Bron politie België

Illegale carwashes aangepakt tijdens acties in België

Het Plan Eerlijke Concurrentie met bijbehorende meldlijn begint langzaam zijn vruchten af te werpen. Er komen steeds meer berichten naar buiten over illegale handcarwashes die aangepakt of zelfs gesloten worden. In Gent werden deze week zeven verschillende carwashbedrijven gecontroleerd waarbij ook daadwerkelijk enkele overtredingen werden geconstateerd. Hoeveel carwashes hier uiteindelijk in overtreding waren wil de politie niet delen, dit in verband met de privacy van de ondernemers. 

De controles werden uitgevoerd nadat de politie signalen ontving dat er iets niet in orde was bij de desbetreffende wasgelegenheden. Na het ontvangen van de signalen en overlastklachten voerde de politie een grote controleactie uit. Wijkpolitie Gent werkte hiervoor samen met de sociale inspectie, dienst toezicht van de stad Gent en de brandweer.

Actie

Dat er zo streng wordt toegezien op de wasbedrijven, is het gevolg van het Plan Eerlijke Concurrentie dat onder andere door de Belgische brancheorganisatie BBRV samen met staatssecretaris Philippe de Backer werd opgesteld. Suzanne Huisman, voorzitter van de organisatie is blij dat er zoveel actie wordt ondernomen. “We zien steeds meer berichten van gemeentes die zich actief bezig houden met het aanpakken van autowasbedrijven in overtreding.”

Ze kijkt tevreden terug op de prestatie die de jonge branchevereniging heeft bereikt. “Het is een goed begin, maar we zijn er nog niet.” De leden van de BBRV zijn volgens haar zeer actief in het melden van locaties in overtreding. “Dat helpt enorm bij het opsporen van de wasgelegenheden die zich schuldig maken aan het voeren van oneerlijke concurrentie.” Het is goed dat er nu veel wordt gecontroleerd. Op 15 juni wordt er een grote landelijke controleactie gehouden.

Gent

Het is volgens Huisman goed dat een stad als Gent verantwoordelijkheid neemt. Ze hoopt dat meerdere gemeentes die dit nog niet deden, wakkergeschud zijn en ook gaan inzien dat de oneerlijke concurrentie een probleem is dat moet worden aangepakt. In Gent werd gecontroleerd op onder andere milieu, brandveiligheid en de sociale wetgeving. Van de zeven gecontroleerde wasgelegenheden waren meerdere in overtreding.

De partijen die de controles in Gent uitvoerden waren tevreden over de geboekte resultaten. Ze hopen vooral dat het een preventief effect heeft op andere bedrijven in overtreding. De wasgelegenheden in overtreding worden door de politie gevolgd. In de toekomst worden in de gemeente meer acties opgezet.

De verschillende betrokken partners waren alvast tevreden over het verloop van de actie en de geboekte resultaten. Ze hopen vooral ook dat de controles een preventief effect zullen hebben – zodat de uitbaters ervoor zorgen dat hun carwash aan alle regelgevingen en verplichtingen voldoet. Uiteraard zal de Wijkpolitie de verschillende overtreders verder op de voet opvolgen. In de toekomst zullen er nog soortgelijke acties opgezet worden.

Lees ook: 

Auteur: Thom Mandos

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Illegale carwashes aangepakt tijdens acties in België | CarwashPro
Bron politie België

Illegale carwashes aangepakt tijdens acties in België

Het Plan Eerlijke Concurrentie met bijbehorende meldlijn begint langzaam zijn vruchten af te werpen. Er komen steeds meer berichten naar buiten over illegale handcarwashes die aangepakt of zelfs gesloten worden. In Gent werden deze week zeven verschillende carwashbedrijven gecontroleerd waarbij ook daadwerkelijk enkele overtredingen werden geconstateerd. Hoeveel carwashes hier uiteindelijk in overtreding waren wil de politie niet delen, dit in verband met de privacy van de ondernemers. 

De controles werden uitgevoerd nadat de politie signalen ontving dat er iets niet in orde was bij de desbetreffende wasgelegenheden. Na het ontvangen van de signalen en overlastklachten voerde de politie een grote controleactie uit. Wijkpolitie Gent werkte hiervoor samen met de sociale inspectie, dienst toezicht van de stad Gent en de brandweer.

Actie

Dat er zo streng wordt toegezien op de wasbedrijven, is het gevolg van het Plan Eerlijke Concurrentie dat onder andere door de Belgische brancheorganisatie BBRV samen met staatssecretaris Philippe de Backer werd opgesteld. Suzanne Huisman, voorzitter van de organisatie is blij dat er zoveel actie wordt ondernomen. “We zien steeds meer berichten van gemeentes die zich actief bezig houden met het aanpakken van autowasbedrijven in overtreding.”

Ze kijkt tevreden terug op de prestatie die de jonge branchevereniging heeft bereikt. “Het is een goed begin, maar we zijn er nog niet.” De leden van de BBRV zijn volgens haar zeer actief in het melden van locaties in overtreding. “Dat helpt enorm bij het opsporen van de wasgelegenheden die zich schuldig maken aan het voeren van oneerlijke concurrentie.” Het is goed dat er nu veel wordt gecontroleerd. Op 15 juni wordt er een grote landelijke controleactie gehouden.

Gent

Het is volgens Huisman goed dat een stad als Gent verantwoordelijkheid neemt. Ze hoopt dat meerdere gemeentes die dit nog niet deden, wakkergeschud zijn en ook gaan inzien dat de oneerlijke concurrentie een probleem is dat moet worden aangepakt. In Gent werd gecontroleerd op onder andere milieu, brandveiligheid en de sociale wetgeving. Van de zeven gecontroleerde wasgelegenheden waren meerdere in overtreding.

De partijen die de controles in Gent uitvoerden waren tevreden over de geboekte resultaten. Ze hopen vooral dat het een preventief effect heeft op andere bedrijven in overtreding. De wasgelegenheden in overtreding worden door de politie gevolgd. In de toekomst worden in de gemeente meer acties opgezet.

De verschillende betrokken partners waren alvast tevreden over het verloop van de actie en de geboekte resultaten. Ze hopen vooral ook dat de controles een preventief effect zullen hebben – zodat de uitbaters ervoor zorgen dat hun carwash aan alle regelgevingen en verplichtingen voldoet. Uiteraard zal de Wijkpolitie de verschillende overtreders verder op de voet opvolgen. In de toekomst zullen er nog soortgelijke acties opgezet worden.

Lees ook: 

Auteur: Thom Mandos

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.