CarwashPro https://www.carwashpro.nl Het vakblad voor professionals in de carwash branche Tue, 26 Oct 2021 08:05:02 +0000 nl hourly 1 https://wordpress.org/?v=5.8.1 De Week in Beeld: Veel Halloween-acties bij carwashes https://www.carwashpro.nl/algemeen/2021/10/26/de-week-in-beeld-veel-halloween-acties-bij-carwashes/ https://www.carwashpro.nl/algemeen/2021/10/26/de-week-in-beeld-veel-halloween-acties-bij-carwashes/#respond Tue, 26 Oct 2021 05:56:49 +0000 https://www.carwashpro.nl/?p=64767 Zombies, clowns, heksen en een schone auto. Halloween en carwashes gaan goed samen. Voor veel carwashes is Halloween de gelegenheid om eens goed uit te pakken met een event. Bij onder meer Shell De Wetering in Utrecht, Loogman in Heerhugowaard, Niels Autowas in Assen en Bubbles Carwash in Nederweert kan er worden gegriezeld.  Met de […]

The post De Week in Beeld: Veel Halloween-acties bij carwashes first appeared on CarwashPro.]]>
Zombies, clowns, heksen en een schone auto. Halloween en carwashes gaan goed samen. Voor veel carwashes is Halloween de gelegenheid om eens goed uit te pakken met een event. Bij onder meer Shell De Wetering in Utrecht, Loogman in Heerhugowaard, Niels Autowas in Assen en Bubbles Carwash in Nederweert kan er worden gegriezeld. 
Met de rubriek De Week in Beeld zet CarwashPro de leukste acties en posts op social media van carwashes op een rijtje. De aankondigingen voor de ‘haunted carwashes’ zijn deze week niet uit de lucht. In de Verenigde Staten wordt er veel werk gemaakt van deze feestdag in de carwash, maar in Nederland niet minder.

In de events zit enige overlap. Zo wordt Halloween vaak verspreid over meerdere avonden en zijn kaarten voor een wasbeurt op voorhand online te koop. Het event wordt aangegrepen om het beste wasprogramma onder de aandacht te brengen tegen een korting. Volgende week bespreken we in CarwashProTV het fenomeen van de horror carwash met onder meer Johan Teunissen van Shell De Wetering.

Dit zijn de opvallendste Nederlandse griezelacties. 

  • Bij Niels Autowas in Assen wordt twee avonden lang een Haunted Carwash gehouden.
  • ’t Vosje in Etten-Leur liet zich inspireren door Pennywise.
  • Bij Loogman in Heerhugowaard kunnen klanten na afloop nog een enge selfie maken.
  • Shell De Wetering in Utrecht deelt alvast de aftermovie van vorige keer.
  • Bubbles Carwash in Nederweert is al zo goed als uitverkocht.

Lees ook: 

The post De Week in Beeld: Veel Halloween-acties bij carwashes first appeared on CarwashPro.]]>
https://www.carwashpro.nl/algemeen/2021/10/26/de-week-in-beeld-veel-halloween-acties-bij-carwashes/feed/ 0
Tank- en CarwashProTV: Ontwikkelingen in het huurrecht https://www.carwashpro.nl/algemeen/2021/10/26/tank-en-carwashprotv-ontwikkelingen-in-het-huurrecht/ https://www.carwashpro.nl/algemeen/2021/10/26/tank-en-carwashprotv-ontwikkelingen-in-het-huurrecht/#respond Tue, 26 Oct 2021 05:15:15 +0000 https://www.carwashpro.nl/?p=64772 In de komende uitzending van Tank- en CarwashProTV schuift advocaat Dirk van den Berg aan om te praten over de huurrechten bij tankstations. Ook nemen we een kijkje bij Carwash ’t Vosje in Oosterhout waar zo duurzaam mogelijk wordt gewassen. Hoe zit het met huurbescherming van tankstations, shops en horecagelegenheden op rijksweglocaties? Wat betekenen ontwikkelingen […]

The post Tank- en CarwashProTV: Ontwikkelingen in het huurrecht first appeared on CarwashPro.]]>
In de komende uitzending van Tank- en CarwashProTV schuift advocaat Dirk van den Berg aan om te praten over de huurrechten bij tankstations. Ook nemen we een kijkje bij Carwash ’t Vosje in Oosterhout waar zo duurzaam mogelijk wordt gewassen.
Hoe zit het met huurbescherming van tankstations, shops en horecagelegenheden op rijksweglocaties? Wat betekenen ontwikkelingen zoals elektrisch rijden, (mogelijke) shops bij laadpunten en corona voor de huurprijzen van tankstations? Advocaat Dirk van den Berg bespreekt de recente ontwikkelingen en de effecten daarvan voor ondernemers in de tankstationbranche.

Het regenwater wordt opgevangen, er liggen zonnepanelen op het dak en de chemie is milieuvriendelijk. Carwash ’t Vosje zet zwaar in op duurzaamheid. De onderneming werd recent onderscheiden met een duurzaamheidsprijs, de Groene Pluim. CarwashProTV ging langs om te zien waar de winst in zit.

Kijk woensdagmiddag om 16:00 live naar de uitzending. Daarna is de show op ieder gewenst moment terug te kijken.

Lees ook: 

The post Tank- en CarwashProTV: Ontwikkelingen in het huurrecht first appeared on CarwashPro.]]>
https://www.carwashpro.nl/algemeen/2021/10/26/tank-en-carwashprotv-ontwikkelingen-in-het-huurrecht/feed/ 0
Hanex Carwash houdt halloweenactie voor Voedselbank https://www.carwashpro.nl/algemeen/2021/10/25/hanex-carwash-houdt-halloweenactie-voor-voedselbank/ https://www.carwashpro.nl/algemeen/2021/10/25/hanex-carwash-houdt-halloweenactie-voor-voedselbank/#respond Mon, 25 Oct 2021 10:35:33 +0000 https://www.carwashpro.nl/?p=64757 In deze Halloweenweek zamelt de carwashformule Hanex Carwash snoep in voor de Voedselbank in Oss en Veghel. Donateurs krijgen 50 procent korting op het beste wasprogramma. De carwashlocaties in Heesch, Oss en Veghel doen mee met de actie. “Wij vinden dat iedereen iets lekkers verdient tijdens de feestdagen. Daarom zamelen wij in samenwerking met De […]

The post Hanex Carwash houdt halloweenactie voor Voedselbank first appeared on CarwashPro.]]>
In deze Halloweenweek zamelt de carwashformule Hanex Carwash snoep in voor de Voedselbank in Oss en Veghel. Donateurs krijgen 50 procent korting op het beste wasprogramma. De carwashlocaties in Heesch, Oss en Veghel doen mee met de actie.
“Wij vinden dat iedereen iets lekkers verdient tijdens de feestdagen. Daarom zamelen wij in samenwerking met De Voedselbanken Oss en Veghel in de week van Halloween snoep in voor degenen die het wat minder breed hebben”, laat Hanex in een bericht weten. In ruil voor snel krijgen de donateurs 50 procent korting op het beste wasprogramma.

Lees ook: 

The post Hanex Carwash houdt halloweenactie voor Voedselbank first appeared on CarwashPro.]]>
https://www.carwashpro.nl/algemeen/2021/10/25/hanex-carwash-houdt-halloweenactie-voor-voedselbank/feed/ 0
Meeste importauto’s komen uit Duitsland https://www.carwashpro.nl/algemeen/2021/10/25/meeste-importautos-komen-uit-duitsland/ https://www.carwashpro.nl/algemeen/2021/10/25/meeste-importautos-komen-uit-duitsland/#respond Mon, 25 Oct 2021 08:13:01 +0000 https://www.carwashpro.nl/?p=64754 Niet geheel onverwacht staat Duitsland met kop en schouders bovenaan de lijst van landen waar de meeste occasions uit geïmporteerd worden. Dit melden Bovag en RDC. Dit jaar werden tot en met het derde kwartaal ruim 139.000 gebruikte auto’s van onze oosterburen betrokken, oftewel 63 procent van de totale occasionimport. In totaal werden in deze […]

The post Meeste importauto’s komen uit Duitsland first appeared on CarwashPro.]]>
Niet geheel onverwacht staat Duitsland met kop en schouders bovenaan de lijst van landen waar de meeste occasions uit geïmporteerd worden. Dit melden Bovag en RDC. Dit jaar werden tot en met het derde kwartaal ruim 139.000 gebruikte auto’s van onze oosterburen betrokken, oftewel 63 procent van de totale occasionimport.
In totaal werden in deze negen maanden 220.824 occasions geïmporteerd, dat is 50 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar.

Fors hoger

In voorgaande jaren schommelde het aantal Duitse importauto’s doorgaans rond de 90.000 na drie kwartalen, met een aandeel van 55 tot 59 procent. Dit jaar liggen de absolute aantallen én het aandeel dus fors hoger voor wat betreft de Duitse herkomst. Daarnaast werden er dit jaar tot en met september 10.000 occasions meer uit België gehaald dan een jaar eerder. Het totaal van bijna 31.500 betekent een marktaandeel van 14 procent. Na Duitsland en België volgt op grote afstand Frankrijk met 4 procent van de import, een percentage dat de laatste jaren stabiel is.

Grote sprongen

Spanje staat traditiegetrouw op de vierde plek met meer dan 7.000 importoccasions en ruim 3 procent aandeel. Daarachter maken Denemarken en Polen relatief grote sprongen. Werden voorheen in de eerste negen maanden zo’n 2.500 auto’s bij de Denen gekocht, dit jaar zijn dat er al meer dan 5.700 en dat is goed voor 2,6 procent van de totale import. Vanuit Polen kwamen dit jaar al meer dan 3.700 occasions ons land in (1,7 procent); drie keer zoveel als voor de coronacrisis. Zweden, Italië, Luxemburg en Oostenrijk completeren de top 10.

Lees ook: 

The post Meeste importauto’s komen uit Duitsland first appeared on CarwashPro.]]>
https://www.carwashpro.nl/algemeen/2021/10/25/meeste-importautos-komen-uit-duitsland/feed/ 0
Autobedrijf ABC voegt carwash en tankstation toe aan de mix https://www.carwashpro.nl/algemeen/2021/10/22/autobedrijf-abc-voegt-carwash-en-tankstation-toe-aan-de-mix/ https://www.carwashpro.nl/algemeen/2021/10/22/autobedrijf-abc-voegt-carwash-en-tankstation-toe-aan-de-mix/#respond Fri, 22 Oct 2021 08:23:27 +0000 https://www.carwashpro.nl/?p=64731 ABC Banden & Autoservice in Wageningen heeft een Total-tankstation en de daarbij gelegen wasboxen overgenomen. Vooral met de carwash zijn voor het autobedrijf leuke combi-acties te bedenken, zegt eigenaar William van Driesten. “Met de overname van de pomp en de wasboxen is het autobedrijf ABC-Banden & Autoservice echt een onestopshop geworden”, zegt William van Driesten […]

The post Autobedrijf ABC voegt carwash en tankstation toe aan de mix first appeared on CarwashPro.]]>
ABC Banden & Autoservice in Wageningen heeft een Total-tankstation en de daarbij gelegen wasboxen overgenomen. Vooral met de carwash zijn voor het autobedrijf leuke combi-acties te bedenken, zegt eigenaar William van Driesten.
“Met de overname van de pomp en de wasboxen is het autobedrijf ABC-Banden & Autoservice echt een onestopshop geworden”, zegt William van Driesten over de overname. ABC bestaat al meer dan 35 jaar en heeft vestigingen in Wageningen, Bunschoten, Ede en Barneveld. “We konden met de vorige eigenaar, Frans van der Meer, een goede overeenkomst sluiten inzake de overname van het Total Tankstation en de direct achter het pand gelegen wasboxen.”

Van Driesten ziet veel mogelijkheden voor synergie tussen de pomp, wasboxen en het autobedrijf. “Vooral op het gebied van de wasboxen zijn mooie combi-acties te maken. Denk aan een bandenwissel waarbij je een mooi verpakte druppel krijgt, onze versie van de waspas, met een gratis wasbeurt.”

Modernisering

Deze uitbreiding was voor ABC aanleiding om het bestaande pand een update te geven. De voormalige Brezan-vestiging is na een grondige verbouwing omgetoverd tot een moderne en frisse ruimte met een royaal assortiment automaterialen. Een nieuwe en ruime entree, een sfeervolle wachtruimte en een nieuwe receptie zorgen nu voor een prettige ontvangst. Van Driesten: “Dankzij deze verbouwing bieden we nu naast het vertrouwde kwaliteitsonderhoud voor alle merken auto’s, nieuwe banden en velgen, ook een uitgebreid assortiment aan automaterialen, onderdelen en accessoires.”

Frisse wasboxen

De wasboxen zijn ondertussen met behulp van Megatechnics gemoderniseerd en aangevuld met nieuwe stofzuigers. Ook kan er nu zowel digitaal als contant worden betaald in de boxen.

Het Total-tankstation is onbemand. Volgens Van Driesten is dit de enige A-merk pomp in de buurt. “Voor consumenten is dat belangrijk en we zien ook dat autodealers in de regio gebruik van maken van het station.”

Klanten kunnen verder bij het autobedrijf terecht voor onderhoud, reparaties, APK, banden en velgen voor alle automerken.

Lees ook: 

The post Autobedrijf ABC voegt carwash en tankstation toe aan de mix first appeared on CarwashPro.]]>
https://www.carwashpro.nl/algemeen/2021/10/22/autobedrijf-abc-voegt-carwash-en-tankstation-toe-aan-de-mix/feed/ 0
Carwash ’t Vosje legt uit hoe zij milieuvriendelijk wassen (video) https://www.carwashpro.nl/algemeen/2021/10/21/carwash-t-vosje-legt-uit-hoezijmilieuvriendelijkwassen/ https://www.carwashpro.nl/algemeen/2021/10/21/carwash-t-vosje-legt-uit-hoezijmilieuvriendelijkwassen/#respond Thu, 21 Oct 2021 10:25:49 +0000 https://www.carwashpro.nl/?p=64743 Het regenwater wordt opgevangen, er liggen zonnepanelen op het dak en de chemie is milieuvriendelijk. Carwash ’t Vosje zet zwaar in op duurzaamheid. De onderneming werd recent onderscheiden met een duurzaamheidsprijs, de Groene Pluim. CarwashProTV ging langs om te zien waar de winst in zit. Roy Visser is mede-eigenaar van ’t Vosje. Deze carwash draait […]

The post Carwash ’t Vosje legt uit hoe zij milieuvriendelijk wassen (video) first appeared on CarwashPro.]]>
Het regenwater wordt opgevangen, er liggen zonnepanelen op het dak en de chemie is milieuvriendelijk. Carwash ’t Vosje zet zwaar in op duurzaamheid. De onderneming werd recent onderscheiden met een duurzaamheidsprijs, de Groene Pluim. CarwashProTV ging langs om te zien waar de winst in zit.
Roy Visser is mede-eigenaar van ’t Vosje. Deze carwash draait sinds maart vorig jaar. Onlangs won het bedrijf een ‘Groene Pluim’ omdat ze het het meest duurzame bedrijf van Oosterhout zijn.

Visser vertelt dat bij de bouw van de carwash de gemeente de opdracht gaf om alle regenwater op het eigen terrein op te vangen. Zo geschiedde, de grond ligt vol met infiltratiekratten en de regen wordt opgevangen in een pluviasysteem. “Het voordeel is dat het dus niet de riolering ingaat, maar dat er auto’s mee kunnen worden gewassen.”

Recyclen van water

In Oosterhout wordt gewassen met een WashTec-tunnel die vorig jaar maart is opgeleverd. “Het is een Softline met alles erop en eraan”, vertelt Visser. “We recyclen 95 procent van het water en kunnen 90 tot 120 auto’s per uur wassen. Alles wat door de leidingen en borstels komt is gerecycled water. Dat vangen we op in de goot en zo gaan we continue door met wassen.”

Visser staat op het stofzuigerplein en wijst naar de putdeksels. Na de wasbeurt komt het water eerst in de 20.000-literput, een prebezinkingsput waarin het water tot rust komt. Daarna loopt het over in een 10.000 liter put waar het regenwater wordt bijgemengd. Tot slot loopt het in nog een 20.000-literput en daar zit alles in wat de kiesfilter nodig heeft om het water te recyclen.

470 zonnepanelen op het dak

Op het dak liggen 470 zonnepanelen waardoor ’t Vosje zo goed als energieneutraal auto’s kan wassen. Op het dak staan bovendien filters voor de uitlaatgassen, zodat er kan worden gestofzuigd zonder de lucht van uitlaatgassen en benzine. Ook op het dak: de warmteinstallatie. De carwash gebruikt geen gas, de ruimte wordt volledig verwarmd door elektriciteit.

In de voorwas gebruikt ’t Vosje chemie van AUWA, daarna wordt U-N-P gebruikt. Volgens Visser geeft dat een diepe glans aan de voertuigen. Nadroging gebeurt met Riwax. “Daar zijn we nog mee aan het testen. Mooi aan hun is dat ze de cans weer komen halen en recyclen.”

Bewustwording

Bij ’t Vosje zijn ze heel bewust met het milieu bezig. Visser: “Dat zie je ook terug in ons logo, de vlinder. Die komt alleen terug op milieuvriendelijke plekken. We wisten toen we ons inschreven voor de Pluim dat we een goede kans maakten. Alles wat we als carwash duurzaam en milieuvriendelijk kunnen doen, dat doen we ook.”

De hamvraag: zorgt de winst van een Groene Pluim voor extra klanten? Visser meent dat het ongetwijfeld iets oplevert. “Mensen die het in de krant lezen en weten wat de prijs inhoudt. We hopen vooral om de consument bewust te maken van de milieuvoordelen door in de wasstraat of in de wasbox de auto te wassen.”

Lees ook:

The post Carwash ’t Vosje legt uit hoe zij milieuvriendelijk wassen (video) first appeared on CarwashPro.]]>
https://www.carwashpro.nl/algemeen/2021/10/21/carwash-t-vosje-legt-uit-hoezijmilieuvriendelijkwassen/feed/ 0
Zorgen kortingsacties voor meer wasklanten? https://www.carwashpro.nl/algemeen/2021/10/21/zorgen-kortingsacties-voor-meer-wasklanten/ https://www.carwashpro.nl/algemeen/2021/10/21/zorgen-kortingsacties-voor-meer-wasklanten/#respond Thu, 21 Oct 2021 09:21:30 +0000 https://www.carwashpro.nl/?p=64733 Leidt het geven van kortingen tot meer wasbeurten? Volgens wetenschappelijk onderzoek wel, maar de praktijk is weerbarstiger. “Je wilt ook niet dat een klant gaat wachten op een kortingsactie”, zegt Niels Wessels van Niels Autowas. Amerikaanse onderzoekers onderzochten de verandering in koopgedrag wanneer producten en diensten met korting worden aangeboden. Gebleken is dat aankopen die […]

The post Zorgen kortingsacties voor meer wasklanten? first appeared on CarwashPro.]]>
Leidt het geven van kortingen tot meer wasbeurten? Volgens wetenschappelijk onderzoek wel, maar de praktijk is weerbarstiger. “Je wilt ook niet dat een klant gaat wachten op een kortingsactie”, zegt Niels Wessels van Niels Autowas.
Amerikaanse onderzoekers onderzochten de verandering in koopgedrag wanneer producten en diensten met korting worden aangeboden. Gebleken is dat aankopen die als niet absoluut noodzakelijk worden ervaren, als noodzakelijker worden ervaren als het aanbod een korting bevat.

Aan de Texaanse St. Edward’s Universiteit is het koopgedrag van klanten onderzocht. Drie studies onderzochten de relatie tussen klanten die zichzelf classificeerden als zuinige kopers en het impulsieve koopgedrag van kortingsaanbiedingen. “In wezen zijn zuinige consumenten ervan overtuigd dat ze het product ‘echt’ nodig hebben om de hoge korting te rechtvaardigen. (…) Het lijkt erop dat hoge kortingen echt de roekeloosheid zijn van zuinige kopers,” schrijven de onderzoekers.

Korting in de carwash

In een deelonderzoek is het koopgedrag voor aanbiedingen van een praktische dienst, in dit geval een wasbeurt bij de carwash, vergeleken met een minder praktisch product, een selfiestick. Gebleken is dat als er al een matige vraag is, de perceptie van de vraag toeneemt als het aanbod een korting bevat. De wasstraat werd geclassificeerd als meestal matig noodzakelijk, maar niet als urgent. De selfiestick werd geclassificeerd als niet noodzakelijk.
Opvallend is dat klanten meer noodzaak tot een aankoop voelen op het moment dat de carwash een korting aanbood. Dat gold niet voor de selfiestick, daar leidde korting niet vaker tot een aankoop.

Wachten op actieperiode

Ook al is het gebruik van kortingen wetenschappelijk bewezen, er zijn in de praktijk altijd bedrijven die dit bewust niet willen. In marketing staat dit bekend als de ‘practitioner trap’: wie vaak korting aanbiedt loopt het risico dat klanten wachten op de actieperiodes.

Waardeperceptie

Laurens Metternich van reinigingsmiddelenfabrikant Spectro streeft in principe een andere prijsfilosofie na. Zij mijden korting omdat dit op termijn de perceptie van de waarde van de producten kan verminderen. In plaats daarvan onderhandelt Metternich liever over de hoeveelheid gekochte hoeveelheden of aanvullende diensten van zijn bedrijf. “Met deze strategie weten onze klanten dat onze producten altijd hun prijs waard zijn en profiteren ze meer van de aanvullende diensten dan van prijskortingen.”

Niels Wessels van Niels Autowas laat weten dat werken met kortingsacties voor een carwash ook afhangt van de fase waarin een bedrijf zich bevind. “De eerste vijf jaar denk ik dat je best veel moet doen met kortingen. In deze fase koop je klanten met korting. Daarna kun je het afbouwen en minder vaak doen. Ook kun je dan andere acties doen met bijvoorbeeld andere ondernemers. Ook kan concurrentie een reden zijn om meer te adverteren om zo klanten los te weken bij de concurrent.”
Volgens Wessels is het soms ook een gevoelskwestie. “Waar de gulden middenweg ligt weet ik ook niet, je wilt immers niet dat je klant gaat wachten op de korting. Maar door korting kun je de klant wellicht ook verleiden om een of twee keer per jaar extra te komen wassen.”

Klantenbinding

Roel Verhagen van Carwash A2 in Zaltbommel sluit daarbij aan. Deze carwash is nog geen jaar open. “We zijn bezig om zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken met Carwash A2. We zijn begonnen met een openingsactie van 6 euro voor ons beste programma, daar kwamen heel erg veel klanten op af. Na de eerste anderhalve maand met 6 euro, hebben we twee maanden voor8 euro gewassen. Daarna nog eens twee maanden voor 10 euro. Dat was allemaal onder het motto van openingsactie. Omdat er nog steeds heel veel nieuwe klanten kwamen die we graag minimaal twee keer willen ontvangen hebben we de openingsactie omgezet naar zomeractie: juni, juli en augustus het beste programma voor 12 euro.”

Verhagen is in september gestart met het programmabord met de daarbij behorende prijzen en een korting voor onze waspashouders. “We moeten nog gaan ervaren hoe de reacties daarop zijn. Voor de toekomst hebben we een supermarktactie, Social Deal en een Black Friday actie voor het opwaarderen van de waspas op de rol staan.”

Hoe dan ook is het volgens de ondernemer goed om in beeld te blijven met acties. “We moeten nog minimaal een jaar aan de slag blijven om de vaste klantenkring uit te bouwen en nieuwe klanten binnen te halen.”

Lees ook:

The post Zorgen kortingsacties voor meer wasklanten? first appeared on CarwashPro.]]>
https://www.carwashpro.nl/algemeen/2021/10/21/zorgen-kortingsacties-voor-meer-wasklanten/feed/ 0
Avia Marees van start met eigen wasconcept WashKing https://www.carwashpro.nl/algemeen/2021/10/20/avia-marees-van-start-met-eigen-wasconcept-washking/ https://www.carwashpro.nl/algemeen/2021/10/20/avia-marees-van-start-met-eigen-wasconcept-washking/#respond Wed, 20 Oct 2021 07:34:27 +0000 https://www.carwashpro.nl/?p=64737 De eerste paal van de WashKing vestiging van Avia Marees is geslagen. De carwash komt bij Andijk Zuid, naast het tankstation aan de Zuidkaap. De allereerste WashKing van Avia Marees heeft een rollover, drie overdekte wasboxen, een open wasbox en een stofzuigerplein. Het project is in handen van Marees Installatie & Techniek. Deze allereerste carwash […]

The post Avia Marees van start met eigen wasconcept WashKing first appeared on CarwashPro.]]>
De eerste paal van de WashKing vestiging van Avia Marees is geslagen. De carwash komt bij Andijk Zuid, naast het tankstation aan de Zuidkaap.
De allereerste WashKing van Avia Marees heeft een rollover, drie overdekte wasboxen, een open wasbox en een stofzuigerplein. Het project is in handen van Marees Installatie & Techniek. Deze allereerste carwash onder de vlag van WashKing wordt rond februari 2022 geopend.

Ondertussen wordt door Avia Marees gewerkt aan een gehele nieuwe branding van het carwashconcept. In de komende maanden zullen de drie bestaande carwashlocaties Medemblik, Hoogwoud en Wieringerwerf eveneens worden omgekleurd in de stijl van WashKing. Er zijn plannen om begin volgend jaar te starten met een vijfde locatie van WashKing.

Lees ook: 

The post Avia Marees van start met eigen wasconcept WashKing first appeared on CarwashPro.]]>
https://www.carwashpro.nl/algemeen/2021/10/20/avia-marees-van-start-met-eigen-wasconcept-washking/feed/ 0
Dit jaar al 38 procent meer stekkerauto’s https://www.carwashpro.nl/algemeen/2021/10/19/dit-jaar-al-38-procent-meer-stekkerautos/ https://www.carwashpro.nl/algemeen/2021/10/19/dit-jaar-al-38-procent-meer-stekkerautos/#respond Tue, 19 Oct 2021 05:58:19 +0000 https://www.carwashpro.nl/?p=64728 Het aantal elektrische en plug-in hybride auto’s was begin dit jaar 38 procent hoger dan vorig jaar. Hoewel de meeste stekkerauto’s in zakelijk bezit zijn, neemt ook het aantal particulieren met een stekkerauto toe. Dit meldt het CBS op basis van nieuwe cijfers over het motorvoertuigenpark. Nederland telde begin 2021 bijna 8,8 miljoen personenauto’s, ruim […]

The post Dit jaar al 38 procent meer stekkerauto’s first appeared on CarwashPro.]]>
Het aantal elektrische en plug-in hybride auto’s was begin dit jaar 38 procent hoger dan vorig jaar. Hoewel de meeste stekkerauto’s in zakelijk bezit zijn, neemt ook het aantal particulieren met een stekkerauto toe. Dit meldt het CBS op basis van nieuwe cijfers over het motorvoertuigenpark.
Nederland telde begin 2021 bijna 8,8 miljoen personenauto’s, ruim een procent meer dan een jaar eerder. In totaal waren er op 1 januari 2021 bijna 156 duizend (+1,3 procent) meer personenauto’s geregistreerd in Nederland dan een jaar eerder. 8 op de 10 personenauto’s rijden op benzine. Het aantal benzineauto’s nam met 1,5 procent toe vergeleken met een jaar eerder, terwijl het aantal diesels met 9,1 procent afnam. Het aantal auto’s met een stekker steeg in een jaar tijd met 38 procent (76 duizend) tot ruim 273 duizend begin 2021. Vooral het aantal volledig elektrische personenauto’s groeide het laatste jaar sterk (63 procent). Begin 2021 was 3,1 procent van alle personenauto’s in Nederland een stekkerauto.

Particulieren

De stekkerauto’s zijn het afgelopen jaar populairder geworden bij particulieren. Het aandeel stekkerauto’s in particulier bezit is toegenomen van 27 procent begin 2020 naar 36 procent begin 2021. Echter, de meeste stekkerauto’s zijn nog altijd in zakelijk bezit (64 procent). Begin 2021 had van de volledig elektrische auto’s zelfs 78 procent een zakelijke eigenaar. Het aantal particuliere eigenaren verdubbelde en het aantal zakelijke eigenaren groeide met 55 procent. Bij de plug-in hybrides waren er begin 2021 voor het eerst meer particuliere dan zakelijke bezitters. Het aantal plug-in hybrides met een particuliere eigenaar steeg in een jaar tijd met 78 procent, terwijl bij de zakelijke bezitters een afname van 32 procent te zien is.

Nieuwe auto’s

In 2020 werden bijna 90 duizend nieuwe stekkerauto’s verkocht, 32 procent meer dan een jaar eerder. De meeste, ruim 73 duizend, waren volledig elektrisch. Dit is een groei van 17 procent vergeleken met een jaar eerder. In totaal werden in 2020 minder nieuwe auto’s (alle brandstofsoorten) verkocht dan in 2019. Het aandeel stekkerauto’s binnen de nieuwverkopen nam toe van 15 procent in 2019 naar 24 procent in 2020. De nieuwverkoop van volledig elektrische voertuigen aan zakelijke eigenaars piekte in december 2020. Per 1 januari 2021 is de bijtelling voor volledig elektrische auto’s verhoogd van 8 procent naar 12 procent. Van de volledig elektrische auto’s die aan particulieren werden verkocht, werd twee derde in de tweede helft van 2020 verkocht, na ingang van de subsidieregeling SEPP op 1 juli. Naast de volledig elektrische auto’s werden er ruim 16 duizend plug-in hybrides verkocht, drie keer zoveel als in 2019. Van de verkochte plug-in hybrides werd 43 procent aangeschaft door een particulier.

Wassen van EV’s

Een EV wordt in wezen niet anders gewassen dan andere auto’s. Wel is het bij bemande locaties goed om te weten dat er steeds meer elektrische auto’s zijn. Deze voertuigen zijn namelijk automaten en hebben meestal ook sensoren voor de rijhulpsystemen (ADAS). Voor de verkeersveiligheid is het van belang dat de sensoren schoon zijn. Bestuurders moeten er bovendien attent op zijn de auto in neutraal te zetten en de sensoren uit te schakelen.

Lees ook: 

The post Dit jaar al 38 procent meer stekkerauto’s first appeared on CarwashPro.]]>
https://www.carwashpro.nl/algemeen/2021/10/19/dit-jaar-al-38-procent-meer-stekkerautos/feed/ 0
Nu al meer dan 90 deelnemers voor WinterWasWeken Bovag https://www.carwashpro.nl/algemeen/2021/10/18/nu-al-meer-dan-90-deelnemers-voor-winterwasweken-bovag/ https://www.carwashpro.nl/algemeen/2021/10/18/nu-al-meer-dan-90-deelnemers-voor-winterwasweken-bovag/#respond Mon, 18 Oct 2021 08:05:57 +0000 https://www.carwashpro.nl/?p=64726 Al meer dan negentig autowas- en poetsbedrijven doen mee aan de WinterWasWeken van brancheclub Bovag in januari 2022. Tijdens deze actie wordt het belang van auto’s wassen in de winter onder de aandacht van de consument gebracht. De WinterWasWeken zijn een jaarlijks terugkerend event vanuit branchevereniging Bovag. Klanten die bij de deelnemende was- en poetsbedrijven […]

The post Nu al meer dan 90 deelnemers voor WinterWasWeken Bovag first appeared on CarwashPro.]]>
Al meer dan negentig autowas- en poetsbedrijven doen mee aan de WinterWasWeken van brancheclub Bovag in januari 2022. Tijdens deze actie wordt het belang van auto’s wassen in de winter onder de aandacht van de consument gebracht.
De WinterWasWeken zijn een jaarlijks terugkerend event vanuit branchevereniging Bovag. Klanten die bij de deelnemende was- en poetsbedrijven komen maken kans op prijzen. Bovag ondersteunt alles met een landelijke campagne.

Het aantal deelnemers staat een paar maanden voor de start op 90. Afgelopen januari ging het festijn niet door vanwege de coronalockdown. Toen stond de teller op ‘ruim 90’. Bovag noemt het aantal deelnemers voor de editie van 2022 daarom nu al een record. Jaar op jaar wordt het event weer iets groter.

Zo werkt het: elke betalende klant ontvangt bij een was- of poetsbeurt tijdens de WinterWasWeken een kanskaart met een unieke code. Wanneer de klant deze code op de speciale actiesite registreert, maakt hij kans op  prijzen. Bijvoorbeeld een auto naar keuze van 10.000 euro. Daarnaast wordt iedere deelnemer sowieso beloond met een prijs, namelijk een tweede kaartje gratis op een dagje uit naar keuze of een van de andere altijd prijs-prijzen. Naast het vastgestelde prijzenpakket is het ook mogelijk om zelf prijzen aan uw klanten beschikbaar te stellen.

Lees ook: 

The post Nu al meer dan 90 deelnemers voor WinterWasWeken Bovag first appeared on CarwashPro.]]>
https://www.carwashpro.nl/algemeen/2021/10/18/nu-al-meer-dan-90-deelnemers-voor-winterwasweken-bovag/feed/ 0