CarwashPro https://www.carwashpro.nl Vakblad over carwash Fri, 16 Feb 2018 10:14:37 +0100 nl hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.9.4 https://www.carwashpro.nl/wp-content/uploads/2017/04/cropped-faviconcarwashpro-1-32x32.png CarwashPro https://www.carwashpro.nl 32 32 WinterWasWeken dit jaar succesvoller dan vorige editie https://www.carwashpro.nl/algemeen/2018/02/16/winterwasweken-dit-jaar-succesvoller-dan-vorige-editie/ https://www.carwashpro.nl/algemeen/2018/02/16/winterwasweken-dit-jaar-succesvoller-dan-vorige-editie/#respond Fri, 16 Feb 2018 10:14:16 +0000 https://www.carwashpro.nl/?p=50256 De WinterWasWeken zijn dit jaar succesvoller verlopen dan vorig jaar. Vorige editie werd ongeveer 9 procent van de uitgedeelde codes verzilverd, afgelopen editie steeg dat naar 20 procent. Het was tot 12 februari mogelijk om de codes online te verzilveren. Volgens Tom Huyskens van Bovag zijn er dit jaar wel wat minder codes verspreid. “Vorig jaar zijn er 450.000 kanskaarten verspreid, dit jaar 331.000. Daarvan werden er dus met 65.304 wel meer ingewisseld dan de 40.000 van vorig jaar.”

Het lagere totaal aantal kaarten heeft er volgens Huyskens waarschijnlijk mee te maken dat de deelnemende bedrijven dit jaar gerichter te werk zijn gegaan en vorig jaar wellicht toch iets te veel ‘waste’ hadden ingeslagen. “Dit jaar wisten ze natuurlijk wat hen te wachten zou staan, vorig jaar was de eerste keer dat de WinterWasWeken in deze stijl werden georganiseerd”, legt hij uit.

Prijzen

“Volgens het bureau dat deze actie heeft opgetuigd en begeleid, is de 20 procent een extreem hoge responsscore. Dat ligt uiteraard aan de hogere winkansen dit jaar, aangezien er veel meer prijzen dan alleen een auto, iPad en reischeque te winnen waren”, zegt Huyskens. In totaal zijn de 65 prijzen op het eerste gezicht netjes verdeeld over de deelnemende BOVAG-leden (qua hoofdvestigingen). Volgende week weet hij precies wie, wat, waar heeft gewonnen. “Het cadeautje voor klanten was deze keer ook niet alleen een krantenabonnement, maar men kon ook kiezen voor een wellnessbon en kortingscheque voor een vakantie”, licht Huyskens toe.

Hij noemt het dan ook een daverend succes. “De BOVAG-leden krijgen nu bovendien ook de contactgegevens van 65.000 consumenten die toestemming hebben verleend om op latere momenten door het betreffende autowasbedrijf te worden benaderd.” Volgens Huyskens is de kans dan ook groot dat de BOVAG WinterWasWeken ook in 2019 weer een vervolg gaan krijgen.

]]>
https://www.carwashpro.nl/algemeen/2018/02/16/winterwasweken-dit-jaar-succesvoller-dan-vorige-editie/feed/ 0
Sakko kleurt Bp-locatie om naar Total express; carwash blijft https://www.carwashpro.nl/algemeen/2018/02/16/sakko-kleurt-bp-locatie-om-naar-total-express-carwash-blijft/ https://www.carwashpro.nl/algemeen/2018/02/16/sakko-kleurt-bp-locatie-om-naar-total-express-carwash-blijft/#respond Fri, 16 Feb 2018 07:42:18 +0000 https://www.carwashpro.nl/?p=50271 Het BP-tankstation aan de Eerschotsestraat in Sint-Oedenrode is sinds februari in handen van Sakko Commercial. De locatie wordt omgekleurd naar Total, de carwash blijft behouden. De overname betekent dat het aantal tankstations van Sakko in Nederland uitkomt op 38. De tankstation-exploitant uit Bergen op Zoom laat weten komende maanden nog eens acht locaties te openen.

Het voorterrein wordt onbemand en gaat verder als Total Express-formule. Betalen kan aan de pomp met een groot aantal betaalkaarten. Sakko laat weten dat de shop en de carwash gewoon geopend blijven en de overname geen gevolgen heeft voor de medewerkers op deze locatie. Het bedrijf bouwt in rap tempo aan het vergroten van het netwerk van bemande en onbemande tankstations. Doel is om richting de vijftig locaties te gaan.

Uitbreiding Fieten Olie en TinQ

Ook Fieten Olie en TinQ hebben hun netwerk uitgebreid. Eind januari is aan de Phileas Foggstraat 26 in Emmen, naast autowasstraat Maxi Wax, een nieuwe locatie van Fieten Olie geopend. Het gaat om een onbemand station, waar 24 uur per dag getankt kan worden. Het Drentse bedrijf werd eind vorig jaar winnaar van de Nationale Tanktest van de ANWB Kampioen. Fieten Olie bleek daarin de goedkoopste tankstationketen van Nederland te zijn, voor Sakko en Van den Belt.

Ook TinQ heeft twee nieuwe locaties aan de lijst toegevoegd. Het gaat om tankstations aan de Van Hallstraat 59 in Amsterdam en aan de Mariastraat 3 in het Zeeuwse Zuidzande. Afgelopen maanden werden er al TinQ-locaties geopend in Sassenheim, Raamsdonksveer en Maarn.

]]>
https://www.carwashpro.nl/algemeen/2018/02/16/sakko-kleurt-bp-locatie-om-naar-total-express-carwash-blijft/feed/ 0
Beleving centraal tijdens Benzinedag 2018 in Ede https://www.carwashpro.nl/algemeen/2018/02/15/beleving-centraal-tijdens-benzinedag-2018-in-ede/ https://www.carwashpro.nl/algemeen/2018/02/15/beleving-centraal-tijdens-benzinedag-2018-in-ede/#respond Thu, 15 Feb 2018 12:28:13 +0000 https://www.carwashpro.nl/?p=50245 De organisatie van de Benzinedag 2018 heeft het programma bekendgemaakt. De achtste editie van het jaarlijks evenement wordt op donderdag 22 maart georganiseerd door BigBrother. In het eerste deel spreken inspirator en adviseur Steven van Belleghem, Mijke Broeders van de Efteling en Rik D’Hondt van de KBC Bank. Allen met een interessante visie op de toekomst van de branche. Met MyOrder, a2i en BigBrother wordt in het tweede deel van het programma een brug geslagen richting de markt.

Wat wil de tankstationbezoeker van de toekomst? En welke keuzes moet je vandaag als ondernemer maken? Op die vragen geeft spreker en schrijver Steven van Belleghem een antwoord tijdens de Benzinedag 2018. Onlangs verscheen zijn nieuwste boek: Customers the day after tommorrow. Van Belleghem is dit jaar de gastheer van het evenement.

Beleving

Vervolgens is het tijd om met Mijke Broeders van de Efteling vooruit te blikken op de Efteling-beleving van 2030. Een droom die vorig jaar ontstond toen er een bezoek werd gebracht aan Silicon Valley en die tot leven kwam in die periode erna. Broeders vertelt hoe de Efteling dit heeft kunnen uitwerken tot een experience die nu een breed draagvlak heeft bij haar collega’s. Na de Efteling gaat Rik D’Hondt van bank-verzekeraar KBC Bank in op het transformatieprogramma dat in 2013 binnen de organisatie is opgestart.

Tijdens deel twee van de achtste editie van de Benzinedag zullen MyOrder, a2i en BigBrother gezamenlijk het toneel bestijgen om hun innovaties te delen. Volgens de drie bedrijven is binding met klanten de sleutel tot succes voor tankstations. Maar hoe zorg je daarvoor? En hoe kan het gebruik van data hierbij helpen?

Eindsprekers

Als slotakkoord staat nog een aantal eindsprekers op het programma, die samen met Steven van Belleghem gaan praten en discussiëren over hun innovaties. De organisatie heeft bevestigd dat Ger Loogman met zijn comfort lane een van de ondernemers is die zijn opwachting maakt. Andere sprekers volgen binnenkort, laten de organisatoren weten.

Meer informatie over de Benzinedag is hier te vinden.

]]>
https://www.carwashpro.nl/algemeen/2018/02/15/beleving-centraal-tijdens-benzinedag-2018-in-ede/feed/ 0
Problemen in de carwash door aanhoudende droogte https://www.carwashpro.nl/algemeen/2018/02/15/problemen-in-de-carwash-door-aanhoudende-droogte/ https://www.carwashpro.nl/algemeen/2018/02/15/problemen-in-de-carwash-door-aanhoudende-droogte/#respond Thu, 15 Feb 2018 10:37:50 +0000 https://www.carwashpro.nl/?p=50216 Waterschaarste veroorzaakt door aanhoudende droogte zorgt in Nairobi, de hoofdstad van Kenia, voor problemen bij carwashondernemers. Sommige lopen echt op hun tenen door teruglopende klandizie en het gebrek aan water. Consequentie is dat winsten flink dalen. Doordat het steeds moeilijker is om klanten te trekken, stunten sommigen met prijzen waardoor de opbrengsten nog minder worden.  

Sommige bedrijven hebben minder last van de droogte, zij hebben stabielere watervoorzieningen gekozen of hebben een meer specifieke klantenkring. Verschillende bedrijven proberen nu manieren te bedenken om te testen hoe goed ze zijn voorbereid op de droogte.

Zonder hogedruk

In het westen van Nairobi zegt ondernemer Daniel Ouma volgens Business Daily dat het aantal klanten dat hij krijgt van tien naar zes per dag is gegaan. Door het watertekort werd hij gedwongen om zijn hogedrukspuit te laten liggen. Iedere ochtend is hij twee tot drie uur bezig om water te halen. Tijdens het regenseizoen was er volgens hem juist water in overvloed. Nu kan hij slechts twee of drie keer in de week water krijgen.

Door de waterschaarste heeft hij het gebruik teruggedrongen van 600 liter per dag naar slechts 350 liter. Om een vergelijking te geven, gemiddeld gebruiken we in Nederland zo’n 124 liter water per persoon per dag. De ondernemer is niet de enige die het watergebruik flink heeft teruggeschroefd, veel carwashes die afhankelijk zijn van gemeentelijk water hebben hetzelfde gedaan.

Verdiensten

Volgens het water- en rioleringsbedrijf in Nairobi krijgt de stad iedere dag 505.000 kubieke meter water. Echter is de vraag naar water is 760.000 kubieke meter per dag. Ouma verdient als gevolg hiervan slechts 700 tot 950 Keniaanse shilling, terwijl dit normaliter 1000 tot 1500 is tijdens het regenseizoen. De bedragen staan gelijk aan €5,5 tot €7,5 en normaal was dat dus €8 tot €12. Op sommige plekken waar een carwash gezien wordt als een luxe, heeft de droogte ook voor een reductie in het aantal klanten gezocht. Door het droge weer worden auto’s minder snel vies.

Een andere carwashondernemer laat aan het Afrikaanse medium weten dat door de droogte mensen geneigd zijn om minder vaak de auto te laten wassen. Volgens hem is stof zo te verwijderen waardoor ze slechts eens in de drie dagen de auto wassen. In het regenseizoen zorgen modderige wegen ervoor dat de auto’s dagelijks gewassen worden om er goed uit te zien. Door de droogte moest hij zijn prijzen verlagen met 30 procent van 200 tot 300 Keniaanse shilling naar 150 tot 200 om nieuwe klanten aan te trekken. Door het slechte seizoen heeft hij 50 procent minder klanten en is zijn opbrengst 33 procent verlaagd.

Schaarste

Vorig jaar tussen mei en september waste de ondernemer 15 tot 20 auto’s per dag, momenteel zijn dat er slechts acht tot twaalf. Hij koopt zijn water ook van het water- en rioolbedrijf in Nairobi en betaalde gemiddeld rond de 1000 Keniaanse shilling per maand (€8). Probleem is dat het water momenteel op rantsoen is en hij zijn zes medewerkers steeds vaker naar andere bedrijven moet sturen om water te halen, bedrijven waar hij een shilling per liter betaalt. Volgens hem is het daarom belangrijk om goed te kijken naar een locatie wanneer een carwashbedrijf wordt gestart, het is handig om ergens te zitten waar water niet zo snel een probleem zal zijn.

Lees ook: Carwashmarkt in Kenia een van de snelst groeiende bedrijfstakken

]]>
https://www.carwashpro.nl/algemeen/2018/02/15/problemen-in-de-carwash-door-aanhoudende-droogte/feed/ 0
Na Comfort Lane nu ook Comfort Pay bij Loogman https://www.carwashpro.nl/ondernemen/2018/02/14/na-comfort-lane-nu-ook-comfort-pay-bij-loogman/ https://www.carwashpro.nl/ondernemen/2018/02/14/na-comfort-lane-nu-ook-comfort-pay-bij-loogman/#respond Wed, 14 Feb 2018 10:42:05 +0000 https://www.carwashpro.nl/?p=50201 Ger Loogman heeft weer iets nieuws gelanceerd. Bij de Comfort Lane, ook een idee uit de koker van de Loogman Groep, introduceert hij nu Comfort Pay, een nieuwe manier van betalen die vanaf nu beschikbaar is bij Loogman Tanken en Wassen in Aalsmeer.

Ongeveer een jaar geleden werd door hem al de Comfort Lane geïntroduceerd. Bij dit concept dat helemaal om service draait, rijden klanten een lopende band op, zonder uit te stappen wordt vervolgens de auto volgetankt. De andere manier van tanken wordt door steeds meer klanten gebruikt, juist ook omdat het niets extra’s kost. Nu zelfs niet meer betaald hoeft te worden gaat het concept weer een stap verder.

Automatisch betalen

Volgens de site Amstelveenz hoeven klanten door de nieuwe manier van betalen zich geen enkele zorgen meer te maken bij een tankbeurt. Bij het inrijden van de Comfort Lane wordt het kenteken van de wagen automatisch gescand en gecheckt. Een medewerker bij de speciale tanklane zorgt ervoor dat de juiste brandstof in de tank komt en de klant kan weer doorrijden. Via het kenteken wordt automatisch afgerekend.

Het betaalsysteem is automatisch. Klanten krijgen iedere twee weken een factuur thuis waar de afgenomen brandstof mee kan worden afgerekend. Volgens Loogman is gemak belangrijk, aangezien het voor veel mensen geen hobby is om de auto vol te tanken. Om die vieze handen, kou en het gedoe met afrekenen tegen te gaan, startte hij de Comfort Lane.

Lees ook: Loogman: Grillige sfeer wassector gevolg van oververzadigde markt

]]>
https://www.carwashpro.nl/ondernemen/2018/02/14/na-comfort-lane-nu-ook-comfort-pay-bij-loogman/feed/ 0
Meguiar’s: ‘Het zijn de details die het verschil maken’ https://www.carwashpro.nl/autoverzorging/2018/02/13/meguiars-het-zijn-de-details-die-het-verschil-maken/ https://www.carwashpro.nl/autoverzorging/2018/02/13/meguiars-het-zijn-de-details-die-het-verschil-maken/#respond Tue, 13 Feb 2018 09:00:53 +0000 https://www.carwashpro.nl/?p=50092 Wat is er nodig om een auto professioneel te detailen? In het Meguiar’s detailingcenter MTEC in Baarn, laat poetsexpert Marcel de Vries (47) de fijne kneepjes van het vak zien. Detailen wordt bij steeds meer wasstraten aangeboden, maar dat wil niet zeggen dat het ook altijd goed gebeurt. “Er kan nogal wat misgaan en in veel gevallen worden belangrijke stappen overgeslagen”, aldus De Vries.

Meguiar’s produceert auto-onderhoudsproducten en richt zich op het midden- en hogere segment van de poetsindustrie. Dagelijks worden bij MTEC de mooiste auto’s gepoetst en voorzien van verschillende coatings. Vandaag wordt gedemonstreerd wat de basisstappen zijn die makkelijk toepasbaar zijn in wasgelegenheden die niet hele dagen hebben om auto’s te poetsen. De Vries poetst als zo’n 12 jaar auto’s voor Meguiar’s. Tegenwoordig samen met zijn zoon Randy (27).

Het wassen

Het grondig wassen van de auto voordat de auto gepolijst wordt is essentieel. “Het is echt de basis. Als je dat niet goed doet, dan breng je verder in het proces meer schade aan de auto dan dat je goed doet.” Volgens hem moet de auto echt tot in detail schoon zijn. “Ook de wielkasten krijgen hierbij veel aandacht van ons. Het zand dat zich daar ophoopt kan voor krassen zorgen wanneer we er met de polijstmachine overheen gaan en het vervolgens aan onze pad blijft hangen.”

Dat wassen wordt dan ook uitvoerig gedaan op een speciaal ingerichte plaats op het bedrijventerrein waar het bedrijf zich bevindt. Uiteraard worden ook hier enkel en alleen producten van Meguiar’s gebruikt. “Eerst spuiten we de auto echt heel goed af, er mag geen vuil meer opzitten, anders veroorzaken we krassen. Nadat we met hogedruk alles hebben afgespoten, gaan we met de hand verder en wassen we de gehele auto met en pH neutrale shampoo die de lak niet uitdroogt.”

Paarse velgen

Bij de start van het wassen van de auto worden eerst de velgen ingespoten met een speciaal nieuw middeltje. De nieuwe spray moet op droge velgen worden aangebracht en blijkt nog niet eens op de markt te zijn en zorgt ervoor dat alle metalen op en in de velg worden afgestoten. Dit zorgt voor een chemische reactie waardoor de velg verkleurt naar paars. Belangrijk detail is dat deze velgenreiniger pH neutraal is en dus veilig te gebruiken is op ongelakte aluminium velgen en veilig is voor high-end aftermarket remsystemen. “Prachtig spul, ik ga zodra dit in Nederland is, gelijk enkele flessen bestellen”, zegt De Vries.

Bij de detailingruimte duiken de poetsers gelijk weer op de auto. “We gaan hem nu met de hand helemaal drogen. Daarna mag de auto pas naar binnen, we willen de werkplaats ook wel netjes houden natuurlijk.” De hagelwitte vloer getuigt ervan dat er netjes wordt gewerkt. Sowieso geeft de grote open poetshal een schoon gevoel. “Dat is ook de bedoeling. Mensen moeten niet in een smerig donker hok komen, dat schept al geen vertrouwen.”

Detailing

Tijd voor het detailen. Er wordt met de belangrijkste stap begonnen, het kleien. “Veel bedrijven steken hier niet genoeg tijd in terwijl het eigenlijk de belangrijkste stap is.” Met de klei wordt het vastzittende vuil van de lak gehaald wat met wassen niet verwijderd kan worden, zoals De Vries het mooi zegt. “Wanneer je hier goed de tijd aan besteedt, pak je dit vuil op tijdens het polijsten. Dit vuil nestelt zich in de polijstpad waardoor je resultaat veel minder wordt en je hologrammen creeert. De lak is na het kleien superglad waardoor alle stappen hierna ook makkelijker gaan. Een goede investering dus. Het goed kleien van een auto duurt ongeveer een uur tot anderhalf uur.”

Vanwege het tijdsbestek verloopt het bij ons net iets anders. In ongeveer een kwartier is de auto gedaan, weliswaar door drie mensen tegelijk. Toch komt er nog veel vuiligheid uit de lak. “De volgende stap is het polijsten, daarmee maken we de auto glad en gaan echt de oneffenheden die niet te diep zitten eruit.” Als voorbeeld wordt een flinke doffe plek genomen op de motorkap.

“Hier heeft iemand vogelpoep laten indrogen en het daarna proberen weg te poetsen. Funest voor de lak.” De krassen zijn dan ook te diep om alleen met het polijsten weg te krijgen. “De plek ‘wetsand’ ik zo. Met een soort nat schuurpapier probeer ik voorzichtig de krassen weg te halen. Don’t try this at home. Het is heel erg moeilijk en je kan de lak makkelijker schade aanbrengen dan het probleem oplossen.” Na het wetsanden en polijsten is de diepe beschadiging nagenoeg weg.

(Foto: Producten die gebruikt zijn tijdens de detailbeurt. lees verder onder foto)

meguiar

Schade

Nadat de mannen enthousiast met de polijstmachines aan de slag zijn gegaan, is het tijd voor de laatste stap. Het aanbrengen van een speciale wax om alle poriën in de lak weer goed te sluiten. “Deze wax blijft ongeveer drie tot zes maanden zitten. Het zorgt voor een diepe glans.” Het is volgens hem wel belangrijk in de tussentijd de auto regelmatig goed af te spuiten en het liefst met de hand te wassen. “Dan blijft de auto het langst goed glimmen.”

Tijdens het nalopen van de auto checkt De Vries ook de lak van de auto op alle punten. Aan de achterkant blijft hij wat langer staan. Na een overpeinzing komt hij met slecht nieuws. “Je achterkant is wel flink vernieuwd he. Kijk maar op de lakmeter, de laklaag is een stuk dikker op de panelen. Dat betekent dat het is overgespoten, vermoedelijk na schade”, zegt hij. Leuk voor het verhaal, minder leuk voor de auto.

Marylin Monroe

De poetsexpert heeft in zijn lange carrière al veel mooie auto’s mogen poetsen. “Mijn mooiste auto is lastig te kiezen. Ik ben zelf wel gek op de modellen van Aston Martin, prachtige auto’s.” Over de meest exclusieve auto’s hoeft hij niet zo lang na te denken. “Ik heb veel modellen uit het Louwman Museum mogen poetsen. Stuk voor stuk zeldzame klassieke auto’s. Toch was de meest bijzondere wel de Ferrari 250 GT cabrio van Marilyn Monroe. Wat een prachtige auto is dat.”

Lees ook: CarwashPro schrijft in het vervolg ook over detailing

]]>
https://www.carwashpro.nl/autoverzorging/2018/02/13/meguiars-het-zijn-de-details-die-het-verschil-maken/feed/ 0
Ototol breidt aantal wasboxen in Spijkenisse uit naar zes https://www.carwashpro.nl/ondernemen/2018/02/13/ototol-breidt-aantal-wasboxen-in-spijkenisse-uit-naar-zes/ https://www.carwashpro.nl/ondernemen/2018/02/13/ototol-breidt-aantal-wasboxen-in-spijkenisse-uit-naar-zes/#respond Tue, 13 Feb 2018 08:51:29 +0000 https://www.carwashpro.nl/?p=50194 Het compleet verbouwde tankstation van Ototol in Spijkenisse opende afgelopen donderdag officieel zijn deuren. De locatie aan de Boyleweg heeft afgelopen tijd een flinke metamorfose ondergaan en het groen van BP heeft plaatsgemaakt voor het zwart en groen van Peut. Het aantal wasboxen werd uitgebreid van vier naar zes. 

“Er is keihard gewerkt en het resultaat is prachtig geworden”, vertelt algemeen manager Charlot van Tol. Met de officiële opening komt er een eind aan een lange periode van verbouwen. “Sinds de overname van dit station begin vorig jaar zijn we eigenlijk al aan het werk om deze locatie onder handen te nemen”, vertelt Van Tol. De heropening was ook om een andere reden een bijzonder moment. “Mijn vader zag in deze locatie volop mogelijkheden. Na zijn overlijden hebben mijn broer en ik ons uiterste best gedaan om zijn plannen te realiseren.”

Tankstation-icoon Martin van Tol overleed april vorig jaar. Hij was een bekende naam in de branche en zette zich jarenlang in voor brancheorganisatie Beta. Ook was hij oprichter van SWO de Splinter, de coöperatie van en voor zelfstandige tankstationondernemers. “Vanaf het eerste moment had mijn vader al het idee om van deze locatie een Peut-tankstation te maken. Mijn broer en ik hebben heel wat partijen uitgenodigd om een voorstel te doen. Peut kwam uiteindelijk voor ons als heel positief en gunstig uit de bus. We ervaren veel ondernemingsvrijheid en de marges op de brandstof zijn interessant.”

Meer ondernemingsvrijheid

Ototol heeft in totaal zeven tankstations, die locaties hebben stuk voor stuk een andere kleur op de luifel staan. Het gaat om BP, Esso, Tamoil, Total, Tango en Texaco. Daar wordt nu een Peut-station aan toegevoegd. “Bij de andere tankstations gaat het om franchise-locaties. Hier in Spijkenisse hebben we meer vrijheid om onze eigen ideeën uit te voeren. We zijn niet gebonden aan bepaalde voorwaarden voor de shop of de carwash. We mogen dit naar eigen inzicht inrichten. Dat is een groot voordeel.”

Het aantal zelfwasboxen werd uitgebreid van vier naar zes en er werden zelfs een textielwasmachine en een doggywash neergezet. “We geloven dat een tankstation multifunctioneel moet zijn. Het moet meer zijn dan een plek waar je brandstof kunt krijgen. Daarom kiezen we er ook voor om andere producten en diensten aan te bieden.”

]]>
https://www.carwashpro.nl/ondernemen/2018/02/13/ototol-breidt-aantal-wasboxen-in-spijkenisse-uit-naar-zes/feed/ 0
Tamoil huurt BP Vismale; Klik Exploitaties neemt shop en carwash over https://www.carwashpro.nl/ondernemen/2018/02/12/tamoil-huurt-bp-vismale-klik-exploitaties-neemt-shop-en-carwash-over/ https://www.carwashpro.nl/ondernemen/2018/02/12/tamoil-huurt-bp-vismale-klik-exploitaties-neemt-shop-en-carwash-over/#respond Mon, 12 Feb 2018 14:39:20 +0000 https://www.carwashpro.nl/?p=50191 Het BP-tankstation aan de Vlijmenseweg in Den Bosch wordt sinds deze maand gehuurd door Tamoil. De exploitatie van de shop en de carwash zijn in handen van Klik Exploitaties. Tamoil laat weten komende tijd, naast groei van aantal onbemande tankstations, ook in te zetten op de groei van bemande locaties.

Het huren van het station in Den Bosch past volgens managing director Ronald Kempen in de ambitie van Tamoil om verder te groeien in marktaandeel. “Tamoil focust vooral op groei middels onbemande locaties, maar wil daarnaast ook groeien met bemande locaties. Deze moeten dan wel liggen op plaatsen waar door de lokale omstandigheden de shop en eventueel de carwash een sterk en zelfstandig bestaansrecht hebben. Wij zijn van mening dat dit bij het Vismale-tankstation zeer zeker het geval is.”

Meermerkenstrategie

Tamoil heeft op dit moment een meermerkenstrategie, laat Kempen weten. Het gaat daarbij om Tamoil, Shell, Esso en nu ook BP. Voor het nieuwe tankstation is er nog geen definitieve beslissing genomen over de toekomst en kleur van de locatie. Op het station wordt sinds 2016 ook cng verkocht. Dit wordt ongewijzigd voortgezet. “De cng-exploitatie gebeurt onder de merknaam OGO. Dat is een joint venture tussen Essent en Tamoil.” De twee partijen leveren samen op vijf locaties in Nederland cng.

Tankshop en carwash

De exploitatie van de tankshop en de carwash zijn per begin februari in handen van Klik Exploitaties. De ondernemer achter dit bedrijf, Jappie Buijk, heeft inmiddels meer dan twintig shops onder zijn hoede, een deel met carwashfaciliteiten. “Onze visie is dat een shop zichzelf moet kunnen redden en onafhankelijk van het voorterrein moet kunnen overleven. Ook als klanten straks niet meer langskomen voor benzine en diesel, moet er een goede boterham verdiend worden.”

]]>
https://www.carwashpro.nl/ondernemen/2018/02/12/tamoil-huurt-bp-vismale-klik-exploitaties-neemt-shop-en-carwash-over/feed/ 0
Werkstraf geëist na dumpen van drugsafval in carwash https://www.carwashpro.nl/algemeen/2018/02/09/werkstraf-geeist-na-dumpen-van-drugsafval-in-carwash/ https://www.carwashpro.nl/algemeen/2018/02/09/werkstraf-geeist-na-dumpen-van-drugsafval-in-carwash/#respond Fri, 09 Feb 2018 13:40:21 +0000 https://www.carwashpro.nl/?p=50164 Een werkstraf van 240 uur en een voorwaardelijke celstraf van één jaar. Dat is wat het Openbaar Ministerie in hoger beroep bij het gerechtshof in Arnhem heeft geëist tegen een 45-jarige man. Hij wordt ervan verdacht grote hoeveelheden drugsafval op verschillende plekken in de omgeving van Emmen te hebben gedumpt. Het gaat om afval dat vrijkomt bij het produceren van xtc.

Volgens het Dagblad van het Noorden zou de verdachte met zijn neef in augustus 2014 meer dan twintig vaten met drugsafval hebben gedumpt op twee plekken in Emmen. Zelf ontkent hij elke betrokkenheid. Inmiddels is de verdachte van Emmen naar Hardenberg verhuisd. In 2016 kreeg hij een flink hogere straf van de rechtbank opgelegd. In Almelo werd hij toen veroordeeld tot een gevangenisstraf van anderhalf jaar waarvan een half jaar voorwaardelijk. Er wordt nu een werkstraf van 240 uur en een gevangenisstraf van acht maanden voorwaardelijk geëist. De man die in hoger beroep is gegaan, was volgens de rechtbank de initiatiefnemer van het dumpen.

Carwash

In totaal werden 22 vaten gedumpt op vier verschillende plaatsen. De meest opmerkelijke is de carwash bij een tankstation. Verder werd het afval gedumpt in een maïsveld, een natuurgebied en een sloot. De kosten per dumpplaats worden geschat op 20.000 euro. Waar het afval vandaan komt is niet duidelijk. De verdachten zouden in Amsterdam een busje hebben gehuurd voor het transporteren van het afval.

Vreemd is wel dat getuigen bij het verhuurbedrijf in Amsterdam de verdachten niet gezien hebben en hij ook niet op camerabeelden van het tankstation terug te vinden is. Opvallend is dat de neef meerdere keren telefonisch contact heeft gehad met het verhuurbedrijf om de huur te verlengen. Volgens de 45-jarige verdachte wilde de neef hem erin luizen, maar wordt niet precies duidelijk waarom. De uitspraak is op 21 februari.

]]>
https://www.carwashpro.nl/algemeen/2018/02/09/werkstraf-geeist-na-dumpen-van-drugsafval-in-carwash/feed/ 0
Netto Tank zet in op groei en lokale betrokkenheid https://www.carwashpro.nl/algemeen/2018/02/09/netto-tank-zet-in-op-groei-en-lokale-betrokkenheid/ https://www.carwashpro.nl/algemeen/2018/02/09/netto-tank-zet-in-op-groei-en-lokale-betrokkenheid/#respond Fri, 09 Feb 2018 09:03:30 +0000 https://www.carwashpro.nl/?p=50154 De naam Texaco is van de luifel verdwenen en vervangen door Netto Tank. Het elfde tankstation van het Twentse bedrijf is een feit en staat in Lievelde in de Achterhoek. “We willen komende tijd doorgroeien naar twintig tot vijfentwintig locaties. Lokale betrokkenheid is daarbij ons speerpunt”, zegt Rutger Hulshof van Hulshof Mobiliteit Service, het bedrijf achter de tankstationformule. Bij deze formule hoort Perfect Carwash, de naam waaronder de wasgelegenheden opereren. 

Het autobedrijf dat het Texaco-tankstation aan de Lievelderweg tot voor kort exploiteerde, was op zoek naar een nieuwe kleur, vertelt Hulshof. “In eerste instantie wilde het bedrijf de tanklocatie zelf behouden. Er is natuurlijk veel gaande op dit moment bij EG Group. De ondernemer was vooral op zoek naar meer zekerheid. Bovendien wilde hij alles op alles zetten om weer meer liters te verkopen. We zijn met elkaar in contact gekomen en samen hebben we het besluit genomen om het tankstation om te kleuren naar Netto Tank. Wij exploiteren het tankstation en zorgen hier voor de beste klandizie. Het autobedrijf kan zich volledig richten op zijn eigen business.”

Carwash

Hulshof Mobiliteit Service bestaat uit drie onderdelen, vertelt Hulshof. “We hebben een oliehandel en brengen de brandstoffen zelf naar de tanklocaties en naar klanten met eigen tankinstallaties zoals agrariërs, loonbedrijven, transportbedrijven en naar plekken waar evenementen worden gehouden. Daarnaast exploiteren we de tankstationformule Netto Tank en hebben we met Perfect Carwash een eigen carwashbedrijf in huis.”

Het familiebedrijf uit Haaksbergen bestaat inmiddels 65 jaar en sinds een aantal jaar staat de derde generatie aan het roer. “Mijn opa begon ooit een petroleumhandel, mijn vader startte 25 jaar geleden het eerste tankstation nadat zijn pomp aan huis gesaneerd moest worden. Ik ben inmiddels ruim tien jaar in de zaak en heb het bedrijf 3 jaar geleden samen met mijn broer overgenomen.”

Maatwerk

De standaard Netto Tank-locatie bestaat niet, legt Hulshof uit. “De tankstations die vallen onder de kleuren van Netto Tank zijn bemand en onbemand. Vier locaties hebben een carwash. Twee locaties beschikken over een kettingswasstraat, twee hebben een rollover. Eén locatie heeft ook een truckwash. Daarnaast hebben we nog een wasstraat in het Duitse Gronau, net over de grens bij Enschede.”

Volgens Hulshof moet je per locatie kijken wat de beste manier is om een tankstation te exploiteren. “Geen plek is hetzelfde. Samen met de partij die de locatie beheert, gaan we op zoek naar de beste oplossing voor die betreffende locatie. Dat is volgens mij het beste recept voor een succesvol tankstation. Je moet heel goed kijken naar de locatie en naar de klanten die daar komen. Kortom, het gaat om maatwerk. En daar weten wij – juist door onze kennis van de regio – heel goed raad mee.”

Drie locaties in korte tijd

Eind vorig jaar opende Netto Tank locaties in Doetinchem en Sint Isidorushoeve. Inmiddels staat de teller op elf tankstations, alle locaties liggen in Twente en de Achterhoek. “Dat is een bewuste keuze. Wij vinden lokale betrokkenheid heel belangrijk. Alle locaties liggen in een straal van 60 kilometer rond onze thuishaven Haaksbergen. Dat vinden wij niet alleen van belang om optimaal contact te houden met de locaties, maar ook omdat we zelf de brandstoffen leveren. We willen niet het hele land rondrijden, de afstand moet ook daarom te behappen zijn.”

Met drie nieuwe stations in een paar maanden tijd, timmert Netto Tank flink aan de weg. Wat zijn de plannen voor de langere termijn? “We willen komende tijd doorgroeien naar twintig tot vijfentwintig locaties. We merken dat ondernemers vooral op zoek zijn naar een goede overeenkomst, de naam die op de luifel staat wordt steeds minder belangrijk. Het gaat om goede marges en interessante contracten, maar bovenal om vertrouwen.”

]]>
https://www.carwashpro.nl/algemeen/2018/02/09/netto-tank-zet-in-op-groei-en-lokale-betrokkenheid/feed/ 0