CarwashPro https://www.carwashpro.nl Vakblad over carwash Fri, 16 Nov 2018 11:38:05 +0100 nl hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.9.8 https://www.carwashpro.nl/wp-content/uploads/2017/04/cropped-faviconcarwashpro-1-32x32.png CarwashPro https://www.carwashpro.nl 32 32 Tankstation Challenge: wie gaat er met de titel vandoor? https://www.carwashpro.nl/algemeen/2018/11/16/tankstation-challenge-wie-gaat-er-met-de-titel-vandoor/ https://www.carwashpro.nl/algemeen/2018/11/16/tankstation-challenge-wie-gaat-er-met-de-titel-vandoor/#respond Fri, 16 Nov 2018 11:38:05 +0000 https://www.carwashpro.nl/?p=55315 De meeste tankstations in Nederland schenken redelijke tot goede koffie, verkopen lekkere warme snacks en zijn ook ingericht om even rustig te zitten. Uitschieters naar boven en beneden zijn er ook. Dat blijkt uit de eerste resultaten van de Tankstation Challenge. Samen met FoodCourt gaat TankPro op zoek naar de beste tankshop van Nederland. De prijs wordt tijdens de tweede dag van de Tankstation & Carwash Vakbeurs (22 november) aan het winnende tankstation uitgereikt op de stand van FoodCourt (nr. 4.601).

Tankstations konden zich afgelopen tijd inschrijven voor de voorrondes. Die zijn inmiddels achter de rug. Het onderzoek werd uitgevoerd door onafhankelijke shoppers. Tijdens het bezoek aan de shops werden onder meer de koffie, het broodje bal (of andere warme snack), de vriendelijkheid van het personeel, de netheid van de locatie – voorterrein en shop – en de sfeer en ambiance beoordeeld. In totaal meldden een kleine honderd tankstations zich aan voor de Tankstation Challenge.

Ruime voldoende voor koffie

Het is misschien wel het belangrijkste product in de shop: koffie. Klanten verlangen een steeds hogere kwaliteit en tankstations spelen daar gretig op in. Een aantal locaties gooit hoge ogen in de test, zo blijkt uit de voorlopige resultaten. Het gemiddelde cijfer is een 7,2. Bonuspunten (boven de 8) worden alleen gegeven voor extra’s, zoals een koekje, handige beker of goed opschuimen van de melk.

Er zijn zelfs een aantal tienen uitgedeeld, onder meer aan tankstations in Overijssel, Gelderland, Drenthe en Noord-Holland. ‘Heerlijke koffie uit een espressomachine’ en ‘de koffie is snel en lekker heet geserveerd’ krijgen bovenstaande stations onder meer als beoordeling. Vooral zevens worden veel uitgedeeld. Een ruime voldoende dus. De sterkte, de temperatuur en de smaak van de gebruikte bonen worden vooral genoemd.

Onvoldoendes zijn zeldzaam, maar ze worden wel gegeven. Een shop van een tankstation in Noord-Holland was aan het verbouwen, daardoor was er geen koffie beschikbaar. Een 1 dus. De automaat bij een station in Noord-Brabant was stuk, een alternatief werd niet aangeboden. De te waterige koffie – met een beetje drab onderin – bij een station in Zuid-Holland, viel niet in de smaak bij de bezoeker en krijgt een 5.

(Het artikel gaat verder onder de foto)

Warme snack

Naast een lekkere koffie is ook een warme snack een belangrijk product in de tankshop. De focus ligt op het broodje bal. Bij shops die dit product niet in het assortiment hebben, wordt een andere warme snack geproefd. Een station in Noord-Holland dat ook al hoog scoorde met koffie, verdient een 10 (‘vers gebakken pistoletje en de bal gehakt was lekker warm en smaakvol’). Ook een station in Zuid-Holland krijgt een 10 (‘Super vers! Ik heb niet eerder een betere gegeten ergens, dus zeer tevreden’). De consument is enthousiast als het broodje vers en hard is of als er keuze is. De bal moet niet te vet zijn en goed gekruid. Men valt vooral voor een ambachtelijke bal, dus beetje rul en liefst gepresenteerd in een pan in plaats van in de traditionele hotpot. Puntenaftrek wordt met name gegeven als de bal lauw is.

De hygiëne van de stations is over het algemeen goed voor elkaar. Er worden vrijwel alleen maar voldoendes uitgedeeld, waaronder een aantal tienen. ‘Bijzonder net station dat nog niet lang hier zit’ (tankstation in Noord-Holland). ‘Buiten was het schoon, de winkel zelf was netjes, wc zag er goed en schoon uit’ (locatie in Zuid-Holland). Een shop in de hoofdstad was tijdelijk gesloten en viel daardoor buiten de boot. Een ander tankstation in Amsterdam kreeg een 5 voor de hygiëne (‘niet erg hygiënisch, het zag er niet naar uit dat er veel werd schoongemaakt’). Op sommige locaties oogt het wat rommelig. Stof of andere viezigheid zijn zeldzaam. De consument is kritisch over de ruimte waar het eten genuttigd wordt. Vieze vloer, kruimels, etensresten zijn echte ‘dissatisfiers’, maar vallen ook in positieve zin op. Het loont dus om af en toe even een rondje te lopen en op te ruimen. Ook de werkwijze wordt goed in de gaten gehouden: of er met handschoenen of tangen wordt gewerkt bijvoorbeeld. Ook naar persoonlijke hygiëne – zoals haren opsteken – wordt gekeken.

Tienen uitgedeeld

Ook de vriendelijkheid en gastvrijheid van het personeel en de sfeer in de shop worden overwegend als zeer positief ervaren. Contact zoeken met de klant bij binnenkomst vinden veel bezoekers een pré. Over een locatie in Noord-Holland: ‘Top. Ik mocht eerst mijn broodje eten en daarna afrekenen. Ik werd netjes en vrolijk te woord gestaan’. Ook een shop in Zuid-Holland scoort een 10 op dit onderdeel: ‘Kwamen keurig de bestelling brengen, zelfs nadat ik over het hoofd had gezien dat ik de koffie eigenlijk zelf had moeten tappen’. Ook in Limburg werd een 10 uitgedeeld: ‘Hele vriendelijke dame. Ze zag me zoeken en ze vroeg of ze me kon helpen. Het broodje was ook snel klaar’.

Als het personeel doet wat er gedaan moet worden, geeft de consument een 7 voor service. Een 8 of hoger als de glimlach er is, de aandacht persoonlijk is of men een stap extra doet waardoor de verwachtingen van de consument overtroffen worden. Niet lachen of ronduit chagrijnig gedrag zijn gelijk een onvoldoende. Bij een locatie waren de medewerkers druk met elkaar in gesprek tijdens het helpen van de klant. Ook geen pluspunt vond de bezoeker.

Sfeer

Een tankstation in Noord-Holland krijgt een 10 voor de sfeer: ‘Gezellig, netjes schoon station met een ontspannen muziekje op de achtergrond. Goeie sfeer.’ Een aantal locaties had geen muziek aanstaan, dat blijkt voor bezoekers toch wel een gemis. Maar te harde muziek is ook weer niet goed. Ook gebrek aan leesvoer wordt genoemd. Verschillende tankstations hebben echt werk gemaakt van hun inrichting en ambiance, door middel van meubels en bepaalde verlichting. Het nodigt uit om langer te blijven hangen. Dat geldt overigens niet voor alle stations: ‘Het oogde een beetje doods’ (station in Noord-Brabant). ‘Omdat het zo klein en smal is, is het niet echt sfeervol en zit je nog steeds voor je gevoel bij een benzinestation’ (eveneens een station in Noord-Brabant). De consument wordt blij van sfeer in de vorm van een zitje in plaats van statafels, sfeerverlichting en vooral van muziek. Opmerkelijk hoe dat gewaardeerd wordt als het er is, en hoe men direct registreert dat het ontbreekt. Kortom, maak hier werk van!

Uitreiking tijdens Tankstation Vakbeurs

De uitreiking van de Tankstation Challenge vindt plaats op donderdag 22 november tijdens de Tankstation & Carwash Vakbeurs op de stand van FoodCourt (nr. 4.601). Het doel van de prijs is om er een jaarlijks terugkerende award van te maken. De verkiezing is bedoeld voor full service shops, zowel voor zelfstandige ondernemers, clusters als maatschappijlocaties. Kijk voor meer informatie en registratie op www.tankstationvakbeurs.nl.

]]>
https://www.carwashpro.nl/algemeen/2018/11/16/tankstation-challenge-wie-gaat-er-met-de-titel-vandoor/feed/ 0
Achteraf betalen na verbouwing Bob Autowas Schiedam https://www.carwashpro.nl/ondernemen/2018/11/16/achteraf-betalen-na-verbouwing-bob-autowas-schiedam/ https://www.carwashpro.nl/ondernemen/2018/11/16/achteraf-betalen-na-verbouwing-bob-autowas-schiedam/#respond Fri, 16 Nov 2018 07:31:04 +0000 https://www.carwashpro.nl/?p=55172 Wie Bob Autowas Schiedam betreedt waant zich in een compleet andere wasstraat. “Het is een ware belevenis op zich.” De belevenis is nog verder uitgebreid door Bob Autowas. “Het was tijd voor een heuse make-over”, zegt Annelie Rolink Marketing Manager van Bob Autowas.

“Het heeft ietsjes langer geduurd dan gepland, maar na een verbouwing van vijf maanden is het resultaat daar. BOB Autowas Schiedam heeft maar liefst 4 nieuwe inritten gecreëerd en is geheel overgestapt naar een nieuwe manier van betalen, achteraf afrekenen”, legt Rolink uit. Met de nieuwe werkwijze worden klanten volgens haar op hun wenken bediend. “Een zeer snelle doorstroming dus niet onnodig wachten bij de kassa’s. Het gemak in eigen hand, men wast eerst de auto en kan hierna in alle rust het programma bij één van de negen betaalzuilen middels contacten, per pin of waspas betalen.”

Voor de abonnementhouders van het bedrijf gaan de voordelen nog een stapje verder. “Voor deze groep zijn de voorzieningen zo ingesteld dat zij als vaste klant gebruik kunnen maken van nog meer gemak. Zo hebben we een “fastlane” oftewel een speciale inrit voor enkel abonnementsklanten die direct kunnen in en uitrijden aan de hand van kentekenherkenning”, zegt Rolink. Volgens haar hebben ze tevens bij de fastlane de mogelijkheid om een eventuele upgrade zelf aan te slaan op het abonnementendisplay.

Achteraf betalen

Annelie Rolink legt uit blij en trots te zijn dat de nieuwe betaalwijze nu ook in Schiedam aangeboden wordt. “Uiteraard is dit proces niet over één dag gegaan. De methode heeft eerst een uitvoerige testperiode op de vestiging BOB Zaandam gekend. Bij ontwikkeling van het concept zijn diverse partijen nauw betrokken geweest, waaronder ACE Carwash Systems en Techno Data Systems.”

Voor de klanten zal het volgens haar even wennen zijn. “Uiteraard begrijpen we dat de vernieuwde werkwijze een grote verandering is. Om de klanten zo goed mogelijk te begeleiden hebben wij bij het betreden van de wasstraat en tevens ook bij de betaalzuilen een gastheer geïntroduceerd.” Deze zijn er volgens haar om de klanten te ondersteunen en te helpen. Ze gaan ervan uit dat wanneer de klanten gewend zijn geraakt aan de nieuwe methode de voordelen omarmd gaan worden.

Stofzuigplein

Om de nieuwe routing mogelijk te maken, moest het stofzuigerplein verplaatst worden. De wasstraat beschikt nu over een geheel nieuw en veel uitgebreider stofzuigerplein dan voorheen. Het biedt plaats aan 48 auto’s en is aangelegd naast het pand. Wanneer de bestuurder de wasstraat uitrijdt wordt deze naar het nieuwe plein
geleid.

“Op dit nieuwe veel ruimere plein wordt de mogelijkheid geboden om zowel buiten als overdekt te stofzuigen. Wel zo lekker met mooi weer en als het regent kan men zich gewoon naar binnen verplaatsen om de binnenkant van de auto aan te pakken met nieuwe krachtige stofzuigers”, zegt ze. De stofzuigplaatsen beschikken over dubbele slangen. Daarnaast zijn er een zestal betaalzuilen waar de klanten de wasbeurt kunnen afrekenen.

BOB AutoSpa

De poetsstraat heeft inmiddels plaats gemaakt voor een geheel nieuwe manier van autopoetsen. “We hebben hiervoor een nieuwe afdeling toegevoegd in de vorm van de BOB Autospa. Onze collega’s van BOB Autospa pakken de auto op specialistische wijze aan, iedere auto kan namelijk een andere behandeling behoeven.” Het team is volgens haar onder meer gespecialiseerd in handwax en express detailing. De autospa is te vinden in het nieuwe pand gelegen aan het stofzuigerplein.

Vernieuwde wasstraat

De verbouwing in Schiedam is nog niet helemaal klaar. Aan het eind van het jaar moet ook de wasstraat zelf een impuls hebben gehad. “We hebben een compleet nieuwe droogunit besteld. Die staat klaar om geplaatst te worden en is waarschijnlijk ergens half december operationeel.” Het voordeel van de nieuwe droger zou zijn dat deze meeloopt aan de achterkant van de auto en met de zijspiegels. Dit zou zorgen voor een nog betere droging en een nog beter eindresultaat. Tevens zal de wasstraat binnenkort voorzien worden van een meelopende hogedruk velgenreiniger.

Lees ook: Fotoalbum: Verbouwing Bob Autowas Schiedam

]]>
https://www.carwashpro.nl/ondernemen/2018/11/16/achteraf-betalen-na-verbouwing-bob-autowas-schiedam/feed/ 0
BOL en van Staveren gaan samen door als BOL | van Staveren B.V https://www.carwashpro.nl/ondernemen/2018/11/15/bol-en-van-staveren-gaan-samen-door-als-bol-van-staveren-b-v/ https://www.carwashpro.nl/ondernemen/2018/11/15/bol-en-van-staveren-gaan-samen-door-als-bol-van-staveren-b-v/#respond Thu, 15 Nov 2018 14:11:36 +0000 https://www.carwashpro.nl/?p=55305 De groothandelsbedrijven van BOL en van Staveren gaan vanaf 1 januari 2019 een samenwerking met elkaar aan. Dat hebben beide bedrijven donderdagochtend bekendgemaakt. Het partnerschap krijgt gestalte in het nieuw op te richten bedrijf: BOL | van Staveren B.V, waarin BOL en van Staveren ieder voor de helft participeren. Directeur wordt Jan Sipke Hulzinga, een bekende naam in Flevoland en de brandstofwereld. De tankstations van BOL en van Staveren blijven wel zelfstandig opereren.

Directeur Lambert van Ommen blijft verantwoordelijk voor de tankstation-activiteiten van BOL, bekend onder de namen SuperTank en SuperShop. Jitha van Staveren blijft algemeen directeur van N. van Staveren B.V. met de tankstations Shell, Tank S, Esso en de Blue Carwash wasstraten. “De samenwerking is een logisch gevolg van de marktontwikkeling. Met schaalgrootte en kennis in combinatie met de ondersteuning van A-merken leggen we de basis voor een sterke toekomst”, aldus Hulzinga.

Beide groothandelsbedrijven die samengaan, komen voort uit familiebedrijven. Er is een gezamenlijke trouwe klantenkring. “We rijden straks met dezelfde tankauto naar een klant én zijn buurman in één rit. Dat voordeel gaat de klant ook merken”, zegt Hulzinga. In het nieuwe bedrijf wordt 135 jaar ervaring samengevoegd.

Verdere groei

“Die ervaring gaat gebruikt worden om de klant verder te helpen met de beste brandstoffen en smeermiddelen. Nu en vooral in de toekomst, want die zit voor hen vol veranderingen en vernieuwingen. Wij willen de kennispartner zijn in de energietransitie voor onze klanten.”

BOL | van Staveren richt zich op verdere groei in Noord- en Midden-Nederland. Het bedrijf zal zich in eerste instantie vestigen aan De Noord 57 in Dronten. De bedrijfsonderdelen die vanaf het nieuwe jaar onder BOL | van Staveren B.V. vallen zijn van Staveren Groothandel, BOL Handelsonderneming, SuperOil, BG Techniek, SuperGaz en Gascentrum Noord Nederland.

Lees ook: Bling Bling brengt Bunschoten-Spakenburg totaaloplossing voor tanken en wassen

]]>
https://www.carwashpro.nl/ondernemen/2018/11/15/bol-en-van-staveren-gaan-samen-door-als-bol-van-staveren-b-v/feed/ 0
Carwash Show Australia groeit uit beurslocatie https://www.carwashpro.nl/algemeen/2018/11/15/carwash-show-australia-groeit-het-eerste-jaar-al-uit-locatie/ https://www.carwashpro.nl/algemeen/2018/11/15/carwash-show-australia-groeit-het-eerste-jaar-al-uit-locatie/#respond Thu, 15 Nov 2018 09:35:14 +0000 https://www.carwashpro.nl/?p=55274 Het eerste jaar van het partnerschap tussen International Carwash Association (ICA) en Australian Carwash Association (ACWA) blijkt nu al een succes. De georganiseerde carwashshow was compleet uitverkocht. Eerder deze maand werd het evenement gehouden en na een enorm succesvolle editie  moeten de partijen al opzoek naar een nieuwe, grotere locatie. 

“Het is een belangrijke samenwerking in ons doel om de wereldwijde carwashbranche met elkaar in contact te brengen”, aldus Eric Wulf, CEO van de ICA. “Dit partnerschap borduurt voort op het succes dat we hebben behaald met Automotive Oil Change Association, Bovag en de Western Carwash Association.”

De show die dit jaar gehouden werd in het Etihad Stadium in Melbourne, was een doorbreking van het klassieke schema. Vanaf nu wordt de show namelijk om het jaar gehouden. De verandering in het schema zorgde echter niet voor negatieve resultaten. Volgens ACWA was de expo uitverkocht, waardoor de organisatie op zoek moet naar een grotere locatie.

Nieuwe exposanten

“We hebben nog nooit zoveel nieuwe en internationale exposanten gehad”, aldus Fiona Tointon, Events & Membership Manager voor ACWA. “We hebben niets dan positieve geluiden gehoord van exposanten over de kwaliteit van de aanwezigen die actief aan het kijken waren naar innovaties en mogelijkheden om in hun locaties te investeren.”

Een deel van de kwaliteit van de bezoekers is te danken aan nieuwe evenementen op de beurs, zo was er de nieuwe investeerders seminar. Tijdens The Car Wash Show in de Verenigde Staten, zorgt het seminar voor de kansen om in te stappen in de aantrekkelijke carwash-industrie.

Next level

“Decennia lang zijn we qua formaat en qua succes blijven groeien met onze show in Australië”, aldus ACWA President Craig Campbell. “We hebben de show naar de next level gebracht. Dit hebben we gedaan door het toevoegen van wereldwijde belangstelling, beleving en het educatieve gedeelte terwijl we toch ons Aussie smaakje hebben weten te behouden.”

Dit jaar werden voor het eerst bus tours naar lokale carwash bedrijven georganiseerd. Geheel in stijl met de show waren ook de bustours volledig uitverkocht. “Een van de beste dingen die een organisatie kan doen, is mensen met veel ervaring koppelen aan mensen nieuw in de branche, helemaal in combinatie met educatie mogelijkheden”, aldus Campbell.

]]>
https://www.carwashpro.nl/algemeen/2018/11/15/carwash-show-australia-groeit-het-eerste-jaar-al-uit-locatie/feed/ 0
Istobal krijgt prijs uit handen Spaans koningspaar https://www.carwashpro.nl/algemeen/2018/11/14/istobal-krijgt-prijs-uit-handen-spaanse-koningspaar/ https://www.carwashpro.nl/algemeen/2018/11/14/istobal-krijgt-prijs-uit-handen-spaanse-koningspaar/#respond Wed, 14 Nov 2018 10:10:18 +0000 https://www.carwashpro.nl/?p=55231 Carwashfabrikant Istobal heeft de 2018 Valencia Kamer van Koophandel Award voor Business Management Excellence gekregen. Tijdens de ‘Nacht van de Valenciaanse Economie’-gala werd de prijs uitgereikt. De prijs is een erkenning voor het leiderschap, strategische management, optimalisatie van resources en continue innovatie van het bedrijf uit de regio van Valencia.

Wat de avond helemaal speciaal maakte, was dat Ceo’s Rafael en Yolanda Tomás de prijs uit handen van de koning en koningin van Spanje uitgereikt kregen. Ze bedankten de vertegenwoordigers van de Valenciaanse economischesector voor de prijs. “Dit is weer een mooie aanmoediging om te blijven innoveren en nog betere producten en services te bieden waar de consument en markt om vragen. Daarnaast is het volgens hem goed om in waarde de stijgen en niet alleen bij te dragen aan de groei van het bedrijf maar ook aan de nationale economie”, aldus Rafael Tomás.

Istobal

De prijs werd ook gedeeld met alle Istobal medewerkers. “Meer dan 850 enorm toegewijde professionals die zichzelf constant verbeteren en ervoor helpen zorgen dat ons bedrijf tot de Europese top behoort”, aldus Yolanda Tomás. Het evenement werd gehouden in Paula de les Arts Reina Sofia. Op de avond waren honderden ondernemers aanwezig.

In Nederland wordt het merk vertegenwoordigd door EenzetCarwash. Ook zij zijn trots op de prestigieuze prijs. Het merk is marktleider op de Spaanse carwashmarkt en bestaat al meer dan 65 jaar. De focus van het bedrijf ligt op innovatie in de carwashmarkt. Het bedrijf exporteert machines naar 75 verschillende landen verspreid over de wereld. De internationale verkoop is goed voor 75 procent van de totale productie.

]]>
https://www.carwashpro.nl/algemeen/2018/11/14/istobal-krijgt-prijs-uit-handen-spaanse-koningspaar/feed/ 0
Een wasje draaien en voltanken https://www.carwashpro.nl/ondernemen/2018/11/13/een-wasje-draaien-en-voltanken/ https://www.carwashpro.nl/ondernemen/2018/11/13/een-wasje-draaien-en-voltanken/#respond Tue, 13 Nov 2018 11:52:26 +0000 https://www.carwashpro.nl/?p=55236 Hoe maak je je tankstation of carwash nog aantrekkelijker? Scherpe tarieven en goede service zijn natuurlijk eerste vereisten, maar er zijn meer opties. Bijvoorbeeld door in samenwerking met andere partijen extra diensten te bieden. Meer reuring op het voorterrein of naast de shop kan helpen om de omzet en de klantenbinding te vergroten, maar misschien ook wel om een hele nieuwe doelgroep aan te boren.

Dat die combinatie werkt, daar is Jelle Kolner van overtuigd. Hij is werkzaam als accountmanager bij
iClean International. Dit bedrijf is vooral bekend als producent van was- en drooginstallaties voor
auto’s, maar levert ook al tien jaar wereldwijd hondenwasstraten. Kolner: “Je genereert extra traffic.
Mensen komen om hun hond te wassen, maar gooien meteen hun tank vol en kopen een broodje.”

De toevoeging van een Dog Wash-machine kan voor de pomphouder een mooie extra inkomstenbron
zijn, meent hij. “Het rendement is ontzettend goed. De gemiddelde machine verdient zichzelf in
anderhalf tot twee jaar terug.” De aanschaf van een iClean Dog Wash ligt tussen de 12.000 euro voor
het basismodel en 21.000 euro voor de grootste en meest luxueuze machine. Het tarief van een
wasbeurt kan een ondernemer zelf instellen, al geldt er wel een adviestarief: 7,50 per 10 minuten.
Huurkoop of lease is ook mogelijk, waarbij een ondernemer op termijn eigenaar wordt van de Dog
Wash-machine.

Vandalismeproof

In Nederland staan inmiddels zo’n tweehonderd van deze hondenwasserettes van iClean, waarvan
ongeveer de helft bij tankstations en wasstraten. De rest is vooral in gebruik bij tuincentra,
dierenspeciaalzaken en -klinieken. Bij de tankstations zijn het nu nog vooral de bemande pompen
waar ze te vinden zijn, maar volgens Kolner zijn ze ook prima geschikt op onbemande locaties. “Ze
zijn vandalisme- en inbraakproof, nagenoeg onderhoudsvrij, en behoeven geen supervisie.” Ook op
de locaties met een shop, is de Dog Wash immers ook na sluitingstijd gewoon beschikbaar.

Veel ruimte hebben de machines niet nodig, het kleinste model is 2 meter breed en 70 centimeter
diep, al adviseert het bedrijf altijd om de wasstraat te voorzien van een ombouw ter beschutting. Zo
blijft het voor klanten ook in de winter comfortabel om hun viervoeters te wassen. De vraag naar de
Dog Wash is groot en het bedrijf verwacht dan ook een flinke afzettoename in de automotive sector.
“We zijn in gesprek met een aantal grote oliemaatschappijen om het concept landelijk uit te rollen. Het
gaat om behoorlijke aantallen”, zegt Kolner. Namen wil hij nog niet kwijt.

Grote textielwasmachines

Ook Prontophot mag zich met zijn textielwasmachines en -drogers verheugen in een groeiende
belangstelling van de tankstation-ondernemers en hun klanten. De machines – ontworpen door
designer Philippe Starck – met een capaciteit van 8 of 18 kilo wasgoed staan inmiddels op zo’n 180
Nederlandse locaties (4000 in Europa). Ze hebben zo’n 6 vierkante meter nodig. Het streven is om het
aantal locaties in Nederland de komende drie jaar uit te breiden tot minimaal 400. Op dit moment zijn
de wasmachines vrijwel uitsluitend te vinden bij tankstations, maar Prontophot wil ze ook bij de grotere
supermarkten gaan plaatsen.

Lees het exclusieve artikel over het creëren van meer reuring bij een carwash of tankstation  in TankPro Magazine nummer 5. Zowel IClean Dogwash als Prontophot zijn aanwezig op de Tankstation & Carwash Vakbeurs 2018 in Expo Houten. 

]]>
https://www.carwashpro.nl/ondernemen/2018/11/13/een-wasje-draaien-en-voltanken/feed/ 0
Fotoalbum: Verbouwing Bob Autowas Schiedam https://www.carwashpro.nl/ondernemen/2018/11/13/fotoalbum-verbouwing-bob-autowas-schiedam/ https://www.carwashpro.nl/ondernemen/2018/11/13/fotoalbum-verbouwing-bob-autowas-schiedam/#respond Tue, 13 Nov 2018 09:29:11 +0000 https://www.carwashpro.nl/?p=55216 Na vijf maanden verbouwen is Bob Autowas in Schiedam weer klaar voor de toekomst. De grootste verandering is de aangepaste routing, die ervoor moet zorgen dat de doorstroming in de wasstraat sneller gaat. Het betaalsysteem is ook helemaal veranderd, klanten hoeven pas na het wassen te betalen.

Het blijft sowieso een mooi locatie om te fotograferen, het paradepaardje van Bob Autowas in Schiedam. Een rondje door de wasstraat levert altijd wel mooie beelden op. De verbouwing vormde een goed excuus om weer eens langs te gaan. Bekijk het resultaat hieronder:

]]>
https://www.carwashpro.nl/ondernemen/2018/11/13/fotoalbum-verbouwing-bob-autowas-schiedam/feed/ 0
SloanLED van de partij op Tankstation & Carwash Vakbeurs https://www.carwashpro.nl/algemeen/2018/11/12/sloanled-van-de-partij-op-tankstation-carwash-vakbeurs/ https://www.carwashpro.nl/algemeen/2018/11/12/sloanled-van-de-partij-op-tankstation-carwash-vakbeurs/#respond Mon, 12 Nov 2018 14:43:41 +0000 https://www.carwashpro.nl/?p=55211 SloanLED is op woensdag 21 en donderdag 22 november aanwezig als exposant tijdens de vijfde editie van de Tankstation & Carwash Vakbeurs. Het bedrijf toont op beide dagen een breed assortiment verlichtingsproducten voor de petrol- en carwashbranche. SloanLED richt zich volledig op het ontwikkelen van led-oplossingen en levert aan de petrolbranche en aan de retail- en reclame-industrie.

Op beide dagen ligt de focus op stand 2.103 onder meer op de Modus-collectie. “De oplossing is geschikt voor een snelle eenvoudige installatie door een persoon”, vertelt Serge Verhoeven van SloanLED. “De onderhoudskosten zijn vrijwel nihil en we bieden standaard 10 jaar garantie. Tankstations kunnen met deze verlichting bovendien flink op hun energieverbruik besparen.” Daarnaast toont SloanLED ook het nieuwe Litecorr-assortiment in Houten.

SloanLED is opgericht in 1957 door Charles Sloan. Het Amerikaanse bedrijf was een van de pioniers op het gebied van LED-technologie. Het assortiment voor tankstations omvat onder meer terrein-/parkeerverlichting, wasbox-/straatverlichting en gekleurde contourverlichting voor bijvoorbeeld de luifels. Het Amerikaanse bedrijf bedient de Europese markt vanuit de vestiging in Delfgauw.

Kansen in huidige markt

Vorige maand toonde de fabrikant de nieuwste collectie ook al tijdens de LightShow West in Las Vegas. Tom Beyer, CEO van SloanLED, liet voorafgaand aan het evenement weten volop kansen te zien in de huidige markt. Het bewezen design en de kwaliteit van de verlichtingsoplossingen maken het volgens hem mogelijk om door klanten in veel meer toepassingen gebruikt te worden. Het bedrijf ziet mogelijkheden in zowel commerciële als industriële omgevingen, van tankstations tot winkelcentra. Het is voor klanten niet langer nodig om hun oplossingen op het gebied van verlichting bij verschillende leveranciers af te nemen.

Kijk voor meer info op www.tankstationvakbeurs.nl.

]]>
https://www.carwashpro.nl/algemeen/2018/11/12/sloanled-van-de-partij-op-tankstation-carwash-vakbeurs/feed/ 0
Tommy’s krijgt drie nieuwe franchise-filialen https://www.carwashpro.nl/algemeen/2018/11/12/tommys-krijgt-drie-nieuwe-franchisefilialen/ https://www.carwashpro.nl/algemeen/2018/11/12/tommys-krijgt-drie-nieuwe-franchisefilialen/#respond Mon, 12 Nov 2018 08:24:40 +0000 https://www.carwashpro.nl/?p=55205 De franchise-formule Tommy’s Express Car Wash heeft drie nieuwe filialen aangekondigd. Het gaat om zelfstandig opererende wasstraten van verschillende ondernemers. De nieuwe express faciliteiten zijn gevestigd in Sarasota in Florida, Omaha in Nebraska en Menifee in California. Alle wasstraten zijn in oktober 2018 geopend.

Wat wel gelijk is aan de drie verschillende locaties is dat ze allemaal gebruikmaken van het ‘Tottally Tommy’ design. Dit houdt in dat ze allen dezelfde architectuur, uitstraling en lay-out hebben. Daarnaast hebben ze het bolle dak, ramen over de gehele lengte van de wasstraat en hoektorentjes. Ook hebben de filialen allemaal een Tommy Transporter Dual Belt Conveyor, een speciaal verkoop systeem met nummerplaat herkenning en speciale roestvrijstalen wasbogen.

Opening

De locaties hebben al proefgedraaid en gebruik gemaakt van speciale promoties waardoor de locaties nog voor de officiële openingen al goed gevonden werden door wassers. De nieuwe locaties vormen de zesde, zevende en achtste Tommy’s Express Locaties in de Verenigde Staten. De openingsevenementen vinden aankomende tijd plaats op de verschillende plaatsen.

]]>
https://www.carwashpro.nl/algemeen/2018/11/12/tommys-krijgt-drie-nieuwe-franchisefilialen/feed/ 0
Video: Beelden van crash in carwash Haarlem https://www.carwashpro.nl/algemeen/2018/11/09/video-beelden-van-crash-in-carwash-haarlem/ https://www.carwashpro.nl/algemeen/2018/11/09/video-beelden-van-crash-in-carwash-haarlem/#respond Fri, 09 Nov 2018 10:26:06 +0000 https://www.carwashpro.nl/?p=55181 Dumpert heeft beelden geplaatst van de bewakingscamera’s van OK tankstation Haarlem. Een Audi crashte hier in de middag van 5 november in de washal van een carwash. De bestuurder bleef volgens de politie ongedeerd. Volgens hen was hij niet onder invloed van alcohol of drugs. Hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren, wordt momenteel onderzocht.  

De desbetreffende video is via deze link te vinden. Rond 17:30 vond het ongeluk plaats bij het tankstation aan de Leidsevaart in Haarlem. Op de foto is te zien hoe de auto het terrein van Audi garage Broekhuis in volle vaart verlaat en met een bloedgang de washal inrijdt. Zoals te zien is op de foto en de video’s is de ravage enorm.

Medewerkers van de naastgelegen Audi garage Broekhuis willen geen mededelingen over het voorval doen. Volgens de politie was de bestuurder niet bij de locatie om zijn auto te wassen.

Lees ook: Audi rijdt roll-over omver bij OK in Haarlem

]]>
https://www.carwashpro.nl/algemeen/2018/11/09/video-beelden-van-crash-in-carwash-haarlem/feed/ 0