carwash

Carwash in Sint-Philipsland sluit deuren

Een waslocatie in de Zeeuwse plaats Sint Philipsland gaat maandag 16 januari dicht. Uitbater Arjan Kempeneers besloot samen met zijn compagnon om geen nieuwe investeringen te doen, omdat de inkomsten bij de wasgelegenheid niet hoog genoeg zijn. Het ter plekke aanwezige garagebedrijf gaat wel gewoon door, evenals de camperverhuur.

Beide ondernemers exploiteren het bedrijf sinds enkele maanden, nadat het een tijdje dicht is geweest. Voormalig eigenaar Jan Wolse stopte in 2015 om van zijn pensioen te gaan genieten. Dat was helaas van korte duur, omdat hij vorig jaar overleed. Kempenaars besloot om met de weduwe van Wolse de vestiging te heropenen.

Investeringen

Forse investeringen zijn echter noodzakelijk geworden om de waslocatie draaiende te houden. “De vloer moet worden gecertificeerd”, vertelt de uitbater tegen dagblad PZC. Dat brengt behoorlijke kosten met zich mee doordat er speciaal beton moet komen en een kostbare olie- en waterafscheiding moet worden aangeschaft. Het aantal wassingen dat ze nu doen rechtvaardigt dergelijke kosten niet, vinden de uitbaters.

Wil je ook de gratis nieuwsbrief van CarwashPro ontvangen? Vul hier jouw e-mailadres in:

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.