CarwashPro https://www.carwashpro.nl Vakblad over carwash Tue, 21 Nov 2017 07:24:50 +0100 nl hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.9 https://www.carwashpro.nl/wp-content/uploads/2017/04/cropped-faviconcarwashpro-1-32x32.png CarwashPro https://www.carwashpro.nl 32 32 ‘Elektrische auto vormt kans voor carwashbranche’ https://www.carwashpro.nl/ondernemen/2017/11/21/carwash-discussieforum-laat-elektrische-auto-wassen-tijdens-het-opladen/ https://www.carwashpro.nl/ondernemen/2017/11/21/carwash-discussieforum-laat-elektrische-auto-wassen-tijdens-het-opladen/#respond Tue, 21 Nov 2017 07:24:50 +0000 https://www.carwashpro.nl/?p=48556 Elektrische auto’s staan nog steeds lang stil om op te laden. Carwash-ondernemers kunnen gebruikmaken van die tijd door de auto’s te laten wassen. Dat was één van de ideeën die vorige week werden geopperd tijdens een discussieforum dat plaatsvond op de Tankstation Vakbeurs in Houten.

Tijdens het forum gingen panelleden in gesprek over de toekomst van de carwashbranche in de Benelux, waarbij ook de opkomst van elektrische en zelfrijdende auto’s aan bod kwam. Aan tafel zaten Peter van der Veen van Washtec, Suzanne Huisman van de Belgische branchevereniging BBRV, Erik Stern van Bovag, ondernemer en Beta-bestuurslid Erik Lagendijk en Ton Janssen van EenzetCarwash.

Langer bij een tankstation

Hoewel er al veel wordt gezegd en geschreven over elektrische auto’s, gaat het volgens Erik Stern van Bovag nog wel even duren voordat er echt een kantelpunt te zien zal zijn. “Er zijn 8 miljoen personenauto’s in Nederland. Daarvan is ongeveer 0,2 procent elektrisch of semi-elektrisch. Een vervangingsperiode van een auto is gemiddeld 18 jaar. Dus dat betekent dat als je nu begint met het vervangen van alle auto’s die nog op fossiele brandstof rijden, je zo 20 jaar verder bent.”

Wel moeten we rekening houden met het nieuwe regeerakkoord, waarin staat dat alle nieuwe auto’s vanaf 2030 emissieloos moeten kunnen rijden, vertelt Stern. “Maar als je dit bij elkaar optelt, bij gelijkblijvend beleid, duurt het nog minstens 20 jaar voordat er echt goede beweging in komt. En het duurt waarschijnlijk nog veel langer voordat echt een kantelpunt zichtbaar is.”

Hoewel Ton Janssen van EenzetCarwash het eveneens nog niet zo’n vaart ziet lopen met de aanschaf van elektrische auto’s, kijkt hij wel naar de mogelijkheden voor wasgelegenheden. “Als de elektrische auto’s dan toch komen, laten we daar dan ook gebruik van maken. Bijvoorbeeld door in de tijd dat ze stilstaan de auto’s te laten wassen. Ze staan daar toch maar.”

Inductieladen in de carwash

Peter van der Veen sluit zich hierbij aan: “Uiteindelijk moeten elektrische auto’s ook energie ‘tanken’. Dat kan ook prima op een tankstation, dat steeds meer een stop wordt om even rust te nemen, een broodje te eten en je auto te wassen. De elektrische auto staat voorlopig nog veel langer te tanken dan een auto op fossiele brandstof. Dus ik denk dat de kansen voor het tankstation alleen maar toenemen om business te doen en ook echt een stop te worden onderweg.”

De vraag is wel hoe het opladen zich gaat ontwikkelen, vertelt Van der Veen. “Kunnen we het inductieladen in de carwash verwerken, of laden de auto’s zich straks vanzelf op als ze over de snelweg rijden? In dat laatste geval hoeft helemaal niet meer gestopt te worden bij een tankstation voor een laadbeurt. Elektrisch rijden wordt in een aantal landen door de strot geduwd door subsidie, met name in Noorwegen en Nederland. Maar je ziet ook nog zoveel fossiele brandstoffen die ook nog steeds redelijk goedkoop te maken zijn. Het elektrisch rijden en opladen zie ik dus nog niet zozeer problemen opleveren.”

Zelfrijdende auto’s

Ook wat betreft de opmars van de zelfrijdende auto zijn de panelleden positief: Ton Janssen: “Er zullen niet minder auto’s gaan rijden. Alleen de wijze waarop ze aangedreven en bestuurd worden, verandert natuurlijk wel. Elektrisch, waterstof, zelfrijdend: ik zie alleen maar kansen en geen bedreigingen.”

Peter van de Veen: “Zelfrijdende auto’s zullen nog steeds vuil worden. Ook zit er nog steeds iemand achter het stuur of in elk geval in de auto, die op enig moment kan ingrijpen om thuis te parkeren of naar de carwash te gaan. Een probleem bij kettingwasstraten is dat veel mensen niet weten hoe ze sommige systemen uit moeten zetten, waardoor de auto op de rem gaat in een kettingwasstraat. Dat is een kwestie van gewenning en uitleg, denk ik.”

Keuze voor carwash

Erik Lagendijk benadrukt het belang van de keuze die eigenaren van zelfrijdende auto’s maken. “De belangrijkste verandering is: van wie is straks de zelfrijdende auto? En wie gaat hem laten wassen? Daar zit de crux, daar gaat de grote verandering pas echt plaatsvinden.” Zo kan het gebeuren dat een eigenaar van een groot wagenpark besluit de zelfrijdende auto bij één carwash-ondernemer te laten wassen. Volgens Lagendijk bestaat de kans dat er een geheel andere opzet komt, waarbij er verzorgingsplaatsen komen voor dat soort bedrijven. “Maar ook daar kunnen we in de toekomst op inspelen.”

Ook Suzanne Huisman ziet het belang van deze trend: “Voorlopig zal altijd nog iemand in de wagen aanwezig zijn, die nog altijd zelf kan kiezen naar welke wasstraat of wasplaats hij gaat. Als je verder in de toekomst kijkt, kan het wel mogelijk zijn dat er ook wagens zijn die, terwijl de eigenaar aan het werk is, zelfstandig naar de wasstraat rijdt. Dan is het natuurlijk de vraag hoe je jouw onderneming kenbaar maakt bij bedrijven die de software leveren die zeggen waar de auto naartoe moet gaan. Daar moeten we ons nu al op focussen.”

]]>
https://www.carwashpro.nl/ondernemen/2017/11/21/carwash-discussieforum-laat-elektrische-auto-wassen-tijdens-het-opladen/feed/ 0
Brandweer voorkomt afbranden nieuwste vestiging Mark de Graaf https://www.carwashpro.nl/algemeen/2017/11/20/brandweer-voorkomt-afbranden-nieuwste-vestiging-mark-de-graaf/ https://www.carwashpro.nl/algemeen/2017/11/20/brandweer-voorkomt-afbranden-nieuwste-vestiging-mark-de-graaf/#respond Mon, 20 Nov 2017 09:22:10 +0000 https://www.carwashpro.nl/?p=48590 De brandweer heeft in de nacht van 16 op 17 november voorkomen dat een brand aan de Kouwe Hoek in Waddinxveen, over is geslagen naar wasstraat Carewash. Deze wasstraat werd op 1 november toegevoegd aan de Bob Autowas-collectie. Volgens eigenaar Mark de Graaf raakte niets van de carwash beschadigd. De politie doet momenteel onderzoek naar de oorzaak van de brand en vermoedt dat het om brandstichting gaat. 

In de wasstraat is in het verleden vaker brand gesticht. In 2015 brandde de wasstraat onder een andere eigenaar volledig af. Naast de wasstraat is op hetzelfde adres ook nog een vestiging van Tango-tankstation gevestigd. Ook deze bleef gespaard door ingrijpen van de brandweer. Rond half vijf ’s ochtends werd de brand ontdekt. Het vuur begon niet aan de carwash-zijde van het gebouw, maar aan de andere kant.

Vastgoed

De vorige eigenaars van de wasstraat waren afkomstig uit de vastgoed-sector. Onlangs werd de wasstraat te koop aangeboden aan Mark de Graaf van Bob Autowas. Momenteel gaat de vestiging nog door onder de naam Carewash. Nog voor het einde van dit jaar moet het personeel in nieuwe outfits gehuld zijn en moet een andere naam op de gevel prijken.

Lees ook: Bob Autowas neemt vestigingen Carewash Gouda en Waddinxveen over

]]>
https://www.carwashpro.nl/algemeen/2017/11/20/brandweer-voorkomt-afbranden-nieuwste-vestiging-mark-de-graaf/feed/ 0
Bekijk de foto’s van de Tankstation Vakbeurs 2017 https://www.carwashpro.nl/algemeen/2017/11/20/bekijk-de-fotos-van-de-tankstation-vakbeurs-2017/ https://www.carwashpro.nl/algemeen/2017/11/20/bekijk-de-fotos-van-de-tankstation-vakbeurs-2017/#respond Mon, 20 Nov 2017 07:55:42 +0000 https://www.carwashpro.nl/?p=48585 De Tankstation Vakbeurs was dit jaar opnieuw groter dan het jaar ervoor. Met zo’n 1.700 deelnemers werd een bezoekersrecord gevestigd. Deze deelnemers kunnen met onderstaande fotoreportage nog even nagenieten van de dag. Degenen die er niet bij waren, krijgen door de foto’s een impressie van het evenement en worden van harte uitgenodigd om volgend jaar wel aanwezig te zijn als de beurs naar twee dagen gaat!

Bekijk de foto’s hieronder:

www.tankpro.nl/gallery/tvb2017/Tankstation-Vakbeurs-2017-14948

]]>
https://www.carwashpro.nl/algemeen/2017/11/20/bekijk-de-fotos-van-de-tankstation-vakbeurs-2017/feed/ 0
OOTW floreert op Tankstation Vakbeurs met 360º-trainingsfilm https://www.carwashpro.nl/concepten/2017/11/17/ootw-floreert-op-tankstation-vakbeurs-met-360o-trainingsfilm/ https://www.carwashpro.nl/concepten/2017/11/17/ootw-floreert-op-tankstation-vakbeurs-met-360o-trainingsfilm/#respond Fri, 17 Nov 2017 11:08:38 +0000 https://www.carwashpro.nl/?p=48569 Het Opleidings- en Ontwikkelingsfonds voor Tankstations en Wasbedrijven (OOTW) heeft volgens Barbara Meeuwsen van de organisatie, een zeer nuttige dag beleeft op de Tankstation Vakbeurs in Expo Houten dit jaar. Onlangs bracht het instituut een speciale virtual reality training voor tankstation-medewerkers op de markt. “We zijn aan het kijken of we ook een dergelijke training voor de carwash kunnen gaan ontwikkelen”, aldus Meeuwsen.

Gedurende de dag namen ruim vijftig bezoekers de tijd om plaats te nemen op de draaistoelen. Vervolgens kreeg ieder een Samsung VR Gear en een koptelefoon op. Daarna werd de film gestart, waarin gevaarherkenning op het tankstation centraal staat. De bezoekers kregen na de film een OOTW VR-bril, welke normaliter tien euro kost via de website van de opleider. “We kijken terug op een goede beursdag met veel nieuwe contacten en leuke gesprekken met oude bekenden.”

OOTW

Omdat het 360 graden-concept zo goed aanslaat wordt momenteel onderzocht welke onderwerpen nog meer geschikt zijn voor dergelijke films. Ook naar de mogelijkheid om een speciale virtual reality carwashworkshop te ontwikkelen wordt gekeken. Het OOTW organiseert trainingen voor medewerkers, leidinggevenden en ondernemers en werkt aan imagoverbetering voor de branche. Het OOTW is voor vijf jaar algemeen verbindend verklaard en daardoor hét opleidingsfonds voor iedereen werkzaam in de branche.

]]>
https://www.carwashpro.nl/concepten/2017/11/17/ootw-floreert-op-tankstation-vakbeurs-met-360o-trainingsfilm/feed/ 0
Bekijk de video van de Tankstation Vakbeurs 2017 https://www.carwashpro.nl/algemeen/2017/11/17/bekijk-de-video-van-de-tankstation-vakbeurs-2017/ https://www.carwashpro.nl/algemeen/2017/11/17/bekijk-de-video-van-de-tankstation-vakbeurs-2017/#respond Fri, 17 Nov 2017 09:14:40 +0000 https://www.carwashpro.nl/?p=48566 De vierde editie van de Tankstation Vakbeurs is net achter de rug. Het evenement vond plaats op dinsdag 14 november in Expo Houten en was groter dan ooit. Wie de beurs niet bezocht heeft, kan met onderstaande video een impressie krijgen van het evenement. En wie wel naar de Tankstation Vakbeurs 2017 is gekomen, kan nog even nagenieten met de sfeerbeelden hieronder.

Bekijk de video van de Tankstation Vakbeurs 2017:

]]>
https://www.carwashpro.nl/algemeen/2017/11/17/bekijk-de-video-van-de-tankstation-vakbeurs-2017/feed/ 0
BP-station met carwash in Berkel stapt over naar Argos https://www.carwashpro.nl/algemeen/2017/11/16/berkel-en-rodenrijs-kleurt-station-met-carwash-om-naar-argos/ https://www.carwashpro.nl/algemeen/2017/11/16/berkel-en-rodenrijs-kleurt-station-met-carwash-om-naar-argos/#respond Thu, 16 Nov 2017 12:34:09 +0000 https://www.carwashpro.nl/?p=48543 Het BP-tankstation van GS Van den IJssel aan de Wilgenlaan in Berkel en Rodenrijs gaat verder onder de vlag van Argos. Dat heeft Varo Energy Retail bekendgemaakt. Nog voor het eind van het jaar wil het Argos-moederbedrijf nog eens drie tankstations openen onder hetzelfde merk. De wasgelegenheden bij de nieuwste locatie blijven behouden. Tevens werd bekend dat Varo plannen heeft om naar de Amsterdamse beurs te gaan.

Voor het realiseren van het tankstation in Berkel en Rodenrijs ging de tankstationketen een samenwerking aan met GS Van den IJssel, dat de eigenaar is van het volledige tankstation. De locatie beschikt naast een shop ook over een dubbele wasbox, een roll-over machine en twee stofzuig-units.

Uitbreiding

Varo wil voor het eind van het jaar nog eens drie locaties openen die het Argos-logo dragen. Bij die tankstations, die in Lichtenvoorde, Varsseveld en Zelhem gerealiseerd worden, zal geen tankshop zitten. Inmiddels zijn er meer dan zeventig Argos-vestigingen in Nederland.

Woensdagochtend werd verder bekend dat Zwitserse brandstoffenhandelaar Argos plannen heeft om naar de Amsterdamse beurs te gaan. Dat zou in de loop van 2018 moeten gebeuren. Het bedrijf wilde overigens nog niet op een mogelijke beursgang reageren. Varo Energy is sinds enkele jaren actief op de Nederlandse tankstationmarkt. Twee jaar geleden fuseerde het bedrijf met Argos.

]]>
https://www.carwashpro.nl/algemeen/2017/11/16/berkel-en-rodenrijs-kleurt-station-met-carwash-om-naar-argos/feed/ 0
Gedeputeerde provincie Noord-Holland bezoekt Loogman https://www.carwashpro.nl/ondernemen/2017/11/16/gedeputeerde-provincie-noord-holland-bezoekt-loogman/ https://www.carwashpro.nl/ondernemen/2017/11/16/gedeputeerde-provincie-noord-holland-bezoekt-loogman/#respond Thu, 16 Nov 2017 07:37:18 +0000 https://www.carwashpro.nl/?p=48534 Jaap Bond, gedeputeerde van de provincie Noord-Holland, bracht 10 november een bezoek aan de locatie van Loogman in de gemeente Aalsmeer. Bond is onder andere verantwoordelijk voor Economische Zaken, hij bracht een bezoek aan alle winnaars van de verkiezen Beste Onderneming van Noord-Holland. Het bezoek werd afgelegd samen met wethouder Ad Verburg, Economische Zaken van Aalsmeer en Hermen de Graaf, lid van de Provinciale Staten. 

Verburg is erg trots op Loogman, die zijn bedrijf wederom positief op de kaart zette door de prijs in de wacht te slepen. Volgens het lokale medium 0297 is De Loogman Groep na de bedrijven Dutch Flower Group en Waterdrinker het derde Aalsmeerse bedrijf in vijf jaar dat de titel beste Onderneming van Noord-Holland heeft gewonnen. De organisatie van een lokale verkiezing van Aalsmeer had Loogman voorgedragen voor de provinciale verkiezing, nadat hij werd benoemd tot Onderneming van het Jaar in de Noord-Hollandse plaats.

Comfort Lane

Afgelopen mei werd het bedrijf van Loogman winnaar van verkiezing Beste Onderneming van Noord-Holland (OVNH). Een van de redenen dat uiteindelijk Ger won, is de Comfort Lane, het tanken op de lopende band, een idee van hem. Hij gaf tijdens de verkiezingsavond aan dat er interesse voor het idee is vanuit het buitenland. Hij werd beoordeeld op innovatie en diverse andere aspecten van het ondernemen. De speciale tankdienst die hij invoerde, kwam goed van pas op dat gebied.

Loogman Tanken en Wassen heeft sinds juli een Febo-vestiging in het filiaal in Aalsmeer. Door altijd wat anders te doen dan de concurrentie hoopt Loogman nog lang te blijven bestaan. Hij heeft onder meer vestigingen in Aalsmeer, Lelystad, Utrecht en Rotterdam. Naast het tanken en wassen heeft hij ook een golfbaan en een brasserie.

]]>
https://www.carwashpro.nl/ondernemen/2017/11/16/gedeputeerde-provincie-noord-holland-bezoekt-loogman/feed/ 0
Janssens Geerinck in Turnhout breidt uit met moderne roll-over https://www.carwashpro.nl/ondernemen/2017/11/15/janssens-geerinck-in-turnhout-breidt-uit-met-moderne-roll-over/ https://www.carwashpro.nl/ondernemen/2017/11/15/janssens-geerinck-in-turnhout-breidt-uit-met-moderne-roll-over/#respond Wed, 15 Nov 2017 12:49:07 +0000 https://www.carwashpro.nl/?p=48520 DiBO Project(s) installeerde onlangs een DiBO S111 bij Janssens Geerinck in Turnhout. Deze ondernemer handelt in auto-onderdelen en -accessoires, werkplaatsmateriaal, gereedschap, auto- en industrielakken en verbruiksartikelen voor garage en industrie. Naast de shop heeft hij ook zijn eigen montage- en herstelwerkplaats, een tankstation waar je 24/7 terecht kan en een DiBO self-carwash.

De wasboxen met drie overdekte wasplaatsen en één in de openlucht, is intussen al een jaar of tien goed gebruikt door de klanten van Janssens Geerinck. “In het begin was het concept van ‘de self-carwash’ nog redelijk nieuw, maar na een tijdje begonnen de zaken goed te lopen. De klanten waren tevreden en keerden terug”, geeft de eigenaar aan. Hijzelf was erg tevreden over de installatie en de kwaliteit van leverancier DiBO.

DiBO S111

Toen hij eenmaal het idee kreeg om als aanvulling op de bestaande faciliteiten eveneens een wasportaal te plaatsen, dacht hij meteen aan de leverancier van zijn wasboxen,DiBO. De keuze viel op de DiBO S111, een van de modernste en meest uitgebreide machines in het gamma van de in Arendonk gevestigde leverancier van carwashes. Klanten kunnen er met creditcard, cash geld, klantenkaart en contactloos betalen. Verder beschikt Janssens Geerinck over een ruime parking zodat na afloop in alle rust de wagen nog even extra gezeemd kan worden.

De S111-machine bestaat uit drie delen:

  • Het gedeelte met een contourvolgende en kantelbare drogerbalk, geïntegreerde zijdrogers met positionering en met spuitpunten voor de inweek (shampoo, insectenreiniging, velgen);
  • Een tussenliggende boog in RVS met contourvolgende hogedrukreiniging en waxapplicatie;
  • Het gedeelte met de elektronisch gestuurde horizontale borstel en kantellende zijborstels, om perfect de contouren van het voertuig te kunnen volgen.
]]>
https://www.carwashpro.nl/ondernemen/2017/11/15/janssens-geerinck-in-turnhout-breidt-uit-met-moderne-roll-over/feed/ 0
Tankstation Vakbeurs groeit door naar 1.700 bezoekers https://www.carwashpro.nl/ondernemen/2017/11/15/tankstation-vakbeurs-groeit-door-naar-1-700-bezoekers/ https://www.carwashpro.nl/ondernemen/2017/11/15/tankstation-vakbeurs-groeit-door-naar-1-700-bezoekers/#respond Wed, 15 Nov 2017 10:25:10 +0000 https://www.carwashpro.nl/?p=48508 Zo’n 1.700 professionals uit de carwash- en petrolbranche bezochten dinsdag 14 november de vierde editie van de Tankstation Vakbeurs. Dat is ruim twintig procent meer dan vorig jaar. Tevens waren er meer exposanten dan in eerdere jaren, onder meer door extra focus op autowassen. Dat maakte de Tankstation Vakbeurs 2017 in Expo Houten tot de grootste editie tot dusver. De organisatie was in handen van ProMedia Europoint, uitgever van de vakbladen CarwashPro en Tankpro.

Tijdens de dag was er een uitgebreid programma van workshops. Onderwerpen die werden besproken waren onder meer het D!Vers-shopconcept van ondernemers Ad Benschop en Henk van Os, carwash integreren in je tankstation en hoe je het verschil kunt maken op de winkelvloer. Tevens was er een uitgebreid discussieforum over de toekomst van de carwash en werd gesproken over de carwash-ervaringen van Rob Kamphues.

Ook het exposantenaanbod is dusdanig gegroeid dat de beursvloer voor het eerst uit twee hallen bestond. Deze groei kwam onder meer door toevoeging van diverse grote oliemaatschappijen en van meer carwash-leveranciers. Maar ook op het gebied van onder meer voorterrein, tankshop, veiligheid en betaaltechniek waren de grote namen uit de sector aanwezig met een stand op de beursvloer.

Nationaal Tankstation Congres

Ruim honderd geïnteresseerden bezochten de vierde editie van het Nationaal Tankstation Congres. Dit congres stond volledig in het teken van dynamische prijzen en de mogelijkheden die dit biedt. Het ging daarbij zeker niet alleen om brandstof, maar ook om de shop en de carwash.

Bezoekers konden interactief meedoen met behulp van hun smartphone. Tijdens elke presentatie konden de bezoekers vragen insturen die ze aan de spreker wilden stellen. Ook was er de mogelijkheid om telefonisch te stemmen op diverse stellingen die werden voorgelegd aan de zaal. Nieuw was dit jaar, dat geïnteresseerden ook online mee konden kijken, via het live webinar.

Daarna werd de afsluitende borrel geopend en keken de organisatie, de exposanten en de bezoekers terug op een zeer geslaagde en drukke dag.

Tot volgend jaar!!

De komende tijd publiceren vakbladen CarwashPro en TankPro nog veel meer verhalen over de Tankstation Vakbeurs 2017.

]]>
https://www.carwashpro.nl/ondernemen/2017/11/15/tankstation-vakbeurs-groeit-door-naar-1-700-bezoekers/feed/ 0
Berkman wil onbemand wassen uitbreiden na succesvolle pilot https://www.carwashpro.nl/ondernemen/2017/11/14/berkman-wil-onbemand-wassen-uitbreiden-na-succesvolle-pilot/ https://www.carwashpro.nl/ondernemen/2017/11/14/berkman-wil-onbemand-wassen-uitbreiden-na-succesvolle-pilot/#respond Tue, 14 Nov 2017 06:41:15 +0000 https://www.carwashpro.nl/?p=48303 Sinds de introductie van een nieuw carwashconcept is het aantal getankte liters brandstof bij Berkman Tankstations met 13 procent toegenomen. Pieter Berkman is mede-eigenaar van het bedrijf en was een jaar geleden de eerste die de sprong in het diepe durfde te nemen door het FuelWash-concept van EenzetCarwash een kans te geven. Nu blikt hij terug op de periode en laat tegelijkertijd onderzoeken of het onbemande wasconcept op zeven andere locaties kan worden toegepast.

De meeste tankstations van Berkman zijn onbemand. Een jaar geleden nam hij daarom het besluit om ook het onbemande wassen eens een kans te geven. Hij deed dit op de locatie in Zoetermeer, waar hij het onbemande concept FuelWash liet installeren. Een jaar later kijkt Berkman met tevredenheid terug. Op de desbetreffende locatie nam de verkochte brandstof met 13 procent toe, daarnaast wordt er de laatste maanden ook een lagere pompkorting gehanteerd.

Geld verdienen

De ondernemer ziet het wassen van auto’s op deze nieuwe manier als extra toegevoegde waarde voor een locatie. “Daarom kijken we op dit moment of we het onbemande wassen kunnen uitbreiden.” Simultaan test hij twee verschillende wasconcepten. Aan de ene kant gaat hij verder met het FuelWash. Aan de andere kant is Berkman een jaar geleden gestart met het autowassen op basis van een abonnementsvorm op hun locatie in Middelburg.

“Ik wil het autowassen met roll-overs ook echt toekomstbestendig maken en goed neerzetten.” Hij doelt daarmee op een krimpende brandstofmarkt. Andere zaken, zoals het wassen, worden steeds belangrijker. Berkman is daarom continu bezig om het verdienmodel met het onbemande autowassen steeds verder te verbeteren, want het is nog steeds investeren in equipment en het doorontwikkelen van het concept, voordat er geld verdiend kan worden.

Abonnementen

Zelf ziet Berkman wel heil in het abonementswassen op een onbemande locatie. Hij denkt dan ook dat mensen zeker bereid zijn om een vast bedrag te betalen, om zo de auto ook onbeperkt of met een rittensysteem te kunnen wassen. “Tegenwoordig heb je overal abonnementen voor. Waarom zouden mensen, in een maatschappij die steeds meer om gemak draait, wel bereid zijn om te betalen voor de sportschool of voor een muziekdienst als Spotify en niet voor een carwash-abonnement?”

Aankomend jaar wil hij dan ook nog beter gaan kijken hoe hij een dergelijke dienst kan optimaliseren en op grote schaal aan consumenten kan gaan aanbieden. “We zijn al volop aan het testen, op verschillende manieren. Het scannen van kenteken is een voor de hand liggende techniek om te gebruiken, maar zeker niet de enige techniek die zal worden toegepast. “Gemak voor de klant”, waarmee hij vooral doelt op het feit dat mensen dan niet meer met een pasje hoeven rondlopen, maar gewoon de wasstraat in kunnen rijden op basis van het kenteken.

Veranderingen

Het FuelWash-concept is gerelateerd aan een minimale brandstofafname aan de pomp van bijvoorbeeld 25 liter. Daarna kan met behulp van een barcode op een kortingsbon tegen betaling van 2,50 euro bijbetaling de auto worden gewassen. Zonder deze kortingsbon kan men voor € 5,00 de auto wassen. “Na verloop van tijd werd duidelijk dat de gemiddelde afname per tankbeurt daalde, waardoor de automobilist sneller zijn auto kon wassen. Nu na een jaar zijn er ruim 15.000 onbemande wassingen gerealiseerd. Heel veel voor de locatie waar we zitten”, blikt hij tevreden terug.

Monitoring

De monitoring vindt plaats met behulp van de helpdesk van EenzetCarwash. Daarbij worden zowel met live cameratoezicht als met live communicatie middels intercom de klanten e woord gestaan als ze vragen hebben. Ook het gehele onderhoud inclusief productvoorziening wordt door het bedrijf verzorgd. “Hierdoor hebben wij geen omkijken gehad naar de exploitatie van de wasinstallatie”, zegt hij. “Het is leuk om mensen kennis te laten maken met FuelWash en op de lange termijn is het wellicht ook beter om gelijktijdig andere acties te doen, nadat het onbemand wassen is geïntroduceerd. Op die manier is er een boterham aan te verdienen.”

]]>
https://www.carwashpro.nl/ondernemen/2017/11/14/berkman-wil-onbemand-wassen-uitbreiden-na-succesvolle-pilot/feed/ 0