'Branche verandert'

TankPro en Pompshop samen verder onder nieuwe naam Mobility Energy

Inspelend op de veranderingen die de tankstationbranche doormaakt, gaan TankPro en Pompshop samen verder als Mobility Energy Foto: ProMedia

Vakblad Pompshop en nieuwssite TankPro.nl gaan sinds 1 juli 2024 samen verder onder de nieuwe naam Mobility Energy. Ook de gerenommeerde Tankstation Vakbeurs heet voortaan Mobility Energy Expo. ‘De branche verandert in hoog tempo en wij veranderen mee.’

Na ruim veertig jaar is er een einde gekomen aan Pompshop. Althans aan de titel, want het vakblad met het laatste nieuws, interviews en reportages over de tankstation- en carwashbranche, gaat door als Mobility Energy. Tenminste zesmaal per jaar zal Mobility Energy magazine verschijnen met het laatste nieuws, interviews, reportages, specials, columns en nog veel meer over wat er op dit moment gebeurt in de tankstation- en carwashbranche. Online nieuwssite TankPro.nl gaat tegelijkertijd mee ‘om’ naar de nieuwe naam. Vanaf 1 juli 2024 vindt de lezer op mobilityenergy.com/nl vijf dagen in de week het laatste nieuws over de branche.

Niet licht

“De beslissing om Pompshop en TankPro samen onder één nieuwe titel verder te laten gaan, is niet licht genomen”, zegt Paul Blonk, verantwoordelijk voor de redactie. “Ik bedoel: Pompshop bestaat als magazine al veertig jaar en ook TankPro is al twaalf jaar een begrip als het over de nieuwsvoorziening betreffende de tankstationbranche gaat. Maar de branche verandert op dit moment in hoog tempo. Tanken wordt steeds meer vervangen door elektrisch laden, nieuwe groene brandstoffen en waterstof nemen snel in belang toe. Daarbij wil de consument ook onderweg voor zichzelf energie opdoen. Het aloude tankstation wordt een servicestation waar je aangenaam kan verblijven, kan afspreken en werken en waar alle mogelijke eet- en drinkwaren ter plekke vers worden bereid voor consumptie ter plaatse of onderweg.”

“En de volgende transitie kondigt zich alweer aan: die van de mobiliteits hubs. Strategisch gelegen tank- en laadlocaties worden dé plek voor elektrisch deelvervoer, het brengen en ophalen van pakketjes, het wassen van de auto en voor eten en drinken onderweg. Het tankstation verandert, mobiliteit verandert en dat vraagt om een medium met een nieuwe titel. Als Mobility Energy willen wij onze rol onderstrepen als dé nieuwsvoorziening voor de branche en alles wat daarin momenteel gebeurt”, aldus Blonk.

Nieuw begin

Het is deze transitie waardoor ProMedia, uitgever van Pompshop en TankPro, besloten heeft beide titels te vernieuwen naar Mobility Energy. Mobility Energy gaat over mobiliteit, over energie, over shopformules en uiteraard over ondernemers die ondernemen. “Wij zullen er alles aan doen om zo veel mogelijk mensen op de hoogte te houden van het nieuws in de veranderende branche”, zegt Blonk. “Zowel online als in print is dit een nieuw begin. Of zoals ze in de branche zeggen: we gaan vol energie vooruit!”

De online nieuwsvoorziening voor de carwashbranche blijft onveranderd beschikbaar op CarwashPro.nl, CarwashPro.com en CarwashPro.de.

Lees ook:

Auteur: Belinda Meijers

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.