CarwashPro https://www.carwashpro.nl Vakblad over carwash Tue, 25 Jul 2017 08:00:02 +0200 nl hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.8 https://www.carwashpro.nl/wp-content/uploads/2017/04/cropped-faviconcarwashpro-1-32x32.png CarwashPro https://www.carwashpro.nl 32 32 Shell-topman: De carwash moet makkelijker https://www.carwashpro.nl/ondernemen/2017/07/25/shell-topman-de-carwash-moet-makkelijker/ https://www.carwashpro.nl/ondernemen/2017/07/25/shell-topman-de-carwash-moet-makkelijker/#respond Tue, 25 Jul 2017 07:10:56 +0000 https://www.carwashpro.nl/?p=46001 Volgens Duco Hoen, wereldwijd verantwoordelijk voor carwashes bij Shell, moet het autowassen makkelijker. Convenience is daarom ook het sleutelwoord in zijn functie als Global Category Manager Carwash. Hierbij houdt hij zich bezig met alles dat met het autowassen te maken heeft. Vakblad CarwashPro kreeg de kans om met de Shell-topman te praten over de strategie van het tankstationbedrijf op wasgebied. Daarbij laat Hoen zijn licht schijnen over onder andere onbemande carwashes en wassen op abonnement.

Op een zonnige dag spreken we af met Duco Hoen. Niet op het hoofdkantoor in Rotterdam, maar op locatie bij een Shell-vestiging met een roll-over, gelegen aan de President Rooseveltweg in de Maasstad. De verantwoordelijke voor alle carwashes van Shell is maar weinig in Nederland aanwezig. “De ene week zit ik in Duitsland, de andere in Canada. Ik reis de wereld over en bekijk wat onze strategie op het gebied van carwashes per land zou moeten zijn. Een grote prioriteit van mij is convenience. Het moet makkelijker en servicegerichter.”

Hoeveel wasgelegenheden heeft Shell eigenlijk?

“Momenteel heeft ongeveer 45 procent van onze eigen tankstations een carwash. Dat komt neer op ruim 2.000 geautomatiseerde carwashes in totaal. Het overgrote deel van de geautomatiseerde waslocaties in het Shell-netwerk bevindt zich in Europa en Canada. In andere werelddelen zijn wel wasgelegenheden, maar gaat het veelal om handwassers die bij een station van ons staan.”

Waar letten jullie op in de keuze of ergens een wasgelegenheid geplaatst moet worden of niet?

“Als we onderzoeken of een tankstation een carwash zou kunnen gebruiken, kijken we primair naar de behoefte van de klanten in het gebied. Niet alleen wordt gekeken naar een wasgelegenheid, we kijken ook naar bijvoorbeeld het aanbieden van een maaltijd- of lunchservice. We kijken naar het al aanwezige aanbod van faciliteiten in de omgeving en we doen marktonderzoek. We moeten uiteraard weten wat het voor ons kan opleveren. Het belangrijkste is om te kijken of een roll-over of bijvoorbeeld wasboxen wel op het terrein passen. Er moet daarnaast een goede balans gevonden worden tussen brandstof en non-brandstof. Dat laatste wordt steeds belangrijker.”

Hoe bepaal je of bij een station een roll-over of wasbox komt?

“Ook bij deze keuze gaat het om de behoefte van de consument in de omgeving. We moeten altijd kijken wat het potentieel zou zijn. Ook de jetwashes zijn belangrijk voor ons. We zouden bijvoorbeeld nooit voor één enkele jetwash gaan. We hebben gemerkt dat een combinatie van wasboxen en een roll-over een hele goede is. Het versterkt elkaar. In het kader van convenience gaan we ook steeds meer toe naar een aantrekkende functie, niet alleen op het gebied van tanken. Mensen moeten weten dat ze voor meer dan alleen benzine naar ons kunnen komen. Zo hebben we op steeds meer locaties warme maaltijden voor ’s avonds. Ook het wassen van de auto is een belangrijke reden om te stoppen bij Shell.”

Houden jullie dan ook de ontwikkelingen in de gaten omtrent het openstellen van grond naast de snelwegen door Rijkswaterstaat?

“Uiteraard blijven we ook die trend volgen. Momenteel hebben we nog geen plannen om een stand-alone carwash of iets dergelijks langs de Nederlandse snelweg te plaatsen. Een belangrijk punt is ook hierbij weer of wij denken dat de behoefte er is vanuit de consument. Momenteel denken we niet dat die behoefte er is. Daardoor plaatsen we er ook geen.”

Wat voor roll-overs plaatsen jullie bij de verschillende stations?

“De meeste machines, zeker hier in Nederland, zijn van Washtec. Uiteraard houden we goed in de gaten wat er beschikbaar is op de markt. Maar de leverancier uit Zoetermeer heeft een tender gewonnen. Doordat we zoveel stations hebben, krijgen we natuurlijk schaalvoordelen die net de doorslag kunnen geven. Als we een station overnemen of omkleuren, zit er soms een andere machine bij. We hebben dus niet alleen maar Washtec-machines.”

Het tankstation hier in Rotterdam heeft ook een roll-over. Hoe hebben jullie daar de factor convenience ingevuld?

“Het aanbod moest breder, met gemak als uitgangspunt. Vandaar dat we een kleine twee jaar geleden bij dit station in de carwash geïnvesteerd hebben en deze onder meer van de ‘stay in car’-functie hebben voorzien. Mensen kunnen dan kiezen wat ze willen. Blijven ze in de auto zitten, of verlaten ze de auto en nemen ze lekker plaats op het bankje voor de ingang. Dat laatste is wel ideaal tijdens het mooie weer. We hebben hier een Washtec Softcare Pro-machine staan.”

Wat kunnen we in de nabije toekomst verwachten op het gebied van carwash en Shell?

“Hier kan ik nog niet zoveel over zeggen. Een klein tipje van de sluier is dat we in Delft onlangs een carwash bij een Shell Express-station hebben geplaatst. Over de resultaten zijn we uitermate tevreden. Dus wellicht dat daar nog opvolging in zit. Het onbemande wassen is in principe ook niets nieuws voor ons, in Scandinavië wordt het al veel langer gedaan, ook door Shell. Dat is dus zeker iets dat we in de gaten houden voor Nederland.”

Hoe zit dit op een wereldwijd niveau?

“We zien dat de vraag naar convenient en innovatieve carwash in Azië groeit. In Hong Kong hebben we inmiddels een aantal geautomatiseerde carwash-locaties. Dat is echt een enorm succes. Dus dat is zeker een markt die we goed in de gaten houden. Zuid-Afrika daarentegen is een ander verhaal. Daar wordt nog altijd hoofdzakelijk met de hand gewassen. De markt heeft door onder meer de omvang en relatief lage arbeidskosten een andere dynamiek. We bekijken uiteindelijk per land en locatie hoe we het beste in kunnen spelen op de behoeften van de klant.”

Wat is nu echt een voorbeeld-land voor jullie qua carwash en tankstations?

“We kijken goed naar Canada. De wasfrequentie is daar vele malen hoger dan hier in Europa. Gemiddeld wassen Canadezen hun auto 22 keer per jaar. In Europese markt is dat ongeveer 7 keer. Het is wel een ander klimaat natuurlijk. Door de kou en het strooizout wassen mensen de auto vaker. Een andere reden dat mensen daar vaker de auto wassen, is doordat veel klanten het wassen in een abonnementsvorm afnemen. Dat is iets waar we ook meer naar kijken. Bijvoorbeeld een vast bedrag per maand of een speciaal pasje. Mensen zijn dan veel eerder geneigd de auto vaker te wassen.”

Wil je ook elke week de gratis nieuwsbrief van CarwashPro ontvangen? Vul hier jouw e-mailadres in:

]]>
https://www.carwashpro.nl/ondernemen/2017/07/25/shell-topman-de-carwash-moet-makkelijker/feed/ 0
Veel valse eurobiljetten uit omloop gehaald https://www.carwashpro.nl/algemeen/2017/07/24/veel-valse-eurobiljetten-uit-omloop-gehaald/ https://www.carwashpro.nl/algemeen/2017/07/24/veel-valse-eurobiljetten-uit-omloop-gehaald/#respond Mon, 24 Jul 2017 10:51:57 +0000 https://www.carwashpro.nl/?p=46103 Het aantal valse eurobiljetten dat in Nederland is onderschept in de eerste helft van 2017 ligt 9 procent hoger dan in de tweede helft van vorig jaar. Vergeleken met de eerste helft van 2016 werd geen toe- of afname genoteerd. In totaal werden 24.500 valse biljetten uit de omloop gehaald. Dat meldt De Nederlandsche Bank.

De aantallen verschillen dus gedurende het jaar. Biljetten die het vaakst worden vervalst, zijn die met een waarde van twintig en vijftig euro. In totaal vormen deze coupures 87 procent van het totaal in beslag genomen valse papiergeld in ons land. Wereldwijd ging het om zo’n 331.000 valse eurobiljetten in de eerste helft van dit jaar. Op 20 miljard bankbiljetten blijft de kans nog altijd klein een vals biljet tegen te komen.

App

De Nederlandsche Bank roept wel op om goed te blijven opletten als het gaat om bankbiljetten. Ze ontwikkelde daarvoor enkele apps voor zowel Android als Apple. Om te helpen, kunnen winkeliers gebruikmaken van detectieapparaten. Een goede controle zorgt ervoor dat verdachte biljetten vlug worden opgespoord en valsemunterij wordt ontmoedigd.

]]>
https://www.carwashpro.nl/algemeen/2017/07/24/veel-valse-eurobiljetten-uit-omloop-gehaald/feed/ 0
Haan rolt sluitingsbegeleiding op afstand uit naar 50 stations https://www.carwashpro.nl/ondernemen/2017/07/24/haan-rolt-sluitingsbegeleiding-op-afstand-uit-naar-50-stations/ https://www.carwashpro.nl/ondernemen/2017/07/24/haan-rolt-sluitingsbegeleiding-op-afstand-uit-naar-50-stations/#respond Mon, 24 Jul 2017 10:16:49 +0000 https://www.carwashpro.nl/?p=46087 Haan gaat voortaan vijftig tankstations afsluiten met begeleiding op afstand. De maatschappij heeft de afgelopen maanden op tien locaties deze afsluitmethode getest en is tevreden over de resultaten. Daarom wordt de methode nu uitgerold naar veertig extra stations. Dat maken Haan en beveiligingsbedrijf Securitas bekend.

Met sluitbegeleiding op afstand kunnen exploitanten hun tankstation zonder fysieke begeleiding veilig afsluiten. Hierdoor hoeft er geen beveiligingsmedewerker meer naar het station te komen, maar wordt vanuit de meldkamer live meegekeken door middel van de op het tankstation aanwezige camera’s. Haan maakt bij het afsluiten gebruik van de meldkamer van Securitas, terwijl diens dochterbedrijf Poseidon Security de innovatieve software en cameratechnologie levert.

Beveiliging

“Er zijn branches die al langer werken met sluitbegeleiding op afstand, maar in de petrolbranche is het pas sinds kort toegestaan”, vertelt Hüseyin Uzun, verantwoordelijk voor IT en beveiliging binnen De Haan Minerale Oliën. “Eind vorig jaar kregen tankstations onder bepaalde voorwaarden toestemming om sluitbegeleiding op afstand te testen. Vervolgens hebben we gekeken aan welke eisen we moesten voldoen en met Securitas een aantal pilotlocaties aangewezen.”

“Over het nieuwe sluitingsprotocol is door alle partijen goed nagedacht”, vervolgt Uzun. “Omdat sluitbegeleiding op afstand in onze branche nieuw is, hadden we de mogelijkheid om het systeem zelf te ontwikkelen en het zo efficiënt mogelijk in te richten. Zo hebben we ervoor gekozen om met knoppen en lampjes te werken in plaats van te bellen met de meldkamer.”

Haan

Als een Haan-medewerker klaar is om af te sluiten, drukt hij of zij op een knop om zich aan te melden bij de meldkamer. In eerste instantie gaat er een rood lampje branden dat groen wordt zodra er in de meldkamer wordt meegekeken. Centralisten volgen de sluiting op de voet. Via verschillende camera’s op locatie kunnen ze medewerkers zowel binnen als buiten volgen, zodat ze veilig het terrein kunnen verlaten.

Een van de grootste voordelen van de nieuwe sluitingsprocedure is dat minder kostbare tijd verloren gaat als er iets gebeurt. “Op de traditionele manier komt een paar minuten voor sluitingstijd een busje met een beveiliger voorrijden. Deze mag echter niet uitstappen, maar moet in de auto blijven zitten. In feite doet hij hetzelfde als een camera: hij ziet wat er gebeurt, maar de informatieverwerking is trager”, legt Uzun uit.

Beveiliger

“De beveiliger moet het verhaal aan de meldkamer uitleggen en deze moet het vervolgens weer aan de politie duidelijk maken. Het mooie aan het nieuwe systeem is dat als er iets gebeurt, de politie via een Live View-functie meteen over beelden beschikt en een signalement.”

Hoewel de voordelen groot zijn, was het overtuigen van de medewerkers één van de spannendste aspecten van het traject, zegt Uzun. “Van tevoren dachten we dat medewerkers zich onveilig zouden voelen. Daarom wilden we het systeem eerst goed testen, voordat we ermee naar buiten kwamen. We hebben intern veel overlegd, verteld wat ons plan was, hoe we het wilden doen en medewerkers uitgenodigd om te laten zien hoe het aan de andere kant werkt, in de meldkamer.”

Securitas

“De mogelijkheid die Securitas gaf om onze medewerkers te laten ervaren wat de nieuwe werkwijze voor ze betekent, vonden wij een groot pluspunt. Op deze manier kregen we de kans om het project goed te laten landen. Voor De Haan Minerale Oliën is dat heel belangrijk.”

“We hebben ongeveer tien mensen meegenomen naar de meldkamer in Geldrop en van daaruit meegekeken naar wat er gebeurt als een medewerker zich bij de meldkamer aanmeldt. Zo konden ze precies zien welke beelden de centralisten ontvangen en hoe deze – in geval van nood – rechtstreeks worden doorgezet naar de politie via Live View.”

Voorbereiding

Volgens Uzun gaven de goede voorbereiding en het feit dat op de pilotlocaties de oude en nieuwe sluitingsprotocollen drie maanden lang naast elkaar werden uitgevoerd, veel vertrouwen. Er kwam namelijk elke avond een busje met een beveiliger langs, terwijl ook vanuit de meldkamer werd meegekeken. Daardoor was er voldoende tijd om het systeem te optimaliseren.

“Behalve een veilige oplossing is de nieuwe werkwijze zowel een investering als een besparing. We wilden al langer investeren in nieuwe camera’s en systemen en dit was een goed moment om in één keer een investering te doen, waarmee we niet alleen de veiligheid vergroten maar ook veel besparen. Daarnaast is de combinatie van technische dienstverlening van Poseidon en fysieke beveiliging van Securitas een belangrijke reden waarom wij voor deze partner hebben gekozen.”

Als het om de veiligheid van medewerkers gaat, wil De Haan Minerale Oliën geen enkel risico nemen. Daarom is afgesproken dat indien het systeem of de verbinding faalt, een alternatief plan in werking treedt. “We hebben afgesproken dat als de operators in de meldkamer merken dat ze niet mee kunnen kijken, Securitas alsnog fysieke beveiliging levert zodat we toch op een veilige manier kunnen afsluiten”, aldus Uzun.

]]>
https://www.carwashpro.nl/ondernemen/2017/07/24/haan-rolt-sluitingsbegeleiding-op-afstand-uit-naar-50-stations/feed/ 0
Boze pomphouders Haarlemmermeer moeten nieuw tankstation accepteren https://www.carwashpro.nl/algemeen/2017/07/21/boze-pomphouders-haarlemmermeer-moeten-nieuw-tankstation-accepteren/ https://www.carwashpro.nl/algemeen/2017/07/21/boze-pomphouders-haarlemmermeer-moeten-nieuw-tankstation-accepteren/#respond Fri, 21 Jul 2017 07:31:45 +0000 https://www.carwashpro.nl/?p=46034 Zittende tankstationhouders in Haarlemmermeer krijgen nul op het rekest van de gemeente. De ondernemers zijn tegen de komst van een concurrerend station, maar het lokale bestuur wil de nieuwe vestiging niet tegenhouden. Dat de ondernemers hierover met de gemeente afspraken hebben gemaakt in het verleden, doet niet ter zake. De regels zijn tussentijds gewijzigd en de tankstationbedrijven hadden dit moeten weten, aldus het college van B en W.

Het gaat om een nieuw tankstation vlakbij de A4. Aanvankelijk wilde de toekomstige uitbater uitsluitend alternatieve brandstoffen aanbieden. Dat plan stuitte niet op weerstand van de zittende tankstation-ondernemers. De exploitant wil nu ook traditionele brandstoffen verkopen, omdat met duurzame alternatieven nog niet genoeg geld kan worden verdiend.

Dat zorgt echter voor meer concurrentie voor de al bestaande tankstations, die daarom in het verweer zijn gekomen. Vorige maand lieten ze hun ongenoegen blijken tijdens een raadsvergadering. Daarbij wezen ze op afspraken met de gemeente, waarin staat dat er geen andere tankstations zouden worden toegelaten binnen de gemeentegrenzen. Deze afspraken lopen volgens de ondernemers tot 2018.

Afspraken

Het college van B en W zegt dat in het verleden het beleid voor commerciële voorzieningen is aangepast, schrijft de IJmuider Courant. Deze veranderingen staan de komst van een nieuw tankstation toe. Deze wijziging is ter reactie meegedeeld aan het Haarlemmermeers Ondernemers Platform.

Daar legt de gemeente de voor ondernemers belangrijke wijzigingen altijd aan voor. De tankstationhouders zouden daarom op de hoogte moeten zijn geweest van deze veranderingen en hadden voorafgaand aan de besluitvorming hun visie hierop kunnen geven.

Daarnaast is de toestemming voor de nieuwe uitbater een zaak van het bedrijf GEM A4 zone west. Deze mag afspraken maken met een nieuwe exploitant en daar staat de gemeente buiten. Dat de lokale overheid mede-aandeelhouder is van GEM A4 zone west maakt geen verschil, vindt de gemeente zelf.

]]>
https://www.carwashpro.nl/algemeen/2017/07/21/boze-pomphouders-haarlemmermeer-moeten-nieuw-tankstation-accepteren/feed/ 0
Matz carwash viert 5-jarig jubileum in Deventer https://www.carwashpro.nl/ondernemen/2017/07/20/matz-carwash-viert-jubileum-in-deventer/ https://www.carwashpro.nl/ondernemen/2017/07/20/matz-carwash-viert-jubileum-in-deventer/#respond Thu, 20 Jul 2017 07:09:24 +0000 https://www.carwashpro.nl/?p=46003 Matz carwash uit Deventer vierde onlangs het 5-jarig jubileum van de wasgelegenheid. Eigenaar Martin Kniest ontving al vanaf vroeg in de morgen diverse felicitaties en geschenken. Als speciale promotie kon de auto gewassen worden voor een bedrag dat correspondeert met het aantal jaren dat het autowasbedrijf bestaat, namelijk voor vijf euro.. Daarnaast kon het Premium VIP-programma voor 4 x 5 euro worden aangeschaft. Daarbij worden binnen- en buitenkant schoongemaakt. De ondernemer maakte tevens diverse uitbreidingen bekend.

“We zijn enorm trots dat we dit in vijf jaar hebben kunnen bereiken. Al vroeg in de morgen kwamen wat klanten met bloemen en taarten en uiteraard felicitaties. Dat maakt het nog allemaal wat mooier”, zegt Kniest. De hele dag was het nog drukker dan op een normaal weekend. Buiten de versiering met ballonnen stond er voor kinderen een springkussen. “We zijn blij dat het weer in ons jubileumweekend goed meewerkte. Het feestje viel niet in het water. Iedereen heeft kunnen genieten.”

Uitbreiding

Een recente toevoeging aan de wasstraat in Deventer is een nieuw bandenglans-station. “Na veel zoeken zijn we nu honderd procent tevreden met het eindresultaat. In tegenstelling tot sommige alternatieven laat deze versie geen vette velgen met overtollig product achter”, meldt Kniest. Volgens hem zorgt de nieuwste toevoeging ervoor dat banden minder snel uitdrogen en de levensduur van de band verlengd wordt. Het nieuwe product wordt toegevoegd aan het premium programma. Ook heeft het bedrijf onlangs een meelopende wielwasser van Washtec gekocht, deze wordt binnenkort geïnstalleerd (zie voor de specificaties het overzicht onderaan dit artikel).

Matz carwash in Deventer is gevestigd aan de Hanzeweg in de Overijsselse stad. Begin volgend jaar zal Matz Carwash Deventer haar activiteiten verder uitrollen met de komst van een poetscentum en een samenwerking met een schadeherstelbedrijf op locatie voor ‘spot repair’ en cosmetische behandelingen. Ook wordt momenteel hard gewerkt aan een nieuwe extra vestiging in Zutphen. Deze moet medio 2018 geopend worden voor het publiek.

Specificaties van de meelopende wielwasser van Washtec:

  • Meeloopbereik 1.050 mm
  • Elektronisch geregelde synchrone loop, conform transportbandsnelheid
  • Aandrijving middels onderhoudsvrije getande riemen
  • Pneumatische insturing van de borstels
  • Rollengelagerde telescopische geleiding
  • Inclusief HD-pomp 4 kW, 80 bar, 2 sproeiers
  • Uitvoering in plaatstaal vuurverzinkt en voorzien van poedercoating
]]>
https://www.carwashpro.nl/ondernemen/2017/07/20/matz-carwash-viert-jubileum-in-deventer/feed/ 0
Carwash De Duif kiest voor Poseidon https://www.carwashpro.nl/ondernemen/2017/07/19/carwash-de-duif-kiest-voor-poseidon/ https://www.carwashpro.nl/ondernemen/2017/07/19/carwash-de-duif-kiest-voor-poseidon/#respond Wed, 19 Jul 2017 07:10:09 +0000 https://www.carwashpro.nl/?p=45919 Carwash De Duif heeft onlangs gekozen voor een camerasysteem van Poseidon. Naast de camera’s heeft het bedrijf ook het loyalty-programma van Walnut aangeschaft. De nieuwe innovaties moeten nog meer klanten trekken naar de kettingwasstraat van 45 meter in het Gelderse Duiven. Bedrijfsleider Wilco Jonkhans wil met de aanschaf van de nieuwe systemen nog meer service en klantgerichtheid uitstralen.

De carwash-onderneming die reeds 11 jaar gevestigd is aan de Cartograaf in de Gelderse plaats Duiven heeft naast de kettingstraat 26 gratis stofzuigers en is één van de grootsten in de regio. De capaciteit van de wasstraat bedraagt 120 auto’s per uur. Het bedrijventerrein waar de wasstraat gevestigd is, staat inmiddels vol grote bedrijven. In de nabije omgeving zitten onder andere Makro, Ikea en Media Markt. Ze hopen op nóg meer klandizie door de combinatie van het loyalty-systeem en de camera’s van Poseidon.

Discussies voorkomen

De Duif wast zowel voor zakelijke als particuliere klanten. “Het zwaartepunt ligt bij ons op de particuliere markt. We luisteren naar de wensen van klanten en gaan oplossingsgericht te werk. Ook als een klant een probleem heeft dat niet gerelateerd is aan onze wasstraat, proberen we altijd een oplossing te vinden”, zegt Jonkhans. Het IP-camerasysteem van Poseidon in combinatie met kentekenherkenning en Walnut Loyalty geeft hen de mogelijkheden om klanten optimaal van dienst te zijn. “Het camerasysteem helpt sowieso om discussies achteraf, bijvoorbeeld over schades, te voorkomen. Je kunt nu heel makkelijk beelden terugzoeken als er zich een incident voordoet.”

“Via Poseidon zijn we in contact gekomen met het Walnut Loyalty-systeem in combinatie met kentekenherkenning. Klanten kunnen eenvoudig een kaartje invullen (onder andere naam, kenteken en e-mailadres) om aan te geven dat ze mee willen doen. Vier à vijf keer per jaar sturen wij een mailing met een kortingsactie uit, die meer dan 20 procent respons oplevert”, aldus de bedrijfsleider. Hij was in eerste instantie verbaasd over de respons. Via kentekenherkenning weten we exact wie er in aanmerking komt voor de aanbieding. Het systeem werkt eenvoudig en na een uitleg van drie kwartier konden we er zelf al mee aan de slag.”

]]>
https://www.carwashpro.nl/ondernemen/2017/07/19/carwash-de-duif-kiest-voor-poseidon/feed/ 0
Femke Halsema wordt obligatiehouder van Bob Autowas https://www.carwashpro.nl/ondernemen/2017/07/18/femke-halsema-wordt-obligatiehouder-van-bob-autowas/ https://www.carwashpro.nl/ondernemen/2017/07/18/femke-halsema-wordt-obligatiehouder-van-bob-autowas/#respond Tue, 18 Jul 2017 07:32:30 +0000 https://www.carwashpro.nl/?p=45861 Femke Halsema wordt obligatiehouder van Bob Autowas via haar bestuursfunctie bij Start Foundation. Deze stichting wil arbeidsbeperkten aan een baan helpen en ziet daar mogelijkheden voor bij het carwash-bedrijf. Daarom heeft Start voor een kwart miljoen aan obligaties gekocht. Ook de overige waardepapieren hebben inmiddels een eigenaar gevonden. Daardoor komt er 2,5 miljoen euro kapitaal vrij voor het bedrijf van Mark de Graaf.

Alle obligaties die door Bob Autowas eind mei werden uitgegeven via de mkb-beurs NPEX zijn dus verkocht. “Ik ben nu rustig aan het afwegen hoe we precies gaan uitbreiden en waar het geld naar toe gaat”, aldus De Graaf. Of hij in de toekomst nogmaals obligaties gaat uitgeven, weet hij nog niet. “Ik kijk nu stap voor stap naar de toekomst.”

Op het laatste moment ging het hard met de leningen, toen Start Foundation voor 250.000 euro obligaties kocht. Aan deze partij, die zich bezighoudt met het investeren in bedrijven die zich inzetten voor kwetsbare mensen op de arbeidsmarkt, is oud-politica Femke Halsema verbonden. Voor deze stichting is de nieuw op te richten ‘Bob Academy’ waarschijnlijk een grote plus geweest. “Tijdens dit sociale project krijgen jongeren met een Wajong-uitkering de kans om opgeleid te worden tot wasstraat-medewerker met de garantie op een baan bij Bob achteraf”, zegt De Graaf.

Enthousiasme

Volgens de ondernemer werd zijn gang naar de beurs enthousiast ontvangen door veel investeerders. “Daardoor is het ons gelukt om de financiering zo snel rond te krijgen.” Het aantal investeringen kwam in een stroomversnelling na een uitzending van RTL Nieuws over het sociale karakter van de wasstraat-onderneming. “Voor veel mensen was dat de reden om in ons te investeren.”

Op een speciale bijeenkomst voor investeerders uit de sociale hoek werd het filmpje uitgebreid belicht. “Veel mensen hebben interesse in onze sociale denkwijze. Ik denk dat het iets is, dat echt bij het bedrijf hoort. We geven mensen graag een kans bij ons.” Voor Start Foundation is het de eerste keer dat ze via de NPEX investeren. Ze hebben vertrouwen in de investering vanwege het feit dat niet ieder bedrijf zich zomaar kan aanmelden.

Hulp

“Bob Autowas is al een behoorlijk sociaal bedrijf, maar ze ondernemen nu nog ‘onbewust inclusief’. Wij gaan ze helpen om nog bewuster met inclusief werkgeverschap aan het werk te gaan”, zegt investeringsmanager Chris Veeningen van Start Foundation. “Denk aan training van hun teamleiders bij de begeleiding van verschillende doelgroepen en aan het ontwikkelen van nieuw, inclusief HR-beleid.”

Wat met het ingezamelde geld gaat gebeuren, staat nog niet vast. De Graaf heeft wel zijn ambities kenbaar gemaakt om binnen vijf jaar zo’n vijftig wasstraten in Nederland te bezitten. Vorig jaar werden vijf wasstraten overgenomen. Dit jaar maakt hij alvast een flink begin met zijn ambities om fors te groeien, door de overname van twee wasstraten en de bouw van een nieuwe vestiging.

Bob Autowas

Bob Autowas is met zestien wasstraten één van de grootste spelers op de Nederlandse carwashmarkt. Voor Bob Autowas bv, welke de drie grootste filialen omvat, was de omzet vorig jaar 3.590.000 euro. Dat is een stijging van twaalf procent in vergelijking met het jaar ervoor. Momenteel beschikt het bedrijf in totaal over 39 medewerkers. Het gebruik van de interieurbanen die het bedrijf sinds 2008 heeft, steeg qua aantallen met tachtig procent sinds het begin.

De ondernemer heeft Chemische Technologie gestudeerd aan de Technische Universiteit Delft en is al ruim twintig jaar betrokken bij carwashbedrijven. Sinds 2015 is hij voorzitter van de afdeling Autowasbedrijven bij Bovag, de branchevereniging voor mobiliteit in Nederland. Daarnaast is hij sinds twee jaar bestuurslid van de International Carwash Association (ICA), de internationale branchevereniging voor autowasbedrijven.

]]>
https://www.carwashpro.nl/ondernemen/2017/07/18/femke-halsema-wordt-obligatiehouder-van-bob-autowas/feed/ 0
Werkstraf na geweldpleging in carwash Opmeer https://www.carwashpro.nl/algemeen/2017/07/18/werkstraf-na-geweldpleging-in-carwash-opmeer/ https://www.carwashpro.nl/algemeen/2017/07/18/werkstraf-na-geweldpleging-in-carwash-opmeer/#respond Tue, 18 Jul 2017 06:53:55 +0000 https://www.carwashpro.nl/?p=45958 Lex van der Z. uit Wervershoof is door een politierechter veroordeeld tot een taakstraf van veertig uur. Hij is schuldig bevonden aan het uitdelen van vuistslagen en aan het bezit van een bus pepperspray. De geweldpleging vond plaats bij een tankstation met carwash in Opmeer.

De Texaco-vestiging in de Noord-Hollandse plaats vormde 18 februari het toneel van het strafbare feit. Op deze dag stond een lange rij auto’s voor de carwash te wachten. Volgens Van der Z. werd de ingang geblokkeerd door een auto, op dat moment zonder eigenaar. Zijn geduld werd volgens hem dermate op de proef gesteld dat hij besloot actie te ondernemen en vanaf de voorkant, achteruit de carwash in te rijden.

Consternatie

Een andere bestuurder beschouwde hetgeen dat Van der Z. deed als voordringen. Toen het uiteindelijke slachtoffer hem er op aansprak ontstond consternatie waarop de Wervershover hem uiteindelijk met zijn vuist op zijn linkeroog sloeg. Volgens de advocaat van de man verdedigde zijn cliënt zich enkel in een noodweersituatie. Dit is volgens politierechter Hazeu echter niet het geval, schrijft Medemblik Actueel.

]]>
https://www.carwashpro.nl/algemeen/2017/07/18/werkstraf-na-geweldpleging-in-carwash-opmeer/feed/ 0
Wasser van winkelwagentjes Cleanshopping breidt uit naar België https://www.carwashpro.nl/algemeen/2017/07/17/cleanshopping-gaat-naar-belgie/ https://www.carwashpro.nl/algemeen/2017/07/17/cleanshopping-gaat-naar-belgie/#respond Mon, 17 Jul 2017 11:30:47 +0000 https://www.carwashpro.nl/?p=45943 Het Nederlandse CleanShopping opent locaties voor het mobiel wassen van winkelwagentjes in België. De mobiele wasstraten voor de wagentjes zullen te zien zijn bij bedrijven als Ikea en supermarktketens Spar en Carrefour. Momenteel blijft het bedrijf nog actief vanuit Nederland, de Belgische vestigingen moeten er spoedig komen.

De locaties moeten volgens de zuiderburen volgens het Belgische vakblad Retail Detail in de buurt van Antwerpen komen. De eerste locatie zou op 1 september moeten openen in Beveren. Daarna zou er nog één aan de oostelijke kant van Antwerpen moeten komen.

CleanShopping wil via de groep Intro, mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan werk helpen. Het is één van de maatschappelijk verantwoordelijke maatregelen die het bedrijf heeft genomen om zo duurzaam mogelijk te zijn. Daarnaast wordt het spoelwater opgevangen en worden de wagentjes gelijk gedroogd, zodat ze ook snel weer gebruikt kunnen worden,

Cleanshopping

In 2013 is Ontwikkelingsmaatschappij CleanForte BV begonnen met de ontwikkeling van een mobiele wasstraat voor winkelwagens en mandjes. Vanaf de start stond een aantal uitgangspunten centraal. Om de klant te ontzorgen moest de machine ‘self supporting’ zijn en dus niet afhankelijk van externe water- en energievoorzieningen.

Tevens moest hij dusdanig stil worden dat de omgeving er niet door wordt verstoord en moet de machine opvallend genoeg zijn, zodat winkelend publiek wordt gewezen op de aandacht die de retailer besteed aan hygiëne. Ook moest hij zo duurzaam mogelijk worden. Dit is één van de redenen dat bij de constructie van de machine gebruik wordt gemaakt van composiet. Dat is een uitermate licht en glad materiaal dat ervoor zorgt dat het transport zo weinig mogelijk energie kost.

Met hulp en advies van de Gemeente Noordoostpolder, Compoworld, het Nationaal Lucht- en Ruimtevaartlaboratorium en diverse andere instanties werd het eerste prototype ontwikkeld en inmiddels is de mobiele wasstraat van CleanShopping beschikbaar voor retailbedrijven. Daarbij wordt gedacht aan supermarkten, maar ook aan tuincentra en andere non-food detailhandel.

]]>
https://www.carwashpro.nl/algemeen/2017/07/17/cleanshopping-gaat-naar-belgie/feed/ 0
Loogman live in radioprogramma BNR’s Nationale Autoshow https://www.carwashpro.nl/algemeen/2017/07/14/loogman-live-in-radioprogramma-bnrs-nationale-autoshow/ https://www.carwashpro.nl/algemeen/2017/07/14/loogman-live-in-radioprogramma-bnrs-nationale-autoshow/#respond Fri, 14 Jul 2017 09:45:03 +0000 https://www.carwashpro.nl/?p=45897 In BNR’s Nationale Autoshow werd een groot gedeelte gewijd aan de Loogman Groep. Algemeen directeur Kees Yzebaart was namens de carwash- en tankstation-onderneming aanwezig in de radiostudio. Hij vertelde onder andere over de geschiedenis van het bedrijf. Daarnaast gaf hij aan dat het wasgedeelte dit jaar over de 1,1 miljoen wassingen per jaar gaat. 

In het programma wordt de algemeen directeur bevraagd door Meindert Schut en Wouter Karssen. Iedere vrijdag om 15:00 wordt het programma over alles dat met auto’s en de automobiel-industrie te maken heeft, uitgezonden op BNR. Er wordt in deze editie van het programma ook aandacht besteed aan de toekomst van het autowassen. Als bedreiging noemt Yzebaart zelfreinigende lakken en zelfrijdende auto’s.

Loogman Groep

Ger Loogman startte uiteindelijk het wasgedeelte op, van het concern dat begon met tankstations. Het familiebedrijf is in 1959 in Aalsmeer begonnen. Toen nog alleen met handel in petroleum, huisbrandolie en stookolie. In 1964 kwam aan de Oosteinderweg het eerste tankstation en 1971 verhuisde het flink groeiende bedrijf naar de Aalsmeerderweg, waar het hoofdkantoor nog steeds gevestigd is. Inmiddels werken er ruim tweehonderd medewerkers bij de Loogman Groep, verspreid over alle vestigingen.

]]>
https://www.carwashpro.nl/algemeen/2017/07/14/loogman-live-in-radioprogramma-bnrs-nationale-autoshow/feed/ 0