Hoogeveense Shell-ondernemer vernieuwt kettingwasstraat

De Drentse tankstation- en carwash-ondernemer Ewout Klok heeft zijn kettingwasstraat fors vernieuwd. De al aanwezige Washtec-machine is voorzien van de nieuwste snufjes. Ook is meer focus op conversie van tankende klanten naar wasklanten, middels het camerasysteem van BigBrother.

De carwash bij het Hoogeveense station is geüpdatet naar de modernste maatstaven. Zo is de breedte van de kettingband verruimd, zodat ook grotere voertuigen door de wasstraat heen kunnen. Ook zijn andere borstels aangebracht, die nog beter zijn voor de autolak.

Osmosewater

“En we maken gebruik van osmosewater”, aldus Klok. “ Het water dat we gebruiken, gaat eerst door de osmose-installatie. Daardoor wordt het kalkvrij. Dat voorkomt dat er strepen op het voertuig-oppervlak komen. En we gebruiken water dat uit de Drentse grond komt.” De ondernemer biedt vier wasprogramma’s aan, die elk twee varianten kennen, namelijk mét of zonder velgenreiniging.

De Drentse vestiging maakt onderdeel uit van een denktank van cameraspecialist BigBrother. Op twaalf locaties wordt een nieuw systeem toegepast, waarbij middels cameraherkenning kan worden bijgehouden welke klanten bijvoorbeeld tanken, maar niet wassen. “Die kunnen we dan een mooie aanbieding doen voor een wasbeurt. En de wasklanten die niet tanken bij mij, kunnen we een brandstofaanbieding doen”, aldus Klok.

Lunchroom

Bij de vestiging aan de Schutstraat in de Drentse stad is recentelijk de tankshop volledig op de schop gegaan. De shop heeft plaatsgemaakt voor een lunchroom, waarvoor een barista en een kok zijn aangenomen om de koffie en het eten naar een hoger plan te tillen.

“We willen hierin ook een combinatie zoeken met de carwash”, meldt Klok. “Daarom zijn we ongeveer een half jaar geleden gestart met het aanbieden van eten en drinken aan mensen die in de rij staan bij de carwash. Bij het aanwezige personeel kunnen ze bijvoorbeeld een broodje bestellen. Die bestelling wordt met behulp van een iPad doorgestuurd naar de medewerkers in de lunchroom.”

Zodra het broodje klaar is, wordt het aan de gast gegeven, die het vervolgens kan nuttigen terwijl hij of zij door de wasstraat gaat. Zo hoeven deze consumenten de auto niet uit en kunnen ze toch een broodje eten. “Deze service begint de laatste tijd behoorlijk goed te lopen”, meldt de Drentse ondernemer.

Wil je ook de gratis nieuwsbrief van CarwashPro ontvangen? Vul hier jouw e-mailadres in:

Auteur: Tom van Gurp

Tom van Gurp is de vaste redacteur voor vakblad TankPro en schrijft ook regelmatig over ontwikkelingen in de autowasbranche voor vakblad CarwashPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.