Ruim 46.000 wasbeurten

Nationale Autowasdag levert recordbedrag op

Erik Stern, branchemanager BOVAG Autowasbedrijven, overhandigt de symbolische cheque aan Limore Noach, directeur van Stichting ALS Nederland Foto: BOVAG

Op de Nationale Autowasdag is er een recordbedrag van 46.122 euro opgehaald, wat volledig ten goede komt aan Stichting ALS Nederland. Dit bedrag is meer dan twee keer zoveel als de opbrengst van vorig jaar. Op 29 juni deden 111 autowasbedrijven mee aan de actie en werden er ruim 46.000 auto’s gewassen.

Tijdens een ceremonie in het verenigingsgebouw van BOVAG in Bunnik overhandigde Erik Stern, branchemanager BOVAG Autowasbedrijven, de symbolische cheque aan Limore Noach, directeur van Stichting ALS Nederland. Erik Stern is trots op het resultaat: “We zijn erg blij dat we met meer dan honderd leden hebben kunnen bijdragen aan deze waardevolle stichting. Met dit recordbedrag hopen we een bescheiden bijdrage te leveren aan wetenschappelijk onderzoek en de ondersteuning van mensen met ALS en hun naasten.”

Puzzelstuk

Na de overhandiging van de cheque ontving Erik Stern een speciaal puzzelstuk van de stichting. Dit staat symbool voor de eerste voorzichtige doorbraak in medisch onderzoek naar ALS. Andere initiatiefnemers van dergelijke acties krijgen ook een puzzelstuk, en samen vormen ze uiteindelijk de hele puzzel: een mogelijke behandeling voor deze genadeloze ziekte. Noach benadrukte het belang van deze symboliek: “Ieder puzzelstuk brengt ons een stap dichter bij de oplossing. Dankzij acties als die van BOVAG kunnen wij belangrijke stappen zetten in de strijd tegen ALS. Samen maken we echt een verschil.”

Elk jaar

De Nationale Autowasdag wordt elk jaar gehouden. Vorig jaar werd er een bedrag van 20.000 euro opgehaald voor Stichting Ambulance Wens. In 2022 was het MS Fonds het goede doel en kwam er een bedrag binnen van 28.308 euro.

Lees ook:

Auteur: Belinda Meijers

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Nationale Autowasdag levert recordbedrag op | CarwashPro
Ruim 46.000 wasbeurten

Nationale Autowasdag levert recordbedrag op

Erik Stern, branchemanager BOVAG Autowasbedrijven, overhandigt de symbolische cheque aan Limore Noach, directeur van Stichting ALS Nederland Foto: BOVAG

Op de Nationale Autowasdag is er een recordbedrag van 46.122 euro opgehaald, wat volledig ten goede komt aan Stichting ALS Nederland. Dit bedrag is meer dan twee keer zoveel als de opbrengst van vorig jaar. Op 29 juni deden 111 autowasbedrijven mee aan de actie en werden er ruim 46.000 auto’s gewassen.

Tijdens een ceremonie in het verenigingsgebouw van BOVAG in Bunnik overhandigde Erik Stern, branchemanager BOVAG Autowasbedrijven, de symbolische cheque aan Limore Noach, directeur van Stichting ALS Nederland. Erik Stern is trots op het resultaat: “We zijn erg blij dat we met meer dan honderd leden hebben kunnen bijdragen aan deze waardevolle stichting. Met dit recordbedrag hopen we een bescheiden bijdrage te leveren aan wetenschappelijk onderzoek en de ondersteuning van mensen met ALS en hun naasten.”

Puzzelstuk

Na de overhandiging van de cheque ontving Erik Stern een speciaal puzzelstuk van de stichting. Dit staat symbool voor de eerste voorzichtige doorbraak in medisch onderzoek naar ALS. Andere initiatiefnemers van dergelijke acties krijgen ook een puzzelstuk, en samen vormen ze uiteindelijk de hele puzzel: een mogelijke behandeling voor deze genadeloze ziekte. Noach benadrukte het belang van deze symboliek: “Ieder puzzelstuk brengt ons een stap dichter bij de oplossing. Dankzij acties als die van BOVAG kunnen wij belangrijke stappen zetten in de strijd tegen ALS. Samen maken we echt een verschil.”

Elk jaar

De Nationale Autowasdag wordt elk jaar gehouden. Vorig jaar werd er een bedrag van 20.000 euro opgehaald voor Stichting Ambulance Wens. In 2022 was het MS Fonds het goede doel en kwam er een bedrag binnen van 28.308 euro.

Lees ook:

Auteur: Belinda Meijers

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.