RAI Vereniging adviseert regelmatig wassen bij strooizout op de weg

Pixabay

Nu er vaker wordt gestrooid op de weg is het verstandig om de auto regelmatig te wassen. Dat adviseert de RAI Vereniging. Bijtende stoffen, zoals pekel, kunnen schade veroorzaken als deze te lang blijven zitten. 

In de winter kan het mengsel van vocht en strooizout het voertuigoppervlak aantasten. CarwashPro vroeg de RAI Vereniging daarom of er een advies is over hoe vaak een auto gewassen moet worden. “Het is raadzaam om regelmatig te wassen”, laat woordvoerder Floris van Liebrand weten. “Daarbij is niet onverstandig om dat bij een professionele carwash te doen, onder meer omdat het milieuvriendelijker is.”

Strooizout an sich is niet zo schadelijk voor auto’s, maar het mengsel van zout en vocht zorgt voor fijne nevel, die tijdens de rit naar boven komt en zich verspreidt tot in de kleinste kieren en nauwe ruimtes. Het zoutmengsel kan ook gemakkelijk aan het voertuigoppervlak blijven kleven in combinatie met ander vuil op de verfbaan.

De RAI-woordvoerder benadrukt dat voor het onderhoud van een voertuig wassen sowieso noodzaak is met bijtende stoffen. “Dat geldt voor pekel, maar ook voor bijvoorbeeld vogelpoep.”

Zelfs de kleinste steenslag of beschadiging van het lakoppervlak zijn voldoende om vuildeeltjes en zoutresten te laten bezinken – en dan is het echt van belang om pekel zo snel mogelijk weg te wassen.

Lees ook: 

Auteur: Rieneke Kok

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

RAI Vereniging adviseert regelmatig wassen bij strooizout op de weg | CarwashPro

RAI Vereniging adviseert regelmatig wassen bij strooizout op de weg

Pixabay

Nu er vaker wordt gestrooid op de weg is het verstandig om de auto regelmatig te wassen. Dat adviseert de RAI Vereniging. Bijtende stoffen, zoals pekel, kunnen schade veroorzaken als deze te lang blijven zitten. 

In de winter kan het mengsel van vocht en strooizout het voertuigoppervlak aantasten. CarwashPro vroeg de RAI Vereniging daarom of er een advies is over hoe vaak een auto gewassen moet worden. “Het is raadzaam om regelmatig te wassen”, laat woordvoerder Floris van Liebrand weten. “Daarbij is niet onverstandig om dat bij een professionele carwash te doen, onder meer omdat het milieuvriendelijker is.”

Strooizout an sich is niet zo schadelijk voor auto’s, maar het mengsel van zout en vocht zorgt voor fijne nevel, die tijdens de rit naar boven komt en zich verspreidt tot in de kleinste kieren en nauwe ruimtes. Het zoutmengsel kan ook gemakkelijk aan het voertuigoppervlak blijven kleven in combinatie met ander vuil op de verfbaan.

De RAI-woordvoerder benadrukt dat voor het onderhoud van een voertuig wassen sowieso noodzaak is met bijtende stoffen. “Dat geldt voor pekel, maar ook voor bijvoorbeeld vogelpoep.”

Zelfs de kleinste steenslag of beschadiging van het lakoppervlak zijn voldoende om vuildeeltjes en zoutresten te laten bezinken – en dan is het echt van belang om pekel zo snel mogelijk weg te wassen.

Lees ook: 

Auteur: Rieneke Kok

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.