Dico, Wasstraat, Carwash, Duitsland

Duitse Dico Carwash stapt in Nederlandse markt

Afgelopen maand is Dico Carwash in Nederland gestart. Jeroen Visser heeft dit dochterbedrijf van Dico Technik GmbH opgericht en focust op de Benelux. Het van oorsprong Duitse bedrijf zit al zo’n 25 jaar in Europa. De moederfirma is gevestigd in Troisdorf nabij de Duitse stad Keulen.

Oprichter van deze Nederlandse dochteronderneming is reeds 20 jaar actief in de carwash wereld. Hij werkte als leverancier/fabrikant en als sales- en marketingspecialist. Samen met Harald Börsch (directeur/eigenaar) is hij aandeelhouder van de Nederlandse BV. “De GmbH was voornamelijk gefocust op de Duitstalige landen. Echter, er staan toch al een vijftiental grote wasstraten in de Benelux”, aldus Visser.

Elke configuratie

De productie bij Dico bestaat uit RVS-modules waarmee een wasstraat in elke configuratie en lengte samengesteld kan worden, zowel hydraulisch- als elektrisch uitgevoerd (of een combinatie hiervan). Aangevuld met zelf ontwikkelde besturings- en betaalsystemen kan het bedrijf aan diverse vragen uit de markt voldoen. Het leveringsprogramma behelst ook interieurbanden, stofzuigpleinen en waterhuishoudsystemen.

“Komende jaren gaan we het aantal wasstraten in Nederland zeker verdubbelen”, stelt de eigenaar. Doordat de fabriek kort bij de Nederlandse grens staat, gaan de nieuwe wasstraten opgebouwd worden door montageteams van de fabriek zelf. “Voor service en onderhoud zijn we bezig met een selectie van gespecialiseerde zelfstandige monteurs.” Het eerste nieuwe project heeft zich al aangediend en wordt dit jaar in midden-Nederland gerealiseerd.

Wil je ook de gratis nieuwsbrief van CarwashPro ontvangen? Vul hier jouw e-mailadres in:

Auteur: Thom Mandos

Autoliefhebber met een voorkeur voor een schone auto. Thom Mandos is vaste redacteur van vakblad CarwashPro en zo nu en dan schrijft hij voor wat andere titels van ProMedia.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.