Medewerkers carwash Los Angeles ontvangen miljoen dollar

Medewerkers van twee carwashes uit Los Angeles ontvangen ruim een miljoen dollar aan restitutie, omdat hen volgens de rechtbank salaris is onthouden. Werknemers in dienst van de Silver Lake Car Wash en Catalina Car Wash ontvingen minder dan het minimumloon, kregen overwerk niet uitbetaald en hadden amper pauzes. Daarnaast werden ze volgens advocaat Mike Feuer stelselmatig geïntimideerd door hun leidinggevende.

Yoosef Aminpour is eigenaar van beide carwashes en heeft ermee ingestemd om ruim een miljoen dollar uit te keren aan circa zestig medewerkers die tussen 18 januari 2014 en 30 juni 2018 voor hem werkten. Daarnaast betaalt de ondernemer ook de advocaatkosten van de tegenpartij en civiele kosten. “Deze zaak kenmerkt zich volgens mij door de hoogste restitutie die ooit is uitbetaald aan carwash-medewerkers uit Los Angeles”, stelt Feuer.

Bedreiging en omkoping

De rechtszaak behandelde naast het tekort aan salarisuitbetalingen ook de vervalsing van salarisadministratie, het gerommel met getuigenverklaringen en de bedreiging en omkoping van personeelsleden. Daarnaast werden medewerkers van beide carwashes hun lunchpauze ontzegd en werd niet aan de veiligheidseisen voldaan. Daardoor werd het personeel gedwongen werden om zelf hun eigen handschoenen en veiligheidslaarzen te kopen.

Volgens Feuer was de schikking het resultaat van een samenwerking tussen zijn advocatenkantoor, de politie, het Bet Tzedek Employment Rights Project en de Community Labor Environmental Action Network. Laatstgenoemde partij is een nonprofit-organisatie die opkomt voor de rechten van carwashmedewerkers in Los Angeles.

Auteur: Frank van de Ven

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Medewerkers carwash Los Angeles ontvangen miljoen dollar | CarwashPro

Medewerkers carwash Los Angeles ontvangen miljoen dollar

Medewerkers van twee carwashes uit Los Angeles ontvangen ruim een miljoen dollar aan restitutie, omdat hen volgens de rechtbank salaris is onthouden. Werknemers in dienst van de Silver Lake Car Wash en Catalina Car Wash ontvingen minder dan het minimumloon, kregen overwerk niet uitbetaald en hadden amper pauzes. Daarnaast werden ze volgens advocaat Mike Feuer stelselmatig geïntimideerd door hun leidinggevende.

Yoosef Aminpour is eigenaar van beide carwashes en heeft ermee ingestemd om ruim een miljoen dollar uit te keren aan circa zestig medewerkers die tussen 18 januari 2014 en 30 juni 2018 voor hem werkten. Daarnaast betaalt de ondernemer ook de advocaatkosten van de tegenpartij en civiele kosten. “Deze zaak kenmerkt zich volgens mij door de hoogste restitutie die ooit is uitbetaald aan carwash-medewerkers uit Los Angeles”, stelt Feuer.

Bedreiging en omkoping

De rechtszaak behandelde naast het tekort aan salarisuitbetalingen ook de vervalsing van salarisadministratie, het gerommel met getuigenverklaringen en de bedreiging en omkoping van personeelsleden. Daarnaast werden medewerkers van beide carwashes hun lunchpauze ontzegd en werd niet aan de veiligheidseisen voldaan. Daardoor werd het personeel gedwongen werden om zelf hun eigen handschoenen en veiligheidslaarzen te kopen.

Volgens Feuer was de schikking het resultaat van een samenwerking tussen zijn advocatenkantoor, de politie, het Bet Tzedek Employment Rights Project en de Community Labor Environmental Action Network. Laatstgenoemde partij is een nonprofit-organisatie die opkomt voor de rechten van carwashmedewerkers in Los Angeles.

Auteur: Frank van de Ven

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.