landbouw

Milieuvriendelijke wasplaats voor landbouwvoertuigen geopend in Wapse

Landbouwvoertuigen in Wapse en omstreken kunnen sinds vorige week terecht bij een milieuvriendelijke afspuitplaats. Doordat sommige van de voertuigen gebruikt worden voor het verspreiden van bestrijdingsmiddelen is er nu een speciale plaatst voor het reinigen ingericht. Op die manier komen restanten van de bestrijdingsmiddelen niet meer in het oppervlaktewater terecht. 

Landbouwwerktuigenvereniging ‘De Noeste Vlijt’ aan de Bareldsweg heeft de uit de kluiten gewassen wasbox  daar laten plaatsen. Het afvalwater dat ontstaat bij het wassen van de grote voertuigen wordt in speciale opvangbakken verzamelt volgens de Meppeler Courant . In de speciale bakken zit een mengsel van aarde en stro. Door de aanwezigheid van bacteriën en schimmels worden gifrestanten op biologische en duurzame wijze afgebroken, het water verdampt.

Flinke investering

In de oude situatie kwam al het afvalwater van de landbouwmachines, inclusief restanten van bestrijdingsmiddelen, terecht in sloten en rivieren. Volgens het medium zijn de huidige zuiveringsinstallaties niet in staat om de middelen te filteren uit die openbare waterplaatsen. De vereniging heeft met zijn 115 leden zo’n 185.000 euro geïnvesteerd in de speciale wasplaats. Het duurde uiteindelijk vier jaar voor alles gerealiseerd was. Wat het project ook speciaal maakt is een verrijdbaar dak. Dit wordt over de wasplaats geschoven als deze niet in gebruik is. Zo wordt voorkomen dat regenwater onnodig gefilterd wordt.

Auteur: Thom Mandos

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Milieuvriendelijke wasplaats voor landbouwvoertuigen geopend in Wapse | CarwashPro
landbouw

Milieuvriendelijke wasplaats voor landbouwvoertuigen geopend in Wapse

Landbouwvoertuigen in Wapse en omstreken kunnen sinds vorige week terecht bij een milieuvriendelijke afspuitplaats. Doordat sommige van de voertuigen gebruikt worden voor het verspreiden van bestrijdingsmiddelen is er nu een speciale plaatst voor het reinigen ingericht. Op die manier komen restanten van de bestrijdingsmiddelen niet meer in het oppervlaktewater terecht. 

Landbouwwerktuigenvereniging ‘De Noeste Vlijt’ aan de Bareldsweg heeft de uit de kluiten gewassen wasbox  daar laten plaatsen. Het afvalwater dat ontstaat bij het wassen van de grote voertuigen wordt in speciale opvangbakken verzamelt volgens de Meppeler Courant . In de speciale bakken zit een mengsel van aarde en stro. Door de aanwezigheid van bacteriën en schimmels worden gifrestanten op biologische en duurzame wijze afgebroken, het water verdampt.

Flinke investering

In de oude situatie kwam al het afvalwater van de landbouwmachines, inclusief restanten van bestrijdingsmiddelen, terecht in sloten en rivieren. Volgens het medium zijn de huidige zuiveringsinstallaties niet in staat om de middelen te filteren uit die openbare waterplaatsen. De vereniging heeft met zijn 115 leden zo’n 185.000 euro geïnvesteerd in de speciale wasplaats. Het duurde uiteindelijk vier jaar voor alles gerealiseerd was. Wat het project ook speciaal maakt is een verrijdbaar dak. Dit wordt over de wasplaats geschoven als deze niet in gebruik is. Zo wordt voorkomen dat regenwater onnodig gefilterd wordt.

Auteur: Thom Mandos

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.