CarwashPro https://www.carwashpro.nl Het vakblad voor professionals in de carwash branche Tue, 31 Mar 2020 10:11:44 +0000 nl hourly 1 https://wordpress.org/?v=5.3.2 https://www.carwashpro.nl/wp-content/uploads/2017/04/cropped-faviconcarwashpro-1-32x32.png CarwashPro https://www.carwashpro.nl 32 32 88 procent van Bovag-leden heeft minder klanten door coronacrisis https://www.carwashpro.nl/algemeen/2020/03/31/88-procent-van-bovag-leden-heeft-minder-klanten-door-coronacrisis/ https://www.carwashpro.nl/algemeen/2020/03/31/88-procent-van-bovag-leden-heeft-minder-klanten-door-coronacrisis/#respond Tue, 31 Mar 2020 10:11:44 +0000 https://www.carwashpro.nl/?p=60733 De uitbraak van het coronavirus heeft grote gevolgen voor leden van Bovag. Uit een enquête van de brancheorganisatie blijkt dat 88 procent van de bedrijven op dit moment minder klanten heeft. Liquiditeit is bovendien een toenemend probleem bij twee op de drie bedrijven. Dat blijkt uit de tweede Bovag Coronamonitor.

Als gevolg van de crisis is het omzetverlies gestegen naar gemiddeld 44,2 procent. Om dit verlies financieel te kunnen dragen, voorspelt 82,4 procent van de Bovag-bedrijven tussen nu en drie maanden extra krediet nodig te hebben.

De verwachte hoeveelheid benodigde ontslagen ten gevolgen van deze crisis is toegenomen (+11%) en bedrijven zoeken op allerlei manieren hulp en ondersteuning. Bij Bovag en andere brancheorganisaties in de mobiliteit, bij hun accountant én maar liefst een derde klopte afgelopen week aan bij zijn bank.

Gebruik steunmaatregelenOok de landelijke steunmaatregelen worden in toenemende mate gebruikt (+12,8%). Ondanks alles zijn de meeste ondernemers nog positief over de afloop: 69,3 procent denkt met het bedrijf door de crisis te komen. Dat percentage is gelijk aan de eerste peiling.

Speerpunten voor komende tijd zijn vooral het acceptatieproces bij banken, en de communicatie vanuit de Belastingdienst over uitstel van betaling, om op deze manier zo snel mogelijk financiële ruimte te creëren. Ook moet er extra aandacht zijn voor de procedures die gelden voor de beschikbare regelingen en hebben ondernemers behoefte aan hulp bij het aanvragen ervan.

]]>
https://www.carwashpro.nl/algemeen/2020/03/31/88-procent-van-bovag-leden-heeft-minder-klanten-door-coronacrisis/feed/ 0
Blog WashTec: Hoe zorgt u ervoor dat de opening van uw carwash een duurzaam succes wordt https://www.carwashpro.nl/ondernemen/2020/03/31/blog-washtec-hoe-zorgt-u-ervoor-dat-de-opening-van-uw-carwash-een-duurzaam-succes-wordt/ https://www.carwashpro.nl/ondernemen/2020/03/31/blog-washtec-hoe-zorgt-u-ervoor-dat-de-opening-van-uw-carwash-een-duurzaam-succes-wordt/#respond Tue, 31 Mar 2020 07:24:15 +0000 https://www.carwashpro.nl/?p=60729 De wasstraat is klaar voor opening, de winkel is ingericht, de medewerkers zijn opgeleid, het proefdraaien is uitstekend verlopen… en nu is de grote dag eindelijk aangebroken. Uw wasstraat wordt geopend. Er zijn verschillende zaken die u zeker in overweging moet nemen om deze dag tot een succes te maken. In dit blog gaat WashTec dieper in op welke dat zijn. 

Lokaal reclame maken is van essentieel belang
U doet er volgens WashTec goed aan de opening van uw wasstraat in uw stad of in de buurt zeker van tevoren aankondigen door middel van lokale reclame. Denk bijvoorbeeld aan adverteren in dagbladen, maar ook via billboards. Begin met de belangrijkste informatie: Waarover? Carwash. Waar? Locatie. Met ingang van? Datum. De laatste zin luidt dat iedereen van harte welkom is bij de opening en kan profiteren van de welkomstkorting.

Korting vanaf de opening
Misschien geeft u niet graag korting bij de start van uw nieuwe zaak, maar u moet zich eerst bewijzen ten opzichte van de klanten. Vooral als er concurrentie te duchten is in de buurt, moet u bewijzen dat u beter bent. U kunt zelf beslissen hoe de korting eruitziet. Op de eerste dag alle wasbeurten voor de prijs van één euro misschien? Of iedereen 50% korting geven en bijvoorbeeld 75% aan degenen die direct een klantenkaart bestellen? Feit is dat het wel de moeite waard moet zijn.

Online adverteren vergroot uw bereik
Geen enkel bedrijf kan zich vandaag de dag veroorloven om geen website te hebben. Met een website kunt u uw klanten een goed overzicht geven van beschikbare wasprogramma´s, gebruikte reinigingsmiddelen en overige voordelen die uw wasstraat te bieden heeft. Stel het bedrijf kort voor en laat zien welke voordelen trouwe klanten genieten. Nieuws, aanbiedingen en overige informatie zorgen ervoor dat uw klanten op de hoogte blijven.

Voeg de bedrijfsinformatie van uw carwash toe aan Google Maps zodat deze direct kan worden ingezien. Maak ook een Facebook-pagina aan om uw bereik te vergroten. Een andere manier om zoveel mogelijk potentiële klanten te bereiken is via Google Ads. In feite moet u eerst beginnen met zowel online als lokale marketing voordat u de opening van uw zaak viert. Alleen dan zullen de potentiële klanten eindelijk weten wanneer de opening van uw wasstraat is.

De eerste indruk telt
Zelfs als het lastig is, zorg ervoor dat u goed uitgerust bent voor uw grote dag. U moet alert, scherp en vrolijk zijn als de eerste klanten aankomen. Zorg ervoor dat vriendelijkheid en behulpzaamheid bij uw team hoog in het vaandel staan. Sta er met uw neus bovenop, klaar om klanten te woord te staan. Alles hoeft de eerste dag niet meteen gesmeerd te lopen… veel dingen worden pas duidelijk tijdens de alledaagse situaties en moeten nog op hun pootjes terechtkomen.

Het is belangrijk dat u altijd attent, vriendelijk en professioneel blijft, ook als op de eerste dag niet alles soepel verloopt. Blunders zijn veel makkelijker weg te lachen dan u denkt. Toch is het belangrijk dat u deze foutjes niet zomaar negeert! Biedt uw excuses aan, leg uit dat u en uw team nog steeds aan het leren zijn en dat deze fout niet meer zal optreden. Bedank de klant voor het informeren en wellicht kunt u de ontevreden klant een tegoedbon geven voor een gratis wasbeurt.

Zorg ervoor dat u de gewone zaken, die u wellicht over het hoofd ziet, op orde hebt. Bijvoorbeeld door ervoor te zorgen dat u wel genoeg wisselgeld in kas heeft. Het is ook belangrijk dat u en uw personeel simpele vragen over de werking van de carwash weten te beantwoorden. Voor klanten is het een geruststellende gedachte dat u een professionele indruk maakt en de technische details van de wasstraat en de juiste namen van de reinigingsproducten kent.

Kleine geschenken kunnen klantenbinding bevorderen
Wat zou een openingsviering betekenen zonder kleine geschenken? U zou natuurlijk kunnen opperen dat u al korting geeft. Dat klopt, maar dit is toch iets anders. Als uw klanten de eerste dag een onderhoudsstift voor afdichrubbers of velgenreiniger mee naar huis kunnen nemen, is dat iets tastbaars. Zelfs een microvezeldoekje of een klein flesje reinigingsmiddel voor hardnekkig vuil op de voorruit herinnert mensen aan hun bezoek aan deze mooie, nieuwe autowasstraat.

Er is ook een bijzonder populair relatiegeschenk dat u nooit mag onderschatten, namelijk pennen bedrukt met bedrijfsnaam en adres. Een setje goedkope pennen met uw bedrijfsnaam laten bedrukken is niet duur, maar het effect ervan is simpelweg briljant. Klanten nemen ze mee naar huis, waar ze steeds weer gebruikt worden in het dagelijks leven, hier voor het maken van een aantekening, daar voor een boodschappenlijstje… Al gauw valt de opdruk u nauwelijks meer op, maar de informatie is vastgelegd.

Kort samengevat: Maak eerst reclame en tover daarna een glimlach op uw gezicht!
Zorg ervoor dat de informatie zo veel mogelijk mensen bereikt voordat u de wasstraat opent. Lok uw potentiële klanten door middel van kortingen en probeer zoveel mogelijk van hen voor de lange termijn te binden. Door de combinatie van deskundigheid, vriendelijkheid, professionaliteit en het geven van enkele kleine geschenken kunt u er zeker van zijn dat de mensen aangename herinneringen hebben aan hun bezoek aan uw carwash. En dat kunt u verder uitdragen!

]]>
https://www.carwashpro.nl/ondernemen/2020/03/31/blog-washtec-hoe-zorgt-u-ervoor-dat-de-opening-van-uw-carwash-een-duurzaam-succes-wordt/feed/ 0
Werknemer dwingen verlof op te nemen mag niet https://www.carwashpro.nl/dossier-corona/2020/03/30/werknemer-dwingen-verlof-op-te-nemen-mag-niet/ https://www.carwashpro.nl/dossier-corona/2020/03/30/werknemer-dwingen-verlof-op-te-nemen-mag-niet/#respond Mon, 30 Mar 2020 05:43:34 +0000 https://www.carwashpro.nl/?p=60704 De coronacrisis leidt tot veel vragen van werkgevers in de carwashbranche. Vragen op het gebied van arbeidsrecht, maar ook ten aanzien van de nieuwe, tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid. Patrick Mommers, jurist arbeidsrecht en hoofd juridische zaken van KNV, geeft – voor zover mogelijk – antwoord op een aantal veelgestelde vragen in zijn column voor CarwashPro.

Die NOW is tot nu toe slechts in hoofdlijnen bekend. Belangrijke details worden nog uitgewerkt. Veel ondernemers proberen zo goed en zo kwaad als het kan al een beroep op die regeling voor te bereiden. Omdat het gaat om een zeer bijzondere situatie en de NOW-regeling op detailniveau nog niet bekend is, kan niet op elke vraag klip en klaar een antwoord gegeven worden. 

Mijn uitgangspunt is dat het niet verstandig is om in deze tijd juridische loopgraven te betrekken. Iedereen, werkgevers en werknemers, wordt met de negatieve gevolgen van de crisis geconfronteerd. Het is op zijn plaats om samen en op basis van gezond verstand te handelen. Juridisch gezien heet dat ‘in redelijkheid’. Het is goed om waar mogelijk oog te blijven houden voor instandhouding van goede verhoudingen. Dat is soms lastig. De financiële nood en zorg is immers groot, voor iedereen, werkgevers en werknemers. Belangrijk is echter dat men, nadat de crisis voorbij is, elkaar ook weer nodig zal hebben. Onderstaand enige veelgestelde vragen en de antwoorden daarop.

Een werknemer had voor de crisis al een vakantie gepland. Het verlof is volgens de geldende regels vastgesteld en door de werkgever akkoord bevonden. De werknemer wil nu het verlof intrekken, omdat de reisorganisatie de vakantie heeft geannuleerd. Ben ik als werkgever verplicht om daar aan mee te werken?

Nee, die verplichting bestaat niet. Een werkgever kan dus het standpunt innemen dat vastgehouden wordt aan de geplande vakantie. Natuurlijk is het mogelijk om in overleg een andere praktische oplossing te vinden. maar dat kan alleen als daar overeenstemming over kan worden bereikt. Dan kunnen werkgever en werknemer bijvoorbeeld afspreken dat de vakantiedagen worden teruggegeven en later weer worden opgenomen in een periode waarin het normaal gezien niet druk is. Of ze spreken af dat hoe dan ook drie vakantiedagen opgenomen moeten worden en dat voor de overige dagen andere afspraken worden gemaakt. 

Mag ik als werkgever mijn werknemer dwingen om vakantiedagen op te nemen?

Dat is heel duidelijk: dat mag niet. Uitgangspunt is dat een werknemer bepaalt wanneer verlof wordt opgenomen. Ook hier geldt dat een werknemer, bijvoorbeeld om de werkgever tegemoet te komen, in overleg kan besluiten om een paar verlofdagen op te nemen. We zien dat dit in de praktijk regelmatig gebeurt. Werkgevers en werknemers proberen elkaar in deze moeilijke tijd zoveel mogelijk te helpen. Maar als gezegd: men moet het er wel over eens zijn.”

Hoe werkt de NOW voor een werknemer met een MUP-contract (nul uren)?

De regeling is alleen maar in hoofdlijnen bekend. Wel is duidelijk dat de loonsom van oproepcontracten meegenomen wordt. De vraag is dan wel wat de loonsom is. Mijn verwachting is dat er in de NOW aangesloten gaat worden bij de wettelijke regeling over het rechtsvermoeden van omvang van de arbeidsovereenkomst. Die regeling bepaalt dat gekeken wordt naar het gemiddelde aantal gewerkte uren over een periode van drie maanden. Maar als die periode niet representatief is, omdat het bijvoorbeeld net over een piekperiode gaat, kan de werkgever betogen dat een andere, meestal langere periode, veel redelijker is. Bijvoorbeeld een periode van een jaar.

In sommige gevallen, bijvoorbeeld gedurende het eerste half jaar van een oproepcontract, heeft een werkgever formeel geen loondoorbetalingsplicht. De gedachte achter de NOW is echter om zoveel mogelijk mensen in dienst te houden, en dus ook mensen waarvoor eigenlijk geen loondoorbetalingsplicht geldt. Als een werkgever in dergelijke gevallen toch het loon door blijft betalen, kunnen de betreffende kosten dus in de NOW-regeling meegenomen worden. Dat heeft minister Koolmees met zoveel woorden laten weten.

Het kabinet heeft aangegeven dat als een bedrijf gebruik maakt van de NOW, er geen werknemers op bedrijfseconomische gronden ontslagen mogen worden in de periode waarover de tegemoetkoming ontvangen wordt. Mag ik nog wel een vaststellingsovereenkomst sluiten? En mag ik iemand nog in de proeftijd ontslaan?

Voor zover dit uit de brief van het kabinet is af te leiden zal het waarschijnlijk alleen gaan om een verbod om via UWV toestemming voor ontslag wegens bedrijfseconomische gronden aan te vragen. Volgens mij betekent dit dat bedrijven nog wel een vaststellingsovereenkomst kunnen sluiten wegens bedrijfseconomische redenen. Dit lijkt in elk geval logisch omdat de werknemer in geval van een vaststellingsovereenkomst moet instemmen. Van een ontslagaanvraag is dan geen sprake. Doordat er zo specifiek is verwezen naar een ontslagaanvraag, lijkt het er ook op dat een proeftijdontslag in het kader van de NOW mogelijk blijft. 

Overigens is op dit punt ook een andere lezing mogelijk. De gedachte achter de NOW-regeling is immers dat zoveel mogelijk mensen in dienst blijven in deze crisis. Dat zou kunnen betekenen dat als de details van de regeling bekend worden toch blijkt dat in het geheel geen dienstverbanden van medewerkers wegens bedrijfseconomische redenen beëindigd kunnen worden in de periode dat van de regeling gebruik wordt gemaakt. Het is zaak dat dit snel duidelijk wordt.

Patrick Mommers
Jurist bij KN

Lees ook:

 

]]>
https://www.carwashpro.nl/dossier-corona/2020/03/30/werknemer-dwingen-verlof-op-te-nemen-mag-niet/feed/ 0
‘Wees niet bang om je klant te wijzen op de genomen maatregelen’ https://www.carwashpro.nl/dossier-corona/2020/03/30/wees-niet-bang-om-je-klant-te-wijzen-op-de-genomen-maatregelen/ https://www.carwashpro.nl/dossier-corona/2020/03/30/wees-niet-bang-om-je-klant-te-wijzen-op-de-genomen-maatregelen/#respond Mon, 30 Mar 2020 05:08:11 +0000 https://www.carwashpro.nl/?p=60724 Het goed schoonmaken van je tankstation en shop is van groot belang om de verdere verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk te beperken. Maar op welke plekken en hoe vaak moet je op dit moment schoonmaken? En met welke middelen en materialen doe je dit? We vragen het aan Thijs Koelewijn, deskundige bij Christeyns, leverancier van hygiëneproducten.

Welke plekken in en rondom het tankstation en wasgelegenheden moeten juist op dit moment extra goed schoongemaakt worden?
“Alle handcontactplaatsen verdienen nu extra aandacht als het gaat om hygiëne. Denk bijvoorbeeld aan deurgrepen en aan de ruimte en oppervlakken waar mensen staan om af te rekenen. Op die plaatsen praten mensen en ontstaat de mogelijkheid dat lichaamsvloeistoffen op oppervlakken komen die anderen weer aanraken. Ook zeer belangrijk zijn de toiletten.”

Wat zijn de meest belangrijke zaken?
“In principe zijn alle oppervlakken die mensen aanraken belangrijk: zoals de tankhendel, deurkrukken, lichtknopjes, pinautomaat, koffieautomaat (als deze nog gebuikt wordt), deurgrepen van vitrines, toiletruimten en de balie waar mensen ook vaak hun handen opleggen. Maar denk ook aan producten die in de schappen liggen waarvan je zojuist hebt gezien dat iemand dat vast heeft gehad.”

Hoe vaak moet je dit doen?
“Dit is een uitzonderlijke situatie, op dit moment is het advies om zo vaak mogelijk schoon te maken, afgestemd op de vervuilingsbelasting. Hoeveel mensen zijn er bijvoorbeeld in een bepaald tijdsbestek geweest? Cruciale contactpunten zoals de pinautomaat en deurkrukken zo vaak mogelijk, in ieder geval meerdere keren per dag.”

Met welke middelen, materialen en chemie doe je dit?
“Normaal zou alleen een professioneel reinigingsmiddel volstaan. Maar nu is het goed om daarnaast desinfectiemiddelen te gebruiken, voor de objecten waar direct contact mee is geweest door de bezoekers van het station. Alcoholproducten zijn nu schaars, maar je zou ook kunnen werken met een desinfectiemiddel op basis van een Quat. Deze gebruik je na het schoonmaken. Belangrijk is om de inwerktijd in acht te nemen en het oppervlak daarna met een schone, vochtige doek weer even af te nemen. Als je meerdere objecten achter elkaar schoonmaakt, kun je ook een chlooroplossing gebruiken – chloortabletten in een emmer. Ook dan moet je de oppervlakken daarna altijd afnemen met een schone, vochtige doek.”

Pak geregeld een schone doek of, nog beter, werk voor het drogen zoveel mogelijk met papierdisposables (Thijs Koelewijn, Christeyns Professional Hygiene).

Je bent uiteindelijk ook redelijk afhankelijk van het gedrag van de klant. Hoe ga je hiermee om?
“Wees alert en zorg dat de handschoenen bij de pomp voorhanden zijn. Wees niet bang om actief te wijzen op de maatregelen die genomen zijn, zodat mensen die goed kunnen opvolgen. Maak dit zoveel mogelijk kenbaar. Als je iets ziet wat tegen de regels ingaat, meld dit dan vriendelijk. Wees bewust dat mensen heel snel vergeten en gewoontes niet makkelijk afleren. Vraag mensen ook om geen dingen vast te pakken als dat niet nodig is, dat voorkomt overdracht. De volgende die het koopt, pakt het immers ook weer beet.”

Hoe bescherm je je personeel?
“Met de genomen maatregelen. Zorg daarnaast dat er zo weinig mogelijk fysiek contact is, dat er afstand gehouden wordt en dat er beschermingsmiddelen aanwezig zijn, zoals bijvoorbeeld het plaatsen van plexischermen.”

Is er al een tekort aan schoonmaakproducten?
“Handdesinfectiemiddelen zijn schaars en vaak niet meer verkrijgbaar. De grondstoffen om deze producten te maken raken op. Voor de overige producten geldt dat vooralsnog nog niet. Voor oppervlaktedesinfectie zijn er dus, zoals bovenstaand omschreven, ook andere desinfectiemiddelen beschikbaar die met een zorgvuldig gebruik kunnen worden ingezet. Zorg wel voor professionele middelen. De werkelijk prestatie van deze producten is vele malen groter.”

Wat is het effect van zeep ten opzichte van andere middelen?
“Op allerlei plaatsen, ook op handen en andere lichaamsdelen, ontstaat een vette laag. Die beschermt doorgaans de huid. Maar ook eventuele micro-organismen waar we ziek van kunnen worden. Desinfecteren zonder handen wassen heeft vaak minder impact. Door te wassen met goede zeep, verwijder je al 99,9 % van al het vuil, dus ook micro-organismen. Daarna desinfecteren heeft dan veel meer zin.”

Goed wassen is dus essentieel?
“Alcohol heeft minder effect op vettigheid dan zeep. Goed wassen is vaak ook beter dan slechts desinfecteren. Vooral de duur van handen wassen is van belang. Neem daar de tijd voor. Maar ook desinfecteren is iets waar je aandacht voor moet hebben. Goed handen wassen is vaak nog een kunst. Even snel inwrijven levert vaak minder effect op. Handen hebben een complexe vorm en veel oneffenheden – zichtbaar en microscopisch. Dus om alle plekken goed te bereiken is meer nodig dan een paar keer heen en weer wrijven.”

Hoe zorg je als ondernemer dat je genoeg schoonmaakmiddelen en -materialen in huis hebt?
“Zorg dat je de voorraad op peil hebt en mogelijk iets verhoogt. Je weet maar nooit. Gebruik de juiste reinigingsmiddelen voor iedere toepassing die vaak omschreven staan in schoonmaakwerkkaarten en/of het HACCP-plan. Zorg er ook voor dat de dosering exact wordt nageleefd. Teveel levert alleen maar meer verbruik op. Je bent dan eerder door de voorraad reinigingsmiddelen heen, bovendien levert het soms zelfs een residu (resten van chemie) op waardoor vervuiling, en ook micro-organismen, juist beter blijft plakken.”

Hoe ga je om met de gebruikte middelen-/materialen?
“Waar papier kan worden gebruikt, kun je dat ook het beste doen. Viscose sopdoeken zijn voor eenmalig gebruik. Zet die niet weg in een emmer om later nogmaals te gebruiken. Ook als de doeken er nog prima uit lijken te zien. Deze doeken zijn juist bedoeld om na gebruik of bij verzadiging, weg te gooien. Als er microvezel wordt gebruikt, hanteer dan de vouwmethodiek en gebruik elk vlak van het voor een specifiek object of gedeelte van een oppervlak. Zijn alle vlakken gebruikt? Doe de doeken dan in de was. Ga ze niet uitspoelen, want dat heeft geen zin. Tip: Gebruik bij het schoonmaken zelf ook handschoenen. Je raakt tijdens het schoonmaken zelf ook heel veel verontreinigde oppervlakken aan. Handschoenen zijn er om je te beschermen.”

]]>
https://www.carwashpro.nl/dossier-corona/2020/03/30/wees-niet-bang-om-je-klant-te-wijzen-op-de-genomen-maatregelen/feed/ 0
ABN AMRO voorspelt 3,5 procent economische krimp door coronacrisis https://www.carwashpro.nl/dossier-corona/2020/03/27/abn-amro-voorspelt-35-procent-economische-krimp-door-coronacrisis/ https://www.carwashpro.nl/dossier-corona/2020/03/27/abn-amro-voorspelt-35-procent-economische-krimp-door-coronacrisis/#respond Fri, 27 Mar 2020 07:34:49 +0000 https://www.carwashpro.nl/?p=60721 ABN AMRO verwacht dat de Nederlandse economie dit jaar met 3,5 procent zal krimpen door de coronacrisis. Dat blijkt uit de vrijdag gepubliceerde sectorprognose, waarin de bank de invloed van het coronavirus op de Nederlandse economie beschrijft.

Volgens de bank kan de economie na de zomer wel weer opveren als de meeste beperkingen, zoals het sluiten van restaurants en cafés, in mei worden opgeheven. Toch zal dit het verlies niet meteen herstellen. Het zal even duren voordat het consumentenvertrouwen weer is hersteld, aldus het rapport. Tot die tijd zullen consumptie en investeringen tegenvallen.

Veel sectoren worden hard geraakt door de uitbraak van het coronavirus. De industrie en de ontspanningssector leveren naar verwachting respectievelijk 10 en 15 procent in dit jaar. In 2021 kunnen die sectoren weer een groei van 8 en 10 procent verwachten, meldt ABN AMRO.

De bank verwacht niet dat deze recessie een herhaling wordt van de financiële crisis uit 2008. Waar dat een lange crisis was als gevolg van “weeffouten in het economische systeem”, gaat het hier om “een diepe maar kortstondige recessie”.

Bron: ANP

]]>
https://www.carwashpro.nl/dossier-corona/2020/03/27/abn-amro-voorspelt-35-procent-economische-krimp-door-coronacrisis/feed/ 0
HB Truckwash en Christeyns schieten transportsector te hulp tijdens coronacrisis https://www.carwashpro.nl/dossier-corona/2020/03/27/hb-truckwash-en-christeyns-schieten-transportsector-te-hulp-tijdens-coronacrisis/ https://www.carwashpro.nl/dossier-corona/2020/03/27/hb-truckwash-en-christeyns-schieten-transportsector-te-hulp-tijdens-coronacrisis/#respond Fri, 27 Mar 2020 06:20:25 +0000 https://www.carwashpro.nl/?p=60713

HB Truckwash heeft in samenwerking met Christeyns een een ontsmettingsmiddel ontwikkeld waarmee trucks gedesinfecteerd kunnen worden. Dit product maakt het mogelijk om de buitenkant van de vrachtwagens grondig te desinfecteren. Hierbij wordt de focus gelegd op de punten waarmee de chauffeur het meeste in contact komt. Denk aan handgrepen en tankdoppen.

De afgelopen tijd is meer duidelijk geworden over hoelang COVID-19 op oppervlakte actief blijft. Voor HB Truckwash is het dus belangrijk om hier extra aandacht aan te besteden. “Als we met deze maatregel één mensenleven kunnen redden is dat al een enorme overwinning”, vindt directeur Jeffrey Broere van HB Truckwash.

In de zoektocht naar de beste manier om de vrachtwagens te behandelen en de verspreiding van het virus tegen te gaan, hebben HB Truckwash en Christeyns de koppen bij elkaar gestoken. Christeyns is een fabrikant van onder andere hoogwaardige ontsmettingsmiddelen, die bijvoorbeeld veel in de voedingsindustrie worden gebruikt. Samen zijn ze erin geslaagd om een unieke werkmethode te ontwikkelen, die de trucks grondig desinfecteert.

“Door dit ontsmettingsmiddel toe te voegen aan de wasprogramma’s wordt de overlevingskans van het coronavirus geminimaliseerd, waardoor chauffeurs met een gerust hart de weg op kunnen. Zij zijn verzekerd van een betrouwbaar resultaat”, licht accountmanager Thijs Koelewijn van Christeyns toe.

Extra service

Broere wil benadrukken dat deze werkmethode de chauffeurs geen extra geld zal kosten: “Wij zien geen noodzaak om de rekening van deze extra service neer te leggen bij onze klanten. Wij nemen de verantwoordelijkheid voor gedesinfecteerde vrachtwagens graag op ons. Daarnaast wordt de persoonlijke hygiëne van de werknemers en bezoekers uiterst serieus genomen. Zo wordt erop toegezien dat de werknemers hun handen extra wassen.”  

Om zo min mogelijk in contact met anderen te komen is het zelfs mogelijk om via de website van HB Truckwash een wassing te reserveren. Bij elk reinigingsprogramma dat gebruik maakt van shampoo is het mogelijk om desinfectie toe te voegen.

]]>
https://www.carwashpro.nl/dossier-corona/2020/03/27/hb-truckwash-en-christeyns-schieten-transportsector-te-hulp-tijdens-coronacrisis/feed/ 0
Duitse carwash-keten Mr. Wash sluit 35 vestigingen wegens coronavirus https://www.carwashpro.nl/dossier-corona/2020/03/27/duitse-carwash-keten-mr-wash-sluit-35-vestigingen-wegens-coronavirus/ https://www.carwashpro.nl/dossier-corona/2020/03/27/duitse-carwash-keten-mr-wash-sluit-35-vestigingen-wegens-coronavirus/#respond Fri, 27 Mar 2020 05:54:07 +0000 https://www.carwashpro.nl/?p=60698 Zo’n 35 filialen van het Duitse Mr. Wash zijn gesloten wegens het coronavirus. Het is volgens bestuurslid Richard Enning “onverantwoord” om open te blijven in deze tijd. Een van de voornaamste redenen waarom besloten is om de deuren te sluiten, is de weigering van klanten om contactloos te betalen.

Voordat de vestigingen volledig op slot gingen, werd door de organisatie besloten om de interieurreiniging tijdelijk af te sluiten. Naarmate de ernst van het virus vergrootte, werd besloten om volledig te stoppen. “Het is voor ons niet te rijmen dat mensen wordt opgeroepen om thuis te blijven, terwijl wij juist het tegenovergestelde doen door hen uit te nodigen naar onze vestigingen te gaan”, stelt Enning.

Een van de problemen waar de carwash-ondernemer mee worstelde, was het feit dat veel klanten alleen contant geld bij zich hadden en hun betaalpas thuis lieten. Dit ondanks herhaaldelijk oproepen om vooral contactloos af te rekenen. Het was voor carwash-medewerkers op deze manier erg lastig om voldoende afstand te houden om zich tegen het virus te beschermen.

Steelpannen

Het bedrijf kocht op een gegeven moment 120 steelpannen, zodat klanten daar cash geld in konden stoppen. Daardoor werd de afstand tussen medewerker en klant vergroot. “We moesten een stabiele manier vinden waarmee we contant geld konden aannemen zonder ons personeel in gevaar te brengen. In zo’n pan kunnen zowel muntstukken als papiergeld geplaatst worden. Daarnaast waren ze nog voldoende beschikbaar. In tegenstelling tot toiletpapier”, zegt Enning met een lach.

De aanschaf van de 120 pannen bleek niet erg lang te werken. “De impact van het coronavirus bleek erger en hardnekkiger te zijn dan in eerste instantie gedacht. We hebben de media goed in de gaten gehouden en uiteindelijk is besloten om alle vestigingen maar te sluiten. Er is besloten om het kookgerei te verdelen onder het personeel. Zo hebben de pannen alsnog een mooie bestemming gekregen,” verduidelijkt hij. 

Contant betalen

“In Duitsland wordt voornamelijk contant betaald”, legt bestuurslid Dirk Bäcker van Mr. Wash uit. “Ondanks al onze inspanningen waarin we onze bezoekers opriepen om met creditcards, betaalpassen en contactloos te betalen werd daar weinig gehoor aan gegeven. De meeste betalingen waren contant. Het is ontzettend vervelend om nu stil te liggen aangezien dit de beste periode voor ons is. Maar de veiligheid van onze medewerker staat voorop.”

De komende vier weken zijn de filialen volledig gesloten. “De ontwikkelingen rond het virus volgden elkaar in hoog tempo op. Er is geen eenduidige wet- en regelgeving in Duitsland en dat maakt het ook verwarrend om op de situatie te anticiperen. In Beieren is bijvoorbeeld sprake van een lockdown, terwijl dat in andere deelstaten nog niet het geval is. Om eenduidig te werk te gaan bij al onze filialen is besloten om sinds afgelopen weekend alle wasgelegenheden van Mr. Wash te sluiten”, vult Enning aan.

Renovaties

Een aantal werknemers zit thuis en een aantal heeft werktijdverkorting gekregen. Enning benut de down time goed, laat hij weten: “Momenteel wordt onderhoud uitgevoerd bij alle vestigingen. Er worden renovaties uitgevoerd en verbeteringen geïmplementeerd om de klanttevredenheid te verhogen. Sommige onderdelen van een wasstraat zijn lastig schoon te maken, omdat dit betekent dat de volledige installatie stil komt te staan. Nu is de tijd rijp voor deze reiniging. Als het coronavirus achter de rug is, kunnen onze bezoekers een vernieuwde en verbeterde carwash verwachten.”

]]>
https://www.carwashpro.nl/dossier-corona/2020/03/27/duitse-carwash-keten-mr-wash-sluit-35-vestigingen-wegens-coronavirus/feed/ 0
Hoe ‘t Vosje Carwash Oosterhout succesvol opende tijdens coronacrisis https://www.carwashpro.nl/dossier-corona/2020/03/26/hoe-t-vosje-carwash-oosterhout-succesvol-opende-tijdens-coronacrisis/ https://www.carwashpro.nl/dossier-corona/2020/03/26/hoe-t-vosje-carwash-oosterhout-succesvol-opende-tijdens-coronacrisis/#respond Thu, 26 Mar 2020 07:03:19 +0000 https://www.carwashpro.nl/?p=60693 Afgelopen maandag opende ‘t Vosje Carwash Oosterhout de deuren. Ondanks de strengere maatregelen rond het coronavirus kijkt ondernemer Roy Visser terug op een geslaagde opening. Het beloofde ‘spectaculaire openingsweekend’ laat nog even op zich wachten, maar de tweede vestiging van ‘t Vosje Carwash is een feit.

Visser is beslist niet ontevreden over de opening: “Het was niet extreem druk, maar er waren voldoende klanten om ons bezig te houden. Ik ben tevreden over de bezoekersaantallen gezien de situatie. Zeker als je nagaat dat er weinig ruchtbaarheid aan is gegeven en alleen op Facebook en Instagram reclame is gemaakt voor de opening. Er zijn circa 10.000 folders uitgedeeld om de opening in de regio onder de aandacht te brengen. Dat was voor de corona uitbraak.”

Visser heeft nog een stapel flyers liggen. Dat promotiemateriaal wacht op betere tijden, zegt hij: “Ik heb nu nog zo’n 40.000 flyers over waarin onze openingsacties kenbaar worden gemaakt. Nu is niet het moment om deze te verspreiden. De flyers kunnen we op een later tijdstip alsnog uitdelen, omdat onze openingsactie tot eind juni loopt.” Visser hoopt nu dat klanten zijn nieuwe carwash via mond-tot-mond reclame weten te vinden. “De mensen die afgelopen maandag op de opening waren hebben we gezegd om hun familie en kennissenkring op de hoogte te stellen van onze aanbiedingen. Het heeft volgens mij geholpen, want het was dinsdag en woensdag al iets drukker dan op de opening.”

Flexibel

De nieuwe vestiging is nog niet volledig operationeel. “We hebben de VIP-behandelingen even op een laag pitje gezet. Het is onverantwoord om personeel in andermans auto te laten zitten nu het virus in volle hevigheid is uitgebroken”, verduidelijkt Visser. “Als de VIP sectie open gaat, betekent dit dat er drie extra werknemers ingezet worden. Nu kunnen we het met drie medewerkers af die zich volledig op het wassen richten.”

Terwijl de nieuwe vestiging in Oosterhout net operationeel is, draait de hoofdvestiging in Etten-Leur stabiel. “Het stofzuigplein is afgezet. De stofzuighal is zo ingedeeld dat er om elke auto een lege ruimte is. Zo kunnen we een veilige afstand garanderen. Mocht een klant zich niet prettig voelen bij de situatie en het stofzuigen willen overslaan, is dat geen enkel probleem. Mochten de situatie rond het coronavirus verergeren dan kunnen we het hele stofzuigplein sluiten. Daar zijn we flexibel in”, zegt Visser.

Transactie

Klanten hebben begrip voor de situatie en vinden het dan ook geen probleem om zich aan te passen, zegt de ondernemer: “Het merendeel van onze bezoekers stapt dan ook moeiteloos over naar contactloos betalen omdat we daarom vragen. Onze medewerkers dragen standaard handschoenen tijdens het afrekenen. Het is mogelijk om te betalen zonder de auto uit te komen. Onze medewerkers scannen een code door het raam heen waarna de transactie direct afgehandeld is. We hebben een filmpje van deze afrekenmethode op onze Facebookpagina geplaatst en deze clip heeft veel likes gekregen.”

Lees ook:

]]>
https://www.carwashpro.nl/dossier-corona/2020/03/26/hoe-t-vosje-carwash-oosterhout-succesvol-opende-tijdens-coronacrisis/feed/ 0
Video: zo speelt het Amerikaanse Splash Carwash in op het coronavirus https://www.carwashpro.nl/dossier-corona/2020/03/26/video-zo-speelt-het-amerikaanse-splash-carwash-in-op-het-coronavirus/ https://www.carwashpro.nl/dossier-corona/2020/03/26/video-zo-speelt-het-amerikaanse-splash-carwash-in-op-het-coronavirus/#respond Thu, 26 Mar 2020 06:38:49 +0000 https://www.carwashpro.nl/?p=60683 Het coronavirus treft ook de Amerikaanse carwashbranche. Splash Carwash neemt extra maatregelen om de veiligheid van bezoekers te waarborgen. De carwash-keten heeft een filmpje opgenomen waarin oprichter Mark Curtis uitleg geeft over de manier waarop er in de filialen veilig gewerkt wordt.

De vestigingen van Splash Carwash zijn nog steeds geopend en dat wil men zo houden door extra voorzorgsmaatregelen te treffen. Elke ochtend wordt de locatie voordat de eerste klanten komen uitgebreid gereinigd. Gedurende de dag worden deurklinken en andere objecten waarmee werknemers veelvuldig in aanraking komen, grondig schoongemaakt. Het personeel wordt geacht de volgende regels op te volgen:

  1. Houd extreem veel afstand van anderen
  2. Het gebruik van handschoenen is verplicht tijdens het wassen van auto’s
  3. Fysiek contact in de vorm van handen schudden of het geven van een knuffel is verboden
  4. Desinfecteer handschoenen na elke servicebeurt – gebruik daarvoor ons bacteriedodend middel
  5. Vervang de handdoeken na elke gepoetste auto
  6. Bij het wassen van de handdoeken moet er handbescherming gedragen worden welke na afloop gedesinfecteerd moet worden
  7. Als de handdoeken gewassen worden, moet zeep gebruikt worden. Na het drogen moet een desinfecterend middel worden toegebracht dat tien minuten moet intrekken voordat het weer gebruikt kan worden. 
  8. Raak je gezicht niet aan voordat je je handen hebt gewassen.

De portieren van bezoekers worden kosteloos gedesinfecteerd als extra service. Dit om de veiligheid van de bezoekers extra te waarborgen. Splash Carwash biedt verpleegsters, doktoren, medici en andere hulpverleners daarnaast een gratis schoonmaakbeurt van hun interieur aan. Dit om hun dankbaarheid te tonen aan deze beroepsgroepen. Curtis legt in deze clip uit hoe zijn carwash-keten op het coronavirus anticipeert.

]]>
https://www.carwashpro.nl/dossier-corona/2020/03/26/video-zo-speelt-het-amerikaanse-splash-carwash-in-op-het-coronavirus/feed/ 0
Contactloos betalen tot 50 euro mogelijk zonder pincode https://www.carwashpro.nl/dossier-corona/2020/03/26/contactloos-betalen-tot-50-euro-mogelijk-zonder-pincode/ https://www.carwashpro.nl/dossier-corona/2020/03/26/contactloos-betalen-tot-50-euro-mogelijk-zonder-pincode/#respond Thu, 26 Mar 2020 05:47:53 +0000 https://www.carwashpro.nl/?p=60679 Klanten kunnen vanaf deze week contactloos betalen zonder pincode in te voeren tot een bedrag van 50 euro. Dat heeft Betaalvereniging Nederland dinsdag bekendgemaakt. Tot nog toe moest bij een bedrag boven de 25 euro altijd de pincode op de betaalautomaat worden ingetoetst. Deze transactielimiet wordt nu tijdelijk verhoogd.

Klanten die contactloos betalen, hoeven daardoor minder vaak een betaalautomaat aan te raken. Zo willen banken en leveranciers van betaalautomaten een bijdrage leveren aan de strijd tegen de verdere verspreiding van het nieuwe coronavirus. Voor deze wijziging van de transactielimiet worden ruwweg 380.000 Nederlandse betaalautomaten automatisch op afstand aangepast. De nieuwe limiet zal woensdag bij 75 procent van de betaalautomaten doorgevoerd zijn.

“Wij zijn blij met deze snelle actie. We vragen klanten al om zoveel mogelijk te pinnen, liefst met een contactloze bankpas, mobiele telefoon of wearable,” benadrukt Eus Peters, directeur Raad Nederlandse Detailhandel. “Dat dit nu ook voor grotere aankopen zonder pincode kan, helpt enorm.”

Cumulatieve limiet

Een andere limiet voor contactloos betalen, de zogeheten cumulatieve limiet, is vorige week al door de banken verhoogd, van 50 euro naar 100 euro. Deze cumulatieve limiet is van toepassing op meerdere contactloze betalingen zónder pincode achter elkaar. Banken zullen eventueel misbruik van gestolen of verloren contactloze bankpassen zónder pincode tot de hogere limieten blijven vergoeden.

]]>
https://www.carwashpro.nl/dossier-corona/2020/03/26/contactloos-betalen-tot-50-euro-mogelijk-zonder-pincode/feed/ 0