Opmerkelijk

Meerdere carwashes in Groningen geteisterd door inbraken

Foto ter illustratie: Shutterstock

Meerdere carwashes in de provincie Groningen zijn de afgelopen weken geconfronteerd met een inbraakgolf. Met enige regelmaat zijn op verschillende locaties automaten bij wasboxen opengebroken of van de muren getrokken. Vermoed wordt dat het om dezelfde dader gaat.

“Vannacht is er voor de zesde keer bij ons ingebroken. Met veel schade als gevolg”, zegt Autowasstraat Hoogezand op Facebook. Afgelopen week deelden zij de bewakingsbeelden op social media, met de oproep of iemand de persoon of het voertuig – een opvallende camper – herkent. Op de beelden is te zien dat de dader het terrein oprijdt, uitstapt en een automaat van de muur trekt.

De keren daarvoor zijn de doekjesautomaat en het slot van de stofzuigers opengebroken. “In die automaten gooi je vijftig cent”, zegt mede-eigenaar Leonie Blaauw tegen RTV Noord. “We halen deze iedere avond leeg, dus veel zit er niet in. De buit is heel erg klein, hooguit vijf euro.” Toch is de schade volgens Blaauw groot. Zo is de doekjesautomaat niet meer te repareren en is de waterautomaat door de dader meegenomen.

Dader bekend

Autowasstraat Hoogezand zegt op social media dat ze de dader inmiddels op het spoor zijn. “De politie doet op het moment niets, maar wij kunnen dit niet aldoor maar laten gebeuren”, staat in de update. “Mocht deze persoon weer bij ons langskomen, dan maken we zijn naam en foto bekend.”

Autowasstraat Hoogezand is niet de enige carwash in de regio die te maken heeft met inbraken. JP’s Carwash in Hoogkerk deelde begin mei in een Facebook-bericht dat ze weer ‘ongewenst bezoek hebben gehad’. Op dat moment probeerde de dader de doekautomaat open te breken, wat hem niet lukte. Daarna probeerde de man het bij de geldautomaten van de wasboxen.

Alleen nog met pin

In de afgelopen weken is de dader vier keer bij JP’s Carwash langs geweest. Inmiddels ziet de carwash zich, vanwege de vele inbraken en de schade die hierdoor is ontstaan, genoodzaakt om de geldlades van de wasboxen om 18.00 uur te verwijderen. Hierdoor kan er tussen 18.00 uur en 09.00 uur alleen nog gepind worden bij de wasboxen. Ook de automaat met doeken wordt dan binnen gezet, zegt JP’s Carwash in een mededeling op Facebook.

Ook autowasstraat Batterman in Winsum is in een kleine twee maanden tijd meerdere keren bezocht door dezelfde dader, staat in het artikel van RTV Noord. De inbraken worden volgens de regionale omroep door de politie onderzocht.

Lees ook:

Auteur: Belinda Meijers

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Meerdere carwashes in Groningen geteisterd door inbraken | CarwashPro
Opmerkelijk

Meerdere carwashes in Groningen geteisterd door inbraken

Foto ter illustratie: Shutterstock

Meerdere carwashes in de provincie Groningen zijn de afgelopen weken geconfronteerd met een inbraakgolf. Met enige regelmaat zijn op verschillende locaties automaten bij wasboxen opengebroken of van de muren getrokken. Vermoed wordt dat het om dezelfde dader gaat.

“Vannacht is er voor de zesde keer bij ons ingebroken. Met veel schade als gevolg”, zegt Autowasstraat Hoogezand op Facebook. Afgelopen week deelden zij de bewakingsbeelden op social media, met de oproep of iemand de persoon of het voertuig – een opvallende camper – herkent. Op de beelden is te zien dat de dader het terrein oprijdt, uitstapt en een automaat van de muur trekt.

De keren daarvoor zijn de doekjesautomaat en het slot van de stofzuigers opengebroken. “In die automaten gooi je vijftig cent”, zegt mede-eigenaar Leonie Blaauw tegen RTV Noord. “We halen deze iedere avond leeg, dus veel zit er niet in. De buit is heel erg klein, hooguit vijf euro.” Toch is de schade volgens Blaauw groot. Zo is de doekjesautomaat niet meer te repareren en is de waterautomaat door de dader meegenomen.

Dader bekend

Autowasstraat Hoogezand zegt op social media dat ze de dader inmiddels op het spoor zijn. “De politie doet op het moment niets, maar wij kunnen dit niet aldoor maar laten gebeuren”, staat in de update. “Mocht deze persoon weer bij ons langskomen, dan maken we zijn naam en foto bekend.”

Autowasstraat Hoogezand is niet de enige carwash in de regio die te maken heeft met inbraken. JP’s Carwash in Hoogkerk deelde begin mei in een Facebook-bericht dat ze weer ‘ongewenst bezoek hebben gehad’. Op dat moment probeerde de dader de doekautomaat open te breken, wat hem niet lukte. Daarna probeerde de man het bij de geldautomaten van de wasboxen.

Alleen nog met pin

In de afgelopen weken is de dader vier keer bij JP’s Carwash langs geweest. Inmiddels ziet de carwash zich, vanwege de vele inbraken en de schade die hierdoor is ontstaan, genoodzaakt om de geldlades van de wasboxen om 18.00 uur te verwijderen. Hierdoor kan er tussen 18.00 uur en 09.00 uur alleen nog gepind worden bij de wasboxen. Ook de automaat met doeken wordt dan binnen gezet, zegt JP’s Carwash in een mededeling op Facebook.

Ook autowasstraat Batterman in Winsum is in een kleine twee maanden tijd meerdere keren bezocht door dezelfde dader, staat in het artikel van RTV Noord. De inbraken worden volgens de regionale omroep door de politie onderzocht.

Lees ook:

Auteur: Belinda Meijers

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.