Druten, Shell, Carwash, wasbox, Marcel de Jong

Klandizie bij carwash Shell Druten verdrievoudigd

Stationsmanager Marcel de Jong vernieuwde onlangs zijn carwash-locatie volledig. Hij deed een grote investering en liet de allernieuwste roll-over van Christ installeren. Hij richt zich vooral op wassers uit de nabije omgeving. Daarbij staan de beleving en het resultaat centraal. “Er moeten dingen gebeuren tijdens een wasbeurt. Dat vinden mensen leuk”, legt De Jong uit. De klanten zijn zeer tevreden en komen er graag. “Van de opgestoken duim na afloop, daar word ik blij van. Het aantal wassingen is na de renovatie verdrievoudigd.”

Zelfs op een druilerige donderdagochtend weet Druten het nieuwe roll-over-systeem te vinden. “Zoals je kunt horen heeft de carwash nog niet stil gestaan vandaag.” Hoeveel auto’s precies door de wasstraat gaan, wil De Jong niet kwijt. “Ik wil mijn concurrenten niet wijzer maken dan ze al zijn”, zegt hij.

Sinds de wasstraat vervangen is, zijn er mede door de marketingactie via Axibonnen.nl drie keer meer wassers geweest. “De mensen zijn erg positief over het nieuwe systeem. Vaak steken ze na het wassen een duim op, of komen ze even vertellen hoe blij ze zijn dat de auto zo schoon is. Daar word ik echt blij van, daar doe je het voor”, zegt hij enthousiast.

Het is de derde keer dat hij kiest voor een roll-over van Christ. “De vorige was zo’n vijf jaar oud, dus het werd tijd voor een nieuwer model. We kozen voor meer beleving en snelheid en een nog beter wasresultaat. Deze nieuwe machine heeft alle toeters en bellen.” De actie rondom het nieuwe systeem werd onder alle 18.000 inwoners van gemeente Druten verspreid. “Het werkt echt, maar we moesten ook wel. In augustus opende een nieuwe wasstraat hier in de stad en met deze nieuwe machine kunnen we de concurrentie aangaan.” Wel voegt hij er aan toe dat hij hoopt dat Druten groot genoeg is voor beide om te bestaan.

Beleving

Voor het nieuwe systeem veranderde de roll-over bijna in zijn geheel. “Mensen vinden het vaak niet leuk om in de rij te moeten staan om de auto te laten wassen. Staan ze echter met de auto in de roll-over, dan kan de wasbeurt niet lang genoeg duren”, zegt hij lachend. Volgens hem willen mensen zien wat gebeurt. “Het inzepen, het afspuiten. Er moeten dingen gebeuren, de beleving is belangrijk.”

Om echt te vernieuwen werd gekozen voor het Genius Vitesse-systeem van Christ. Al met al kostte deze investering ongeveer een ton. De terugverdientijd hierop is iets langer vanwege zijn nieuwe concurrent. “Daarnaast kiest niet iedereen voor het duurste programma. We hebben dan ook deals met de naastgelegen garage en met wat taxi’s bijvoorbeeld.”

De roll-over kreeg wel een hoop extra opties. De nieuwe machine beschikt over het Wheelmaster-systeem, waarbij de velgen worden ingescand door een computer en tot in de puntjes worden gereinigd. Op die manier ziet het systeem of er grote of kleine velgen in de roll-over staan. “Hierdoor wordt er niet op slechts één plaats gereinigd, maar in alle hoeken van de velgen, het zorgt voor zeer schone velgen.” Door de verticale borstels wordt ook onder spoilers gereinigd. Het knik-borstelsysteem vormt zich naar de auto. “Omdat auto’s steeds ronder worden, is dit wel echt een toevoeging. De hele auto wordt twee keer geborsteld waardoor ook de hogere delen echt schoon worden.”

(Tekst loopt door onder afbeelding)

Peugeot, Shell, Druten, carwash, schuimen

Winterwassen

Bij de roll-over is te kiezen uit vier verschillende programma’s. “We hebben het brons, zilver en goud en dan nog het vip-programma.” De prijzen variëren van €12,50 voor de vip tot €4,50 voor het bronzen programma, wat het meest simpel is. “Het gaat van het simpele shampoo-wassen met wielwassen en drogen tot aan het zeer uitgebreide, Foamsplash-wassen, velgenreinigen, de onderkant en nog enkele zaken. Alle toeters en bellen dus.”

Vooral het Rain-EX effect wordt geprezen door Marcel. “Je ziet daarna ook echt de regen van je raam afglijden, het werkt echt.” Ook sneeuw glijdt na het aanbrengen van de speciale chemicaliën van Christ van het raam. “Er wordt een soort afstotende laag op de auto aangebracht. Zeker revolutionair.”

Door het strooien zijn onderkanten van auto’s extra vies. “We vragen daarom actief, ook bij de goedkopere programma’s of mensen voor €1,50 extra de onderkant ook willen laten wassen.” Volgens hem gebeurt het ook best vaak dat mensen er nu voor kiezen. “Het winterweer heeft toch zo zijn effect, ook op de wassers.”

Christ-systeem

Met het systeem van Christ werd een bewuste keuze gemaakt. “Vooral de persoonlijke benadering voegt voor ons veel toe.” Hij doelt daarmee vooral op het oplossen van problemen. “Als ik een storing heb, bel ik mijn persoonlijke monteur. Hij is degene die deze roll-over goed kent en heeft helpen plaatsen.” Via de telefoon worden de meeste problemen opgelost.

Met het nieuwe systeem ging ook de snelheid omhoog. “We kunnen ongeveer tien auto’s per uur aan, soms wat meer, maar dat ligt aan het programma dat gedraaid wordt.” Soms staat er een rij. “Het is echt in populariteit aan het winnen, steeds minder mensen wassen de auto thuis op straat voor de deur. Zo wordt ook het milieu minder belast.”

Zijn klanten komen voor 85 procent uit Druten en de omgeving zelf. “We zijn een echt buurtstation. Veel mensen die hier komen kennen mij en ik ken hen. Wat van buiten komt zijn vooral de zakelijke klanten, te vroeg op een afspraak die dan snel even door de roll-over gaan”, zegt hij. Marcel is zeker niet te beroerd om de wat oudere medemens te helpen. “We zien steeds vaker ouderen die niet zelf in de roll-over durven rijden. Ik of onze medewerkers helpen ook deze mensen met alle plezier aan een schone auto. Wij rijden dan vaak zelf de auto erin.”

Wasboxen

Helaas voor de ondernemer is er geen mogelijkheid meer voor uitbreiding. “Als het had gekund dan had ik het zeker gedaan.” Op het moment moet het tankstation het doen met de roll-over en de twee wasboxen. De boxen bieden ook weer net iets extra’s. Het systeem is gemaakt door Flowteq. “Eerst hadden we gewoon standaard het hogedruk pistool, nu wordt het wasproduct echt op de auto geblazen.”

Het product in de zelfwassers is ontwikkeld door Flowey. “Het heeft een iets langere hechttijd, maar mensen vinden het mooi, dat schuim zo dik op de velgen.” Door dat effect lijkt het niet alleen beter te werken, het werkt ook écht beter volgens de ondernemer. “Het hecht goed aan het vuil, hierdoor spoel je makkelijker ook het echt grove vuil van de auto.”

(Tekst loopt door onder afbeelding)

shell, Druten, carwash, peugeot, shell, wasbox

Investeren

Naast het vernieuwen van de carwash is Marcel met nog veel meer bezig. “Sinds 1 januari hebben we een app die het mogelijk maakt om je ontbijt bij ons te bestellen.” Vóór middernacht kan men een bestelling doorgeven. Deze is dan ’s ochtends op te halen bij het tankstation. “Ik doe dit samen met de lokale Bakker Bart. Zo helpen we elkaar. Dat is belangrijk.”

Het ontbijtconcept is niet het enige. “Rond mei moet het hele station een fris nieuw uiterlijk hebben.” Dit wil hij bereiken door alle Shell-uitingen aan de buitenkant te vernieuwen en ook de hele shop mee te pakken. “We stappen over naar led-verlichting, ook nog eens goed voor het milieu.” In het station zelf komt een corner van Starbucks en alles wordt vernieuwd. “Van de verlichting tot aan de tegels binnen. We krijgen een hele nieuwe frisse look.”

Wil je ook de gratis nieuwsbrief van CarwashPro ontvangen? Vul hier jouw e-mailadres in:

shell, Druten, carwash, peugeot, Flowey

Marcel de Jong, Carwash, shell, Druten

shell, Druten, carwash, peugeot, drogen

Shell, carwash, Druten, wassen

Auteur: Thom Mandos

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Klandizie bij carwash Shell Druten verdrievoudigd | CarwashPro