Honda Ridgeline pickup trucks mogelijk brandgevaarlijk in carwash

2017 Honda Ridgeline

Honda roept circa 106.683 Ridgeline pickup trucks terug, omdat deze voertuigen vlam kunnen vatten als ze met bepaalde in wasgelegenheden gebruikte chemicaliën in contact komen. Als deze chemische stoffen in de buurt van de brandstofpomp komen, kan dat brandgevaarlijke situaties opleveren. De oproep geldt voor Amerikaanse pickups van model 2017-2019.

“Bepaalde schoonmaakmiddelen die in wasgelegenheden gebruikt worden bevatten zwavelzuur. Als dat goedje in de brandstofinlaatpoort belandt, kan dat in een brandstoflek resulteren”, laat Honda in een persbericht weten.  Zo’n lek kan vervolgens tot een brand leiden. Het bedrijf geeft aan nog geen gevallen van een brandmelding in een wasgelegenheid te hebben binnen gekregen. 

Auteur: Frank van de Ven

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Honda Ridgeline pickup trucks mogelijk brandgevaarlijk in carwash | CarwashPro

Honda Ridgeline pickup trucks mogelijk brandgevaarlijk in carwash

2017 Honda Ridgeline

Honda roept circa 106.683 Ridgeline pickup trucks terug, omdat deze voertuigen vlam kunnen vatten als ze met bepaalde in wasgelegenheden gebruikte chemicaliën in contact komen. Als deze chemische stoffen in de buurt van de brandstofpomp komen, kan dat brandgevaarlijke situaties opleveren. De oproep geldt voor Amerikaanse pickups van model 2017-2019.

“Bepaalde schoonmaakmiddelen die in wasgelegenheden gebruikt worden bevatten zwavelzuur. Als dat goedje in de brandstofinlaatpoort belandt, kan dat in een brandstoflek resulteren”, laat Honda in een persbericht weten.  Zo’n lek kan vervolgens tot een brand leiden. Het bedrijf geeft aan nog geen gevallen van een brandmelding in een wasgelegenheid te hebben binnen gekregen. 

Auteur: Frank van de Ven

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.