CarwashPro https://www.carwashpro.nl Vakblad over carwash Thu, 21 Sep 2017 15:04:53 +0200 nl hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.8.2 https://www.carwashpro.nl/wp-content/uploads/2017/04/cropped-faviconcarwashpro-1-32x32.png CarwashPro https://www.carwashpro.nl 32 32 Christ sluit partnerschap met beursorganisatie Uniti https://www.carwashpro.nl/ondernemen/2017/09/21/christ-sluit-partnerschap-met-beursorganisatie-uniti/ https://www.carwashpro.nl/ondernemen/2017/09/21/christ-sluit-partnerschap-met-beursorganisatie-uniti/#respond Thu, 21 Sep 2017 15:04:53 +0000 https://www.carwashpro.nl/?p=47350 De Duitse beursorganisator Uniti heeft partnerschappen afgesloten met leidende ondernemingen in de tankstationbranche. Het gaat hierbij onder meer om Christ, Bever en Scheidt & Bachmann. De samenwerking moet concrete meerwaarde voor de leden creëren en bijdragen aan de toekomstige levensvatbaarheid van de branche.

Doel van de partnerschappen is de realisatie van een competentie-overdracht tussen de partners en Uniti-leden en daarmee de totale branche. De ondernemingen zijn afkomstig uit de sectoren tankstationtechniek, autowasserij, shop en administratie en stellen hun expertise ter beschikking om gezamenlijk met de leden het verkoopkanaal tankstation te versterken en verder te ontwikkelen.

De zeven competentiepartners zijn:

 • Bever Innovations, B.V., Zierikzee/Nederland – verlichting voor tankstations
 • Otto Christ AG – Wash Systems, Memmingen/Duitsland – autowasserijen
 • 
Concardis GmbH, Eschborn/Duitsland – paymen
 • Eurodata AG, Saarbrücken/Duitsland – Software-as-a-Service (SaaS) oplossingen
 • 
PWM GmbH & Co. KG, Bergneustadt/Duitsland – prijzenborden
 • 
Scheidt & Bachmann GmbH, Mönchengladbach/Duitsland – kassasystemen
 • 
Sonax GmbH, Neuburg/Duitsland – car care

“

De competentiepartners bieden ieder voor zich technische en organisatorische kwaliteitsoplossingen voor tankstations, onder andere de nieuwste salesconcepten en fundamentele ondersteuning bij de bedrijfsvoering en productselectie”, aldus de initiatiefnemers.

“De Uniti-leden krijgen hierdoor de kans om op een moeilijke markt te acteren met toekomstperspectief en de gestelde uitdagingen te overwinnen. Zo levert de beursorganisator een beslissende bijdrage aan het behoud van de bestaande aanbod- en concurrentiestructuur in het Duitse olie-middenbedrijf en daarmee de totale branche.”

]]>
https://www.carwashpro.nl/ondernemen/2017/09/21/christ-sluit-partnerschap-met-beursorganisatie-uniti/feed/ 0
Carwash bouwen blijft onmogelijk voor ondernemer in Glanerbrug https://www.carwashpro.nl/ondernemen/2017/09/20/carwash-bouwen-blijft-onmogelijk-voor-ondernemer-in-glanerbrug/ https://www.carwashpro.nl/ondernemen/2017/09/20/carwash-bouwen-blijft-onmogelijk-voor-ondernemer-in-glanerbrug/#respond Wed, 20 Sep 2017 15:51:53 +0000 https://www.carwashpro.nl/?p=47342 Het tankstation van ondernemer Maurice Witvoet blijft een Rijksmonument. Dat heeft de Raad van State woensdag beslist. Daardoor zijn grote uitbreidingen bij het station in Glanerbrug, zoals een carwash, nog steeds onmogelijk voor de ondernemer. Hij vreest voor de toekomstige winstgevendheid van zijn bedrijf als hij niet mag investeren.

De AVIA-locatie in de Overijsselse plaats heeft een opvallend uiterlijk. Het is ontworpen door architect Van Ravesteyn en werd door de gemeente al bestempeld als monument. Enige tijd later heeft de landelijke overheid er een Rijksmonument van gemaakt. Tot ergernis van Witvoet, die daardoor flink beperkt wordt in zijn mogelijkheden.

Raad van State

Hij stapte daarom enige tijd geleden naar de rechtbank. Hij wilde namelijk af van de monumentenstatus. De rechter veegde de argumenten echter van tafel. Tegen dat besluit ging de ondernemer in verweer bij de Raad van State. Die kwam tot het zelfde besluit. Belangrijkste reden was dat tijdens de laatste zitting geen nieuwe argumenten zijn aangedragen in vergelijking met de eerdere zitting bij de rechtbank.

Lees ook: Ondernemer mag geen carwash plaatsen bij tankstation

]]>
https://www.carwashpro.nl/ondernemen/2017/09/20/carwash-bouwen-blijft-onmogelijk-voor-ondernemer-in-glanerbrug/feed/ 0
Loogman: Grillige sfeer wassector gevolg van oververzadigde markt https://www.carwashpro.nl/ondernemen/2017/09/19/loogman-grillige-sfeer-wassector-gevolg-van-oververzadigde-markt/ https://www.carwashpro.nl/ondernemen/2017/09/19/loogman-grillige-sfeer-wassector-gevolg-van-oververzadigde-markt/#respond Tue, 19 Sep 2017 09:03:52 +0000 https://www.carwashpro.nl/?p=47270 Ger Loogman maakt zich druk om de huidige sfeer en de toekomst van de carwash-sector. Tips en ideeën uitwisselen is er niet meer bij. Collega’s van nu kunnen in de toekomst elkaars concurrent zijn, denkt hij. Toch wil Loogman blijven ontwikkelen en vernieuwen. Daarom heeft de ondernemer een speciale denktank opgericht, een groep van vier personen met verschillende achtergronden die eens per week samenkomt om over de toekomst van het tanken en wassen na te denken.

Loogman werd onlangs Ondernemer van het Jaar in de provincie Noord-Holland en is trots op wat hij in veertig jaar in de branche bereikt heeft. “Om zo’n prijs te winnen, voelt enorm goed. Ik wilde eerst niet meedoen, maar mensen in mijn omgeving zeiden dat ik het gewoon eens moest doen”, zegt Loogman. De rest is geschiedenis. Niet alleen won hij op lokaal niveau, hij won daarna ook de provinciale prijs in de categorie Grote Bedrijven. Met acht vestigingen heeft hij inmiddels zo’n 270 medewerkers in dienst. Een grote speler in de carwashbranche dus. Ondanks zijn succes heeft hij ook bedenkingen. Niet zozeer over zijn eigen toekomst, maar wel over die van de sector.

Verzadigde wasmarkt

Loogman denkt dat de tijd van collegialiteit in de carwashbranche is afgelopen. “Het elkaar helpen is niet meer. Vroeger gaven we elkaar veel meer tips en ideeën voor nieuwe concepten en oplossingen. Iemand die 75 kilometer verderop een wasstraat heeft, kan morgen ineens op een paar kilometer van jouw filiaal een wasstraat openen.”

De ondernemer mist de goede oude tijd een beetje, toen men in de sector vooral collega’s was en niet per se concurrent. “De waswereld is een beetje verzadigd aan het raken en dat heeft zijn effect op hoe binnen de sector met elkaar omgegaan wordt. Het is bijna vechten om de klant of om een locatie. Ook wordt de werkelijke grootte van de autowasmarkt zwaar overschat. Nederland begint een beetje vol te raken.”

Het probleem zit hem vooral in alle halleluja-verhalen die over de waswereld de ronde doen. “Zeker als je nu in deze drukke branche begint, heb je het vaak moeilijk. Iedere stad krijgt steeds meer wasgelegenheden, waardoor de rest automatisch klanten verliest. Reken uit dat je meerdere personeelsleden hebt die ook betaald moeten worden iedere dag, ook als het weer slecht is zoals de afgelopen weken en er amper klanten zijn.”

Duurder

De machines zijn volgens hem vele malen duurder dan in de tijd waarin hij begon. Dat zorgt voor een andere exploitatiebegroting. “Ik kocht in 1987 een wasstraat van 25 meter voor circa 200.000 gulden. Tegenwoordig vindt men dat de machine minimaal 50-60 meter lang moet zijn en van roestvrij staal. Zo’n machine kost nu 600.000 euro.”

Veel starters laten zich adviseren door leveranciers of door een adviesbureau. ”De prognoses en groeiscenario’s die door dit soort partijen worden voorgeschoteld zijn meestal véél te positief. Banken en privé-investeerders worden hierdoor ook verkeerd voorgelicht en op het verkeerde been gezet. Ik heb rapporten voorbij zien komen waarbij gerekend werd met 10 wassingen per jaar per auto. In de praktijk is het nog niet de helft. Het is spijtig dat het zover is gekomen.“

Ongewisse toekomst

Loogman kijkt met zijn bedrijf al flink naar de toekomst. “Heel veel mensen realiseren zich nog niet dat de toekomst verandering gaat brengen en wat dat voor onze branche zou kunnen betekenen. Wij hebben afgelopen jaar drie keer een sessie met een futuroloog gedaan en ook daaruit blijkt dat de technologische revolutie zich in een rap tempo voort blijft zetten.”

Vooral de visie van enkele autoproducenten vindt hij spannend. Carsharing en autonoom vervoer gaan ook de autowasmarkt veranderen. “Als het hele autodelen doorgaat, houd je maar een derde van alle auto’s over. Het aantal wassingen gaat dan ook flink omlaag. Ik denk dat het er inderdaad komt. Het is net als met Uber. Zij werden in het begin ook uitgelachen.”

Met het oog op de toekomst startte hij een afdeling genaamd Jumpstart. Hier praat hij met enkele jongeren uit zijn bedrijf op verschillende vakgebieden over de toekomst en nieuwe concepten. “Het is een speciaal innovatieteam. We denken samen ‘out of the box’ om te bekijken wat er moet gebeuren.” Eind van het jaar moet hier een nieuwe toevoeging voor de shop voor zijn tankstation uitrollen. Wat dan?

Schiphol

De Loogman Groep moet volgens de eigenaar nog altijd het familieverleden uitstralen. “We hebben een keuze gemaakt met z’n allen, zijn nu al heel gericht met de toekomst bezig en willen absoluut verder.” Hij denkt dat wanneer bedrijven nu niet meer op blijven letten, ze geen bestaansrecht meer hebben. De toekomst van tankstations moet volgens hem steeds meer worden gezocht in services die bij het autorijden horen.”

Op Schiphol zag hij onlangs iets dat hem verder deed denken. “Een heel breed service point voor reizigers. We moeten meer dingen rondom het autorijden verkennen. Autogerelateerd, maar ook andere diensten en natuurlijk niet te vergeten de inwendige mens. We moeten kijken naar het vervolg op Febo.” Loogman startte namelijk vorig jaar met een shop-in-shop van de snackketen, is tevreden over deze stap en noemt de samenwerking zeer succesvol.

Vroeger draaide volgens hem alles om brandstof bij een tankstation. De ondernemer kan zich nog wel herinneren dat de eerste bijverkoop kwam. Het ging destijds om olie. “Ik liep met een tasje met een kan olie en die probeerden we dan mee te verkopen.”

Legionella

Loogman die zelf voorzitter is geweest van Bovag, denkt dat het belangrijk is voor de branchevereniging om voor kwaliteit te blijven staan. De verplichte legionellacontrole is volgens hem een goede boodschap aan carwashes om de sector betrouwbaar te houden. “Bedrijven die niet bij de brancheorganisatie zijn aangesloten, kunnen gevaarlijk zijn. Er zijn best veel bedrijven die geen lid zijn. De verplichte legionellacontrole zit inbegrepen bij het lidmaatschap van Bovag. Daarom houd ik mijn hart vast bij bedrijven die het allemaal niet zo nauw met die regels nemen.”

Wanneer een keer legionella in een wasstraat vastgesteld zou worden, zou dat desastreuze gevolgen hebben, vreest hij. “We hebben met de sector jarenlang hard gewerkt om zo betrouwbaar mogelijk te zijn. Dat hele imago is heel veel sneller kwijt dan dat we het hebben opgebouwd.” In Nederland is het wat regels en controles betreft volgens hem wel aardig goed geregeld. “De kans op legionella is klein door de controles, maar natuurlijk is dat niet het enige dat in de gaten wordt gehouden.”

Concurrentie

Kijkend naar de toekomst en alle wasbedrijven die wellicht nog komen en gaan, denkt Loogman dat op het gebied van concurrentie, zijn bedrijven wel blijven. “Ik heb voorlopig helemaal geen plannen om uit te breiden. Ik blijf bij de locaties die ik nu heb en ga uit van mijn eigen kracht.” Hij ziet het wassen van auto’s nog altijd als een vak apart, een vak waarin hij zijn sporen reeds verdiend heeft.

“Al sinds mijn zeventiende zit ik in de was- en tankwereld. In die tijd heb ik dusdanig veel ervaring opgedaan dat ik wel weet dat we verder kunnen.” In de nabije toekomst wil de ondernemer blijven innoveren. Een tijd geleden introduceerde hij de Comfort Lane voor het tankgedeelte. Binnenkort wil hij daarvan een tweede update van deze Comfort Lane gereed hebben. “Er komt sowieso een nieuwe manier van betalen. Ik kan er nog niet meer over zeggen, maar gemak wordt steeds belangrijker voor de mens. Daar gaan we meer op inspelen.”

Lees ook: Fotoalbum: Loogman Tanken & Wassen Aalsmeer

Wil je ook elke week de gratis nieuwsbrief van CarwashPro ontvangen? Vul hier jouw e-mailadres in:

]]>
https://www.carwashpro.nl/ondernemen/2017/09/19/loogman-grillige-sfeer-wassector-gevolg-van-oververzadigde-markt/feed/ 0
Fotoalbum: Loogman Tanken & Wassen Aalsmeer https://www.carwashpro.nl/ondernemen/2017/09/19/fotoalbum-loogman-tanken-wassen-aalsmeer/ https://www.carwashpro.nl/ondernemen/2017/09/19/fotoalbum-loogman-tanken-wassen-aalsmeer/#respond Tue, 19 Sep 2017 08:22:02 +0000 https://www.carwashpro.nl/?p=47263 Ger Loogman, bekend van zijn tankstations en wasstraten loopt trots door zijn filiaal in Aalsmeer. Het ‘kleine dorp’ voor alles wat een automobilist nodig heeft, ziet hij als zijn paradepaardje. De foto’s verderop in dit artikel laten zien wat hij in jaren gebouwd heeft. Een uitgebreide carwash, die zelfs op een natte dag nog veel mensen weet te trekken. “Het is een bijzondere locatie. Speciaal voor de voorwas heb ik een aparte kleine wasstraat gebouwd. Daar ben ik vrij uniek in.”

Recentelijk is hij begonnen met een project genaamd Jumpstart. Een keer per week zit hij met vier mensen uit verschillende vakgebieden samen, om na te denken over de toekomst van zowel de tankstation- als de carwashbranche. Uiteraard met de focus op zijn eigen bedrijf Loogman Tanken en Wassen. “Wat ik sowieso al heb besloten, is dat ik niet verder ga uitbreiden aankomende tijd.” De toekomst is daar volgens hem te onzeker voor.

Tijdens een flinke rondleiding laat hij niet alleen het wasgedeelte van zijn bedrijf zien, maar ook zijn tankstation met de recentelijk geopende ijssalon. Bekijk de foto-impressie van ons bezoek hieronder:

Lees ook: Loogman: Grillige sfeer wassector gevolg van oververzadigde markt

]]>
https://www.carwashpro.nl/ondernemen/2017/09/19/fotoalbum-loogman-tanken-wassen-aalsmeer/feed/ 0
DICO ontwikkelt upgrades voor bestaande kettingwasstraten https://www.carwashpro.nl/productnieuws/2017/09/18/dico-ontwikkelt-upgrades-voor-bestaande-kettingwasstraten/ https://www.carwashpro.nl/productnieuws/2017/09/18/dico-ontwikkelt-upgrades-voor-bestaande-kettingwasstraten/#respond Mon, 18 Sep 2017 07:00:32 +0000 https://www.carwashpro.nl/?p=47254 Carwashproducent DICO heeft meerdere vernieuwingen en upgrades ontwikkeld voor de waswereld. De innovaties kunnen als upgrade aan de meeste bestaande units worden toegevoegd en kunnen onafhankelijk van elkaar worden geïmplementeerd. Het personaliseren van wasgelegenheden staat namelijk hoog in het vaandel bij het van oorsprong Duitse bedrijf.

Het bedrijf komt bijvoorbeeld met een vernieuwde versie van het WaVe-kassa- en -managementsysteem. De nieuwste versie kan gekoppeld worden aan een automatisch kentekenherkenningssysteem. Dit systeem werd ontwikkeld in samenwerking met partners Walnut en Poseidon Security. Het is een manier om klantengedrag te monitoren en te leren kennen. Daarnaast is er een loyaliteitsprogramma aan te koppelen.

High tech

DICO komt ook met een nieuwe onbemande betaalterminal. Bij de noviteit wordt door middel van een groot touchscreen met videobeelden en geluidsfuncties de klant eenvoudig en snel door het betaalsysteem en de mogelijke wasopties geleid. Er kan op alle mogelijke manieren betaald worden met pin, creditcard, waspas of contant geld. De terminal kan op een makkelijke manier wasprogramma’s upsellen.

De laatste vernieuwing van de fabrikant is een geheel nieuw uitrijscherm 3.0. Dit scherm vervangt traditionele stilstaande en saaie schermen en stoplichten. Een grote 55 of 65 inch HD-monitor aan het einde van de wasstraat telt in grote cijfers af naar nul, zodat de klant weet wanneer hij kan uitrijden, laat een live HD-beeld van de glimmende auto zien, bevestigt het gekozen wasprogramma én wordt helemaal groen met een grote uitrij-richtingspijl bij uitrijden. Het geheel is online gelinkt, zodat wijzigingen direct zelf doorgevoerd kunnen worden en in rust-modus een eigen reclameboodschap getoond kan worden. Het is geschikt voor iedere wasstraat.

]]>
https://www.carwashpro.nl/productnieuws/2017/09/18/dico-ontwikkelt-upgrades-voor-bestaande-kettingwasstraten/feed/ 0
Gratis webinar omgaan met agressie van OOTW https://www.carwashpro.nl/algemeen/2017/09/15/gratis-webminar-overvalpreventie-van-ootw/ https://www.carwashpro.nl/algemeen/2017/09/15/gratis-webminar-overvalpreventie-van-ootw/#respond Fri, 15 Sep 2017 09:19:24 +0000 https://www.carwashpro.nl/?p=47222 Op 10 oktober vindt tijdens de jaarlijkse week van de veiligheid bij OOTW een gratis webinar plaats over overvalpreventie en omgaan met agressie. Voor personeel werkzaam in de carwash- en tankstationsecotor is deze online training gratis en live te volgen. In totaal zal dit zo’n 50 minuten tijd in beslag nemen en er is plaats voor ongeveer duizend deelnemers. 

De deelnemers kijken live mee naar de webinar en kunnen actief deelnemen. De trainers en het publiek zijn live via het internet met elkaar verbonden. Hierdoor kunnen zij met elkaar in gesprek gaan. Begin oktober staat jaarlijks in het teken van veiligheid bij het opleidingsinstituut. Doordat het dan sneller donker wordt, neemt de criminaliteit volgens de organisatie toe. Om de winter veilig in te gaan, is de Week van de Veiligheid in het leven geroepen. Naast de webinar wordt een 360-graden film gelanceerd: ‘Agressie en overval op een tankstation. Wat te doen!’

OOTW

In 2010 is het OOTW, het Opleidings- en Ontwikkelingsfonds voor de Tankstations- en Wasbedrijvenbranche, ontstaan uit de samenvoeging van twee oude opleidingsfondsen OFT en OOMT van Beta en Bovag en de vakbonden. Het instituut organiseert trainingen voor medewerkers, leidinggevenden en ondernemers en werkt aan imagoverbetering voor de branche. Het OOTW is voor vijf jaar algemeen verbindend verklaard en daardoor hét opleidingsfonds voor iedereen werkzaam in de branche. De branche telt momenteel ruim 16.600 werknemers werkzaam bij 1.388 werkgevers.

Op dinsdag 14 november 2017 laten meer dan 100 standhouders het nieuwste zien op het gebied van carwash en tankstation. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden voor dit evenement in Expo Houten. Kijk voor meer informatie over de beurs en de carwash-workshops op de website van het evenement. OOTW zal ook aanwezig zijn als exposant.

]]>
https://www.carwashpro.nl/algemeen/2017/09/15/gratis-webminar-overvalpreventie-van-ootw/feed/ 0
Washtec zet in op vernieuwingen voor wasstraten https://www.carwashpro.nl/productnieuws/2017/09/14/washtec-zet-in-op-vernieuwingen-voor-wasstraten/ https://www.carwashpro.nl/productnieuws/2017/09/14/washtec-zet-in-op-vernieuwingen-voor-wasstraten/#respond Thu, 14 Sep 2017 11:30:16 +0000 https://www.carwashpro.nl/?p=47135 Carwashfabrikant Washtec wil met lineaire technologie voor wasstraten de kwaliteit vergroten voor dit segment. Onlangs maakte het bedrijf op CarwashPro bekend dat het vooral flink wil inzetten op de wasstraat-markt. Aankomende tijd zal het bedrijf op meerdere beurzen aanwezig zijn om de voordelen op dit vlak te benadrukken aan potentiële klanten.

De lineaire technologie wast volgens Washtec extra schoon, vooral op die plekken waar het volgens hen op aankomt: de voor- en de achterkant van het voertuig. De roterende wasborstels bewegen mee en volgen nauwkeurig de contouren van het voertuig. Ze hebben daardoor langer en intensiever contact met de auto, maar expliciet de voor- en achterzijde van het voertuig. Speciale aandacht is er voor de hogedruk wassing bij de lineaire technologie. De geavanceerde technieken van de drogers zorgen voor een goed droogresultaat, vooral op moeilijk bereikbare plekken.

Auwa chemie

De chemie van Washtec, bekend onder het merk AUWA  wordt vanaf nu geleverd met het label ‘Proven Performance’. De nieuwe ShineTecs met het ‘shine & repair’ effect moet zorgen voor een optimaal resultaat bij de consument. Naast het glans-effect, heeft de nieuwe ShineTecs een frisse jasmijngeur. “Met de verdere ontwikkelingen van ShineTecs hebben we waterafstotende componenten toegevoegd aan het unieke verzorgende en herstellende effect”, laat het bedrijf weten.

De “Waschstraße-Spezial”-lijn is een groep chemie-producten speciaal ontwikkeld voor de kettingwasstraat. Deze staat volgens hen voor hoge doorvoer en daardoor meer omzet, Om perfecte wasresultaten te halen bij hoge kettingsnelheden moet de chemie snel werken voor een optimaal resultaat, zonder in te boeten op excellente was- en droogresultaten. “De producten van AUWA voor de kettingwasstraat voldoen aan de hoogste eisen. Alle producten zijn gebaseerd op optimaal wasresultaat voor de kettingwasstraat, Voor de wasstraatbusiness zijn ook onze premium producten van de TecsLine beschikbaar, speciaal voor de meest veeleisende consument.”

Washtec

Het hoofdkantoor van de Washtec Group is gevestigd in Augsburg, Duitsland. De carwashproducent heeft meer dan 1.700 mensen in dienst en is vertegenwoordigd door dochtermaatschappijen in de belangrijke markten in Europa, Verenigde Staten, Canada, China en Australië. Het bedrijf wordt vertegenwoordigd in 70 landen door zelfstandige partners.

]]>
https://www.carwashpro.nl/productnieuws/2017/09/14/washtec-zet-in-op-vernieuwingen-voor-wasstraten/feed/ 0
Anac tweede Nederlandse partij in ‘Carwash Hall of Fame’ https://www.carwashpro.nl/ondernemen/2017/09/14/anac-tweede-nederlandse-partij-in-carwash-hall-of-fame/ https://www.carwashpro.nl/ondernemen/2017/09/14/anac-tweede-nederlandse-partij-in-carwash-hall-of-fame/#respond Thu, 14 Sep 2017 07:20:37 +0000 https://www.carwashpro.nl/?p=47123 Anac wordt opgenomen in de Carwash Hall of Fame. Het bedrijf van de gebroeders Peters wordt op 25 september tijdens een feestelijke avond in Amsterdam officieel gepresenteerd als nieuwste lid. Een eer die eerder te beurt viel aan Ger Loogman. Daarnaast staan vooral Amerikaanse ondernemers op het lijstje, dat sinds 1962 wordt bijgehouden. “Een geweldige eer, als je ziet welke namen verder in de Hall of Fame zijn opgenomen. Die bedrijven vormen internationaal echt de bakermat van de carwash-sector”, vertelt Lex Peters trots.

Samen met zijn broer René runt hij het bedrijf. “Wat ik vooral mooi vind, is de waardering die dit ook aan ons personeel geeft. Mijn broer en ik doen dit natuurlijk niet alleen. Sommige medewerkers werken al 25 jaar bij ons bedrijf”, zegt hij. Het bedrijf blijft uitbreiden en innoveren. “Nummer 14 staat op de planning. In België bouwen we aan een nieuw project. Daar wil ik verder nog niet over uitweiden. Volgend jaar moet deze geopend worden.”

Papa en mama bedrijf

De prijs gaat naar mensen die iets voor de branche hebben betekend. Volgens Peters is het bedrijf enorm gegroeid. “Veel carwashbedrijven begonnen met één simpele carwash, een papa-en-mama-bedrijf dat overging op de volgende generatie. Als ik zie waar we begonnen zijn en wat de branche nu in zijn geheel voorstelt, dan is het echt veel professioneler geworden allemaal.”

De ondernemer is vooral trots op de veranderingen die werden geïntroduceerd in de Nederlandse carwash-wereld. Hij noemt twee voorbeelden. “Op onze locatie in Den Bosch voerden we als eerste het overdekt stofzuigen in. Daarnaast is het gratis stofzuigen op locatie een grote verandering die veel anderen in de sector van ons hebben overgenomen.” Dat daar veel waarde aan wordt. gehecht, blijkt uit de uitbreiding op de locatie in Breda. “We bouwen daar een overdekte dek van 60 bij 20 vierkante meter, enkel en alleen om de auto te stofzuigen.”

Hall of fame

The Car Wash Hall of Fame Award wordt door de International Carwash Association (ICA) gepresenteerd sinds 1962. De organisatie voegt namen toe tijdens evenementen die het organiseert. Mensen die in aanmerking komen om in de lijst te worden opgenomen, zijn professionals uit de sector die een impact hebben gehad op de professionele carwash-industrie. Het is de hoogste eer die bij de organisatie te behalen valt.

De selectie gebeurt aan de hand van enkele punten:

 • Leiderschap: De kandidaat moet breed gezien worden als succesvol leider in het marktgebied en het bedrijf dat vertegenwoordigd wordt naar een leidende positie hebben getild.
 • Samenwerking: De kandidaat moet hebben laten zien dat het anderen wil helpen om succesvol te worden in de carwash-branche.
 • Innovatie: De kandidaat moet nieuwe ideeën hebben geïntroduceerd of nieuwe processen of producten hebben gelanceerd in de sector.
 • Hulp aan de industrie: De kandidaat moet hebben gediend bij een carwash-organisatie in het bestuur of anders en bij hebben gedragen aan speciale programma’s.
 • Carrière: De kandidaat moet een flinke carrière hebben in de industrie.
]]>
https://www.carwashpro.nl/ondernemen/2017/09/14/anac-tweede-nederlandse-partij-in-carwash-hall-of-fame/feed/ 0
BP-station Roosendaal kleurt om naar Shell en vernieuwt wasboxen https://www.carwashpro.nl/ondernemen/2017/09/13/bp-kleurt-om-naar-shell-en-pakt-wasboxen-aan-in-roosendaal/ https://www.carwashpro.nl/ondernemen/2017/09/13/bp-kleurt-om-naar-shell-en-pakt-wasboxen-aan-in-roosendaal/#respond Wed, 13 Sep 2017 06:59:21 +0000 https://www.carwashpro.nl/?p=47110 Een BP-station in Roosendaal werd enkele weken geleden omgekleurd naar Shell. Tegelijkertijd werd besloten om het te voorzien van nieuwe techniek in de wasboxen. Er werd flink gewerkt aan wat de plaatser, Koolen Autowastechniek, een enorme transformatie noemt. “Wij zorgden enkele jaren voor het onderhoud op de locatie. Vandaar dat wij uiteindelijk ook de vernieuwingen mochten doen”, aldus Ruben Koolen.

Het bedrijf uit Roosendaal begon met het demonteren van de oude materialen. “Toen hebben we de roestvrijstalen constructie aangepast door deze te zandstralen en te voorzien van een nano protection coating.” De speciale coating zorgt voor een beschermlaag die makkelijker te reinigen is. “Daarna zijn we met de heropbouw van de wasboxen begonnen.”

Verbeteringen

Tien jaar geleden werd er een bron aangelegd voor de wasboxen. “Deze was echter tot op heden nooit aangesloten. Na bemonstering van de bron is een passende ontijzering-installatie geplaatst met een voorraadbuffer.” Een cv-installatie met een hygiëne-boiler voorziet de wasboxen nu van warm water. Uiteindelijk is de wasboxen-techniek met elektrische voorzieningen aangebracht.

De wasboxentechniek van Koolen wordt vervaardigd in een eigen faciliteit. De wasboxen zijn alle voorzien van NFC-technologie (Near Field Communication) en robuuste bediening om schade door vandalisme te minimaliseren. Contactloos betalen is dus belangrijk voor het bedrijf. “We vinden dat NFC gebruiksvriendelijk moet zijn voor de gebruiker, maar ook voor de eigenaar.”

Om de transactiekosten te beperken, heeft Koolen hier een oplossing voor ontwikkeld. “Vooraf wordt door de technici een startbedrag ingevoerd. Vervolgens kan de gebruiker het bedrag door middel van een tweetal keuzeknoppen verhogen of verlagen.” Wanneer het gewenste bedrag gekozen is, kan men contactloos afrekenen met de bankpas of smartphone. De gebruiker verricht eenmalig een handeling. Hierdoor wordt dan ook maar eenmalig een transactie verricht. “De kosten worden zo beperkt en het gebruikersgemak verhoogd”, aldus Koolen.

Koolen Autowastechniek

Milieu is belangrijk voor Koolen Autowastechniek. Het bedrijfscomplex is zelfvoorzienend en CO2-neutraal. “Dit proberen wij ook bij de klant onder de aandacht te brengen. Daarom is gekozen voor een installatie met een energiezuinige CV-installatie en is de oude TL-verlichting vervangen door LED.”

Het bedrijf is opgericht door Leo Koolen. Afgelopen jaren is flinke groei gerealiseerd. Het team bestaat uit zo’n zeven medewerkers. Sinds 2009 heeft Koolen Autowastechniek zich in een nieuw pand gevestigd op het industrieterrein Majoppeveld in Roosendaal. Het nieuwe pand bevat onder andere een groot magazijn. De grotere werkplaats moet zorgen voor snelle en efficiënte productie.

Koolen Autowastechniek specialiseert zich in carwash-installaties. Daarnaast richt het bedrijf zich op het ontwikkelen van wasboxinstallaties en klant-specifieke projecten. De Roosendalers bedienen in binnen- en buitenland. Het bedrijf is dealer van verschillende grote merken, onder andere voor wasinstallaties, HD-installaties, stofzuigers en voorreinigers.

]]>
https://www.carwashpro.nl/ondernemen/2017/09/13/bp-kleurt-om-naar-shell-en-pakt-wasboxen-aan-in-roosendaal/feed/ 0
Uitgeverij ProMedia Group neemt NT Publishers over https://www.carwashpro.nl/algemeen/2017/09/12/uitgeverij-promedia-group-neemt-nt-publishers-over/ https://www.carwashpro.nl/algemeen/2017/09/12/uitgeverij-promedia-group-neemt-nt-publishers-over/#respond Tue, 12 Sep 2017 12:29:49 +0000 https://www.carwashpro.nl/?p=47182 NT Publishers, uitgever van onder meer Nieuwsblad Transport en Mainport Magazine, is overgenomen door ProMedia Group. Daarmee is een van de grootste business-to-business uitgeverijen op het gebied van mobiliteit, verkeer en transport in Nederland ontstaan.

“De overname is een perfecte aanvulling op ons bestaande portfolio”, zegt Joan Blaas, directeur ProMedia Group, waar ook CarwashPro onder valt.

Nieuwsblad Transport

Nieuwsblad Transport was onderdeel van de Duitse uitgeverij DVV Media Group. Op het gebied van content, events en advertentieverkoop zal een samenwerking blijven bestaan met het Duitse bedrijf.

De belangrijkste activiteit van NT Publishers is het uitgeven van de wekelijkse krant en dagelijkse nieuwsbrief Nieuwsblad Transport voor professionals in de sector Transport & Logistiek. Ook organiseert de uitgeverij jaarlijks diverse congressen voor deze branche. De organisatie blijft als zelfstandig onderdeel opereren binnen ProMedia Group. Voor de 25 medewerkers op het kantoor in Rotterdam zal er weinig veranderen.

Marktpositie

“NT Publishers is een gezond en winstgevend bedrijf”, vertelt Blaas. “Deze overname is vooral strategisch om onze marktpositie te verbeteren en schaalgrootte te creëren. Dat gaat ons helpen om verder te innoveren in de B2B-uitgeverij.”

DVV Media is onderdeel van het Duitse Rheinische Post. Dit bedrijf omvat zo’n 5000 medewerkers. Martin Weber, CEO van DVV Media Group: “We willen ons concentreren op onze sterke merken in Duitsland en Groot-Brittannië. Dat is waar we strategisch op willen investeren. Daarom zijn we heel blij met deze oplossing voor NT Publishers. ProMedia Group is een sterke speler in de Nederlandse markt en zeer goed in staat om NT Publishers verder te ontwikkelen.”

Digitaal en print

“NT Publishers is een specialist op het gebied van logistieke berichtgeving – zowel digitaal als in print – en kent een goede positie op de abonnementen markt. De kracht van ProMedia Group ligt vooral bij onze online uitgaven en bijbehorende evenementen”, legt Blaas uit.

“Onze gezamenlijke core business is het delen van kennis. We merken dat ondernemers daar behoefte aan hebben. Met deze overname groeien we door naar 45 collega’s die zich allemaal focussen op mobiliteit, verkeer en transport. Ook halen we heel veel kennis binnen. Daardoor kunnen we onze ambitie om hét kennisinstituut op het gebied van mobiliteit, verkeer en transport te worden echt gaan waarmaken.”

ProMedia Group

ProMedia Group is gevestigd in Breda en geeft online vakbladen uit in de sectoren spoor, openbaar vervoer, taxi, verkeerskunde, rijscholen, tankstation, carwash, energie en zelfrijdend vervoer. Maandelijks lezen ruim 250.000 mensen de vakbladen. Ook is ProMedia Group organisator van diverse vakbeurzen en (inter)nationale congressen in deze sectoren met jaarlijks ruim tienduizend zakelijke bezoekers en deelnemers.

]]>
https://www.carwashpro.nl/algemeen/2017/09/12/uitgeverij-promedia-group-neemt-nt-publishers-over/feed/ 0