CarwashPro https://www.carwashpro.nl Vakblad over carwash Tue, 21 May 2019 14:41:35 +0200 nl hourly 1 https://wordpress.org/?v=5.2.1 https://www.carwashpro.nl/wp-content/uploads/2017/04/cropped-faviconcarwashpro-1-32x32.png CarwashPro https://www.carwashpro.nl 32 32 Waarom marketing een carwash kan maken of breken https://www.carwashpro.nl/algemeen/2019/05/22/waarom-marketing-een-carwash-kan-maken-of-breken/ https://www.carwashpro.nl/algemeen/2019/05/22/waarom-marketing-een-carwash-kan-maken-of-breken/#respond Wed, 22 May 2019 06:11:47 +0000 https://www.carwashpro.nl/?p=57528 Met de komst van elke nieuwe carwash stijgt de keuzemogelijkheid van de klant. Er valt een hoop te kiezen, dus zul je jouw onderneming goed op de kaart moeten zetten om op te vallen. Selecteer een marketingcampagne die goed bij jou en je klantenbestand past. “Inspelen op gastvrijheid en beleving is een manier om de aandacht te trekken,” stelt consultant Harvey M. Miller.

“In de loop der jaren bezocht ik talloze wasgelegenheden in heel Amerika. Geen enkele marketingcampagne van alle bedrijven die ik aandeed, wist echter indruk op mij te maken”, laat Miller vaktijdschrift Carwash.com weten. Deze Amerikaan is naast adviseur ook directeur van Carwash Consultants. “Het lijkt erop alsof men al genoegen neemt met de verkoop van een paar waspassen. Het merendeel van de ondernemingen nam niet eens de moeite om zulke passen uit te geven. Miller is inmiddels 63 jaar werkzaam in de carwashbranche. Hij adviseert ruim 37 jaar op dit gebied en heeft jarenlange ervaring. Zo was hij eigenaar van 32 carwashes. Miller was ook directeur van de International Carwash Association (ICA). Momenteel staat Eric Wulf aan het roer van deze organisatie.

Miller maakt zich sterk voor marketing in de carwashbranche en hij denkt dat veel bedrijven kansen laten liggen: “Hoewel de meeste wasgelegenheden vrij succesvol zijn, ben ik ervan overtuigd dat veel bedrijven geld laten liggen. Door de bestaande wachtruimtes slimmer in te richten en handcarwashes op te knappen, kun je meer omzet genereren. Dat kan door goed doordachte marketingmethodes in te zetten, maar dat gebeurt vooralsnog veel te weinig. Veel borden bij de ingang van wasbedrijven en bij betaalautomaten zijn erg onduidelijk voor de consument.”

Warrige uitleg

Het maken van een keuze voor en specifiek wasprogramma duurt vaak onnodig lang vanwege de warrige uitleg op borden. Miller vindt dat het anders moet en er meer vanuit de klant gedacht moet worden: “Veel keuzeborden waarop de verschillende wasprogramma’s worden aangeduid zijn lastig leesbaar en in jargon. Daarnaast zijn ze vaak niet of slecht verlicht, waardoor aan het nut van deze borden voorbij gegaan wordt. Zorg er daarom dus voor dat je borden altijd goed leesbaar zijn. Dat houdt niet op bij de gebruikte woordkeuze. Ook verlichting is essentieel.”

Een ander aandachtspunt voor ondernemers is promotie. “Het valt mij op dat veel ondernemers in hun wasstraten ervoor kiezen om chemie-leveranciers aan te prijzen. Ik heb talloze logo’s en reclameteksten voor deze bedrijven gezien. Dat vind ik raar, want waarom breng je je eigen bedrijf niet onder de aandacht? Je kunt in je carwash ook je eigen diensten onder de aandacht brengen. Denk dan onder meer aan je waspas, cadeaukaarten, abonnementen of speciale poetsservices. Ook je openingstijden vermelden in de wasstraat is een slimme zet”, verduidelijkt Miller.

Stapsgewijs

Meer duidelijkheid bieden is het advies van de consultant: “Opvallend is dat er in wasgelegenheden niet wordt aangegeven wat er precies gebeurt en welk onderdeel van het wasprogramma is ingezet. Welke chemie wordt wanneer ingezet? Hoe kan de klant nu weten of hoe alles heeft gekregen waarvoor hij betaald heeft? Mijn wasgelegenheden zijn voorzien van flikkerende lichten bij elk onderdeel van de wasstraat. Mensen zien in een oogopslag welke chemicaliën worden toegevoegd. Zo weten klanten dat ze krijgen waarvoor ze betaald hebben. Je voorkomt onduidelijkheden en zet tegelijkertijd in op beleving.”

Door klanten via borden en graphics uit te leggen in welke fase van het wasprogramma zij zich bevinden, maak je duidelijk dat bezoekers waar voor hun geld krijgen. Alle stappen van het programma worden namelijk gevolgd.

Voordat de klant een wasgelegenheid van Miller verlaat, knippert er vlak voor vertrek een bord waarop het gekozen programma te zien is. “Zo weet de klant waarvoor hij betaald heeft”, stelt de Amerikaan. “Gebruik veel beeldmateriaal, zodat je de aandacht van de klant niet verliest. Je kunt hem meteen attenderen op interessante aanbiedingen.” Als ondernemers bezig zijn met een renovatie of verbouwing is het volgens Miller raadzaam om daar zo snel en veel mogelijk over te communiceren: “Voor mijn wasgelegenheden heb ik een document opgesteld waarin op een heldere manier bezoekers welkom geheten worden. Stapsgewijs leggen we uit wat klanten van een bezoek aan deze carwash kunnen verwachten.”

Gebrek aan uniformiteit

Alle punten die deze wasgelegenheid onderscheiden van de concurrentie komen aan bod, verduidelijkt Miller: “Zo krijgt geen enkele bezoeker het idee naar een standaard wasstraat te gaan. Voorafgaand versturen we flyers en brochures om de opening kracht bij te zetten. Bij de opening zorgen we ervoor dat er voldoende personeel rondloopt. Deze medewerkers delen pamfletten uit waarop meer informatie over onze waspassen en abonnementen gegeven wordt. Terwijl klanten wachten om door de wasstraat te gaan, worden ze op onze acties geattendeerd.”

Wat voor Miller een doorn in het oog is, is het gebrek aan uniformiteit in veel carwashes. “Veel wasgelegenheden maken geen gebruik van uniforms. Dat is een gemiste kans, omdat bedrijfskleding een goede eerste indruk geeft. Het zorgt voor herkenbaarheid, zeker in combinatie met naamplaatjes en het logo. Op de rug zou je ervoor kunnen kiezen om een aantal speerpunten van je bedrijfsvoering te belichten. Denk dan bijvoorbeeld aan de snelle dienstverlening en voordelige waspassen. Zaken waar jij trots op bent en waarmee jij je onderscheidt. Als klanten niet weten wat jij te bieden hebt, is de kans klein dat ze voor jouw bedrijf kiezen. Wees proactief en denk buiten de gebaande paden”, besluit hij.

]]>
https://www.carwashpro.nl/algemeen/2019/05/22/waarom-marketing-een-carwash-kan-maken-of-breken/feed/ 0
Autofirst Haleco kiest voor upgrade in de carwash https://www.carwashpro.nl/ondernemen/2019/05/21/autofirst-haleco-kiest-voor-upgrade-in-de-carwash/ https://www.carwashpro.nl/ondernemen/2019/05/21/autofirst-haleco-kiest-voor-upgrade-in-de-carwash/#respond Tue, 21 May 2019 06:29:26 +0000 https://www.carwashpro.nl/?p=57498 Autofirst Haleco is gevestigd in het Limburgse Nuth en beschikt naar eigen zeggen als enige partij in de regio over een carwash-installatie met een washoogte van 2,70 meter en een wasbreedte van 2,50 meter. Recentelijk werd de door Eenzet Carwash geplaatste Istobal M’NEX 22 vervangen voor de supreme variant Istobal M’NEX 32. Ook ging de vloer op de schop. Ondernemer Leon Habets vertelt meer over de nieuwe installatie en de verbouwing van zijn bedrijf.

Autofirst Haleco is een multifunctioneel garagebedrijf dat ook beschikt over een carwash. In 2012 kocht Habets voor het eerst een Istobal roll-over bij Eenzet Carwash. Onlangs werd deze Istobal M’NEX 22 vervangen door een van alle opties voorziene M’NEX32 roll-over. “We hebben de Istobal M’NEX 22 vervangen, omdat deze wasinstallatie inmiddels 6,5 jaar oud was en de onderhoudskosten begonnen op te lopen. Daarnaast zijn de mogelijkheden van de was- en droogtechnieken van de huidige generatie Istobal machines sterk uitgebreid en verbeterd. Dat leek ons reden genoeg om voor een nieuw model te kiezen. Dat werd dus de Istobal M’NEX 32”, verduidelijkt Habets.

Ook de verschillende wasprogramma’s met hogedruk contouren en de lavaboog met Infinity mousse spraken Habets aan: “Deze eigenschappen zorgen ervoor dat deze installatie al onze klanten kwaliteit en beleving biedt. Grotere voertuigen met grote wielen kunnen ook gewassen worden met de Istobal M’NEX 32 doordat er met hogere druk gewassen wordt. Ook wordt een wheelcleaner van hoge kwaliteit toegepast. De machine is uitgerust met frequentiegestuurde motoren, zodat de gehele loop van machine en wasborstels bijzonder stil verlopen. Daarbij zijn deze motoren energiezuinig.”

Transparante look

Beleving bieden stopt echter niet bij de lavaboog. Zo zijn de panelen in de zijportalen voorzien van LED-verlichting en is het bovenportaal uitgerust met LED-verlichting in de geleidingsrails. “Beleving is hot item. Daarnaast hebben we een nieuwe onderwasser van Istobal laten installeren, omdat de oude ruim dertig jaar oud was en aan vernieuwing toe was”, weet Habets.

Haleco heeft niet alleen geïnvesteerd in een nieuwe wasinstallatie. “We hebben de complete vloer van de washal opnieuw laten coaten met twee kleuren zodat het geheel een compleet nieuwe uitstraling heeft. Ook de elektrische overheaddeur bij de uitgang van de washal is vervangen. Alle panelen zijn voorzien van glas, waardoor een heel transparante look en feel is ontstaan”, stelt Habets.

Verbeterde waskwaliteit

Trouwe klanten van Haleco zullen even moeten wennen als ze de vernieuwde wasgelegenheid binnenrijden. Er is op visueel vlak veel veranderd. Zo zijn de wasinstallaties gitzwart: “De reden voor deze kleurkeuze is omdat de vorige installatie wit was. Dat was tijdens de aanschaf in 2012 een moderne, frisse kleur. Anno 2019 werd het tijd voor iets nieuws en daarom is voor zwart gekozen. Bij mijn weten is dat een kleur die nog niet veel wordt toegepast in de carwashbranche. Daarbij kleurt dit goed bij de grijze en rode wasborstels in de foam-uitvoering.”

De klanten kunnen volgens Habets niet om de nieuwe aanblik van de wasgelegenheid heen: “Het valt bezoekers direct op dat er iets nieuws in gebruik is door de geheel nieuwe kleurstellingen. Zowel de wasinstallaties als kleurborstels zijn echte blikvangers. Ook de LED-verlichting trekt de aandacht. Wat we ook terughoren, is dat de geleverde waskwaliteit verbeterd is en de wielkasten er schoner dan ooit uitkomen. Een zeer fijne bijkomstigheid is dat klanten vaker voor duurdere wasprogramma’s kiezen. Na de ingebruikname van de nieuwe machine hebben we meteen de prijzen verhoogd. Dat mocht ook wel, want sinds 2012 zijn geen prijsverhogingen doorgevoerd.”

No-nonsense

De keuze voor Eenzet Carwash was vanzelfsprekend voor Habets: “Dit is de tweede installatie van Istobal die door Eenzet Carwash is geplaatst. Naast de toegepaste techniek kan de service van dit bedrijf uit Andelst ons ook zeer bekoren. Het no-nonsense beleid van Eenzet Carwash spreekt ons enorm aan. Van het offertestadium naar de installatie tot aan de aftersales: de gemaakte afspraken worden allemaal nageleefd. Voor ons was de keuze om opnieuw voor deze leverancier te kiezen dan ook heel eenvoudig.”

]]>
https://www.carwashpro.nl/ondernemen/2019/05/21/autofirst-haleco-kiest-voor-upgrade-in-de-carwash/feed/ 0
Teeuwissen Rioolreiniging helpt al halve eeuw wasgelegenheden https://www.carwashpro.nl/specials/2019/05/21/teeuwissen-rioolreiniging-helpt-al-halve-eeuw-wasgelegenheden/ https://www.carwashpro.nl/specials/2019/05/21/teeuwissen-rioolreiniging-helpt-al-halve-eeuw-wasgelegenheden/#respond Tue, 21 May 2019 06:21:55 +0000 https://www.carwashpro.nl/?p=57511 Teeuwissen Rioolreiniging blaast dit jaar vijftig kaarsjes uit en vierde deze mijlpaal met een open dag. Zo is deze organisatie onder meer gespecialiseerd in rioolwerkzaamheden en de afvoer en behandeling van slib. Ook periodiek onderhoud van olieafscheidingsinstallaties bij wasstraten en tankstations behoort tot het takenpakket van de onderneming uit Huizen.

Op 16 mei konden geïnteresseerden demonstraties zien en ontdekken welke werkzaamheden er door dit familiebedrijf uitgevoerd worden. De open dag werd druk bezocht. Verkoopmedewerker Robert Kos kijkt tevreden toe: “Teeuwissen Rioolreiniging is een halve eeuw geleden door Kees Teeuwissen opgericht en hij staat nog steeds aan het roer. Hij is inmiddels 73 jaar oud en wil het rustiger aan doen. Zijn drie kinderen staan klaar om de zaak over te nemen. Het blijft dus een familiebedrijf. Wat begon als een boerderij is nu uitgegroeid tot een groot bedrijfsterrein in Huizen. Er zijn uitbreidingsplannen, omdat de onderneming blijft groeien.”

Eind 2019 wordt gestart met de uitbreiding van de verwerkingsinstallaties, zodat de afvalstromen nog beter bewerkt kunnen worden. “Er zijn drie soorten afvalstromen die in evenveel bewerkingsinstallaties belanden. De eerste stroom bestaat uit olie, water en slib. Het afvalwater en slib uit wasgelegenheden behoort daartoe”, verduidelijkt Kos. “De tweede stroom bestaat uit riool-, kolken- en gemalen slib. De laatste afvalstroom bestaat uit vet, water en slib en is afkomstig van onder meer horecagelegenheden. Al deze stromen vereisen een andere manier van verwerken. Wat deze met elkaar gemeen hebben, is de dat er strenge richtlijnen gelden voor de verwerking ervan”.

Wet- en regelgeving

De slibverwerking is aan strenge wet- en regelgeving verbonden. “We moeten een hoge heffing betalen voor het reinigen van het water. Hoe schoner het water des te lager de kosten. Daarom zoeken we continu naar manieren om zo veilig en duurzaam mogelijk te werken. We zijn gespecialiseerd in de bewerking en verwerking van zogenaamd nat afval. Daarnaast maken we rioolkolken schoon. Ook externe bedrijven lossen bij ons. Oliehoudend slib is lastig te bewerken en wordt als gevaarlijk afval beschouwd. Oliehoudend slib kan thermisch gereinigd worden, waarna de reststof toegepast kan worden onder asfaltwegen of om bijvoorbeeld vuilnisbelten af te dekken. Dat is een erg nuttige toepassing. De afvalstoffen mogen niet in het milieu komen”, stelt Kos.

Teeuwissen Rioolreiniging is actief in heel Nederland. Volgens Kos is het bedrijf marktleider op het gebied van onderhoud van olieafscheiders. De meeste grote brandstofpartijen werken met het bedrijf uit Huizen samen. Slib en vuil uit wasstraten wordt ook meegenomen en bewerkt door Teeuwissen Rioolreiniging.

Vervuilingsgraad

Het bedrijf inspecteert en controleert periodiek de vervuilingsgraad van olieafscheidingsinstallaties conform de huidige wet- en regelgeving. “Dat gebeurt tijdens een halfjaarlijkse inspectie inclusief laagdiktemeting. Onze voertuigen, een combinatie van een spuit- en zuigvoertuig, halen het olie/water/slib op. Ook de vijfjaarlijkse inspectie en eventuele lekdichtheidstest behoort tot de werkzaamheden. Hiervoor is Teeuwissen zelfs als enige in Nederland Kiwa-gecertificeerd,” stelt Kos.

Sommige bedrijven maken gebruik van tanks waarin ze hun slib opslaan. “We kunnen het slib uit deze tanks uiteraard ook ophalen”, stelt uitvoerder Gijs Rebel. “Middels een computerprogramma kunnen we zien hoe vol de tank is. Als deze zeventig procent gevuld is, krijgen we een seintje dat lediging gewenst is. We kunnen de vulcyclus via grafieken volgen. Zo ontstaat een beeld hoe snel de slibputten van een bedrijf gevuld zijn. daar kun je op anticiperen. Ook het verhuren van vloeistofdichte tanks, camera-inspecties en onderhoud aan vetafscheiders behoren tot het takenpakket.”

Telemetrie

Het telemetriesysteem is in eerste instantie ontwikkeld voor het monitoren van pompputten, maar is door Teeuwissen Rioolreiniging aangepast. “De klant kan via internet meekijken en de grafieken inzien. We kunnen desgewenst de klant volledig ontzorgen door voor hen bij te houden hoe vol de putten zijn en deze vervolgens leeg te zuigen en de afvalstoffen af te laten voeren. Ook de reiniging van de coalescentiefilters kunnen we op ons nemen”, stelt Rebel. Preventief reinigen is raadzaam om acute problemen te voorkomen. Ook capaciteitsberekeningen en reparaties uitvoeren behoort tot de mogelijkheden.

Klanten kunnen rekenen op een storingsdienst die 24/7 ter plaatse is. “Waarin we ons onderscheiden is in onze dienstverlening. Je krijgt bij ons nooit ‘nee’ te horen als er sprake is van een calamiteit. Onze storingsdienst is altijd paraat. Voordat we uitrukken, proberen we op afstand te helpen. We willen onze klanten niet onnodig op kosten jagen. Als er bijvoorbeeld in de nacht of in het weekend uitgerukt moet worden, kost dat behoorlijk wat geld. Door een tijdelijke oplossing voor te stellen, kunnen we een probleem even uitstellen en overdag hulp aanbieden. We denk altijd met de klant mee”, besluit Rebel.

]]>
https://www.carwashpro.nl/specials/2019/05/21/teeuwissen-rioolreiniging-helpt-al-halve-eeuw-wasgelegenheden/feed/ 0
Video over digitalisering in de carwashbranche https://www.carwashpro.nl/algemeen/2019/05/20/video-over-digitalisering-in-de-carwashbranche/ https://www.carwashpro.nl/algemeen/2019/05/20/video-over-digitalisering-in-de-carwashbranche/#respond Mon, 20 May 2019 13:14:24 +0000 https://www.carwashpro.nl/?p=57506 Digitalisering is een begrip in de carwashbranche. Steeds meer apparatuur wordt digitaal aangestuurd en volgens fabrikanten, leveranciers en professionals wordt dat alleen maar meer. Het team van CarwashPro.de vroeg tijdens vakbeurs Tankstelle & Mittelstand aan een aantal partijen hoe zij de opmars van digitalisering zien.

Je kunt niet om het begrip ‘digitalisering’ heen. We gebruiken smartphones, leven in smart homes en ontspannen voor onze smarttv. Dit jaar verschijnen innovaties die volgens fabrikanten de sector “voorgoed veranderen.” Het team van CarwashPro.de maakte een aantal video’s over digitalisering. In deze kortfilms vertellen woordvoerders van onder andere WashTec, Christ en DICO meer over hun toekomstverwachtingen. In deze teaser wordt alvast een voorproefje gegeven over wat je kunt verwachten van deze serie.

]]>
https://www.carwashpro.nl/algemeen/2019/05/20/video-over-digitalisering-in-de-carwashbranche/feed/ 0
Fotoreportage: opening Carwash Bolsward https://www.carwashpro.nl/algemeen/2019/05/20/fotoreportage-opening-carwash-bolsward/ https://www.carwashpro.nl/algemeen/2019/05/20/fotoreportage-opening-carwash-bolsward/#respond Mon, 20 May 2019 12:55:03 +0000 https://www.carwashpro.nl/?p=57501 Afgelopen zaterdag werd de Friese wasgelegenheid Carwash Bolsward officieel geopend. Deze feestelijke happening werd verzorgd door Carwash Bolsward, Fieten Olie en Eenzet Carwash. Gedurende deze dag kon met forse korting getankt worden en mochten auto’s voor een euro door de nieuwe Istobal M’Start roll-over. Het gebruik van de Istobal Jetwash wasboxen was tijdens deze dag geheel gratis.

Namens Eenzet Carwash was ook Formule1 presentator Rob Kamphues aanwezig. Bezoekers die het aandurfden, mochten met Kamphuis mee in de auto. Samen met de presentator konden zij rondjes driften en donuts draaien waarbij de rook van de banden kwam. Voor de jonge bezoekers was er een springkussen. Omdat beelden meer zeggen dan duizend woorden, is hieronder een fotoreportage te zien.

]]>
https://www.carwashpro.nl/algemeen/2019/05/20/fotoreportage-opening-carwash-bolsward/feed/ 0
DICO vlogt over voortgang nieuwe wasgelegenheid https://www.carwashpro.nl/ondernemen/2019/05/20/dico-vlogt-over-voortgang-nieuwe-wasgelegenheid/ https://www.carwashpro.nl/ondernemen/2019/05/20/dico-vlogt-over-voortgang-nieuwe-wasgelegenheid/#respond Mon, 20 May 2019 09:49:27 +0000 https://www.carwashpro.nl/?p=57493 Als het aan DICO ligt, wordt 2019 hun jaar want het bedrijf pakt flink uit met de komst van een gigantische wasgelegenheid. Deze Hello Carwash wordt gebouwd op de grens van Capelle aan de IJssel en Rotterdam en gaat circa 4.000 m2 beslaan. Inmiddels is met de bouw van dit project begonnen. Eigenaar Jeroen Visser vertelt over de voortgang van de via een wekelijkse vlog.De wasstraat fungeert tegelijkertijd als showroom voor DICO. “Consumenten kunnen van de wasgelegenheid gebruik van maken, terwijl potentiële klanten tegelijkertijd een goede indruk van ons dienstenaanbod krijgen”, verduidelijkt Visser. “We plaatsen twee wasstraten naast elkaar en zorgen voor een lange interieurbaan en voldoende stofzuigerplekken.”

Hello Carwash gaat ook als het nieuwe hoofdkantoor van DICO dienen. “Dit wordt onze nieuwe ontmoetingsplek. In ons onderkomen kunnen mijn compagnon Theo Heikamp en ik direct laten zien wat we onze klanten kunnen bieden en waar wij voor staan”, besluit Visser.

Lees ook:

]]>
https://www.carwashpro.nl/ondernemen/2019/05/20/dico-vlogt-over-voortgang-nieuwe-wasgelegenheid/feed/ 0
Invallen Britse handwasgelegenheden brengen uitbuiting aan het licht https://www.carwashpro.nl/algemeen/2019/05/17/invallen-britse-handwasgelegenheden-brengen-uitbuiting-aan-het-licht/ https://www.carwashpro.nl/algemeen/2019/05/17/invallen-britse-handwasgelegenheden-brengen-uitbuiting-aan-het-licht/#respond Fri, 17 May 2019 06:30:37 +0000 https://www.carwashpro.nl/?p=57486 De politie van het Britse West Yorkshire onderzoekt of er sprake is van mensenhandel bij handcarwashes. Tijdens een aantal invallen in Halifax en Elland kwamen gevallen van uitbuiting aan het licht. Er waren ruim dertig ambtenaren betrokken bij deze actie.

De actie werd 8 mei uitgevoerd en was gericht om verdachte ondernemers van handwasgelegenheden op heterdaad te betrappen. Ruim dertig politieagenten van West Yorkshire, professionals van Health and Safety Executive en andere Britse overheidsinstellingen bezochten enkele verdachte wasgelegenheden. Ze voerden onderzoek uit en spraken met medewerkers.

Wasgelegenheden in Halifax en Elland vormden het doelwit van de operatie. Een week na de de invallen deelde de politie zijn bevindingen. Zo kwam aan het licht dat werknemers werden uitgebuit en onderbetaald. Ook belastingontduiking was een aandachtspunt. Andere opmerkelijke uitkomsten waren dat verschillende ondernemingen hun zaken niet op orde hadden. Dat leverde gevaarlijke situaties op en daarom werd het deze malafide wasgelegenheden verboden om onder meer stekkerdozen en elektrische apparatuur te gebruiken.

Rechercheur Nick Speed stond aan het hoofd van deze operatie en liet Examiner Live het volgende weten: “Ons doel is om meer bekendheid voor deze vorm van mensenhandel te genereren. De operatie zoals die afgelopen week werd uitgevoerd, is een goed voorbeeld van wat de samenwerking tussen verschillende partijen en de politie kan opleveren. Gezamenlijk kunnen we deze misdrijven een halt toeroepen en de slachtoffers helpen.” De uitbuiting kan maanden, soms wel jaren, doorgaan.

]]>
https://www.carwashpro.nl/algemeen/2019/05/17/invallen-britse-handwasgelegenheden-brengen-uitbuiting-aan-het-licht/feed/ 0
Vreemde vrijdag video: Menselijke carwash voor vlugge schrobbeurt https://www.carwashpro.nl/algemeen/2019/05/17/vreemde-vrijdag-video-menselijke-carwash-voor-vlugge-schrobbeurt/ https://www.carwashpro.nl/algemeen/2019/05/17/vreemde-vrijdag-video-menselijke-carwash-voor-vlugge-schrobbeurt/#respond Fri, 17 May 2019 06:03:01 +0000 https://www.carwashpro.nl/?p=57476 Uitvinder Matti Paaso (70) heeft naar eigen zeggen het gat in de markt gevonden in de vorm van een menselijke carwash. Dit systeem is geschikt voor zowel ouderen als sporters met fikse spierpijn die graag gemasseerd worden tijdens een schrobbeurt. Deze ‘Humanwash’ is een soort alternatieve roll-over voor iedereen dus.

Ook badderaars die weinig zin hebben om zichzelf in te zepen, zullen goed uit de voeten kunnen met dit apparaat. De ‘Humanwash’ bevat roterende borstels dat de nek, schouders en rug masseert op dezelfde snelheid. Personen die niet zo’n zin hebben om zichzelf in te zepen zijn bij dit apparaat gebaat. Het gehele lichaam kan namelijk binnen twee of drie minuten gewassen worden. Het systeem is echter ontworpen om een zachte massage te geven met een tijdsduur van tien minuten.

Handig hulpmiddel

De Finse Paaso hoopt dat zijn uitvinding ouderen, minder valide personen en gewonde mensen kan helpen: “Het kostte meer dan drie jaar en vier verschillende prototypes voordat ik de juiste afstellingen had gevonden. Ik had nog nooit van dit apparaat gehoord toen ik onderzoek uitvoerde en op YouTube keek of iemand anders mijn idee al eerder had uitgevoerd.”

Twee motoren sturen de roterende borstels aan. Verder is de installatie uitgerust met een noodstop. “De ‘Humanwash’ stopt automatisch na een kwartier. Ik denk dat de ‘Humanwash’ een handig hulpmiddel is in ziekenhuizen en verzorgingstehuizen. Het systeem neemt net zoveel ruimte in als een reguliere douche. Een protoptype heeft een maand proefgedraaid in een ziekenhuis en men was er gek op”, besluit Paaso.

]]>
https://www.carwashpro.nl/algemeen/2019/05/17/vreemde-vrijdag-video-menselijke-carwash-voor-vlugge-schrobbeurt/feed/ 0
Nieuwe carwash voor AVIA Enschede Twekkeler Es https://www.carwashpro.nl/algemeen/2019/05/17/nieuwe-carwash-voor-avia-enschede-twekkeler-es/ https://www.carwashpro.nl/algemeen/2019/05/17/nieuwe-carwash-voor-avia-enschede-twekkeler-es/#respond Fri, 17 May 2019 05:47:39 +0000 https://www.carwashpro.nl/?p=57469 Bij AVIA Enschede Twekkeler Es is een carwash geopend. Naast de plaatsing van een wasgelegenheid in Enschede wordt ook hard gewerkt aan een zogenaamde Hush locatie. Dit tankstationconcept richt zich op duurzame en gezonde voeding.

Er worden inmiddels voorbereidingen getroffen om het Hush concept uit te rollen en aan de verbouwing te beginnen. Sinds deze week is de carwash met een wasinstallatie van Christ in gebruik genomen. AVIA Weghorst beleverd ruim 125 tankstations in noord, oost en midden Nederland. Naast de tankstations richt AVIA Weghorst zich ook op het leveren van brandstoffen en smeermiddelen bij bedrijven met thuistankinstallaties in de landbouw, transport, weg- en waterbouw.

]]>
https://www.carwashpro.nl/algemeen/2019/05/17/nieuwe-carwash-voor-avia-enschede-twekkeler-es/feed/ 0
Het belang van schuimborstels: verdien een pluim voor je schuim https://www.carwashpro.nl/ondernemen/2019/05/16/het-belang-van-schuimborstels-verdien-een-pluim-voor-je-schuim/ https://www.carwashpro.nl/ondernemen/2019/05/16/het-belang-van-schuimborstels-verdien-een-pluim-voor-je-schuim/#respond Thu, 16 May 2019 06:17:09 +0000 https://www.carwashpro.nl/?p=57459 De kwaliteit van de schuimborstel in wasgelegenheden is cruciaal. Vooral in wasboxen en handcarwashes kan de keuze voor een borstel doorslaggevend zijn voor een klant. Als er geen dik schuim verschijnt dat hardnekkig vuil verwijdert zonder de lak te beschadigen, zal de klant teleurgesteld zijn. Maar waar je als ondernemer op letten bij de aanschaf van zo’n borstel?

Belangrijk om te weten is, dat schuimborstels in verschillende varianten verkrijgbaar zijn. De werking ervan is vrijwel identiek. Door de borstelkop wordt het zeepachtige schuim gepompt waarmee gewassen kan worden. Als de klant gebruik maakt van een schuimborstel en er slechts een klein beetje schuim verschijnt, is de kans aanzienlijk dat deze bezoekers nooit meer terugkomen. De klant verwacht beleving in de vorm van een dikke schuimlaag die voor een blinkende bolide zorgt.

“In wasboxen is de kwaliteit van de schuimborstel bepalend voor het schoonmaakresultaat. Men verwacht een bepaalde hoeveelheid schuim. Het is essentieel dat er een constante stroom schuim uit de borstelkop komt dat het vuil losweekt. Met de borstelkop poets je de troep weg”, laat eigenaar Dan Pecora van Erie Brush & Manufacturing aan Carwash.com weten.

Materiaalkeuze

Als het schuim niet krachtig genoeg is kan straatvuil, inclusief schadelijke olievlekken, op de autolak blijven zitten. Met onvoldoende schuim, dat als glijmiddel dient, kan de borstelkop in het ergste geval zelfs de lak of verf beschadigen. De meeste standaard schuimborstels met een diameter van 22,86 centimeter beschikken over twee tot drie gaten waar het schuim uitkomt. Dat is eigenlijk te weinig om de volledige borstelkop van schuim te voorzien. Er zijn meerdere gaten of openingen met grotere diameters nodig om tot het beste wasresultaat te komen. Er zijn inmiddels ontwerpen op de markt met zes openingen voor de schuimproductie.

Naast de schuimproductie spelen er meerdere zaken bij de keuze van schuimborstels. Ook de selectie van de borstelkop, de materiaalkeuze en beschermende stukken spelen een rol. “Deze elementen dragen bij aan de klantbeleving. Vooral het model van de schuimborstel is een keuze waarover goed nagedacht moet worden. Ligt deze goed in de hand en komt er voldoende schuim uit? De klant heeft hier bepaalde verwachtingen van”, verduidelijkt Pecora.

Varkensharen

‘Goedkoop is duurkoop’, luidt het gezegde en dat geldt ook voor de materiaalkeuze. In beginsel lijkt het misschien voordelig om voor meer voordelige materialen als nylon, polyester en polypropyleen te kiezen, maar als deze materialen de lak van een auto beschadigen kost dat je gegarandeerd een klant. In het ergste geval levert lakschade je een hoop negatieve publiciteit en een slechte naam op. Daarnaast slijten de eerder genoemde materialen vrij snel.

De beste keuze voor het materiaal van de borstelkop zijn varkensharen. Deze fijne, zachte haren zijn tussen de 7 en 12 centimeter lang en beschadigen de lak niet. Ook niet tijdens meer stevige wassingen. “Varkenshaar is duurzaam en gaat lang mee, doordat deze haren elastisch zijn. In tegenstelling tot andere materialen, buigen de haren probleemloos in hun oude vorm terug. Varkensharen gaan tot wel drie keer zo lang mee als meer goedkopere materialen. De lengte en zachtheid van de borstelkop zijn aandachtspunten. Hoe langer en zachter, des te gemakkelijker het schuim kan verspreiden en het vuil loslaat”, verduidelijkt Pecora.

Gripvast

Om ervoor te zorgen dat een schuimborstel langer mooi blijft, is de opslag ervan erg belangrijk. Een bewaarbak voorzien van schuimrubber bijvoorbeeld. “Ook de borstelkop zelf moet voorzien zijn van rubber om beschadigingen aan de lak te voorkomen. Een ander aandachtspunt is de lengte van de borstel. Door voor een lange schuimborstel te kiezen, kan de klant gemakkelijker bij lastig te bereiken plaatsen. Een nadeel daarvan, is dat de lengte ervoor zorgt dat het apparaat minder goed in de hand ligt.”

Omdat de schuimborstels in vochtige ruimtes gebruikt worden, is de kans groot dat de klant zijn grip verliest en de borstel laat vallen. “Kies dus voor een handvat dat voldoende grip biedt. Zorg er ook voor dat de slang niet in de knoop komt of verdraait. Er zijn systemen voor die voorkomen dat de schuimborstels in de knoop raakt. Een zeer goede aanschaf, want je voorkomt dat je klanten verstrengeld raken met de slang en daardoor geïrriteerd raken. Het gebruik van de schuimborstel wordt vereenvoudigd door dit systeem en dat verhoogt de klanttevredenheid. In wasboxen zijn schuimborstels echte blikvangers. Er is steeds meer aandacht voor deze apparaten en dat is positief”, besluit Pecora.

Lees ook:

]]>
https://www.carwashpro.nl/ondernemen/2019/05/16/het-belang-van-schuimborstels-verdien-een-pluim-voor-je-schuim/feed/ 0