de faciliteiten en de ruimte werkplaats waarover we nu beschikken, kunnen we onze klanten nog beter van dienst zijn”, laat Verheul weten.

]]>
https://www.carwashpro.nl/autoverzorging/2020/01/27/autobedrijf-verheul-na-verhuizing-uitgebreid-met-wasstraat/feed/ 0
Respons BOVAG WinterWasWeken overtreft resultaat voorgaande jaren https://www.carwashpro.nl/ondernemen/2020/01/27/respons-bovag-winterwasweken-overtreft-resultaat-voorgaande-jaren/ https://www.carwashpro.nl/ondernemen/2020/01/27/respons-bovag-winterwasweken-overtreft-resultaat-voorgaande-jaren/#respond Mon, 27 Jan 2020 06:40:41 +0000 https://www.carwashpro.nl/?p=60013 De BOVAG WinterWasWeken van 2020 gaat de geschiedenisboekjes in als succesvolste editie tot nu toe. Terwijl de campagne nog steeds loopt, is het record van vorig jaar al verbroken. Van 1 januari tot en met 22 januari zijn er 40.357 kanskaarten verzilverd, terwijl dat er vorig jaar tijdens de gehele periode nog 38.000 waren.

De verwachting is dat gedurende januari zo’n 430.000 kanskaarten worden uitgereikt door de ruim 80 deelnemende BOVAG-autowas- en poetsbedrijven. Branchemanager Erik Stern van BOVAG Autowas- en Poetsbedrijven is erg enthousiast: “Deze aantallen betekenen dat elk deelnemend BOVAG-lid sowieso de contactgegevens van gemiddeld zo’n 500 consumenten gaat ontvangen na afloop van de campagne. Ze mogen die klanten dan nogmaals benaderen voor eigen doeleinden. De conversie is van zeer hoog niveau.”

Bij elke was- of poetsbeurt ontvangen klanten een kanskaart met een unieke code. Door deze code online in te vullen, kunnen drie cadeaus worden geïnd. Het gaat hier om een gratis krantenabonnement, een gratis tweede kaartje voor een dagje uit en een reisvoucher van 50 euro bij Tjingo. Daarnaast maakt elke deelnemer kans op een van de 70 prijzen, variërend van dakkoffers tot stedentrips. De hoofdprijs is een waardecheque van 10.000 euro voor een auto naar keuze op BOVAG’s eigen occasionsite viaBOVAG.nl. Tot en met 10 februari kunnen klanten nog online hun wincode invoeren.

Gunstige weersomstandigheden

Woordvoerder Tom Huyskens denkt dat de te winnen prijzen deels voor het succes van de campagne zorgen: “Hoe het komt dat deze editie zo goed loopt, komt in eerste instantie doordat de deelnemers nu drie cadeaus kunnen claimen. In voorgaande jaren was dat er nog een. Een andere factor waardoor deze editie van de BOVAG WinterWasWeken zo goed scoort, is vanwege het zachte weer. Deze winter is tot nu toe zonder sneeuw. Van een extreme winter vol gevaarlijke situaties op de weg is geen sprake. Dat betekent echter niet dat de auto niet vies wordt. Omdat de weersomstandigheden gunstig zijn, bezoeken meerdere mensen de carwash.”

Deze campagne gaat elk jaar meer leven onder carwash-ondernemers, merkt Huyskens op: “Je ziet dat bedrijven actief meedoen en de actie bijvoorbeeld uitgebreid promoten op social media. Ook op de werkvloer wordt medewerkers van hogerhand vaak op het hart gedrukt om de kanskaarten actief uit te delen. Bezoekers van wasgelegenheden kunnen alleen kans maken op een prijs als zij hun adresgegevens op de website achterlaten.”

Lees ook:

]]>
https://www.carwashpro.nl/ondernemen/2020/01/27/respons-bovag-winterwasweken-overtreft-resultaat-voorgaande-jaren/feed/ 0
Fotoreportage: Q8 Pommerloch nu gemakkelijk schoon te houden https://www.carwashpro.nl/productnieuws/2020/01/24/fotoreportage-carwash-maintech-nu-gemakkelijk-schoon-te-houden/ https://www.carwashpro.nl/productnieuws/2020/01/24/fotoreportage-carwash-maintech-nu-gemakkelijk-schoon-te-houden/#respond Fri, 24 Jan 2020 06:49:05 +0000 https://www.carwashpro.nl/?p=60030 Carwash Q8 Pommerloch vlakbij het Luxemburgse Bastogne is voortaan sneller en gemakkelijker schoon te houden, dankzij een nieuwe vloer. Mesa Coatings plaatste in opdracht van Maintech namelijk een nieuwe coating voor de wasstraat, waardoor deze een frisse uitstraling kreeg. Daarnaast is de vloer slijtvast en mechanisch belastbaar.

Voordat de coating werd aangebracht, werd de ondergrond geschuurd. De vloer werd waar nodig uitgevuld en scheuren werden gerepareerd. Daarna werd de coating met afschot aangebracht, waardoor de ondergrond volledig vloeistofdicht is. Mesa Coatings zette daarbij het Mesa Fast systeem in. Dankzij de verse coating zijn medewerkers minder lang bezig met schoonmaakwerkzaamheden. Een ander groot voordeel is dat er minder water gebruikt hoeft te worden bij de reinigingswerkzaamheden. In deze fotoreportage zijn de werkzaamheden te zien. Voor meerdere voorbeelden van het het werk van Mesa Coatings staat deze link ter beschikking.

Maintech gaf Mesa Coatings opdracht om de carwash op te knappen. Deze wasgelegenheid is de tweede van twee locaties in Luxemburg waar Maintech een kettingstraat gemaakt heeft of aan het maken is. De wasstraten – inclusief de kettingbanen – zijn vervaardigd van roestvast staal. Alle wasstraten worden geleverd met Morelite borstels.

]]>
https://www.carwashpro.nl/productnieuws/2020/01/24/fotoreportage-carwash-maintech-nu-gemakkelijk-schoon-te-houden/feed/ 0
Eerste editie Carwash Professional Forum richt zich op soft skills https://www.carwashpro.nl/ondernemen/2020/01/24/eerste-editie-carwash-professional-forum-richt-zich-op-soft-skills/ https://www.carwashpro.nl/ondernemen/2020/01/24/eerste-editie-carwash-professional-forum-richt-zich-op-soft-skills/#respond Fri, 24 Jan 2020 06:38:13 +0000 https://www.carwashpro.nl/?p=59979 Op 26 maart vindt de eerste editie van het Carwash Professional Forum plaats in Duitsland. Dit evenement wordt georganiseerd door CarwashPro.de en bestaat uit een theorie- en praktijkgedeelte. Maar wat valt er precies te beleven op deze dag en is het voor Nederlandse carwash-ondernemers de moeite waard om dit event te bezoeken? Redacteur Eva Heuft legt uit wat bezoekers kunnen verwachten.

Waarom moet ik dit evenement bezoeken?

“Het doel van het Carwash Professional Forum is om de bezoekers met nieuwe inzichten naar huis te sturen. Er wordt op het moment van schrijven nog naar een geschikte locatie gezocht. Dat willen we doen door verschillende onderwerpen te belichten in een workshop-programma. In plaats van seminars over de bekende onderwerpen als chemie, techniek en materialen pakken we het anders aan. Eerder genoemde onderwerpen zijn zeker relevant, maar doordat er altijd de nadruk op gelegd wordt, worden andere thema’s genegeerd. Dan doel ik op zogenaamde soft skills. Deze competenties zijn echter onontbeerlijk om succesvol te zijn en daarom besteden we daar uitgebreid aandacht aan op dit event. Daarnaast is deze dag ook erg geschikt om te netwerken met collega’s.”

Wat houden die soft skills in en wat hebben ondernemers eraan?

“Soft skills zijn vaardigheden die je nodig hebt om het beste uit jezelf en je personeel te halen. Denk dan onder meer aan werken in teamverband, werk goed kunnen plannen en organiseren, overtuigingskracht en conflicthantering. Deze vaardigheden heb je dagelijks nodig en zijn essentieel om met moeilijke situaties om te gaan. In het Carwash Professional Forum wordt aandacht besteed aan omgaan met conflicten op de werkplaats. Ook de inzet van marketing en hoe je je medewerkers moet motiveren, komen aanbod. Na afloop van de seminars heb je tools gekregen die je direct in de praktijk kunt brengen. Daardoor kun je direct het succes van je bedrijfsvoering vergroten.”

Naast een theoretisch deel zit er ook een praktijkdeel in het programma toch?

“Klopt. In de ochtend zijn de seminars gepland, waarna we er in de middag op uitgaan. Tijdens deze Carwash Tour bezoeken we twee wasgelegenheden. In Keulen nemen we een kijkje in de vestiging van Mr. Wash en in Troisdorf doen we Best Carwash aan. Voor beide bedrijven geldt dat ze een bijzonder concept hebben. Het is hoe dan ook zeer de moeite waard om een kijkje achter de schermen te nemen. Je kunt veel leren van andere ondernemers. Daarnaast is het ook gewoon leuk om te zien met welke apparatuur collega’s werken.”

Is het programma alleen voor de Duitse markt bedoeld?

“Absoluut niet! Het Carwash Professional Forum behandelt universele thema’s waar elke carwash-ondernemer mee te maken heeft. De sprekers op het seminar zijn onafhankelijk en allemaal expert in hun specifieke werkveld. Het doel van dit evenement is om kennis te delen en de branche dichterbij elkaar te brengen. Hoewel de lezingen en de tours Duitstalig zijn, is de gedeelde informatie relevant voor iedereen die in een wasgelegenheid werkt. Het lijkt ons leuk om een internationaal publiek te ontvangen en van elkaar te leren. Dus spijker je kennis van de Duitse taal bij en bezoek ons!”

Meer informatie over het evenement is op deze website te vinden. Ook op CarwashPro worden de laatste updates en ontwikkelingen over dit event gedeeld.

]]>
https://www.carwashpro.nl/ondernemen/2020/01/24/eerste-editie-carwash-professional-forum-richt-zich-op-soft-skills/feed/ 0
Politie zoekt gewapende overvaller Duivendrechtse wasstraat https://www.carwashpro.nl/algemeen/2020/01/23/politie-zoekt-gewapende-overvaller-duivendrechtse-wasstraat/ https://www.carwashpro.nl/algemeen/2020/01/23/politie-zoekt-gewapende-overvaller-duivendrechtse-wasstraat/#respond Thu, 23 Jan 2020 14:14:34 +0000 https://www.carwashpro.nl/?p=60025 De politie zoekt naar een man die op 18 november vorig jaar een bezoeker van een wasgelegenheid bedreigde met een vuurwapen. Het voorval vond plaats in een carwash aan de Industrieweg in Duivendrecht. Een 18-jarige Amsterdammer is al aangehouden, maar de politie zoekt nog naar zijn handlanger.

Toen het slachtoffer en een vriend in november rond half vier hun auto aan het wassen waren, werden ze opgeschrikt door twee overvallers. Dit duo parkeerde hun Volkswagen Golf recht voor de bolide van de carwash-bezoekers en zette hen klem. Onder bedreiging van een pistool werd om het horloge van het slachtoffer gevraagd. Zijn vluchtpoging werd met een klap van het vuurwapen bestraft en er ontstond een worsteling.

Een van de daders, de persoon die ook de klap uitdeelde, schoot op het slachtoffer maar miste. Uiteindelijk sprongen de twee overvallers in hun auto en raceten er vandoor. De schutter is inmiddels in de kraag gevat, maar van zijn kompaan ontbreekt nog ieder spoor. Het gaat om een man van in de twintig met een donkere huidskleur en een geschatte lengte van 1.80 meter. Hij heeft kort donker haar en droeg tijdens het incident een zwarte jas met capuchon en een lichte broek. De politie heeft een opsporingsbericht opgenomen dat hieronder te bekijken is.

]]>
https://www.carwashpro.nl/algemeen/2020/01/23/politie-zoekt-gewapende-overvaller-duivendrechtse-wasstraat/feed/ 0
Geen bestemmingsplan voor tankstation met wasstraat Reusel-De Mierden https://www.carwashpro.nl/algemeen/2020/01/23/geen-bestemmingsplan-voor-tankstation-met-wasstraat-reusel-de-mierden/ https://www.carwashpro.nl/algemeen/2020/01/23/geen-bestemmingsplan-voor-tankstation-met-wasstraat-reusel-de-mierden/#respond Thu, 23 Jan 2020 06:42:05 +0000 https://www.carwashpro.nl/?p=59967 De kogel is door de kerk: er komt geen bestemmingsplan voor een tankstation bij Reusel-De Mierden. De Raad van State gaat niet akkoord met de wens van de perceeleigenaar die een tankstation met wasstraat en tien woningen wilde bouwen. Er is volgens de Raad geen behoefte aan een tankstation in deze omgeving.

De gemeenteraad van Reusel-De Mierden weigerde in een besluit van 18 september 2018 om een bestemmingsplan vast te stellen voor een perceel aan de Lage Mierdsedijk en een perceel aan de Mierdseweg.

De eigenaar van die percelen wilde daar graag zijn intensieve veehouderij saneren en in plaats daarvan een onbemand tankstation met wasgelegenheid en tien woningen bouwen. De perceeleigenaar ging tegen de weigering van het bestemmingsplan in beroep bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Tevergeefs blijkt dus.

Een geheel

De woningen bleken niet op bezwaren te stuiten bij de gemeenteraad, terwijl de komst van een tankstation dat wel deed. De perceeleigenaar wilde zijn planvoornemen echter als één geheel voortzetten. Vervolgens is het ontwerpplan door het college ter inzage gelegd en aan de raad voorgelegd.

Gelet op de functie en uitstraling van een tankstation met een luifel en een wasstraat – aan de ene kant bij de entree van de kern Reusel en aan de andere kant een halfopen agrarisch karakter van de omgeving – is de raad tot de slotsom gekomen dat een tankstation ter plaatse geen zorgvuldige inrichting van het gebied ter plaatse met zich brengt.

De volledige uitspraak is op Raadvanstate.nl terug te lezen.

]]>
https://www.carwashpro.nl/algemeen/2020/01/23/geen-bestemmingsplan-voor-tankstation-met-wasstraat-reusel-de-mierden/feed/ 0
Video: feestelijke opening Loogman Carwash Heerhugowaard https://www.carwashpro.nl/algemeen/2020/01/23/video-feestelijke-opening-loogman-carwash-heerhugowaard/ https://www.carwashpro.nl/algemeen/2020/01/23/video-feestelijke-opening-loogman-carwash-heerhugowaard/#respond Thu, 23 Jan 2020 06:40:13 +0000 https://www.carwashpro.nl/?p=59998 Loogman Carwash Heerhugowaard werd recentelijk officieel geopend. Om de thuisblijvers te laten zien wat ze missen, is een video gemaakt waarin te zien is hoe het eraan toegaat in deze wasgelegenheid. Ook komen klanten aan het woord.

Er wordt in Loogman Carwash Heerhugowaard gebruikgemaakt van apparatuur van Holz. Bezoekers kunnen kiezen uit programma’s als de Power Shower, de Power Polish en Power Protect. Bij de wasboxen is ook aan grotere voertuigen gedacht. Zo kunnen ook caravans en campers bij deze vestiging van Loogman terecht.

Lees ook:

  • Loogman Heerhugowaard legt focus op warme en gezellige uitstraling
  • Fotoreportage: voortgang bouw Loogman Heerhugowaard
  • Loogman Carwash Heerhugowaard moet ‘waspaleis’ worden

]]>
https://www.carwashpro.nl/algemeen/2020/01/23/video-feestelijke-opening-loogman-carwash-heerhugowaard/feed/ 0
DiBO NEW 2000 D5 indoor self-carwash geplaatst in Noorse Geithus https://www.carwashpro.nl/productnieuws/2020/01/22/dibo-new-2000-d5-indoor-self-carwash-geplaatst-in-noorse-geithus/ https://www.carwashpro.nl/productnieuws/2020/01/22/dibo-new-2000-d5-indoor-self-carwash-geplaatst-in-noorse-geithus/#respond Wed, 22 Jan 2020 06:47:21 +0000 https://www.carwashpro.nl/?p=59963 In Noorwegen werd recentelijk de DiBO NEW 2000 self-carwash met vrijstaande bedieningstotems (type D5) geplaatst. Inwoners van Geithus beschikken voortaan over een gebruiksvriendelijke was-installatie met intelligente besturing. De installatie werd geplaatst door de Noorse DiBO dealer Holta & Håland, die ook instond voor de realisatie van het gebouw.

De self-carwash van DiBO telt twee indoor wasplaatsen en is voorzien van een afzonderlijke technische ruimte. Hierin worden alle machines, toestellen en de voorraadtanks gemonteerd. De bedieningspanelen zijn gemaakt van inbraakveilig en aanraakgevoelig glas.

Daarnaast is de installatie uitgerust met zeven wasprogramma’s in de vorm van ontvetter, schuim, voorwas, borstelwas, spoelen, hot wax en motorwas. Klanten kunnen er betalen via een contactloos betalingssysteem dat werkt met Near Field Communication (NFC).

Het Noorse Geithus is een DiBO NEW 2000 D5 indoor self-carwash rijker.

Betaalmogelijkheden

De bedieningspanelen van de NEW 2000 hebben een moderne uitstraling en beschikken over een betaalsysteem waarmee contactloos afgerekend kan worden. Zo kunnen er betaaltransacties via de smartphone plaatsvinden. Wanneer de betaling is goedgekeurd, verschijnt de wastijd op het scherm en kan de klant aan de slag.

Dankzij deze betaalmogelijkheden kan er snel en veilig afgerekend worden. Misschien wel het grootste voordeel is dat er niet meer met contant geld gewerkt hoeft te worden. Daarvoor hoeft dus geen opslagplaats meer voorzien te worden. De betalingen kunnen bovendien direct en overzichtelijk bijgehouden worden.

Lees ook:

]]>
https://www.carwashpro.nl/productnieuws/2020/01/22/dibo-new-2000-d5-indoor-self-carwash-geplaatst-in-noorse-geithus/feed/ 0
Training overvalpreventie en omgaan met agressie wapent carwash- en tankstationmedewerkers https://www.carwashpro.nl/ondernemen/2020/01/21/training-overvalpreventie-en-omgaan-met-agressie-wapent-carwash-en-tankstationmedewerkers/ https://www.carwashpro.nl/ondernemen/2020/01/21/training-overvalpreventie-en-omgaan-met-agressie-wapent-carwash-en-tankstationmedewerkers/#respond Tue, 21 Jan 2020 06:59:49 +0000 https://www.carwashpro.nl/?p=59971 Medewerkers in de tankstation- en carwashbranche krijgen regelmatig te maken met overvallen en agressief gedrag. Het Opleidings- en Ontwikkelingsfonds voor Tankstations en Wasbedrijven (OOTW) ontwikkelde de training ‘Overvalpreventie en omgaan met agressie en afwijkend gedrag’ om personeel beter te wapenen tegen zulke situaties. Trainer Jan Willem Vermaat vertelt meer over de invulling van deze klassikale training die op vrijdag 24 januari in Utrecht plaatsvindt.

In 2019 werden er in Nederland in zijn totaliteit 1.173 overvallen gepleegd. In 2018 bedroeg dat aantal nog 1.148. “In 2019 werden er 55 overvallen gepleegd binnen de tankstationbranche. Het jaar ervoor waren dat er 53. Dat is een flinke vermindering als je dit vergelijkt met de cijfers van een decennium geleden”, verduidelijkt Vermaat. Die daling werd ingezet doordat er onder andere vanuit de overheid, politiek, politie, Openbaar Ministerie en brancheverenigingen een aantal maatregelen werd ingezet. “In 2009 werd onder meer door het Openbaar Ministerie besloten om daders van overvallen harder te straffen. Ook liet de politie zich vaker zien en besloten verschillende branches meer aandacht aan overvalpreventie te besteden door het laten verzorgen van trainingen en het nemen van extra beveiligingsmaatregelen. De OOTW Overvalpreventie en omgaan met agressie en afwijkend gedrag is een van deze trainingen. In zijn totaliteit hebben al deze maatregelen hun vruchten afgeworpen.”

Hoewel het aantal overvallen in de branche in 2019 vrijwel gelijk is gebleven in vergelijking met het jaar ervoor, valt er nog wel een hoop te halen. De training is dan ook zeer relevant, stelt Vermaat: “Er is duidelijk sprake van een toename van vooral agressief en afwijkend gedrag. Dit is niet zozeer iets dat enkel van toepassing is binnen de tankstation- en carwashbranche. Het gaat hier om een maatschappelijk probleem. De maatschappij verhardt en mensen lijken steeds kortere lontjes te hebben. Als je werkzaam bent in de carwash- of tankstationbranche kom je dagelijks in contact met klanten en daar zitten zeker een paar agressieve mensen tussen.”

Nazorg

De training bestaat uit twee delen. “In het eerste gedeelte draait het om het herkennen van de verschillende vormen van agressief gedrag. Cursisten leren hoe ze dit gedrag kunnen herkennen en hoe ze erop kunnen reageren. Je kunt onder andere aan de lichaamstaal van een persoon zien of er sprake is van een bepaalde vorm van agressie. Non verbale communicatie herkennen, behoort ook tot de training. Een gefrustreerd persoon herken je bijvoorbeeld aan een opgefokte houding. Je moet zo’n persoon in eerste instantie niet als een reguliere klant behandelen, maar op een andere manier aanspreken. Zo haal je de angel eruit. In de training geven we allerlei tips”, verduidelijkt Vermaat.

In het tweede deel van het programma staat in eerste instantie overvalpreventie centraal. “Wat kun je eraan doen om de kans dat je wordt overvallen zo klein mogelijk te maken? In het tweede gedeelte van de overvaltraining wordt de deelnemers geleerd wat zij het beste kunnen doen wanneer zij toch het slachtoffer zijn van een overval. De training geeft dan vooral handvatten die je kunt gebruiken om te voorkomen dat de overval bijvoorbeeld kan gaan escaleren en/of bijvoorbeeld ook veel langer kan gaan duren dan de gemiddelde tijdsduur van een minuut”, stelt Vermaat. Verder wordt er aandacht besteed aan nazorg. “Het is belangrijk om traumatische ervaringen bespreekbaar te maken. Dat is goed voor het verwerkingsproces.”

Praktijkgericht

De duur van de OOTW training bedraagt een dagdeel. In vier uur tijd geven Vermaat en zijn collega aan wat je kunt doen op het gebied van het omgaan met agressie en overvallen.
Er is bewust gekozen om de cursus niet al te theoretisch te maken: “De training is erg praktijkgericht. Zo worden er rollenspelen opgezet, waarin medewerkers op een laagdrempelige manier hun opgedane kennis kunnen oefenen en wordt er gebruik gemaakt van persoonlijke praktijkcases. Situaties waar medewerkers moeite mee hadden, worden dan als het ware ‘nagespeeld’. Aan de hand van deze oefeningen krijgen de deelnemers tips en tools om zich in de toekomst beter te kunnen wapenen tegen soortgelijke situaties.”

Het is aan te raden om voor deelname aan de klassikale training het certificaat van de E-learning ‘Overvalpreventie en omgaan met agressie’ te behalen, dat kan via het leerportaal van OOTW. Volgens de trainers werpt het volgen van het gehele programma, dus e-learning en klassikale training, direct zijn vruchten af. “We krijgen na afloop veel positieve respons op de trainingen. De deelnemers zijn erg tevreden over de opgedane kennis. Omdat de training erg praktijkgericht is, blijft de lesstof beter hangen. De rollenspellen helpen daarbij. Inmiddels is deze training ruim honderd keer gegeven. We denken erover na om een soort opfriscursus op te zetten, om ervoor te zorgen dat de kennis blijft hangen. Maar dat is nu nog niet aan de orde”, besluit Vermaat.

]]>
https://www.carwashpro.nl/ondernemen/2020/01/21/training-overvalpreventie-en-omgaan-met-agressie-wapent-carwash-en-tankstationmedewerkers/feed/ 0
ANAC blaast tachtig kaarsjes uit en trakteert https://www.carwashpro.nl/ondernemen/2020/01/20/anac-blaast-tachtig-kaarsjes-uit-en-trakteert/ https://www.carwashpro.nl/ondernemen/2020/01/20/anac-blaast-tachtig-kaarsjes-uit-en-trakteert/#respond Mon, 20 Jan 2020 08:02:37 +0000 https://www.carwashpro.nl/?p=59927 ANAC is ontstaan in 1940 als een graan-, zaad- en meelhandel. In 1956 kreeg het bedrijf de naam ‘het Klaverblad’. In de loop der jaren werd de focus verlegd naar de carwashbranche. Het klaverblad in het logo van ANAC herinnert aan het verleden van de organisatie. Inmiddels telt de onderneming veertien vestigingen in zowel Nederland als België. Om het jubileum te vieren, is sinds 20 januari een tien dagen durende actie-campagne voor klanten opgezet.

Gedurende tien dagen kunnen klanten met korting wassen. Het exclusieve wasprogramma Polish dat normaliter vijftien euro kost, is tijdens de actieperiode voor acht euro beschikbaar.  Daarnaast zijn er vele andere verschillende prijzen te winnen. Deze actie geldt voor alle filialen. Daarnaast runt ANAC twee tankstations, een bakery en een self-storage. “Onze filosofie is kwaliteit, betaalbaar en toegankelijk voor iedereen”, aldus oprichter Lex Peters.

Sinds medio 2019 stuurt CEO Cristel Hodes de organisatie aan. Zij zet de lijn door die door de oprichters is ingezet: “Ons team is elke dag bezig om onze kernwaarden Klantgerichtheid, Innovatief, Eerlijk en Samen uit te stralen naar al onze belanghebbenden. Innovatief zal ik er even uitlichten. Op dit moment zijn wij onder meer bezig om al onze wasboxen te voorzien van gemakkelijkere manieren van betalen. Digitaal betalen middels swipen wordt nu bij elke wasbox van ANAC ingebouwd en wordt er digitaal betaald dan krijgt de klant ook nog eens twintig procent extra wastijd van ons cadeau.”

Ontwikkeling

In 1965 werd gestart met een benzinestation en een garagebedrijf. Ton, Rene en Lex Peters namen het bedrijf over in 1985. De eerste wasstraat onder de ANAC naam werd  gebouwd in 1991. Alles ging voorspoedig totdat Ton in 2011 onverwachts ongeneeslijk ziek bleek te zijn. Rene en Lex vingen deze klap op en bouwden verder aan ANAC.

Begin 2019 was het voor Rene Peters een mooi moment om met pensioen te gaan, sindsdien is Lex Peters nog enig aandeelhouder van het familiebedrijf. Om meer tijd in de ontwikkeling van ANAC te kunnen steken, was voor Lex uitbreiding van het management-team noodzakelijk. Onder leiding van de nieuwe CEO wordt de organisatie aangestuurd en wordt het motto “a great place to shine” in de praktijk gebracht.

]]>
https://www.carwashpro.nl/ondernemen/2020/01/20/anac-blaast-tachtig-kaarsjes-uit-en-trakteert/feed/ 0