Hagenaar moet acht jaar de cel in wegens schietpartij bij ANAC carwash Nijmegen

De Arnhemse rechtbank veroordeelde een 22-jarige Hagenaar tot een gevangenisstraf van acht jaar, wegens een schietpartij bij ANAC carwash. Het voorval was druggerelateerd en vond 2 november 2019 plaats bij de Nijmeegse wasgelegenheid.

De Hagenaar reisde met een chauffeur naar Nijmegen af om daar drugs te kopen van een Nijmeegse dealer. Deze transitie vond plaats in de wagen van de 29-jarige dealer die samen met zijn 33-jarige vriendin op de koper wachtte. De Hagenaar trok echter een pistool en schoot vanuit de achterbank de dealer van onder zijn kin door zijn gezicht, door zijn bovenkaak en tanden, waarna de kogel onder zijn oog zijn hoofd weer verliet. De redactie van De Gelderlander woonde de rechtszaak bij.

Wonder boven wonder overleefde de dealer deze schotwond en slaagde hij erin om een mes te pakken en het portier te openen, zodat hij zijn klant te lijf kon gaan. De Hagenaar opende opnieuw het vuur. Hoewel de dealer opnieuw geraakt werd, slaagde hij erin zijn belager met het mes te steken. Tijdens een worsteling schoot de koper zichzelf in het been en vluchtte hij naar de auto waar zijn chauffeur op hem wachtte. De vriendin van de dealer stak echter de banden lek van de vluchtauto en slaagde erin het vuurwapen van de Hagenaar afhandig te maken. Ze schoot tevens de autoruiten stuk.

Zwaar verminkt

Terwijl de klant op de vlucht sloeg, ging de vriendin met de zwaar gehavende dealer naar het ziekenhuis. Hij is zwaar verminkt, omdat zijn bovenkaak en tanden weggeblazen zijn door de kogelinslag. Ook had hij een schotwond in zijn borst en was zijn sleutelbeen verbrijzeld, had hij een klaplong en een kapotte linkerknie.

De klant en zijn chauffeur reden op lekke banden en met verwoestte ruiten naar een hamburgerketen in Beuningen. De politie trof bij ANAC carwash in Nijmegen bloed, tanden en een mes aan. Uiteindelijk werd het duo bij het fast food restaurant in de kraag gevat. De Nijmegenaar werd zelf vervolgd wegens de messteken, maar werd vrijgesproken van poging tot doodslag en poging tot zware mishandeling. De rechtbank achtte zware mishandeling al bewezen, maar dat stond niet op de tenlastelegging tegen de dealer. Overigens was de rechtbank van mening dat de man uit zelfverdediging handelde.

Onderwerpen: , ,

Auteur: Frank van de Ven

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Hagenaar moet acht jaar de cel in wegens schietpartij bij ANAC carwash Nijmegen | CarwashPro

Hagenaar moet acht jaar de cel in wegens schietpartij bij ANAC carwash Nijmegen

De Arnhemse rechtbank veroordeelde een 22-jarige Hagenaar tot een gevangenisstraf van acht jaar, wegens een schietpartij bij ANAC carwash. Het voorval was druggerelateerd en vond 2 november 2019 plaats bij de Nijmeegse wasgelegenheid.

De Hagenaar reisde met een chauffeur naar Nijmegen af om daar drugs te kopen van een Nijmeegse dealer. Deze transitie vond plaats in de wagen van de 29-jarige dealer die samen met zijn 33-jarige vriendin op de koper wachtte. De Hagenaar trok echter een pistool en schoot vanuit de achterbank de dealer van onder zijn kin door zijn gezicht, door zijn bovenkaak en tanden, waarna de kogel onder zijn oog zijn hoofd weer verliet. De redactie van De Gelderlander woonde de rechtszaak bij.

Wonder boven wonder overleefde de dealer deze schotwond en slaagde hij erin om een mes te pakken en het portier te openen, zodat hij zijn klant te lijf kon gaan. De Hagenaar opende opnieuw het vuur. Hoewel de dealer opnieuw geraakt werd, slaagde hij erin zijn belager met het mes te steken. Tijdens een worsteling schoot de koper zichzelf in het been en vluchtte hij naar de auto waar zijn chauffeur op hem wachtte. De vriendin van de dealer stak echter de banden lek van de vluchtauto en slaagde erin het vuurwapen van de Hagenaar afhandig te maken. Ze schoot tevens de autoruiten stuk.

Zwaar verminkt

Terwijl de klant op de vlucht sloeg, ging de vriendin met de zwaar gehavende dealer naar het ziekenhuis. Hij is zwaar verminkt, omdat zijn bovenkaak en tanden weggeblazen zijn door de kogelinslag. Ook had hij een schotwond in zijn borst en was zijn sleutelbeen verbrijzeld, had hij een klaplong en een kapotte linkerknie.

De klant en zijn chauffeur reden op lekke banden en met verwoestte ruiten naar een hamburgerketen in Beuningen. De politie trof bij ANAC carwash in Nijmegen bloed, tanden en een mes aan. Uiteindelijk werd het duo bij het fast food restaurant in de kraag gevat. De Nijmegenaar werd zelf vervolgd wegens de messteken, maar werd vrijgesproken van poging tot doodslag en poging tot zware mishandeling. De rechtbank achtte zware mishandeling al bewezen, maar dat stond niet op de tenlastelegging tegen de dealer. Overigens was de rechtbank van mening dat de man uit zelfverdediging handelde.

Onderwerpen: , ,

Auteur: Frank van de Ven

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.