Nairobi, Kenia

Auto’s weggesleept bij acties tegen illegale carwashes

De politie neemt geen halve maatregelen als het gaat om illegale carwashes in het Keniaanse Nairobi. Afgelopen week werden meerdere auto’s zonder pardon weggesleept tijdens acties tegen de illegale bedrijven. De politie werkte hiervoor nauw samen met Kenya Urban Roads Authority (Kura). Op twitter ontstond ophef over de handelswijze van beide diensten.

De actie leidde uiteindelijk tot de arrestatie van enkele illegale carwashondernemers en het wegslepen van verschillende privé voertuigen welke geparkeerd stonden op het terrein van de ondernemingen. Kura had een maand eerder een bevel van uitzetting aan alle bedrijven verzonden die zich aan de wegen bevonden die onder de jurisdictie van de autoriteit vallen.

Wasgelegenheden aan de Westelijke ringwegen waaronder Olenuroune Road, Oloitoktok Road, Kileleshwa en Kilimani kregen het ontruimingsbevel op 27 juni. Zij gaven hier geen gehoor aan waardoor de actie werd opgezet. Op twitter en andere online kanalen vragen Kenianen zich af waarom privé voertuigen weggesleept worden bij acties tegen illegale carwashondernemers.

Negeren van waarschuwingen

Hoofd corporate communicatie van de autoriteit vertelde aan Nairobi News dat de eigenaren van de auto’s een publieke waarschuwing hebben genegeerd. Eerder werd namelijk gewaarschuwd dat er acties zouden komen en dat daarom auto’s niet bij bedrijven gewassen diende te worden aan de kant van de ringweg. De carwashes zorgen voor scheuren, wanneer het water daar doorheen sijpelt ontstaan kuilen in het wegdek. Op andere plaatsen in de stad hebben de illegale carwashes al voor de nodige schade gezorgd. De lokale overheden zijn aangeschreven in de hoop dat ze helpen om de illegale carwashes zonder afwateringsmogelijkheden tegen te gaan. In eerste instantie wordt verder gegaan met het ruimen van wasgelegenheden zonder licentie.

Auteur: Thom Mandos

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Auto’s weggesleept bij acties tegen illegale carwashes | CarwashPro
Nairobi, Kenia

Auto’s weggesleept bij acties tegen illegale carwashes

De politie neemt geen halve maatregelen als het gaat om illegale carwashes in het Keniaanse Nairobi. Afgelopen week werden meerdere auto’s zonder pardon weggesleept tijdens acties tegen de illegale bedrijven. De politie werkte hiervoor nauw samen met Kenya Urban Roads Authority (Kura). Op twitter ontstond ophef over de handelswijze van beide diensten.

De actie leidde uiteindelijk tot de arrestatie van enkele illegale carwashondernemers en het wegslepen van verschillende privé voertuigen welke geparkeerd stonden op het terrein van de ondernemingen. Kura had een maand eerder een bevel van uitzetting aan alle bedrijven verzonden die zich aan de wegen bevonden die onder de jurisdictie van de autoriteit vallen.

Wasgelegenheden aan de Westelijke ringwegen waaronder Olenuroune Road, Oloitoktok Road, Kileleshwa en Kilimani kregen het ontruimingsbevel op 27 juni. Zij gaven hier geen gehoor aan waardoor de actie werd opgezet. Op twitter en andere online kanalen vragen Kenianen zich af waarom privé voertuigen weggesleept worden bij acties tegen illegale carwashondernemers.

Negeren van waarschuwingen

Hoofd corporate communicatie van de autoriteit vertelde aan Nairobi News dat de eigenaren van de auto’s een publieke waarschuwing hebben genegeerd. Eerder werd namelijk gewaarschuwd dat er acties zouden komen en dat daarom auto’s niet bij bedrijven gewassen diende te worden aan de kant van de ringweg. De carwashes zorgen voor scheuren, wanneer het water daar doorheen sijpelt ontstaan kuilen in het wegdek. Op andere plaatsen in de stad hebben de illegale carwashes al voor de nodige schade gezorgd. De lokale overheden zijn aangeschreven in de hoop dat ze helpen om de illegale carwashes zonder afwateringsmogelijkheden tegen te gaan. In eerste instantie wordt verder gegaan met het ruimen van wasgelegenheden zonder licentie.

Auteur: Thom Mandos

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.