Matz carwash, disco wash, washtec, themawash

Carwash als discotheek zorgt voor bezoekerspiek in Deventer

Matz Carwash in Deventer werd afgelopen donderdag omgetoverd tot een ware discotheek. Vanaf 17:00 uur werd de Disco Wash-avond geopend en deze bleek een groot succes. “Waar normaal zo’n veertig tot vijftig wassers onze koopavond bezoeken, waren dat er deze keer bijna driehonderd”, zegt Martin Kniest, eigenaar van de wasstraat.

Bij de ingang van de vijftig meter lange WashTec SLX-kettingwasstraat kregen de inzittenden van de auto elk een draadloze koptelefoon. Met deze headphone was het mogelijk om de beats van de dj te beluisteren tijdens de wasbeurt. De muziek werd live door een professionele dj gemixt vanuit de stofzuighal van Matz.

Nieuw Publiek

De ondernemer wil met de actie een nieuw publiek naar zijn carwash trekken. “Natuurlijk, het grootste gedeelte van de bezoekers bestaat uit klanten die al eerder zijn geweest.” Toch verwelkomde hij ook behoorlijk wat nieuwe bezoekers. “Ze kwamen eens kijken wat een Disco Wash nu precies was en zagen meteen hoe makkelijk het is om op deze manier de auto schoon te krijgen.” Hij hoopt met dit soort acties ook een nieuwe doelgroep aan te spreken, namelijk de mensen die hun auto nog nooit in de wasstraat hebben laten wassen.

De nieuwe bezoekers zagen meteen wat mogelijk is als ‘out of the box’ wordt gedacht. De stofzuighal werd omgetoverd tot discotheek met lichten, een laser en verschillende beats. De kinderen werden geschminkt door een professioneel team. “In de auto werden de kids tijdens de rit door de wasstraat beschilderd. Auto schoon, kind geschminkt.”

Media

De eigenaar is vooral trots op alle media-aandacht. “We werden zelfs op de radio aangekondigd en hadden een paar camerateams over de vloer”, zegt Kniest trots. Tijdens deze eerste Disco Wash werden gratis alcoholvrije cocktails aangeboden. Zo konden de automobilisten nuchter en wel én met een schone auto, veilig naar huis.

Het evenement moet een frequent terugkerend event worden in Deventer. “Ik wil zo’n vier keer per jaar een ‘out of the box-evenement’ organiseren. Nu hebben we een disco gedaan, misschien dat we volgende keer naar een barbecue toegaan.” CarwashPro blijft de ontwikkelingen bij Matz Carwash nauwgezet volgen.

Wil je ook de gratis nieuwsbrief van CarwashPro ontvangen? Vul hier jouw e-mailadres in:

Auteur: Thom Mandos

Autoliefhebber met een voorkeur voor een schone auto. Thom Mandos is vaste redacteur van vakblad CarwashPro en zo nu en dan schrijft hij voor wat andere titels van ProMedia.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.