CarwashPro https://www.carwashpro.nl Vakblad over carwash Fri, 19 Jul 2019 07:57:12 +0200 nl hourly 1 https://wordpress.org/?v=5.2.2 https://www.carwashpro.nl/wp-content/uploads/2017/04/cropped-faviconcarwashpro-1-32x32.png CarwashPro https://www.carwashpro.nl 32 32 BOB Autowas presenteert fietstocht voor de hersenstichting https://www.carwashpro.nl/algemeen/2019/07/19/bob-autowas-presenteert-fietstocht-voor-de-hersenstichting/ https://www.carwashpro.nl/algemeen/2019/07/19/bob-autowas-presenteert-fietstocht-voor-de-hersenstichting/#respond Fri, 19 Jul 2019 07:57:12 +0000 https://www.carwashpro.nl/?p=58074 Om geld in te zamelen voor de hersenstichting heeft BOB Autowas de Ronde van BOB opgericht. Teamleider Niels van der Linden doet verspreid over vier dagen zeventien vestigingen van BOB Autowas aan. De tocht van Van der Linden eindigt in zijn eigen vestiging in Gouda.

Inmiddels zit de eerste dag van deze fietstocht erop. Van der Linde bezocht vestigingen in Cuijk, Nijmegen, Amersfoort, Hilversum en Utrecht. Zijn inspanningen leverde tot nu toe 6.707 euro op. Er kan uiteraard nog steeds gedoneerd worden voor dit initiatief. Alle opbrengsten gaan naar de hersenstichting. Doneren kan via deze link.

]]>
https://www.carwashpro.nl/algemeen/2019/07/19/bob-autowas-presenteert-fietstocht-voor-de-hersenstichting/feed/ 0
Ton Uijen: ‘Dit nieuwe Shell-station is echt het neusje van de zalm’ https://www.carwashpro.nl/algemeen/2019/07/19/ton-uijen-dit-nieuwe-shell-station-is-echt-het-neusje-van-de-zalm/ https://www.carwashpro.nl/algemeen/2019/07/19/ton-uijen-dit-nieuwe-shell-station-is-echt-het-neusje-van-de-zalm/#respond Fri, 19 Jul 2019 07:01:47 +0000 https://www.carwashpro.nl/?p=58065 “Het is een prachtig tankstation geworden op een zeer interessante plek”, vindt ondernemer Ton Uijen. Sinds juni exploiteert de Brabander de nieuwe Shell-locatie in de Tilburgse wijk Reeshof. Dat Shell bij hem aanklopte voor het exploiteren van dit station, kwam wel als een verrassing. “Mijn andere zes tankstations liggen namelijk allemaal rondom Helmond en in Limburg. Dit deel van Noord-Brabant is voor mij echt weer een nieuwe wereld.”

Na maanden van hard werken kon de ondernemer dinsdag met zijn nieuwe team even stilstaan bij de opening van de nieuwe locatie. “Het is een tankstation om trots op te zijn. En een die volop mogelijkheden biedt voor de toekomst. De ligging is prachtig, langs de N260. Het is een drukke weg waar veel verkeer langskomt.” Veel aanloop verwacht Uijen vanuit de wijk Reeshof. “Hier wonen ruim 45.000 mensen. Ook ligt het tankstation vlakbij een industrieterrein. Ik verwacht veel vrachtverkeer. Zowel voor zakelijke klanten als voor particulieren hebben we een interessant aanbod aan producten en diensten.”

Compleet nieuw team

Afgelopen maanden werd een compleet nieuw team samengesteld. “Dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Het was ‘a hell of a job’. Het valt in deze tijd niet mee om goed personeel te vinden. De krapte op de arbeidsmarkt is groot. Uiteindelijk heb ik via lokale media en via mijn netwerk toch een heel mooi team van vijftien medewerkers bij elkaar gekregen. Goed personeel is echt dé basis van een succesvolle tanklocatie. We hebben een mooie shop met de Deli by Shell-formule en een kettingwasstraat in huis. Goed getraind personeel is een must om optimale service te kunnen bieden.”

Uijen is een bekend gezicht in petrolland en kent het klappen van de zweep. De nieuwe Shell-locatie in Tilburg is de zevende vestiging die hij onder zijn paraplu heeft. Ook bij alle andere tankstations staat de schelp op de luifel. Het gaat om stations in Roermond, Someren, Meijel, Deurne en twee locaties langs de snelweg A2, in Geleen en Grathem. Alle locaties zijn bemand en hebben een bakery. Drie locaties van de bestaande zes hebben ook een wasgelegenheid.

Goed getraind personeel is een must om optimale service te kunnen bieden.

Bij de bouw van het tankstation speelde slim en zuinig omspringen met energie een prominente rol. De locatie bevat isolatieglas en energiezuinige apparatuur. Een warmtepomp en een systeem dat warmte terugwint, zorgen voor het juiste klimaat in het station. 164 zonnepanelen op het dak wekken de benodigde stroom op. Daarbij worden ze geholpen door nog eens 125 vierkante meter aan in de luifel geïntegreerde zonnepanelen. De panelen in de luifel zijn doorzichtig. Daardoor is minder kunstlicht nodig. Samen met WashTec werd een kettingwasstraat en wasboxen geïnstalleerd. Ook daarbij stond duurzaamheid hoog op de agenda. Het waswater wordt opgevangen en gezuiverd. Daardoor kan 85 procent van het water opnieuw worden gebruikt.

(Het artikel gaat verder onder de foto)

Op het gebied van brandstoffen heeft het tankstation ook een primeur te pakken. Het is namelijk de eerste locatie waar de 150 kW Shell Recharge-laadpalen voor elektrische auto’s zijn geïnstalleerd. Komende tijd gaat Shell maar liefst tweehonderd laadpalen plaatsen op eigen stations. “Dit station is zonder meer een van de paradepaardjes van Shell. Het gebouw zit vol energiezuinige maatregelen en andere snufjes. De rode vloer op het terrein is bedoeld om de veiligheid verder te verbeteren. Idee erachter is om het overzicht te vergroten en ervoor te zorgen dat mensen langzamer gaan rijden.”Namens Shell opende Hilmar van den Dool, General Manager Retail in de Benelux en Frankrijk, het station officieel: “Shell streeft ernaar om de CO2-voetafdruk van haar stations in Nederland voor 2025 te halveren. Zo voorzien we al onze stations van groene stroom. Daarnaast pakken we onze eigen activiteiten aan, zoals hier in Tilburg. Bij Shell Peulwijk Oost is de CO2-uitstoot met 35 procent gereduceerd. In Tilburg willen we nog een stap verder komen.”

Op de rails

Het trainen van het team stond de laatste weken bovenaan de lijst, vertelt Uijen. Een ervaren stationsmanager van een van de andere locaties, staat tijdelijk aan het roer van het station. “Hij is mijn steun en toeverlaat. Er komt heel wat kijken bij het succesvol exploiteren van een tankstation. We hebben de zaken inmiddels goed op de rails en de medewerkers zijn al echt een team.”

Bijzonder aan het tankstation zijn ook de uitgebreide carwashfaciliteiten. Er zijn drie zelfwasboxen, waarvan er een geschikt is voor hoge voertuigen, zoals caravans en campers. Ook is de locatie uitgerust met een kettingwasstraat. Dat is geen vanzelfsprekendheid bij tankstations van Shell. Voor het realiseren van alle carwashfaciliteiten werd de hulp van WashTec ingeschakeld. “Het traject is heel soepel verlopen”, vertelt special projects manager Peter van der Veen van WashTec. “Er is voor de kettingwasstraat uiteindelijk gekozen voor de SL50. Deze wasinstallatie kan vijftig auto’s per uur wassen. In het eerste weekend dat de locatie open was, bezochten 340 autos deze wasstraat. Dat is echt ongekend veel.”

Naast de kettingstraat zijn achter op het terrein drie zelfwasboxen geïnstalleerd, waar zowel met contant geld als contactloos betaald kan worden. “Cash blijft nog steeds belangrijk, al merken we wel dat klanten met de pinpas gemiddeld meer euro’s uitgeven”, vertelt Van der Veen. Tijdens de eerste weken liep carwash-coach Marcel van der Lans van WashTec rond op de locatie om de nieuwe medewerkers van de wasstraat te ondersteunen en te adviseren. “Door je mensen goed te instrueren, haal je veel meer uit je wasstraat. Zorg dat ze weten hoe alles werkt in de carwash. Ze moeten de klant zo optimaal mogelijk adviseren en bovenal gastvrij zijn. Bezoekers die een positief gevoel overhouden aan hun wasbeurt, komen de volgende keer weer terug. Dat geldt uiteraard niet alleen voor de wasstraat, maar zeker ook voor de shop”, sluit Van der Lans af.

Bekijk hieronder de uitgebreide fotoreportage:

]]>
https://www.carwashpro.nl/algemeen/2019/07/19/ton-uijen-dit-nieuwe-shell-station-is-echt-het-neusje-van-de-zalm/feed/ 0
Leer op CWSE 2019 hoe je een goed personeelsbestand opbouwt https://www.carwashpro.nl/algemeen/2019/07/19/leer-op-cwse-2019-hoe-je-een-goed-personeelsbestand-opbouwt/ https://www.carwashpro.nl/algemeen/2019/07/19/leer-op-cwse-2019-hoe-je-een-goed-personeelsbestand-opbouwt/#respond Fri, 19 Jul 2019 06:37:47 +0000 https://www.carwashpro.nl/?p=57947 Mr. Wash Autoservice AG is een van de grootste carwashketens van Duitsland. Volgens expert Cornelis van de Pol heeft de onderneming dat te danken aan de betrokken werknemers. Hoe je als ondernemer ervoor zorgt dat je personeel net dat stapje extra zet, leer je tijdens Van de Pol’s praktijkworkshop op de Car Wash Show Europe 2019 (CWSE 2019).

Volgens de filosofie van Mr. Wash Autoservice AG vormen de werknemers de levenslijn van een bedrijf. De werving en selectie van nieuwe mensen is dan ook een essentieel onderdeel van de bedrijfsvoering. Maar hoe zorg je ervoor dat je een goed team samenstelt waarop je kunt bouwen? Van de Pol geeft tips & tricks in zijn praktijkworkshop. Na afloop heb je meer inzicht en weet je aan welke eigenschappen een succesvolle werknemer moet voldoen. Met deze informatie kun je een strategie opstellen en ervoor zorgen dat je personeel loyaal en gemotiveerd blijft.

Hiring, Developing and Retaining High Performing Employee

Op 18 en 19 september kunnen bezoekers de interactieve presentatie ‘Hiring, Developing and Retaining High Performing Employee’ volgen op CWSE 2019. De sessie op 18 september duurt van 12.30 tot 13.00 uur en vindt plaats in Room 1. Op 19 september vindt dezelfde sessie plaats van 11.30 tot 12.00 uur in Room 1. Uiteraard zijn er meerdere interactieve presentaties en andere interessante meetings te bezoeken op Car Wash Show Europe 2019. Het event vindt op 18 en 19 september plaats in de Kromhouthal in Amsterdam. Bekijk het volledige programma hier.

]]>
https://www.carwashpro.nl/algemeen/2019/07/19/leer-op-cwse-2019-hoe-je-een-goed-personeelsbestand-opbouwt/feed/ 0
Helmonds familiebedrijf Autorette kijkt over de grens https://www.carwashpro.nl/algemeen/2019/07/18/helmonds-familiebedrijf-kijkt-over-de-grens/ https://www.carwashpro.nl/algemeen/2019/07/18/helmonds-familiebedrijf-kijkt-over-de-grens/#respond Thu, 18 Jul 2019 09:31:53 +0000 https://www.carwashpro.nl/?p=57981 Bij Tank- en Autowascentrum Zwart in Amsterdam is onlangs de volledige nieuwbouw van alle negen wasboxen op het terrein aan de Ookmeerweg in onze hoofdstad afgerond. Autorette Car Wash Systems uit Helmond was verantwoordelijk voor de plaatsing van de acht wasboxen en de open wasplaats. Eigenaar John van Leeuwen vertelt meer over het project en zijn bedrijfsvoering.

De vervangen wasboxen zijn ook afkomstig van Autorette Car Wash Systems. Het Brabantse bedrijf is een graag geziene gast bij tankstation Zwart. “Dit project is bijzonder doordat we hier de vierde generatie wasboxen geplaatst hebben”, verduidelijkt Van Leeuwen. “We werken al bijna dertig jaar samen met tankstation Zwart. Rond 1991 werd de eerste wasbox door ons geïnstalleerd. Vlak na de plaatsing daarvan werd er al flink gebruikgemaakt van deze wasgelegenheden.”

Na een verhuizing heeft tankstation Zwart nu een zeer gunstige ligging: aan de rand van de stad. Drie eerder geplaatste wasboxen hebben al die tijd gewoon doorgedraaid. Totaal zijn er aan de Ookmeerweg nu twaalf wasboxen. Die fonkelnieuwe wasboxen springen direct in het oog. “Er is gekozen voor een opvallende oranje uitstraling”, vertelt Van Leeuwen. “De bestaande wasboxen en de betonplaat zijn weggehaald en vervangen voor een compleet nieuwe staalconstructie en een betonnen ondergrond compleet met putten en olie en vetafscheiders. De hallen die wij geplaatst hebben zijn onze nieuwe standaard washallen. Ook nieuw bij deze locatie is dat kan er voortaan contactloos betaald kan worden. Het was een erg mooie klus waar we dan ook erg trots op zijn. tankstation Zwart is een bekende naam in de tankbranche dus voor onze naamsbekendheid is dit ook een mooi project geweest. We laten de kwaliteit van ons werk voor zich spreken.”

Familiebedrijf

De onderneming uit Helmond is met recht een familiebedrijf te noemen. “Autorette Car Wash Systems werd door onze vader opgericht. Hij doet het inmiddels veel rustiger aan en heeft de onderneming aan mij en mijn broer overgedragen. We hebben een klantenkring die al ruim dertig jaar zaken met ons doet”, verduidelijkt Van Leeuwen. “Onze kracht ligt in onze no nonsens aanpak. We hebben heel korte lijnen en kunnen snel schakelen. Onze medewerkers zijn snel ter plaatse en kunnen indien nodig snel problemen oplossen.”

Naast projecten in Nederland is het bedrijf ook actief in andere landen waaronder in België, Zwitserland, Italië en Duitsland. “Vooral in Duitsland krijgen we steeds meer voet aan de grond. Wat ons onderscheidt van andere partijen, is onze focus op communicatie. We zijn snel benaderbaar. Een ander punt is dat we in onze machines veel gebruik maken van RVS. Dat materiaal kenmerkt zich door de langere levensduur en kwaliteit. Daarnaast is ons onderscheidend vermogen dat we alles in eigen hand houden. Er verlaat geen enkel product ons pand zonder onze goedkeuring. Alle producten worden in eigen huis gemaakt. De techniek is door ons team ontwikkeld en verfijnd. We kunnen aan specifieke klantwensen voldoen en maatwerk leveren. Sterker nog: geen enkele machine die ons pand verlaat is identiek.”

Levensduur

De installaties en producten van Autorette Car Wash Systems worden dagelijks getest en gefinetuned. Doorontwikkeling is erg belangrijk voor Van Leeuwen: “Onze monteurs kennen onze apparatuur door en door en zijn er dagelijks mee bezig. Mochten zij verbeterpunten zien, kunnen zij die doorvoeren. Dat betekent dat onze productreeks continu doorontwikkeld wordt, zodat ons team zo efficiënt en vlug mogelijk kan werken.”

Onderhoud is erg belangrijk om de levensduur van de producten te waarborgen. “Als we een project hebben opgeleverd geven we klanten uitleg over hoe ze zo goed en lang mogelijk van onze producten gebruik kunnen maken. Mocht er zich een probleem voordoen, kan dit negen van de tien keer telefonisch opgelost worden. Mocht de klacht dan nog niet opgelost zijn, dan sturen we een aantal monteurs op pad om de situatie ter plekke te bekijken en de problemen op te lossen”, stelt Van Leeuwen.

Specialisatie

Om de kwaliteit te waarborgen, werkt Autorette Car Wash Systems samen met een aantal vaste partijen, elk met een eigen specialisatie. “Zo schakelen we dezelfde aannemer in bij onze klussen, plaatst hetzelfde vloersystemen bedrijf de ondergrond en werken we met een vast installatiebedrijf samen voor het verwarmingsgedeelte. Eerst namen we deze zaken ook voor eigen rekening, maar daar kwamen we niet meer aan toe. Door sommige taken uit te besteden, kunnen we ons op onze core business richten. De huidige bezetting loopt goed zo. We kunnen onze klanten tevreden houden en daar draait het om”, besluit Van Leeuwen.

]]>
https://www.carwashpro.nl/algemeen/2019/07/18/helmonds-familiebedrijf-kijkt-over-de-grens/feed/ 0
Fotoreportage: nieuwe Shell-locatie in Tilburg officieel geopend https://www.carwashpro.nl/algemeen/2019/07/18/fotoreportage-nieuwe-shell-locatie-in-tilburg-officieel-geopend/ https://www.carwashpro.nl/algemeen/2019/07/18/fotoreportage-nieuwe-shell-locatie-in-tilburg-officieel-geopend/#respond Thu, 18 Jul 2019 06:08:45 +0000 https://www.carwashpro.nl/?p=58000 De nieuwbouwlocatie van Shell aan de Burgemeester Letschertweg in Tilburg is dinsdag officieel geopend. Het tankstation dat geëxploiteerd wordt door Ton Uijen heeft een primeur. Het is de eerste locatie waar de 150 kW Shell Recharge-laadpalen voor elektrische auto’s zijn geïnstalleerd. Het hagelnieuwe station beschikt verder over een shop met Deli by Shell-formule, een WashTec-kettingwasstraat en drie zelfwasboxen. 

Bekijk hieronder alvast de uitgebreide fotoreportage. 

]]>
https://www.carwashpro.nl/algemeen/2019/07/18/fotoreportage-nieuwe-shell-locatie-in-tilburg-officieel-geopend/feed/ 0
Staatssecretaris: franchisenemers moeten worden beschermd https://www.carwashpro.nl/algemeen/2019/07/17/franchisenemers-moeten-worden-beschermd/ https://www.carwashpro.nl/algemeen/2019/07/17/franchisenemers-moeten-worden-beschermd/#respond Wed, 17 Jul 2019 06:37:56 +0000 https://www.carwashpro.nl/?p=57939

Franchisenemers moeten beter worden beschermd door de wet, vindt staatssecretaris van Economische Zaken Mona Keijzer. Keijzer stuurde vrijdag een wet naar de Raad van State om de middenstanders te helpen. De belangrijkste punten in de wet zijn dat een franchisenemer alle financiële informatie van het bedrijf krijgt voordat een contract wordt aangegaan en dat een ondernemer sneller een vergelijkbare onderneming mag starten na het aflopen van het contract.

Als franchisenemers nu een conflict hebben met het moederbedrijf, is het vaak het moederbedrijf dat gelijk krijgt. Staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken en Klimaat en minister Sander Dekker voor Rechtsbescherming hebben een wetsvoorstel naar de Raad van State gestuurd dat de franchiseovereenkomst regelt in Boek 7 van het Burgerlijk Wetboek (de Franchisewet). Een voorontwerp van de wet is in januari in consultatie gegaan en er zijn 570 reacties op binnengekomen. Naar verwachting gaat het wetsvoorstel voor het eind van het jaar naar de kamer. Wat er precies in het wetsvoorstel staat wordt openbaar bij de indiening in de Tweede Kamer.

Vier onderdelen

In dit wetsvoorstel ligt de nadruk op vier onderdelen die nodig zijn voor evenwichtige franchiseverhoudingen:

  • De precontractuele uitwisseling van informatie.
  • De tussentijdse wijziging van een lopende franchiseovereenkomst.
  • De beëindiging van de franchisesamenwerking.
  • Het overleg tussen franchisegever en zijn franchisenemers.

Staatssecretaris Keijzer zegt in een toelichting: “Ik ben blij dat het wetsvoorstel nu bij de Raad van State ligt zodat ik het nog voor eind van dit jaar naar de Tweede Kamer kan sturen. Dit wetsvoorstel is noodzakelijk om de samenwerking tussen de franchisegever en de franchisenemer in goede banen te leiden en zo de machtsbalans tussen franchisegevers en franchisenemers te herstellen en bescherming te bieden aan deze franchisenemers.”

Ook minister Dekker is tevreden met het voorstel. “Als franchisenemers én franchisegevers weten waar ze aan toe zijn, kunnen ze sneller inspelen op veranderingen. Dit stimuleert het zaken doen. En dat is niet alleen in hun eigen voordeel, dat is goed voor de hele Nederlandse economie.”

Formules in de carwashsector

Franchise is een vorm van samenwerking tussen zelfstandige en onafhankelijke ondernemingen, waarbij de franchisenemer zijn bedrijf runt volgens de formule van de franchisegever. In de carwashsector zijn er volgens de Nationale Franchisegids vier formules actief: Bluewash, Steam & Clean, De Autostomerij en iClean Carwash.

In de detailhandel, zowel food als non-food, dienstverlening en zorg komt franchise als bedrijfsvorm veel voor. In Nederland zijn circa 825 franchiseformules actief, met ruim 30.000 franchisevestigingen. Franchiseondernemingen verschaffen werk aan ruim 300.000 mensen en de jaarlijkse omzet ligt ruim boven €30 miljard.

]]>
https://www.carwashpro.nl/algemeen/2019/07/17/franchisenemers-moeten-worden-beschermd/feed/ 0
Bezoek de Virtual Car Wash Tour op CWSE 2019 https://www.carwashpro.nl/algemeen/2019/07/17/bezoek-de-virtual-car-wash-tour-op-cwse-2019/ https://www.carwashpro.nl/algemeen/2019/07/17/bezoek-de-virtual-car-wash-tour-op-cwse-2019/#respond Wed, 17 Jul 2019 06:29:42 +0000 https://www.carwashpro.nl/?p=57944 Voor een bezoek aan een Amerikaanse carwash is geen vliegticket meer nodig. Op Car Wash Show Europe 2019 (CWSE 2019) geeft ondernemer Haji Tehrani namelijk een virtuele rondleiding door zijn Drive & Shine Car Wash. Vanuit de Kromhouthal in Amsterdam waar deze interactieve presentatie plaatsvindt, geeft Tehrani de bezoekers vanaf afstand inzicht in zijn bedrijfsvoering.

De Amerikaanse Drive & Shine Car Wash bevindt zich in South Bend in Indiana. Deze moderne wasgelegenheid is van alle gemakken voorzien. Tehrani maakt gebruik van geavanceerde apparatuur, bezit een poetsbedrijf, maakt het verversen van olie mogelijk en beschikt over een stofzuigerplein. In zijn virtuele tour laat hij zien wat bezoekers kunnen verwachten van een trip naar zijn wasgelegenheid.

Virtual Car Wash Tours – Drive and Shine Car Wash

Op 18 september is het seminar ‘Virtual Car Wash Tours – Drive and Shine Car Wash’ te volgen op CWSE 2019. De sessie duurt van 12.00 tot 12.30 uur en vindt plaats in Room 2. Uiteraard zijn er meerdere interactieve presentaties en andere interessante meetings te bezoeken op Car Wash Show Europe 2019. Het event vindt op 18 en 19 september plaats in de Kromhouthal in Amsterdam. Bekijk het volledige programma hier.

]]>
https://www.carwashpro.nl/algemeen/2019/07/17/bezoek-de-virtual-car-wash-tour-op-cwse-2019/feed/ 0
JelCo Carwash: ‘Bij ons draait het om aandacht voor auto’s en klanten’ https://www.carwashpro.nl/algemeen/2019/07/16/jelco-carwash-bij-ons-draait-het-om-aandacht-voor-autos-en-klanten/ https://www.carwashpro.nl/algemeen/2019/07/16/jelco-carwash-bij-ons-draait-het-om-aandacht-voor-autos-en-klanten/#respond Tue, 16 Jul 2019 06:31:27 +0000 https://www.carwashpro.nl/?p=57931 In Helmond is JelCo Carwash gevestigd. Deze wasgelegenheid van ondernemer Jelle Relou, die tevens twee Esso-tankstations bestiert, is sinds enige maanden operationeel. De ondernemer koos voor een wasstraat type TA van EenzetCarwash. Hij zet vooral in op persoonlijke aandacht en doet dat door elke auto van een handmatige voorwas te voorzien voordat deze de wasstraat ingaat.JelCo Carwash is gevestigd aan Rakthof. Dit industrieterrein ligt tussen de wijken Dierdonk en Rijpelberg in. “De ligging is gunstig, omdat in deze wijken weinig wasgelegenheden zijn. Er is veel potentieel dus”, stelt Relou. “We werken al samen met lokale bedrijven zoals een occasionzaak en een poetsbedrijf. Ook klanten van een lokale fitnessketen weten ons te vinden.”

Voor de komst van JelCo Carwash waren er een poetsbedrijf en een wasstraat in het pand gevestigd. “De vorige eigenaar, Autopoetsbedrijf Harrie Nooijen, besloot op een gegeven moment zijn aandacht puur in zijn poetsbedrijf te steken. Hij kon de wasstraat niet meer met zijn andere werkzaamheden combineren. Omdat wij veel potentie in deze locatie en wasstraat zagen, besloten we om deze wasgelegenheid over te nemen. We werken nog steeds samen met Autopoetsbedrijf Harrie Nooijen. Dat bedrijf poetst de auto’s voor presentatie in de showroom en wij wassen ze. Een andere reden voor de overname was omdat deze wasgelegenheid een zekere naamsbekendheid heeft. Het gold jarenlang als een bekende wasstraat in de regio”, weet Relou.

Eigen draai

De ondernemer besloot zoals gezegd om de oude wasstraat over te nemen. “De oude wasstraat moest verwijderd worden en er moest een stuk hal aangebouwd worden. Hierdoor hebben we nu de beschikking over de nieuwste wasstraattechniek zodat we auto’s met de grootste zorg kunnen wassen. De kettingwasstraat die gebruikt werd, was sterk verouderd en ging op een gegeven moment kapot. Toen besloten we om voor een heel nieuwe installatie te kiezen en het oude pand te verbouwen. Deze wasstraat is compleet nieuw. Het oorspronkelijke plan was om nog door te gaan met de oude wasstraat, maar omdat deze onverhoopt stuk ging, moesten onze plannen flink aangepast worden. We sloten noodgedwongen een aantal maanden om alles weer bedrijfsklaar te krijgen.”

Inmiddels is JelCo Carwash al sinds mei in bedrijf. Relou wil opvallen door de geleverde kwaliteit en niet door de capaciteit. “JelCo Carwash is geen grote wasfabriek waar honderden wagens per uur gewassen worden. Dat zeggen we niet om concullega’s en concurrenten in een kwaad daglicht te stellen. Bij ons gaat het om aandacht voor de auto’s en de klanten die hier binnenkomen”, verduidelijkt de ondernemer. “Als we op circa 25.000 wassingen per jaar uitkomen, hebben we het heel goed gedaan. Dat is de prognose die gesteld is toen deze wasgelegenheid geopend werd.”

Goede feedback

Relou en zijn team willen de kwaliteit van elke wassing waarborgen en daarom wordt ingezet op een speciale, handmatige voorwas. “Dankzij deze intensieve voorwas kunnen we ook moeilijk bereikbare plekken schoonmaken. Elke auto wordt volledig schoon, omdat wij zogenaamde schaduwplekken meenemen. Wij zijn de enige in de regio die dat doen en daarmee vallen we op. Klanten geven goede feedback en kunnen deze service zeker waarderen. Sommige bezoekers zijn zelfs bereid om extra kilometers te maken om hun auto door ons te laten wassen. In de regio zingen deze verhalen en ervaringen snel rond en dat is erg fijn. Dat soort mond-tot-mondreclame is onbetaalbaar.”

Voorheen werd de voorwas door de vorige eigenaar buiten gedaan, maar voortaan gebeurt dat dus binnen. “Er is vijf meter bijgebouwd. Ook hebben we een nieuwe wasinstallatie geplaatst. Er is voor een wasinstallatie van Istobal gekozen. Ik kende de monteur van EenzetCarwash al jaren en was erg over hem te spreken. Op een gegeven moment was ik aan een nieuwe machine toe en hij adviseerde mij toen om eens contact met EenzetCarwash op te nemen om vrijblijvend kennis te maken. Het contact met deze partij beviel heel goed en na een aantal locatiebezoeken besloten we om voor een installatie van Istobal te kiezen.”

Elkaar versterken

Naast de handmatige voorwas wil Relou opvallen met een speciale velgenreiniger. Aluminium velgen zijn kwetsbaar en worden ingesprayd met dit reinigingsproduct. Daarna worden deze velgen onder hoge druk afgespoeld, zodat ze er weer stralend uitzien. Er wordt gebruik gemaakt van wasborstels van foam. Voorheen werd in de wasstraat van nylon gebruikgemaakt, maar wij hebben voor foam gekozen omdat dit voor een glanzend en krasvrij resultaat zorgt. Er is tevens een stofzuigerplein ingericht door EenzetCarwash. Klanten kunnen kosteloos hun auto stofzuigen met apparatuur van Istobal.

Relou is behalve eigenaar van JelCo Carwash ook eigenaar van twee Esso-tankstations aan de Europaweg. “Het gaat hier om een echt familiebedrijf. Mijn vader begon met de verkoop van kolen en koos vervolgens voor het uitbaten van een tankstation. Inmiddels bestaat de onderneming vijftig jaar. We zijn een begrip in de regio geworden. Het wassen van auto’s vormde ook een onderdeel van de bedrijfsvoering en we zijn blij dat we deze tak verder uit konden bouwen in de vorm van JelCo Carwash. Om meer bezoekers te trekken, bieden we bezoekers van het tankstation korting op onze wasprogramma’s aan. Zo versterken we elkaar.”


Opening

Om meer reuring te genereren, volgt een officiële opening. Deze vindt op 20 juli plaats. “Onze naamsbekendheid is nog niet optimaal. Daar willen we verandering inbrengen en daarom organiseren we een speciale open dag. Bezoekers kunnen deze dag met korting wassen en er zijn allerlei activiteiten bedacht om mensen te vermaken. Zo komt presentator Rob Kamphues een presentatie geven en kunnen mensen een testrit in een race-simulator maken”, besluit Relou.

]]>
https://www.carwashpro.nl/algemeen/2019/07/16/jelco-carwash-bij-ons-draait-het-om-aandacht-voor-autos-en-klanten/feed/ 0
Presentatie over malafide handcarwashes op CWSE 2019 https://www.carwashpro.nl/algemeen/2019/07/15/lezing-over-malafide-handcarwashes-op-cwse-2019/ https://www.carwashpro.nl/algemeen/2019/07/15/lezing-over-malafide-handcarwashes-op-cwse-2019/#respond Mon, 15 Jul 2019 10:52:47 +0000 https://www.carwashpro.nl/?p=57941 Brian Madderson gaat tijdens Car Wash Show Europe 2019 op 18 september in Amsterdam dieper in op de impact van malafide handcarwashes. De voorzitter van de Britse Petrol Retailers Association vertelt hoe hij deze problematiek aanvliegt. 

Malafide handcarwashes geven wasgelegenheden een slechte naam. Daarnaast blijkt er in veel van dit soort schimmige bedrijfjes sprake te zijn van mensenhandel, belastingfraude en vinden er milieumisdrijven plaats. Madderson vertelt hoe je door de samenwerking met andere partijen op te zoeken, slagvaardiger op kunt treden. Ook deelt hij de resultaten die hij boekte door samen met the Church of England deze problematiek op de kaart te zetten.

‘The UK’s Handwashing Fight’

Op 18 september is het seminar ‘The UK’s Handwashing Fight’ te volgen op CWSE 2019. De sessie duurt van 11.30 tot 12.00 uur en vindt plaats in Room 1. Uiteraard zijn er meerdere lezingen en andere interessante meetings te bezoeken op Car Wash Show Europe 2019. Het event vindt op 18 en 19 september plaats in de Kromhouthal in Amsterdam. Bekijk het volledige programma hier.

]]>
https://www.carwashpro.nl/algemeen/2019/07/15/lezing-over-malafide-handcarwashes-op-cwse-2019/feed/ 0
Nieuw tankstation langs A67 opent deuren in Greenpoint-kleuren https://www.carwashpro.nl/algemeen/2019/07/15/nieuw-tankstation-langs-a67-opent-deuren-in-greenpoint-kleuren/ https://www.carwashpro.nl/algemeen/2019/07/15/nieuw-tankstation-langs-a67-opent-deuren-in-greenpoint-kleuren/#respond Mon, 15 Jul 2019 06:31:12 +0000 https://www.carwashpro.nl/?p=57926 Het nieuwe tankstation van ondernemer Willemjan van Golstein Brouwers, vlak langs de snelweg A67 bij het Noord-Brabantse Asten, is geopend. Naast het tankstation wil de ondernemer op deze plek ook nog een grote carwash realiseren. Die moet er in 2020 komen. Aan de pomp van de Greenpoint-locatie is een brede mix van brandstoffen beschikbaar, waaronder de klimaatneutrale diesel TRAXX Zero, twee HVO-soorten (HVO100 en HVO20) en AdBlue.

“De oplevering en de gehele bouw zijn volgens de afgesproken planning verlopen. Sinds dinsdag zijn we gestart met de verkopen en ook dat gaat volgens de verwachting goed”, vertelt de ondernemer. Van Golstein Brouwers is een bekende naam in de branche. Hij exploiteert al jaren een Shell-tankstation met een shop en carwashfaciliteiten in het centrum van Asten. Ook was hij jarenlang huurder van Shell Nobis in Asten, op een steenworp afstand van de nieuwe Greenpoint-locatie. Een aantal jaar geleden verkoos Shell voor de Nobis-locatie een andere huurder.

Nieuwe locatie

“Dat was uiteraard wel even slikken. Ik besloot mijn zinnen te zetten op een andere locatie. Er waren plannen voor een nieuw industrieterrein in Asten. Ik was er op het juiste moment bij en wist een mooie kavel te bemachtigen.” Achteraf bleek dat de vader van Willemjan in de jaren tachtig zijn oog ook had laten vallen op deze specifieke locatie. “Hij wilde deze kavel ruim dertig jaar geleden ook al kopen. Daar kwam ik pas onlangs achter. Mijn vader is in 1988 overleden. Het is voor mij echt bijzonder dat we hier nu konden bouwen.”

De brede acceptatie van tankkaarten die de keuze voor Greenpoint met zich meebrengt speelde een grote rol bij het doorhakken van de knopen. “Dat is echt een pré. Klanten kunnen bij Greenpoint tanken met de zakelijke tankpassen van BP/Routex, Total, DKV, Argos en VKO. BP en Total zijn op de A67 nog niet zo goed vertegenwoordigd. Dat biedt mooie kansen”, legt de ondernemer uit. Het tankstation is overigens honderd procent bedoeld voor zakelijk verkeer. “Daar is onze vergunning ook op gebaseerd. We richten ons op vrachtwagens, bedrijfsbussen en leaserijders.”

Plaatsen laadpalen en wasgelegenheid

Naast traditionele brandstoffen ligt de focus bij de Greenpoint-locaties op alternatieve brandstoffen. Er komen in eerste instantie zes opstelposities bij het tankstation. “Op elk eiland is diesel en AdBlue verkrijgbaar. Daarnaast gaan we GTL, de klimaatneutrale diesel TRAXX Zero en HVO aanbieden. We denken op termijn aan LNG en waterstof.” Ook ziet de ondernemer kansen voor snellaadpalen. “Elektrische auto’s zijn in opkomst en dat aantal gaat komende jaren ongetwijfeld snel toenemen. Ik geloof zeker in het plaatsen van snelle laadpalen bij tankstations. Je moet je ogen echt niet sluiten voor deze nieuwe wereld.”

Uiteindelijk is er zo’n 5000 vierkante meter beschikbaar voor het tankstation. Naast het tankstation wil de ondernemer op deze plek ook nog een grote carwash realiseren. Die moet er in 2020 komen. Als hoofdaannemer werd Hamer ingeschakeld, de pompen zijn afkomstig van TSG, de camera-oplossingen van BigBrother.

]]>
https://www.carwashpro.nl/algemeen/2019/07/15/nieuw-tankstation-langs-a67-opent-deuren-in-greenpoint-kleuren/feed/ 0