CarwashPro https://www.carwashpro.nl Vakblad over carwash Fri, 20 Apr 2018 12:21:48 +0200 nl hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.9.5 https://www.carwashpro.nl/wp-content/uploads/2017/04/cropped-faviconcarwashpro-1-32x32.png CarwashPro https://www.carwashpro.nl 32 32 Carwashondernemer jaren opgelicht door eigen boekhouder https://www.carwashpro.nl/algemeen/2018/04/20/carwashondernemer-jaren-opgelicht-door-eigen-boekhouder/ https://www.carwashpro.nl/algemeen/2018/04/20/carwashondernemer-jaren-opgelicht-door-eigen-boekhouder/#respond Fri, 20 Apr 2018 12:21:48 +0000 https://www.carwashpro.nl/?p=51564 Een boekhouder die wordt verdacht van het stelen van meer dan 170.000 dollar van haar werkgever, pleitte afgelopen week onschuldig tegen de veertien aanklachten van verduistering die tegen haar werden gedaan. Ze stond terecht in de rechtbank van Napa County in Californië. Het voorval laat zien dat zelf opletten in het geval van een accountant ook zeker geen overbodige luxe is. 

De 28-jarige vrouw in kwestie werkte als boekhoudster voor Alta Portfolio, beter bekend als Jefferson Car Wash en enkele andere bedrijven die ook in het bezit zijn van George Altamura. Ze werkte daar tussen maart 2014 en augustus 2015 volgens een brief van de openbaar aanklager. Dat meldt nieuwswebsite Napa Valley Register.

Stelen

Toen de vrouw in augustus 2015 ineens niet meer op haar werk verscheen, huurde de ondernemer, die toen 84 jaar oud was, een andere boekhoudster in. De nieuwe accountant kwam er al snel achter dat haar voorganger duizenden dollars had gestolen iedere maand. Bijna de gehele periode vond de verduistering van het geld plaats. Uiteindelijk heeft ze meer dan 170.000 dollar buitgemaakt.

Medewerkers van de carwash namen het geld dat werd verdiend met bijbehorende bonnetjes mee naar de Wells Fargo Bank. Daar nam een office manager het over, deze bracht het geheel vervolgens naar het kantoor van Altamura waar twee medewerkers alles telden en keken of alles klopte. De verdachte was vervolgens verantwoordelijk voor het storten van het geld. Ze moest dit laten storten op de Alta Portfolio-account bij de bank.

De nieuwe boekhoudster kwam erachter dat de verdachte in plaats van al het geld van de carwash op het zakelijke account te storten, ze grote hoeveelheden geld zelf achterhield. Zo nu en dan stortte ze wat meer dan de bedoeling was, maar volgens de aanklager, komen de bedragen niet eens in de buurt van het geld dat is verdwenen.

Arrestatie

Een arrestatiebevel voor haar aanhouding werd op 31 augustus 2016 uitgevaardigd. Ze werd 15 maart 2017 aangehouden en vastgezet in Long Beach alvorens ze werd overgebracht maar de gevangenis van Napa County. De ex-boekhoudster houdt vol onschuldig te zijn. In principe zou haar zaak maandag worden behandeld door de rechtbank. De uitspraak is 12 juli, momenteel is ze vrij op borgtocht.

]]>
https://www.carwashpro.nl/algemeen/2018/04/20/carwashondernemer-jaren-opgelicht-door-eigen-boekhouder/feed/ 0
Bovag partner van nieuwe Red Bull Caravanrace https://www.carwashpro.nl/algemeen/2018/04/20/bovag-partner-van-nieuwe-red-bull-caravanrace/ https://www.carwashpro.nl/algemeen/2018/04/20/bovag-partner-van-nieuwe-red-bull-caravanrace/#respond Fri, 20 Apr 2018 07:19:16 +0000 https://www.carwashpro.nl/?p=51547 Carwashondernemers met een caravan, opgelet. Bovag wordt partner van het nieuwe Red Bull evenement, de Caravanrace. Na de Red Bull Zeepkistenrace gaat de branchevereniging opnieuw de samenwerking aan met het energiedrankenmerk. Bovag belooft dat oude tijden herleven tijdens Pinksteren, wanneer het event gehouden wordt op Circuitpark Zandvoort. Het evenement vindt plaats tijdens de Jumbo Racedagen op 20 en 21 mei. 

In de jaren ’80 was het een fenomeen op televisie en nu laten Red Bull, Max Verstappen en Daniel Ricciardo samen met Bovag de bij veel mensen wel bekende caravanrace terugkomen. In totaal gaan veertien teams de strijd aan onder toeziend oog van de coureurs van Red Bull Racing. Beide coureurs kregen lachers op de hand toen ze vorig jaar in een promotievideo in Aston Martin sportwagens over het Spielberg-circuit in Oostenrijk raceten. Red Bull Nederland werd er zo enthousiast van, dat er een evenement van werd gemaakt. Aanmelden om mee te doen kan via deze link.

Samenwerking

Bovag Caravan- en Camperbedrijven leveren belangeloos de veertien caravans van de deelnemers en twee extra exemplaren voor de coureurs. De branchevereniging zelf levert een bijdrage in de levering en de voorbereidingen van de veertien trekkende auto’s. Op zondag 20 mei rijden de Red Bull-coureurs met hun Aston Martins en caravans door de Zandvoortse duinen, waarna zij de deelnemende teams gaan jureren op creativiteit. De deelnemers krijgen verf en spuitbussen om ter plekke de hen toegewezen caravan zoveel mogelijk op te laten vallen. Deze beoordeling bepaalt de startopstelling voor de race die maandag 21 mei plaatsvindt. Tijdens een drukbezochte persconferentie op 18 april werden de plannen ontvouwd media en publiek bleken dolenthousiast over de caravanrace.

Lees ook:

]]>
https://www.carwashpro.nl/algemeen/2018/04/20/bovag-partner-van-nieuwe-red-bull-caravanrace/feed/ 0
Istobal pakt groot uit op carwashshow in Vegas https://www.carwashpro.nl/algemeen/2018/04/19/istobal-pakt-groot-uit-op-carwashshow-in-vegas/ https://www.carwashpro.nl/algemeen/2018/04/19/istobal-pakt-groot-uit-op-carwashshow-in-vegas/#respond Thu, 19 Apr 2018 12:28:16 +0000 https://www.carwashpro.nl/?p=51536 Istobal showt twee roll-over machines op de International Carwash Show (ICS) in Las Vegas volgende week. Het Spaanse merk hoopt door groot uit te pakken op de show, meer terrein te winnen in de Verenigde Staten. Naast de machines op de stand, wordt de samenwerkingsdeal met de Andretti Petroleum Group gevierd door onder andere signeersessies van de bekende oud-coureur Mario Andretti. 

Ondanks dat de Amerikaanse markt verschilt met de Europese markt, waar het merk tot de top-3 grootste carwashfabrikanten behoort, is de Verenigde Staten een van de belangrijkste potentiële groeimarkten voor het merk. Verwacht wordt dat vooral op het gebied van roll-overs en truckwashes veel terrein te behalen valt in Amerika. Dat is ook de reden dat groots wordt uitgepakt op de beurs in Vegas, welke van 26 tot en met 28 april gehouden wordt.

Roll-overs

Istobal presenteert als eerste de FLEX5 roll-over machine. Volgens het bedrijf is dit het eerste model op de markt dat kan worden aangepast voor een grotere capaciteit wassingen, zonder een andere machine aan te schaffen. De transformeerbare roll-over kan door een speciale voorbereiding worden uitgebreid met twee borstels. Het ziet er op het eerste oog uit als een normale machine met twee zijborstels en een dak borstel, echter is deze uitbreidbaar met twee extra zijborstels (zie foto boven dit artikel). Binnen een dag kan de machine worden getransformeerd.

De FLEX5 is de populairste machine van Istobal op de Amerikaanse markt. Juist doordat er zoveel mogelijkheden zijn. De machine kan makkelijk kan worden aangepast op de behoeftes van klanten. In de Verenigde Staten is op sommige plaatsen het touchless wassen heel populair. Dat kan met de machine. Daarnaast zijn er dus de drie en vijf borstel set-ups. Het voordeel van wassen met vijf borstels is een reductie van 30 procent in de was- en droogtijd. De uitvoering met vijf borstels is het populairst in de Verenigde Staten door een combinatie van snelheid en kwaliteit.

Naast het FLEX5-model neemt Istobal ook de M’1 mee, een scherp geprijsd basismodel dat vooral bij werkplaatsen en autodealers wordt geplaatst. Dit vanwege het gemak waarmee de machine te bedienen is en de prijs, slechts een lage investering is nodig. Naast de twee roll-overs presenteert de fabrikant nog een machine om banden er weer als nieuw uit te laten zien. Een upgrade speciaal voor wasstraten en roll-overs.

Mario Andretti

Tijdens The Car Wash Show 2018 heeft Istobal op stand 3613 een speciale gast. In navolging van de deal die het bedrijf onlangs in de Verenigde Staten sloot met de Andretti Petroleum Group, komt de voorzitter van het bedrijf, Mario Andretti, naar de stand. Op 26 april tussen 13:00 en 15:00 uur zal hij handtekeningen uitdelen aan bezoekers van de beurs. Het Spaanse bedrijf ging onlangs de samenwerking aan om carwashmachines en onderdelen te gaan leveren voor de Amerikaanse markt. In Californië en Oregon staan op enkele tankstationlocaties van de Andretti Petroleum Group al FLEX5-machines. Meer machines gaan in de nabije toekomst geplaatst worden.

Lees ook: Istobal gaat grote samenwerking aan in de VS

]]>
https://www.carwashpro.nl/algemeen/2018/04/19/istobal-pakt-groot-uit-op-carwashshow-in-vegas/feed/ 0
Volop aandacht voor carwash in TankPro Magazine 2 https://www.carwashpro.nl/algemeen/2018/04/18/volop-aandacht-voor-carwash-in-tankpro-magazine-2/ https://www.carwashpro.nl/algemeen/2018/04/18/volop-aandacht-voor-carwash-in-tankpro-magazine-2/#respond Wed, 18 Apr 2018 07:36:23 +0000 https://www.carwashpro.nl/?p=51532 Deze week ligt het nieuwste nummer van TankPro Magazine in de brievenbus. Het thema van deze editie is carwash. Wat kun je verder allemaal verwachten? We staan onder meer stil bij zes belangrijke trends in de brandstofmarkt én gingen op bezoek bij tankstation-ondernemers die focussen op avondmaaltijden. En is het eigenlijk de moeite om de shop 24/7 open te houden? We zetten alle voors en tegens op een rijtje. 

Carwash Rapido heeft onlangs een touchless roll-over laten plaatsen. Het is de eerste in Nederland met een robot-arm die meebeweegt met het voertuig. Gaat deze nieuwe roll-over de markt op z’n kop zetten? We namen een kijkje in Amersfoort om de roll-over zelf te ervaren.

En verder:
– Wanneer is bijverkoop in de carwash interessant?
– Nieuwe klanten werven door inzet van ICT, hoe doe je dat?
– De P&O-visie van Frank Vekemans van Washin7.

Trends in de brandstofmarkt
Prijsverschillen tussen tankstations, het aandeel diesel en het prijsgevecht tussen onbemande locaties. We zetten de belangrijkste trends in brandstofland op een rijtje.

Dag en nacht open
Het verruimen van de openingstijden van de shop kan zorgen voor extra omzet. Maar voor welke locaties is dat de moeite? En waar moet je op letten als je 24/7 geopend bent?

Tafelen in het tankstation
Steeds meer tankstation-ondernemers wagen zich aan avondmaaltijden. Klanten kunnen hier à la carte uiteten, met gerechten waar een restaurant zich niet voor hoeft te schamen. Hoe verging het ondernemers die hiermee zijn gestart?

Groot probleem, kleine oplossing
Grondvervuiling op een tankstation dat gebouwd is volgens de laatste en hoogste milieu-eisen. Het overkwam de Haagse tankstation-ondernemer Fred Zandstra. Wat was hier aan de hand?

Neem een abonnement op TankPro Magazine
Het magazine is een uitstekende aanvulling op het online nieuws dat wordt gebracht door de nieuwssites van TankPro.nl en CarwashPro.nl. Het biedt specials, interviews, reportages, achtergronden en analyses en heeft elke editie een hoofdthema. TankPro Magazine biedt zes keer per jaar extra verdieping voor de petrol- en carwashsector met diverse longreads. Kijk voor meer informatie en abonnementen op de speciale website van het magazine.

]]>
https://www.carwashpro.nl/algemeen/2018/04/18/volop-aandacht-voor-carwash-in-tankpro-magazine-2/feed/ 0
Century Wasstraat spil in grote automotive campus Groningen https://www.carwashpro.nl/ondernemen/2018/04/17/century-wasstraat-spil-in-grote-automotive-campus-groningen/ https://www.carwashpro.nl/ondernemen/2018/04/17/century-wasstraat-spil-in-grote-automotive-campus-groningen/#respond Tue, 17 Apr 2018 07:22:27 +0000 https://www.carwashpro.nl/?p=51362 Het nieuwste luxe wascentrum in Groningen is bijna klaar. Century Autogroep maakt zich op voor de opening van de 50 meter lange Century Wasstraat aanstaande vrijdag. Aan het roer van de grote mobiliteitsgroep in het noorden van het land staat Erik Meems. Volgens hem moet de hagelnieuwe ‘state of the art’ wasgelegenheid van Christ mensen gaan trekken voor alle voorzieningen die straks te vinden zijn op de automotive campus. “Ik geloof vooral in concepten. Dit wordt een enorm mooi concept waarbij alle diensten van de verschillende bedrijven elkaar gaan versterken.” 

Het is de eerste stand-alone wasgelegenheid in deze omvang van de Century Groep, dat groot is in onder andere de handel, reparatie, schadereparatie en (privé)leasing van auto’s. “We zijn flink gegroeid. In totaal hebben we 18 filialen en bieden we verschillende diensten hier in het noorden van Nederland.” Meems kocht vier jaar geleden het bedrijf over en liet het uitgroeien tot wat het nu is. Voor de overname was hij twaalf jaar werkzaam bij auto-importeur Pon.

Century Autogroep begon als één van de eerste dealers van Volkswagen en Audi in Nederland en is geworden tot wat het nu is, door verschillende overnames te doen volgens Meems. Hij heeft een drietal schadebedrijven, een dienst die hij ook in Groningen bij zijn wasstraat wil gaan aanbieden. Daarnaast heeft hij enkele verhuurbedrijven. De hoofdfocus ligt nog altijd op de verkoop van nieuwe modellen van onder andere Audi, Volkswagen, Volkswagen Bedrijfswagens, SEAT, ŠKODA en sinds april ook het elektrische fietsenmerk Kalkhoff.

Bekijk voor een impressie van de wasstraat ons fotoalbum.

Auto’s wassen

Ondanks dat het de eerste echte wasstraat is voor het bedrijf, hadden enkele van zijn autodealer-filialen een eigen roll-over unit. Helemaal onbekend is Meems dus ook weer niet met het wassen.”We hebben een enorm voordeel vergeleken met de concurrentie rondom Groningen. Al onze eigen auto’s en klantenauto’s die voor een grote onderhoudsbeurt worden gebracht, moeten ook gewassen worden. Hierdoor hoeft onze wasstraat in principe nooit stil te staan. Daarnaast hebben we een enorm bestand van klanten die bij ons bijvoorbeeld een auto hebben aangeschaft.”

Juist de mensen die al eerder zaken hebben gedaan met de Century Groep vormen een enorm groot potentieel qua wassingen. “We hebben eigenlijk gelijk als we de deuren openen een enorm groot bestand van mensen die we kunnen benaderen voor onze openingsactie.” Wat die actie zal zijn, houdt de ondernemer nog even geheim. Wel laat hij weten dat het een spectaculaire aanbieding is die de wasstraat meteen op de kaart moet zetten.

Combinatie aanpak

Ondanks dat Meems nog niet echt een bekende is in de waswereld en de wasstraat het eerste echte wasbedrijf van Century Groep is, wordt niets half aangepakt. “We starten vanaf het begin met wassen op kenteken. Dat is een feature die ikzelf wel heel mooi vond. Mensen kunnen straks middels hun eigen saldo hier wassen, alles voor het gemak en snelheid in de wasstraat.” Zelf maakt de eigenaar ook nog even een foto van de voorgevel waar de letters van het merk al op prijken.

De ondernemer wil van het gebied waar hij gevestigd is in Groningen een echte levendige mobiliteitscampus maken. “De wasstraat moet zorgen voor leven in de brouwerij. Daar moeten we mensen mee trekken. Vervolgens bieden we mensen voor schappelijke prijzen kleine reparaties in ons eigen schadecentrum. Het meest ideaal zou dan nog zijn dat mensen ook nog even de showroom inkomen voor een nieuwe auto”, zegt hij lachend. Een andere publiekstrekker wordt volgens hem het nieuw te bouwen tankstation van Tinq. De combinatie wassen en tanken leek hem ideaal. “Er verdwijnt in de buurt een ander tankstation waardoor hier plaats is voor een nieuw station. Rond oktober zou dat moeten openen,er komen ook laadplekken bij voor elektrische auto’s. De mensen kunnen bij de wasstraat ook nog eens terecht voor koffie of een broodje.”

(Tekst gaat door onder de foto)

Kenteken, wassen, christ, Century
Het wassen op kenteken is vanaf het begin mogelijk.

Speciale machine

De machine die in de wasstraat in Groningen komt, is van fabrikant Christ. Volgens de ondernemer hadden ze in zijn ogen het mooiste systeem. De machine is er één van het type Evolution een heel nieuw model. De kettingbaan in de 60 meter lange washal is 50 meter lang. Deze is 36 centimeter breed, zodat ook grotere voertuigen met extra brede banden in het wascentrum terecht kunnen. Pierre Krieger begeleidt het project vanuit de fabrikant. Hij is nu al trots op het was- en droogresultaat. “We zijn een beetje aan het testdraaien momenteel en zoals je kunt zien weten mensen de wasstraat nu al te vinden, nog voor de opening.”

De auto’s worden eerst ingeschuimd door een actief schuim of een Foam Wall gepaard met RGB ledverlichting. “Het schuim weekt het straatvuil en zand los zodat de Jetstream met rondom oscillerende hogedruk en de meelopende Matrix de velgen en dorpels met hoge druk van vuil ontdoen”, aldus Krieger. “Indien mensen kiezen voor de met Nano-technologie Polish Protect Shine van Christ wordt de auto ingemasseerd met dat product.”

Stille borstels

Daarna worden de auto’s gewassen door twee EVO 4 wasportalen. De wasportalen zijn in roestvrij en gegalvaniseerd staal met een poedercoating. “Hierdoor is het reiniging van de wasinstallatie veel eenvoudiger en wordt tot 80% aan schoonmaak kosten bespaart, iets dat soms wel eens heel tijdrovend kan zijn, kan nu een stuk sneller en simpeler.” De wasborstels zijn uitgevoerd met het nieuwe Sensomix wasmateriaal, een combinatie van Foam en textielborstels. De borstels worden door één en dezelfde onderhoudsvrije motor aangedreven. “We gebruiken één en dezelfde motor per borstel.”

Wat opvalt aan de wasstraat is dat hij heel stil is als er een auto gewassen wordt. “Ook dit komt door de motoren, ze zijn geluidsarm en hebben een softstarter, hierdoor gaan ze ook nog eens een stuk langer mee.” De borstels worden direct aangedreven en zijn frequentie-gestuurd. “Dat zorgt dan weer voor een stroombesparing van zo’n 30 procent in vergelijking met andere wasstraten. Bovendien is het belangrijk dat ze onderhoudsvrij zijn.”

De wasborstels worden op een mechanische wijze via een X rail op de auto gebracht en blijven steeds in contact met het voertuig zodat er absoluut niets gemist of overgeslagen wordt. Het mechanisch openen van de zijborstels gebeurt door de voortstuwing van de auto en de verstelbare X rail waaraan de borstels hangen, zorgen ervoor dat ook op de hoogste bandsnelheid (120 auto’s per uur) auto’s nog steeds optimaal worden gereinigd.

Drogen

“Indien gekozen voor alleen wax, wordt deze als schuimwax op de auto aangebracht, dit product geeft de auto een duurzame bescherming tegen vliegen en straatvuil en een hoge glans”, aldus Krieger. Dan zorgt de exclusieve Aeropro Droger in combinatie met de contour volgende Aeroflex 2 drooginstallatie die de auto opwacht, volgt en nadroogt voor een optimaal gedroogde auto. Daarna wordt de auto opgepoetst en ontdaan van de laatste druppels met een Evo 1 met een droogmitter voorzien van Sensodry-droogborstels. “Het resultaat is een super droge, schone en glanzende auto die lange tijd zijn beschermende glans behoudt.”

Lees ook:

]]>
https://www.carwashpro.nl/ondernemen/2018/04/17/century-wasstraat-spil-in-grote-automotive-campus-groningen/feed/ 0
Fotoalbum: Wasstraat Century in Groningen https://www.carwashpro.nl/algemeen/2018/04/17/foto-album-wasstraat-century-in-groningen/ https://www.carwashpro.nl/algemeen/2018/04/17/foto-album-wasstraat-century-in-groningen/#respond Tue, 17 Apr 2018 06:52:52 +0000 https://www.carwashpro.nl/?p=51478 Wasstraat Century opent aankomende week in Groningen officieel haar deuren. Het project is voorzien van de nieuwste apparatuur van wasstraatleverancier Christ. Het pand dat nieuw gebouwd werd, is helemaal in de huiskleuren van het bedrijf uitgevoerd. Blauwe led-verlichting rondom het pand moet ervoor zorgen dat mensen het pand van verre al zien liggen.

CarwashPro kreeg een exclusief kijkje in de nieuwe wasgelegenheid en sprak met ondernemer Erik Meems over zijn nieuwste toevoeging aan de Century Groep. De wasstraat werd namelijk niet zomaar gebouwd en moet dienen als een publiekstrekker op de Groningse automotive campus die volop in ontwikkeling is. Samen met Pierre Krieger van fabrikant Christ en Meems lopen we door de nieuwe wasstraat en krijgen we uitleg bij de verschillende componenten.

]]>
https://www.carwashpro.nl/algemeen/2018/04/17/foto-album-wasstraat-century-in-groningen/feed/ 0
Cao Tankstations en Wasbedrijven verbindend verklaard https://www.carwashpro.nl/algemeen/2018/04/16/cao-tankstations-en-wasbedrijven-verbindend-verklaard/ https://www.carwashpro.nl/algemeen/2018/04/16/cao-tankstations-en-wasbedrijven-verbindend-verklaard/#respond Mon, 16 Apr 2018 10:08:21 +0000 https://www.carwashpro.nl/?p=51489 Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft de nieuwe cao Tankstations en Wasbedrijven algemeen verbindend verklaard. Met deze verklaring geldt de cao automatisch voor alle bedrijven en hun medewerkers in de sector, dus ook als zij geen lid van Bovag zijn.

De cao loopt van 1 december 2017 tot 31 december 2019. Al eerder was de cao aangemeld bij het ministerie. Werkgevers die lid zijn van Bovag kunnen daarom al sinds januari gebruik maken van de afwijkingen van de wet in de cao.

Verspreiding

Nu de algemeen verbindend verklaring rond is, worden de cao-boekjes gedrukt en verspreid. Bovag-leden ontvangen het eerste cao-boekje gratis. De leden kunnen meer exemplaren bijbestellen via de Bovag ledenwinkel. De branchevereniging benadrukt verder nog wel dat autopoetsbedrijven niet vallen onder de cao Tank en Was, maar onder de cao Carrosserie.

Lees ook:

]]>
https://www.carwashpro.nl/algemeen/2018/04/16/cao-tankstations-en-wasbedrijven-verbindend-verklaard/feed/ 0
Bovag-bijeenkomst: Gastvrijheid nog belangrijker in de toekomst https://www.carwashpro.nl/algemeen/2018/04/16/bovag-bijeenkomst-gastvrijheid-nog-belangrijker-in-de-toekomst/ https://www.carwashpro.nl/algemeen/2018/04/16/bovag-bijeenkomst-gastvrijheid-nog-belangrijker-in-de-toekomst/#respond Mon, 16 Apr 2018 07:45:15 +0000 https://www.carwashpro.nl/?p=51472 Het aantal bemande tankstations neemt af, maar de shops die overblijven worden groter en draaien meer omzet. De uitkomsten van het onderzoek Tankstation in Cijfers 2018 die BOVAG woensdag tijdens de Voorjaarsbijeenkomst presenteerde, maken duidelijk dat er werk aan de winkel is in de shop. Het nieuwe programma ‘Businessplan in één dag’ moet tankstation-ondernemers helpen bij het maken van de juiste keuzes voor de toekomst.

De locatie was niet geheel toevallig gekozen. De Amsterdamse vestiging van groothandel en horecaleverancier Sligro is misschien wel de perfecte plek om inspiratie op te doen en beleving te proeven, letterlijk en figuurlijk. Maar waar zitten klanten in de tankshop eigenlijk op te wachten? Verse broodjes en sappen, een muur vol snacks, een saladebar of avondmaaltijden?

Vaarwel dagaanbieding

Maarten Wessels, afgestudeerd aan de Hotel Management School in Leeuwarden en werkzaam als trainer en docent van horecapersoneel, gruwelt van standaard riedeltjes bij de kassa. “Elke klant confronteren met de dagaanbieding is echt niet meer van deze tijd. Je kunt nog beter vragen hoe het met iemands Bounty-voorraad in de auto is, dan telkens hetzelfde standaard praatje verkondigen.”

Volgens Wessels zijn de eerste tien en de laatste tien seconden de belangrijkste momenten als je een klant – of liever gezegd een gast – ontvangt. “Het gaat immers om gastvrijheid, om echt contact met de klant. Hoe ga je met hem of haar om?” Het gaat om het bereiken van een wow-effect. “Dat is niet voor elke gast hetzelfde. Niet elke klant laat zich op dezelfde manier verrassen.”

De rest van dit artikel lezen? Check het op zustersite Tankpro.nl

]]>
https://www.carwashpro.nl/algemeen/2018/04/16/bovag-bijeenkomst-gastvrijheid-nog-belangrijker-in-de-toekomst/feed/ 0
Haagse handcarwash herbergt hennepplantage https://www.carwashpro.nl/algemeen/2018/04/13/haagse-handcarwash-herbergt-hennepplantage/ https://www.carwashpro.nl/algemeen/2018/04/13/haagse-handcarwash-herbergt-hennepplantage/#respond Fri, 13 Apr 2018 08:56:19 +0000 https://www.carwashpro.nl/?p=51403 De politie is afgelopen week naar aanleiding van een binnengekomen tip VIP Car Wash aan de Mandarijnstraat in Den Haag binnengevallen. De handcarwash hield zich behalve met het poetsen van auto’s blijkbaar ook met andere zaken bezig. Iemand met groene vingers kweekte in het pand nogal wat illegale hennepplanten. Zo blijkt dat niet alleen Belgische handcarwashes zich met schimmige zaken bezig houden. Ook in Nederland speelt op sommige locaties meer dan aan de buitenkant te zien is. 

Volgens een woordvoerder van de politie Den Haag zijn er in totaal zo’n 350 hennepplanten in het pand aangetroffen. Echter was er op het moment van de inval niemand aanwezig. Er is nog niemand aangehouden. De politie doet momenteel onderzoek om te kijken wie de planten in het bedrijfspand heeft neergezet. De planten werden vernietigd door een gespecialiseerd bedrijf. De lampen en overige spullen van de plantage zijn in beslag genomen.

Onderzoek

Op Facebook is te lezen dat buurtbewoners melden dat er tijdens de actie ook enkele auto’s in beslag zijn genomen. Naast de politie was ook netbeheerder Stedin aanwezig om te onderzoeken of er ook illegaal stroom werd afgetapt. Volgens de woordvoerder was dit echter niet het geval. De 350 wietplanten die werden aangetroffen, leveren volgens de politie gemiddeld zo’n 100 euro per plant op. Dat zou dus betekenen dat de kwekerij zo’n 35.000 euro per oogst omzette. De politiewoordvoerder laat weten dat de zaak verder onderzocht wordt.

Lees ook:

]]>
https://www.carwashpro.nl/algemeen/2018/04/13/haagse-handcarwash-herbergt-hennepplantage/feed/ 0
Aantal tankstations neemt licht af; meer onbemande stations https://www.carwashpro.nl/algemeen/2018/04/13/aantal-tankstations-neemt-licht-af-meer-onbemande-stations/ https://www.carwashpro.nl/algemeen/2018/04/13/aantal-tankstations-neemt-licht-af-meer-onbemande-stations/#respond Fri, 13 Apr 2018 06:45:30 +0000 https://www.carwashpro.nl/?p=51442 Het aantal tankstations neemt af, maar de daling blijft binnen de perken. Dat blijkt uit cijfers die brancheorganisatie BOVAG woensdag bekendmaakte. Op dit moment zijn er 4.121 tankstations in Nederland. “Het netwerk blijft redelijk gelijk. De verhouding tussen bemande en onbemande locaties verandert echter wel snel”, vertelt branchemanager Erik Stern. Het onbemande wassen kan wel eens erg populair gaan worden zo denkt de redactie van CarwashPro.  

Tijdens het voorjaarsevent van BOVAG dat woensdag op het programma stond bij horecagroothandel Sligro in Amsterdam, presenteerde Stern alvast de meest opvallende uitkomsten van het onderzoek Tankstation in Cijfers 2018. Het naslagwerk wordt binnenkort voor de veertiende keer uitgebracht. De cijfers laten zien dat het netwerk van tankstations in Nederland blijft schommelen rond de vierduizend. In 2003 waren er 4.236, 115 meer dan op dit moment. De verhouding tussen bemand en onbemand is wel flink verschoven; van 3.661 (bemand) en 575 (onbemand) in 2003 naar 2.023 (bemand) en 2.098 (onbemand) in 2018.

Shops worden groter

“Het aantal bemande tankstations neemt dan wel af, de omzet die behaald wordt in de shops zit wel duidelijk in de lift. Ook worden de tankstationwinkels steeds groter”, vertelt Stern. Uit de cijfers blijkt bovendien dat tabak een hele belangrijke aanjager is in de shop. In 2017 zorgden sigaretten, shag en sigaren bij elkaar in de shop voor een omzet van 1.421 miljoen euro. Bij 2.060 van de 4.121 tankstations wordt tabak verkocht. Eetwaren om mee te nemen onderweg zijn bij 1.975 tanklocaties te krijgen, warme dranken bij 1.869 tankstations. Een op de vier stations verkoopt magnetronmaaltijden.

Ondanks de opkomst van alternatieve brandstoffen, modellen die steeds zuiniger worden en klanten die over de grens tanken, blijven benzine en diesel goed verkopen. Mede dankzij de gunstige economische omstandigheden was 2017 onder de streep uiteindelijk een positief jaar. Vorig jaar werd bij elkaar opgeteld in totaal 13.507 miljoen liter benzine (5.507 miljoen), diesel (7.724 miljoen) en LPG (276 miljoen) verkocht, het beste jaar sinds 2013. Voor LPG was het overigens een van de slechtste scores in jaren.

33.607 laadpalen

De brancheorganisatie presenteerde ook het aanbod van alternatieve brandstoffen dat op dit moment beschikbaar is. Er waren begin april 33.607 publieke en semi-publieke laadpalen in Nederland. Het aantal snellaadpalen kwam uit op 787. CNG en groengas is op dit moment te vinden op 164 locaties, LNG (vloeibaar aardgas) kan getankt worden op 27 plekken. Wat betreft het aantal waterstofstations blijft het aanbod gering. Voor het vijfde jaar op rij ligt dat aantal op slechts drie. Een aantal tankstation-ondernemingen heeft overigens wel plannen om op korte termijn een waterstoflocatie te bouwen.

De meeste auto’s die in 2017 verkocht werden, rijden op benzine. Driekwart van de nieuwe modellen die de showroom verlieten, was uitgerust met een benzinemotor. Het aantal nieuwe dieselauto’s kwam uit op 17,4 procent. Bij een op de twintig nieuw verkochte auto’s ging het om een hybride, 1,9 procent was voorzien van elektrische aandrijving. Aardgas (CNG) en LPG bleven in 2017 steken op 0,3 procent.

Scenario’s elektrische mobiliteit

BOVAG presenteerde woensdag bovendien drie scenario’s voor de ontwikkeling van het marktaandeel van elektrische personenauto’s tot en met 2030. In het meest conservatieve scenario is in 2025 15 procent van het totaal aantal verkochte nieuwe personenauto’s volledig elektrisch. Dit zijn 60.000 voertuigen op een totaal van 400.000. Het Nederlandse wagenpark bestaat tegen die tijd uit zo’n 285.000 volledig elektrische auto’s. In 2030 is de helft van alle nieuwverkopen volledig elektrisch. In totaal rijden er dan een miljoen EV’s rond, ongeveer een op de negen.

Als het roer komende jaren echt flink omgaat, dan zal volgens BOVAG in 2025 40 procent van de nieuw verkochte personenauto’s volledig elektrisch aangedreven zijn. Het Nederlandse wagenpark bestaat dan uit zo’n 655.000 elektrische auto’s. In 2030 zijn volgens dit scenario alle nieuwe auto’s die verkocht worden emissievrij; modellen met een verbrandingsmotor worden tegen die tijd niet meer verkocht. Meer dan 40 procent van het wagenpark heeft dan een bepaalde vorm van elektrische aandrijving, 27 procent is volledig elektrisch.

]]>
https://www.carwashpro.nl/algemeen/2018/04/13/aantal-tankstations-neemt-licht-af-meer-onbemande-stations/feed/ 0