DKC transport, truckwash, schippersstop, veldhoven, Dibo

Autowasbedrijf onderscheidt zich met luxe truckwash naar Finse maatstaven

Schippersstop staat niet alleen bekend om zijn thema-wasstraat, maar ook om zijn automatische truckwash. Ondernemer Arie Schippers ontvangt vanuit de hele regio transportbedrijven die bereid zijn om een flinke omweg te maken om hun truck bij hem in Veldhoven te laten wassen. “Voor Nederlandse begrippen is deze wash echt heel luxe”, zegt hij. Lees hieronder het tweede deel uit de driedelige special met Schippersstop.

Hij kwam op het idee voor de ultramoderne en geautomatiseerde truckwash door voorbeelden uit Scandinavië. “Ik heb in Nederland met veel bedrijven gepraat, maar in eerste instantie kon niemand leveren wat ik wilde”, legt hij uit. De exploitant hoorde van een leverancier dat in Noord- Europa trucks in extreme weercondities opereren. “Er ligt daar bijna altijd sneeuw, waardoor de trucks en trailers ook enorm smerig worden. Dat gaat er niet af met een simpel spuitje.”

Duurzaamheid

Hij koos uiteindelijk voor een roll-overmodel van Dibo dat ongeveer hetzelfde werkt als een carwash. “Vaak zie je bij truckwashes dat het voertuig door het systeem wordt getrokken. Bij ons gaat dit hetzelfde als bij een auto-roll-over”, legt hij uit. Het systeem wordt twee keer over de truck getrokken waarbij er zeshonderd liter water per minuut overheen gaat. “Het unieke daaraan is dat ook de bovenkant intensief wordt gereinigd, op veel andere plekken gebeurt dit niet.”

In de wash kunnen zo’n twintig vrachtwagens per dag schoongemaakt worden. Het water dat hierbij gebruikt wordt, is gerecycled. “We hebben onder ons pand een opslag voor een miljoen liter water.” Dit wordt volgens hem echter niet alleen voor de truckwash gebruikt. “Het enige water dat niet uit onze eigen voorraad komt, is het water uit de kranen. Zelfs de wc wordt gespoeld met hergebruikt water.”

Rollover-truckwash

Dat de vrachtwagen ook echt goed schoon wordt, maakt dat transportbedrijf DKC blijft terugkomen. “Zeker met dit weer en al de pekel gaan we wat vaker langs”, aldus een chauffeur. “De truck en trailer worden goed onderhanden genomen, daarnaast pakken ze ook de onderkant mee. Zo komen we weer goed voor de dag. Daarnaast is het de vijf tientjes zeker waard. Hij komt er blinkend weer uit.”

“Carwashes zijn in de loop der tijd steeds meer geautomatiseerd en gemoderniseerd. Bij truckwashes daarentegen was het voornamelijk handwerk”, aldus Schippers. Hij koos daarom uiteindelijk voor de Dibo Tammermatic, naar Fins idee. “We hebben zelfs een bedrijf uit Weert dat een truckwash om de hoek heeft zitten, maar toch altijd speciaal omrijdt om bij ons de vrachtwagen te laten wassen”, zegt hij om aan te geven dat de wash erg populair is. Dat blijkt, want op een doorsnee vrijdagochtend staat er een kleine rij om de wagens te laten reinigen.

Lees volgende week in het laatste deel van onze special over Schippersstop over het speciale, zelfontwikkelde spaarsysteem van het bedrijf.

Truckwash, schippersstop, Veldhoven,

Veldhoven, schippersstop, truckwash, Dibo, Daf

Schippersstop, Veldhoven, Dibo, Tammermatic, Truckwash

Wil je ook de gratis nieuwsbrief van CarwashPro ontvangen? Vul hier jouw e-mailadres in:

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.