CarwashPro https://www.carwashpro.nl Vakblad over carwash Tue, 22 Jan 2019 08:32:42 +0100 nl hourly 1 https://wordpress.org/?v=5.0.3 https://www.carwashpro.nl/wp-content/uploads/2017/04/cropped-faviconcarwashpro-1-32x32.png CarwashPro https://www.carwashpro.nl 32 32 Carwash&Go heeft meer grip en uitstraling dankzij nieuwe vloer https://www.carwashpro.nl/specials/2019/01/22/carwashgo-uit-hilversum-heeft-meer-grip-en-uitstraling-dankzij-frisse-vloer/ https://www.carwashpro.nl/specials/2019/01/22/carwashgo-uit-hilversum-heeft-meer-grip-en-uitstraling-dankzij-frisse-vloer/#respond Tue, 22 Jan 2019 07:28:29 +0000 https://www.carwashpro.nl/?p=56138 De voornaamste reden waarom de vloer van Carwash&Go uit Hilversum vervangen werd, was omdat deze er volgens eigenaar Borre den Hartog ‘niet meer uitzag’. In zijn zoektocht naar een geschikte vloer, kwam de ondernemer uit bij Mesa Coatings. Den Hartog blikt terug op de renovatieklus.

De oude vloer voldeed aan de eisen die op het gebied van vloeistofdichtheid worden gesteld, maar was volgens Den Hartog wel langzamerhand aan vervanging toe: “De vloer was volledig van beton. Er zat geen coating op en de ondergrond was nog in redelijke staat. Toch moest er wat veranderen aangezien de vloer vijf jaar oud was. Naar mijn idee zag de vloer er niet meer uit en was het hoognodig om voor een frisse uitstraling te kiezen.”

Een frisse uitstraling kiezen, betekende in dit geval een rigoureuze renovatieklus. “Ik kon ervoor kiezen om de vloer aan te smeren en oneffenheden weg te werken, zodat ik nog een paar jaar door kon gaan. Dat idee sprak me echter niet aan,” verduidelijkt Den Hartog. Een andere optie was om de boel grondig aan te pakken en een toekomstbestendige vloer aan te leggen. “Ik heb voor dat laatste gekozen, zodat we 2019 met een schone lei konden beginnen. We wilden de kerstperiode goed doorkomen en een verse vloer hebben.”

Antislip

Een harde eis was dat de vloer binnen een dag klaar moest zijn. Naast de strenge deadline was de plaatsing van een antislip gedeelte een must. “Bij het voorwas deel lopen veel mensen en ik wil dat ze veilig kunnen werken. Ook moest er een afschot bij dit deel komen”, zegt Den Hartog. De keus viel op Mesa Coatings uit Bladel. “Dit Brabantse bedrijf is een grote speler op de markt. Ik heb al anderhalf jaar goed contact met deze partij en liet enige tijd geleden al doorschemeren dat ik op den duur aan een nieuwe vloer toe was. Ze lieten mij het tempo bepalen waarop ik benaderd wilde worden en dat bevoel mij wel. Mesa Coatings communiceert op een open en eerlijke manier.”

De werkzaamheden begonnen met het opschuren van de vloer. “Er moest behoorlijk wat gebeuren. De wasstraat moest flink op de schop, want zowel het voorwas gedeelte als de betonnen wanden hadden een opknapbeurt nodig. Het schuurproces verliep voorspoedig al waren sommige delen van de vloer nog vochtig. Iets dat we niet verwacht hadden, maar wat uiteindelijk weinig problemen opleverde. Als ik terugkijk op de verzette werkzaamheden valt op hoe snel en ordelijk alles verliep. We zijn om 6.00 uur ochtends begonnen met de werkzaamheden en om 23.00 uur stopten we ermee. De klus was toen geklaard”, stelt Den Hartog. ”

Troffelvloer

Na een dag hard werken, was Carwash&Go voorzien van een gloednieuwe MesaCon 6000 vloer. “Deze troffelvloer heeft zijn waarde ruimschoots bewezen heeft. Talloze wasgelegenheden beschikken over deze ondergrond en zijn daar zeer over te spreken. Tel daar de snelle plaatsing bij op en je begrijpt dat de keuze snel gemaakt is. Mesa Coatings geeft geen garantieperiode aan, omdat dat locatieafhankelijk is. De levensduur van deze coating is namelijk afhankelijk van het gebruik en onderhoud ervan”, stelt Den Hartog.

Inmiddels wordt er weer volop gewassen in Hilversum. Na een dag stilstand was Carwash&Go weer volop in bedrijf. Niet alleen Den Hartog is zeer tevreden over de verrichtte werkzaamheden: “Het personeel heel blij met de nieuwe vloer. Ze zitten lekkerder in hun vel en zijn trots op hun werkplek. Een ander voordeel is dat deze vloer vrij gemakkelijk schoon te houden is. Dat werkt erg prettig.”

Lees ook:

]]>
https://www.carwashpro.nl/specials/2019/01/22/carwashgo-uit-hilversum-heeft-meer-grip-en-uitstraling-dankzij-frisse-vloer/feed/ 0
Conserveringsmiddel als ‘tweede huid’ voor de auto https://www.carwashpro.nl/autoverzorging/2019/01/22/conserveringsmiddel-fungeert-als-tweede-huid-voor-de-auto/ https://www.carwashpro.nl/autoverzorging/2019/01/22/conserveringsmiddel-fungeert-als-tweede-huid-voor-de-auto/#respond Tue, 22 Jan 2019 07:27:52 +0000 https://www.carwashpro.nl/?p=56120 Halverwege vorig jaar introduceerde WashTec ShieldTecs. Het brein achter dit conserveringsmiddel is AUWA, een onderdeel van WashTec. Sales manager chemie Marco Binnekamp vertelt meer over de totstandkoming van het product en de werkwijze van AUWA.

Je zou ShieldTecs volgens Binnekamp de opvolger van RainTecs kunnen noemen: “Dat product had een nieuwe standaard gezet op het gebied van bescherming en glans, maar het kon volgens ons nog beter. Dat is dan ook de reden dat ShieldTecs is ontwikkeld wat door ons ook wel ‘de tweede huid’ van de auto genoemd wordt. Dit product bevat de OMP-technologie wat de lak beschermt tegen onder andere insecten, vogelpoep, zure regen en andere schadelijke stoffen die slecht voor de lak zijn. De glans blijft daarbij behouden. Het product hoeft niet ingemasseerd te worden en vervangt de beschadigde was volledig.”

ShieldTecs bevat geen NTA – dit geldt voor alle producten van Auwa – wat bijzonder is volgens Binnekamp: “Deze grondstof zit niet in onze productlijnen en daar zijn we heel trots op. Een kleine tien jaar geleden lag deze stof onder vuur, omdat onderzoekers de stof als ‘schadelijker dan gedacht’ bestempelden. Mogelijk was dit bestanddeel slecht voor de volksgezondheid. Toen is er bij Auwa besloten dat al onze producten NATA-vrij moesten zijn. Inmiddels is de storm wat gaan liggen en komt de stof weer terug in het productieproces van aantal bedrijven. Het is voor veel ondernemingen blijkbaar lastig om een goede vervanger voor deze stof te vinden. Onze producten zijn gelukkig vrij van dit bestanddeel en blijven dat ook.”

Extreme temperatuurverschillen

Een punt dat heel belangrijk was bij de ontwikkeling van dit product was dat het bestand moest zijn tegen grote en zelfs extreme temperatuurverschillen. Zo moet dit product ook in Scandinavië bruikbaar zijn, waar het min dertig graden Celsius kan zijn. “Bij het transport betekent dit dat het product zijn kracht niet mag verliezen als het bevriest. Het moet dus bestand zijn tegen lage temperaturen”, weet Binnekamp.

Het ontwikkelteam bestaat uit laboranten en een productmanagementteam. “De laboranten hebben een scheikundige achtergrond. Ook werken we veel samen met stagiaires die aan verschillende universiteiten zijn verbonden. Ook verzorgen we intern verschillende trainingen, zodat alle medewerkers volledig op de hoogte zijn van de nieuwste technieken. We zijn nooit klaar met leren”, verduidelijkt hij.

Continue proces

Voordat ShieldTecs op de markt gebracht werd, ging daar een proces van jaren aan vooraf. Alleen al de testperiode nam ruim een jaar in beslag. “Daarvoor werden verschillende formules getest op voornamelijk langdurige bescherming en onder alle weersomstandigheden”, verduidelijkt Binnekamp. “Innoveren en ontwikkelen is continu proces. In het hoofdkwartier van AUWA in Duitsland is een grote testlocatie in gebruik. Op deze plek worden verschillende producten getest en wordt het effect van onze producten op verschillende typen auto’s onderzocht.”

AUWA werd eind jaren 60 van de vorige eeuw opgericht in Duitsland en was tot 2008 zelfstandig. “Sindsdien opereert het bedrijf onder de vleugels van WashTec”, verduidelijkt Binnekamp. “AUWA is een van de pioniers op het gebied van carwash. Alle producten worden in eigen huis ontwikkeld. Dit bedrijf levert wereldwijd, al is Europa de belangrijkste afzetmarkt. Informatie en behoeftes uit verschillende werelddelen en landen worden opgeslagen. Die input is erg nuttig voor de ontwikkeling van nieuwe producten en is een uitstekende voedingsbron voor frisse ideeën.”

Sleutelrol

Het milieu speelt een sleutelrol bij de productontwikkeling stelt Binnekamp. De verstrengde wetgeving op dit gebied wordt door AUWA met open armen ontvangen, stelt hij: “Ik ben blij met de verstrengde milieuwetgeving, omdat wij juist op dat vlak het verschil maken. Onze producten voldoen aan de strengste eisen en het Nordic Swan Label. Het gaat hier om het milieukeurmerk van Denemarken, Noorwegen, Zweden, Finland en IJsland. Dat label geeft aan dat een product één van de minst milieubelastende is in zijn soort. De eisen hebben betrekking op de productie, het gebruik en het afdanken van het product.”

Lees ook:

]]>
https://www.carwashpro.nl/autoverzorging/2019/01/22/conserveringsmiddel-fungeert-als-tweede-huid-voor-de-auto/feed/ 0
‘We leggen de focus op innovatie en zoeken continue naar verbeterpunten’ https://www.carwashpro.nl/ondernemen/2019/01/21/we-leggen-een-sterke-focus-op-innovatie-en-zoeken-continue-naar-verbeterpunten/ https://www.carwashpro.nl/ondernemen/2019/01/21/we-leggen-een-sterke-focus-op-innovatie-en-zoeken-continue-naar-verbeterpunten/#respond Mon, 21 Jan 2019 10:55:42 +0000 https://www.carwashpro.nl/?p=56154 DiBO is fabrikant en totaalleverancier van onder meer self-carwash systemen. De organisatie werkt milieuvriendelijk en zorgt voor wateropvang, verminderd waterverbruik en een slimme chemiedosering. Ook zuivering en hergebruik staan hoog op de agenda. Het in Waardenburg gevestigde DiBO Project BV, dat deel uitmaakt van de DiBO Groep en instaat voor de realisatie van totaalprojecten op gebied van voertuigwas, kan terugkijken op een goed jaar. Ondertussen is de organisatie alweer druk bezig met de voorbereiding van allerlei projecten die op stapel staan.

Het gebruik van duurzame en onderhoudsvriendelijke materialen maakt deel uit van de bedrijfsvoering. De implementatie van kwalitatieve en gebruiksvriendelijke installaties zorgt voor goede wasresultaten. “De twee hoofdconcepten van DiBO zijn NEW 2000 en WASHVISION. De NEW 2000 is een innovatieve self-carwashinstallatie met intelligente sturing en een afzonderlijke technische ruimte. De klant bepaalt zelf waar de bedieningspanelen komen. Deze worden geïntegreerd in de steunkolommen van het gebouw of als vrijstaande bedieningstotem. De NEW 2000 is zeer geschikt voor carwashes met twee of meer wasplaatsen”, stelt technical sales manager Jeroen van de Fijnaart.

De WASHVISION is een all-in-one concept. “Het is de ideale oplossing om met beperkte grondwerkzaamheden en in een kleine ruimte toch een volwaardige carwashinstallatie te installeren. Alle technische componenten zitten verwerkt in de steunpilaren van het gebouw. Dit concept is standaard beschikbaar met een of twee wasplaatsen”, verduidelijkt Van de Fijnaart. Dit jaar gaat DiBO verder met de distributie en levering van deze installaties. “Er staat dit jaar veel op de planning. Je hoeft je geen zorgen te maken over dat we ons gaan vervelen”, lacht de technical sales manager. “Er staan verschillende projecten op het gebied van carwash verspreid door het hele land op de planning. Naast carwashes bouwen we ook wasinstallaties op maat voor onder meer treinen, trucks en bussen.Daarnaast leveren we ook hogedrukreinigers en veeg- en schrobmachines. Het dienstenaanbod van DiBO gaat veel verder dan carwashes dus”, verduidelijkt Van de Fijnaart.

Toekomstbestendig

DiBO bestaat alweer meer dan 40 jaar en de uitgezette bedrijfsvoering kenmerkt zich door stabiliteit. “2018 was een goed jaar voor ons. De jaren daarvoor ook trouwens ook. We zijn consistent. We leggen de focus op innovatie en zijn continue op zoek naar oplossingen om onze wasinstallaties te verbeteren en het gebruiksgemak ervan te verhogen. Zo ontwikkelden we al een nieuw bedieningspaneel van inbraakwerend en aanraakgevoelig glas. Het gaat hier om een capacitive touchscreen. Daarnaast beschikken we over een betaalsysteem waarbij je contactloos kan betalen. Dit systeem is snel, gemakkelijk en veilig. Dat geldt voor zowel de klant als voor de eigenaar van de carwash”, stelt Van de Fijnaart.

Een persoonlijke aanpak is erg belangrijk voor de bedrijfsvoering. Projecten worden namelijk van begin tot eind begeleid door de specialisten van het bedrijf. Het gaat om maatwerk, want er wordt op de klantwensen ingespeeld. Duurzaamheid is een andere pijler van de organisatie. Er wordt alleen gebruik gemaakt van duurzaam materiaal zoals RVS. Veiligheid is ook een speerpunt van DiBO en dat geldt ook voor kwaliteitsbewaking. “DiBO is verdeler van een uitgebreid assortiment roll-over carwash systemen. Deze Aquarama roll-overs worden onder het merk DiBO verkocht. Ons assortiment bestaat uit de volgende typen: DiBO S4, DiBO S6, DiBO S7, DiBO S9, en de DiBO S111. Deze installaties onderscheiden zich in snelheid, uitrusting mogelijkheden en uitstraling”, besluit Van de Fijnaart.

Lees ook:

]]>
https://www.carwashpro.nl/ondernemen/2019/01/21/we-leggen-een-sterke-focus-op-innovatie-en-zoeken-continue-naar-verbeterpunten/feed/ 0
Waterloos auto’s wassen om klimaatdoelstellingen te behalen https://www.carwashpro.nl/autoverzorging/2019/01/21/waterloos-autos-wassen-om-klimaatdoelstellingen-te-behalen/ https://www.carwashpro.nl/autoverzorging/2019/01/21/waterloos-autos-wassen-om-klimaatdoelstellingen-te-behalen/#respond Mon, 21 Jan 2019 10:51:33 +0000 https://www.carwashpro.nl/?p=56165 Uitvinder annex ondernemer Joseph Sun (52) uit Singapore heeft een manier bedacht om het waterverbruik in handwasstraten verder terug te dringen. Sterker nog: de EWash-app maakt het mogelijk om auto’s zonder water te reinigen. Sun’s uitvinding is goedgekeurd door de Housing and Development Board (HDB).

Sun gelooft dat waterloos auto wassen een goede stap is naar een duurzame toekomst. Deze waterbesparing kan volgens de wetenschapper “de klimaatdoelstellingen die Singapore heeft werkelijkheid laten worden.” Het einddoel is om ervoor te zorgen dat men in 2030 slechts 130 liter water per dag gebruikt.

Dankzij de uitvinding heeft het bedrijf van Sun naar eigen zeggen zo’n twaalf tot dertien miljoen liter water bespaard. Die hoeveelheid is vergelijkbaar met een oppervlak van vijf Olympische zwembaden. “De gemiddelde self-carwash gebruikt naar schatting 140 liter per wasbeurt”, laat Sun dagblad Malay Mail weten.

Vier bestanddelen

De ondernemer ontwierp meer dan tien verschillende versies van zijn EWash-app, voordat hij besloot om zijn innovatie in augustus vorig jaar op de markt te brengen. De uitvinding bestaat uit vier componenten. Het eerste onderdeel is een oppervlakteactieve stof. Dit bestanddeel is een stof die vaak in wasmiddelen wordt aangetroffen en gebruikt wordt om vuildeeltjes uit de verf van de auto op te lossen.

Het tweede bestanddeel is een hefmiddel dat de opgeheven vuildeeltjes in vloeistofdruppeltjes concentreert om het schoonmaken te vergemakkelijken. Het derde bestanddeel is een smeermiddel dat de vorming van micro-krassen tijdens het reinigingsproces voorkomt. Het laatste bestanddeel is een beschermmiddel dat een laag Carnauba-was op de auto achterlaat. Deze film beschermt de lak onder meer tegen verkleuring door ultraviolet licht en vogelpoep.

Hoge luchtvochtigheid

Hoewel er al soortgelijke producten op de markt zijn gebracht, zijn deze niet geschikt voor gebruik in de tropische temperaturen in Singapore. De hoge luchtvochtigheidsgraad is daar debet aan. Om gebruik te maken van deze service moet eerst de EWash-app gedownload worden en een account aangemaakt worden. Vervolgens kiest de gebruiker het gewenste programma. Naast een wasbeurt kan er namelijk ook gekozen worden voor een wax- of stofzuigbeurt.

Een wasbeurt kost circa 6,40 euro. De autobezitter kan zijn voertuig achterlaten bij de wasgelegenheid, terwijl medewerkers van de vestiging de wagen reinigen. Als de auto schoon is, ontvangt de klant van de handwasstraat een notificatie via de app. Ook is een foto van het schone voertuig te zien. Vooralsnog is de EWash-app op een paar locaties inzetbaar, maar als het aan de uitvinder ligt komt daar snel verandering in. Sun hoopt tegen het einde van het jaar heel Singapore van zijn wasgelegenheden te voorzien.

]]>
https://www.carwashpro.nl/autoverzorging/2019/01/21/waterloos-autos-wassen-om-klimaatdoelstellingen-te-behalen/feed/ 0
Sakko zet in op uitbreiding netwerk, 50 tankstations vóór 2020 https://www.carwashpro.nl/algemeen/2019/01/18/sakko-zet-in-op-uitbreiding-netwerk-50-tankstations-voor-2020/ https://www.carwashpro.nl/algemeen/2019/01/18/sakko-zet-in-op-uitbreiding-netwerk-50-tankstations-voor-2020/#respond Fri, 18 Jan 2019 08:44:54 +0000 https://www.carwashpro.nl/?p=56157 Sakko Commercial heeft per 1 januari de exploitatie van het Peut-tankstation in Harskamp overgenomen. De bemande locatie aan de Dorpsstraat gaat over naar de kleuren van het Total-merk. Op korte termijn voegt de tankstation-exploitant uit Bergen op Zoom nog eens minimaal vijf tanklocaties toe aan het netwerk. “We hebben heel wat interessante zaken lopen op dit moment”, reageert directeur Stephan Mangnus van Sakko.

Het zijn drukke tijden aan de Van Konijnenburgweg in Bergen op Zoom. De eerste nieuwe locatie in 2019 is inmiddels aan het netwerk van Sakko toegevoegd, per 1 april komt daar nog een Tamoil-station in Oisterwijk bij. Welke kleur er op de luifel van deze vestiging komt, is nog een verrassing. “Daarnaast volgen er binnenkort nog eens vier tanklocaties, waarmee het aantal op 46 uitkomt.” Tegelijkertijd neemt Sakko ook afscheid van vier stations in Zuid-Holland, die overgaan naar Total. “We zijn heel goed aan het kijken hoe en waar we zo optimaal mogelijk kunnen doorgroeien.”

Sakko gooide onlangs voor de tweede keer op rij hoge ogen in de Nationale Tanktest van De Kampioen van de ANWB. Daarbij kwam het Noord-Brabantse bedrijf in de categorie ‘goedkoopste tankstationketen’ als tweede uit de bus, na Fieten Olie. Mangnus: “Dit strookt met onze filosofie om een hoge kwaliteit voor een lage prijs te bieden. Onze tweede plaats is derhalve een bevestiging van onze aanpak. Het onderzoek is uitgevoerd door de ANWB, een onafhankelijke partij, die de prijzen van vrijwel alle tankstations in Nederland onder de loep nam. We zijn daarom heel tevreden met dit resultaat.”

Kopen of huren

In de markt weten partijen Sakko ondertussen wel te vinden, merkt Mangnus. “Door onze snelheid van handelen, flexibiliteit en betrouwbaarheid zijn we interessant voor partijen die hun tankstation willen verkopen of verhuren. Daarbij vallen we in positieve zin op. Sakko is vooral begonnen in het zuiden en het westen van het land, langzaam kruipen we verder omhoog. We zijn regionaal actief, maar ook steeds vaker nationaal te vinden.”

Doel van de tankstation-exploitant is onder meer om minimaal vijftig locaties op te bouwen vóór 2020. Alles wijst er op dat dit gaat lukken. In 2005 verkocht Sakko het gehele retailnetwerk van negentig tankstations (AVIA en Shell) aan Tamoil. In 2010 werd de eerste locatie van het vernieuwde Sakko geopend. Afgelopen jaren werd flink ingezet op uitbreiding van het netwerk. In 2015 werd de 25ste locatie geopend, op dit moment staat de teller al op 46. Naast het eigen Sakko-merk worden de stations geëxploiteerd onder de merken Shell, BP/BP Express en Total/Total Express.

Lees ook:

]]>
https://www.carwashpro.nl/algemeen/2019/01/18/sakko-zet-in-op-uitbreiding-netwerk-50-tankstations-voor-2020/feed/ 0
Opvliegende gast bij Canadese wasgelegenheid https://www.carwashpro.nl/algemeen/2019/01/18/opvliegende-gast-bij-canadese-wasgelegenheid/ https://www.carwashpro.nl/algemeen/2019/01/18/opvliegende-gast-bij-canadese-wasgelegenheid/#respond Fri, 18 Jan 2019 07:22:46 +0000 https://www.carwashpro.nl/?p=56147 Een wasgelegenheid bij een Shell-tankstation in het Canadese Winnipeg heeft te maken met een wel heel opvliegende gast. Dat opvliegend mag letterlijk genomen worden, want er bivakkeert namelijk al weken een gans op het terrein bij de carwash. Ondanks het winterweer heeft de vogel het goed naar zijn zin en weet hij uit handen te blijven van vrijwilligers die het dier een veiliger onderkomen willen bieden.

De gans is gewond aan een vleugel en kan niet ver vliegen. De reden dat de gans zo gesetteld is bij de carwash is omdat het gebouw voor verwarming zorgt tijdens de barre vrieskou. Het dier bivakkeert bij de uitgang van het gebouw, drinkt uit waterplassen en profiteert van warme lucht als auto’s uit de carwash rijden. Omwonenden hebben het beest ook in hun hart gesloten en voeren het met brood en sla.

Beeld: The Canadian Press/John Woods

Ondanks zijn gewonde vleugel slaagt het beest er telkens in om uit handen van de vrijwilligers te blijven. De gans kan net genoeg vaart maken om de kort de lucht in te gaan en ontsnapt op die manier aan zijn belagers. Tot nu toe is de gans nog steeds vogelvrij.

]]>
https://www.carwashpro.nl/algemeen/2019/01/18/opvliegende-gast-bij-canadese-wasgelegenheid/feed/ 0
Duitse technologie in Canada met Nederlandse inbreng: grenzeloos https://www.carwashpro.nl/autoverzorging/2019/01/17/duitse-technologie-in-canada-met-nederlandse-inbreng-grenzeloos/ https://www.carwashpro.nl/autoverzorging/2019/01/17/duitse-technologie-in-canada-met-nederlandse-inbreng-grenzeloos/#respond Thu, 17 Jan 2019 07:49:20 +0000 https://www.carwashpro.nl/?p=56136 Duitse technologie in Canada met een Nederlands tintje: het in het Canadese Mississauga gevestigde AutoSpa wascentrum heeft een internationaal karakter. Special projects manager Peter van der Veen van WashTec speelde een rol bij de keuze van deze installatie. Door op Europese kennis te vertrouwen, weet carwasheigenaar Fred Misheal zich te onderscheiden van zijn Canadese collega’s.

Bij de nieuwe AutoSpa-locatie is een investering van 22 miljoen Canadese dollar gemoeid. Het wascentrum heeft een oppervlak van 4.000 vierkante meter en beschikt over twee 58 meter lange kettingwasstraten en drie interieurbanen van 60 meter elk. De nieuwe wasstraten zijn voorzien van lineaire technologie die is ontworpen om mee te lopen met het systeem terwijl de auto op de ketting voortbeweegt. Dit houdt in dat elke borstel tot 1,25 meter meeloopt met het voertuig. Misheal en zijn team schaften tevens twee WashTec SLX wasstraten aan. Deze installatie was tot voor kort niet in Canada te vinden.

De Duitse technologie van WashTec werd de Canadees aangeraden door de Nederlandse Van der Veen. Hoe is dat zo gekomen? “Misheal had contact gehad met een kennis van hem in Californië die in het verleden al een een aantal wasstraten van WashTec in Nederland had bezocht. Ik heb hem vervolgens benaderd en uitgenodigd om een bezoek te brengen aan ons land. Vervolgens ben ik met hem naar verschillende carwashes gereden om hem te laten zien hoe deze in Nederland gerund worden en wat mogelijk is qua techniek”, vertelt Van der Veen. “Misheal zag een aantal WashTec SLX wasstraten in bedrijf. Twee dagen lang bezochten we allerlei locaties. Na afloop had hij een hoop nieuwe ideeën opgedaan en was hij erg enthousiast geworden. De volgende stap was een bezoek aan het hoofdkwartier van WashTec in Duitsland waar uiteindelijk de deal beklonken werd.”

Complex

Naast advisering hield het Nederlandse tintje niet bij de grens op. “Er is een monteur uit Nederland bij de inbedrijfstelling in Canada geweest. WashTec heeft vestigingen verspreid over de hele wereld. Als een collega uit het buitenland hulp nodig heeft bij een project, is het geen probleem om bij te springen”, verduidelijkt Van der Veen. In Canada en Amerika wordt de Europese techniek al jaren nauwlettend in de gaten gehouden. De installatie die in Mississauga geplaatst werd, maakt zoals gezegd gebruik van Duitse technologie maar dat ging niet zonder slag of stoot.

Het geheel nieuwe wascentrum van AutoSpa in het Canadese Mississauga

Het kostte namelijk een aantal jaar voordat de WashTec SLX wasstraten in Canada geplaatst konden worden. “Het was een heel proces dat circa twee jaar in beslag nam. Er moesten allerlei certificaten behaald worden. Machinebouw is erg complex, omdat je hebt te maken met motoren, pompen en andere aandrijvingsmechanismen. Daarnaast moest ons research & development team een groot aantal testen uitvoeren om aan te tonen dat de installatie na een aantal aanpassingen aan de Amerikaanse eisen voldeed. De regelgeving in Amerika verschilt met die van Europa. Daarnaast heb je met verschillende voltages te maken en de installaties moesten daarop aangepast worden. Dit nam de nodige tijd in beslag en dan heb ik het nog niet eens over de installatietijd en dergelijke gehad”, stelt Van der Veen.

Waterterugwin-installaties

Daarnaast is ook gekozen voor de implementatie van water reguleringssysteem met glasparels. In de wasgelegenheid in Canada wordt ook het waswater gerecycled. Dankzij twee waterterugwin-installaties die zijn uitgerust met glasparelfilters koekt vervuiling in het water niet aan. “Deze toepassing is nieuw voor Canada. Deze implementatie zou ook in Amerika goed van pas kunnen komen op meerdere plaatsen waar men bijvoorbeeld met droogte te maken heeft”, verduidelijkt Van der Veen. Ook in Nederland biedt deze milieuvriendelijke installatie soelaas. “Waterregulering en -hergebruik worden steeds belangrijker voor overheidsinstanties. Duurzaamheid is een toverwoord geworden. Als je als onderneming bij de gemeente kunt aantonen dat je respectvol met het milieu omgaat, bereik je meer. Vooral in tijden van droogte is waterhergebruik essentieel.”

Een van de grootste verschillen tussen Nederland en Canada is volgens Van der Veen de diversiteit in auto’s: “In een Canadese carwash staat een Fiat 500 in de rij achter een gigantische pick-up. Het wagenpark is veel groter en uiteenlopender dan in ons land het geval is. Dat ligt onder meer aan het Canadese landschap, waardoor er meer behoefte is aan sterke en grotere vervoersmiddelen. Veel wasgelegenheden gebruiken dan ook het lineaire principe van de kettingwasstraat met onze constante borsteldruk om elk formaat auto te kunnen reinigen. Tot op heden gebeurt dit meestal met heel basic kettingwasstraten die hydraulisch aangedeven worden in combinatie met met veel handwerk.”

Kentering gaande

Niet alleen Canada verschilt van Europa op carwash gebied. In de Verenigde Staten wordt bij veel wasgelegenheden nog met de hand gewassen. “De reden daarvoor is dat er aan goedkope arbeidskrachten geen gebrek is. Een ander punt is dat veel uitbaters bewust kiezen voor simpele machines. Hydraulische installaties zijn daar nog steeds zeer populair, terwijl er apparaten op de markt zijn gebracht die betere wasresultaten opleveren en energiezuiniger in gebruik zijn. Gelukkig is er een kentering gaande en ontstaat Langzaamaan het besef dat er meerdere keuzes zijn. Door in duurdere, meer geavanceerde technologie te investeren ben je op den duur voordeliger uit en verhoog je de kwaliteit van het wasresultaat”, besluit Van der Veen.

Ondertussen is WashTec bezig met de plaatsing van een aantal wasstraten in Texas.

Lees ook:

]]>
https://www.carwashpro.nl/autoverzorging/2019/01/17/duitse-technologie-in-canada-met-nederlandse-inbreng-grenzeloos/feed/ 0
‘Seminars, ideeën en vriendschappen op Car Wash Show Europe’ https://www.carwashpro.nl/productnieuws/2019/01/16/seminars-ideeen-en-vriendschappen-alles-is-te-vinden-op-car-wash-show-europe/ https://www.carwashpro.nl/productnieuws/2019/01/16/seminars-ideeen-en-vriendschappen-alles-is-te-vinden-op-car-wash-show-europe/#respond Wed, 16 Jan 2019 07:44:16 +0000 https://www.carwashpro.nl/?p=56109 De Car Wash Show Europe wordt op 18 en 19 september gehouden in de Kromhouthal in Amsterdam. Nieuw aan deze editie is dat ProMedia Group dit event organiseert in samenwerking met de Amerikaanse International Carwash Association (ICA). Het is niet de enige verandering als het om dit event gaat. CEO Eric Wulf van ICA licht alvast een tipje van de sluier op.

Wat is het grootste verschil tussen de komende editie en de eerdere versies van Car Wash Show Europe?
“De grootste verandering voor bezoekers en standhouders is de nieuwe plek. Ik kan je garanderen dat je nog nooit zo’n bijzondere plek als beurslocatie hebt gezien. De Kromhouthal in Amsterdam heeft een onmiskenbare ‘carwash-sfeer’ over zich. Daarnaast is de locatie vlakbij het bruisende centrum van de Nederlandse hoofdstad. De opening van het evenement vindt plaats in het nabijgelegen restaurant dat aan het water ligt. Het is een geweldige plaats.”

Wat is maakt deze vakbeurs zo speciaal?
“Zonder twijfel de seminars en netwerkgelegenheden. Andere vakbeurzen en events bieden vaak productpresentaties, maar wij gaan graag een stapje verder. De lezingen en seminars die op Car Wash Show Europe te volgen zijn, verhalen over de nieuwste ontwikkelingen uit de branche op internationaal niveau. Als je zoekt naar de meest recente innovaties in je vakgebied kun je hier je hart ophalen. Ook verzorgen we carwash-tours waarin we een bezoek brengen aan een aantal carwashes in Nederland. Het avondprogramma stelt de bezoekers in de gelegenheid om met vakgenoten in gesprek te gaan en te netwerken.”

Kun je een tipje van de sluier oplichten en vertellen wat we kunnen verwachten? Zijn er bijvoorbeeld ‘special guests’ uitgenodigd?
“Verheug je maar op twee razend interessante dagen waarin je je volledig kunt onderdompelen in de carwashbranche. Fabrikanten en leveranciers vanuit de hele wereld zijn op de beursvloer te vinden. Producten, seminars, frisse ideeën en nieuwe vriendschappen: alles is te vinden op Car Wash Show Europe. Tel daar de bijzondere locatie in een van de mooiste steden ter wereld bij op en je begrijpt dat dit een zeer mooi feestje wordt!”

Wat zou je tegen de thuisblijvers willen zeggen?
“Waar zijn jullie? Weet je, als je als ondernemer niet op zoek bent naar nieuwe ideeën en inspiratie dan kun je beter op de bank blijven zitten. Gelukkig zijn de meeste mensen die werkzaam zijn in de carwashsector altijd op zoek naar nieuws en innovatie. Wat de Car Wash Show Europe onderscheidt van andere events, is dat wij ons puur richten op de carwashbranche. Ons publiek komt uit Europa en Amerika en dat biedt kansen om van elkaar te leren en om te netwerken. De doelgroep die in Amsterdam te vinden is, is uniek en gemêleerd en staat open voor nieuwe ontwikkelingen. Ik kan je vertellen dat je deze demografie niet tegenkomt op Duitse beurzen die zich voornamelijk op brandstof richten.”

Lees ook:

]]>
https://www.carwashpro.nl/productnieuws/2019/01/16/seminars-ideeen-en-vriendschappen-alles-is-te-vinden-op-car-wash-show-europe/feed/ 0
Samenwerking MoveMove en TrackJack gaat verder dan tankpas https://www.carwashpro.nl/algemeen/2019/01/16/samenwerking-movemove-en-trackjack-gaat-verder-dan-tankpas/ https://www.carwashpro.nl/algemeen/2019/01/16/samenwerking-movemove-en-trackjack-gaat-verder-dan-tankpas/#respond Wed, 16 Jan 2019 07:41:52 +0000 https://www.carwashpro.nl/?p=56123 Dankzij een koppeling tussen de allround mobiliteitsdienst MoveMove en het GPS kilometerregistratiesysteem van TrackJack, profiteren zakelijke reizigers van een geautomatiseerde en gedetailleerde administratie van ál hun reiskosten en bezoeken aan de carwash. Voortaan worden de zakelijke kosten van privékosten gescheiden, waardoor de aangifte omzetbelasting (btw) voor ondernemers een fluitje van een cent wordt.

Uit recent onderzoek van MoveMove en Inforesult blijkt dat 64 procent van de zakelijke rijders in Nederland een vorm van administratie bijhoudt, bijvoorbeeld met betrekking tot benzinekosten en afgelegde kilometers. TrackJack werkt met een GPS kilometerregistratiesysteem, waardoor alle autoritten automatisch worden vastgelegd. Ook krijgen zakelijke reizigers inzicht in de hoeveelheid getankte liters en het gemiddelde brandstofverbruik per kilometer. “Als je je auto privé én zakelijk gebruikt dan is het vaak interessant om de btw terug te vragen op het zakelijke gebruik van je auto”, vertelt Patrick Roozeman, directeur van MultiTankcard (MTc), de eigenaar van MoveMove.

Meer flexibiliteit

Roozeman: “Btw terugvragen kan alleen met een sluitende kilometerregistratie en een overzicht van alle gemaakte kosten zoals tankkosten, onderhoud en wasbeurten. Door de koppeling tussen MoveMove en TrackJack hebben zakelijke rijders alle gegevens automatisch inzichtelijk voor zichzelf en de fiscus. Zo zijn honderden euro’s per jaar te besparen. Een handmatige registratie in een schriftje of een app is nu echt niet meer nodig. MoveMove verzamelt alle gemaakte reiskosten in één overzicht: OV, fiets, taxi, tanken en aanvullende autodiensten, zoals parkeren en carwash. Dit biedt ondernemers (en hun medewerkers) aanzienlijk meer flexibiliteit dan een traditionele tankpas.”

]]>
https://www.carwashpro.nl/algemeen/2019/01/16/samenwerking-movemove-en-trackjack-gaat-verder-dan-tankpas/feed/ 0
Derde editie BOVAG WinterWasWeken win-winsituatie voor carwashes en klanten https://www.carwashpro.nl/specials/2019/01/15/derde-editie-bovag-winterwasweken-succesvol-van-start-gegaan/ https://www.carwashpro.nl/specials/2019/01/15/derde-editie-bovag-winterwasweken-succesvol-van-start-gegaan/#respond Tue, 15 Jan 2019 07:21:13 +0000 https://www.carwashpro.nl/?p=56093 Januari staat voor consumenten in het teken van bewustwording en prijzen, want gedurende deze maand zijn de BOVAG WinterWasWeken van kracht. De campagne die alweer voor de derde keer wordt uitgevoerd, zet het belang van goed auto-onderhoud op de agenda en beloont consumenten die hun voertuig naar een wasgelegenheid brengen. Branchemanager Erik Stern van BOVAG Autowasbedrijven vertelt meer over het initiatief en het belang van een schone auto.

Er doen honderd BOVAG-autowasbedrijven verspreid over heel Nederland mee aan de campagne. Elke keer wanneer een klant zijn auto laat wassen of poetsen bij een van deze bedrijven ontvangt hij een kanskaart, waarmee verschillende prijzen te winnen zijn. Elke wasbeurt bij een aangesloten onderneming levert een kanskaart met een code op. Die kan online ingevoerd worden, waarna meteen duidelijk wordt wat de deelnemer gewonnen heeft. Het invullen van de code loont altijd, want het levert altijd wat op. Denk dan aan een gratis abonnement op een krant naar keuze, vijftig procent korting op een dagje uit of een reischeque van vijftig euro. De hoofdprijs is een auto naar keuze ter waarde van 10.000 euro, aangeboden door occasionwebsite viaBOVAG.nl.

“Grote verschillen met de vorige edities hoef je niet te verwachten”, vertelt Stern. “Waarin de WinterWasWeken 2019 zich onderscheidt van andere jaren is in het prijzenpakket. Zo geven we als hoofdprijs een auto weg en behoort een reis naar Thailand voor twee personen ook tot het prijzenpakket. Daarnaast geven we zeventig andere cadeaus weg. Dan moet je onder meer denken aan weekendjes weg en navigatiesystemen.”

Win-winsituatie

Volgens de woordvoerder zijn de WinterWasWeken een uitstekend voorbeeld van een win-winsituatie, omdat zowel de consument als de ondernemer van deelname profiteert: “Ondernemers krijgen na afloop van de campagne de data van klanten mee die een wasbeurt hebben afgenomen. Deze informatie is erg handig voor ondernemers. Uiteraard is daar door de klanten toestemming voor gegeven. De conversie is zeer hoog, want zo zijn er al zo’n 68.000 kanskaarten verzilverd. De consument profiteert ook van deze campagne, omdat hij kans maakt op een flink aantal prijzen.”

De WinterWasWeken zijn niet alleen bedoeld om de omzet van autowas- en poetsbedrijven te verhogen, maar ook om het belang van een schone auto op de kaart te zetten, verduidelijkt Stern: “Een schone auto is erg belangrijk. Zo werken bepaalde onderdelen en systemen niet goed meer als je je auto niet onderhoudt. Parkeersensoren en cruise control reageren niet meer als ze vies zijn. Dat kan gevaarlijke situaties opleveren. Als je denkt dat dit alleen opgaat voor modernere auto’s heb je het mis. Ook oudere modellen moet je goed onderhouden. Als je nooit je koplampen reinigt, heb je slecht zicht waardoor je veiligheid en die van je passagiers in het geding komt. Een schone auto is veiliger en heeft een langere levensduur. We leggen in de campagne ook duidelijk uit wat de gevolgen van het winterweer zijn. Als er veel gestrooid is, betekent dit dat je auto met strooizout te maken krijgt. Dat spul tast de lak aan en is niet goed voor de wielkasten en bodemplaat bijvoorbeeld. Reden genoeg om regelmatig een bezoek aan een wasgelegenheid te brengen, lijkt me.”

Geotargeting

Bij eerdere edities werd de campagne vooral op de radio gevoerd. Dit jaar pakt BOVAG het anders aan: “Vorig jaar lieten we vooral via reclamespotjes op Sky Radio en Radio 538 van ons horen. Dit jaar hebben we ervoor gekozen om vooral via internet campagne te voeren en gebruik te maken van social media en geotargeting. Aan de hand van internetgedrag kunnen we gericht reclame maken voor de WinterWasWeken. Dat betekent dat we gebruikers kunnen volgen naar verschillende websites waar zij telkens onze boodschap zien. We willen dit jaar vooral online campagne voeren en kijken of dat effect heeft.” Tot nu toe lijkt die nieuwe strategie zijn vruchten af te werpen. “Tot nu toe hebben we al 13.000 ingevulde codes binnen gekregen, terwijl de actie nog maar net begonnen is. Dat is een mooi begin”, zegt Stern.

Dit is inmiddels de derde editie van de WinterWasWeken en volgens de initiatiefnemer beginnen steeds meer ondernemers de campagne te kennen. “Er treedt gewenning op en dat is goed. 2019 begon ook niet verkeerd qua weer en ik denk dat veel wasgelegenheden niets te klagen hebben over de opkomst tot nu toe”, stelt Stern. “Omdat steeds meer bedrijven bekend zijn met deze actie, weten ze ook wat ze moeten doen om hun klanten ervoor te interesseren. Als je zonder uitleg de tickets in de handen van de klant drukt en hen uitzwaait, sla je de plank mis. Door uit te leggen wat de voordelen van deelname aan de WinterWasWeken zijn, weet de klant wat hij kan verwachten en zal hij eerder geneigd zijn mee te doen. Steeds meer ondernemers beseffen dat. Daarnaast wordt een kleine bijdrage aa de ondernemers gevraagd om mee te doen aan deze actie. Om dat rendabel te maken, is het wel zo verstandig om er moeite in te steken en die investering eruit te halen.”

Lees ook:

]]>
https://www.carwashpro.nl/specials/2019/01/15/derde-editie-bovag-winterwasweken-succesvol-van-start-gegaan/feed/ 0