Carwash planet, Turnhout, Belgie

Groot nieuw wascentrum Carwash Planet opent rond juni in Turnhout

gebruikt

In het Belgische Turnhout is recentelijk gestart met de bouw van een volledig nieuw wascentrum. Het complex opent waarschijnlijk in juni zijn deuren. De bouw van het 2.500 vierkante meter grote wascentrum kost zo’n 2,75 miljoen euro. “Een nieuwe fase in mijn leven”, zo noemt Annick van Winckel de exploitatie van de nieuwe washal. Ze is geen onbekende in de waswereld, aangezien ze in het verleden enkele roll-overs bij haar tankstations had. 

Naast de wasstraat komt er een overdekte stofzuighal voor dertig auto’s en vier wasboxen voor voertuigen die niet door de wasstraat passen. De vijftig meter lange straat is volgens haar uniek in België. “Een wasstraat is nieuw voor me. De opstelling waarvoor we gekozen hebben, is erg speciaal. Wij zijn de eerste met dit soort drogers en speciale borstels voor de wassing van spiegels”, licht ze toe.

Kansen

Carwash Planet gaat de concurrentie aan met een wasstraat van 29 meter in Turnhout. “Wij denken dat we zeker iets toevoegen en willen een totaalconcept bieden. Hierom hebben wij ook een Carcare gedeelte, waarin een auto zowel van binnen als buiten goed kan worden aangepakt.”

Ze denkt dat er in de stad met zo’n 80.000 inwoners plek is voor beiden. “Er worden nog altijd veel appartementen bijgebouwd in Turnhout. Zelfwassen is lastig als je in een appartement woont. Mensen hebben minder tijd en ga vanuit een appartement maar eens heen en weer lopen met je emmertje sop. Dat is geen doen.” De uitbaatster denkt dat het op den duur ook verboden gaat worden om de auto zelf op straat te wassen. “In Nederland is zo’n verbod er al in sommige steden. Ik denk dat dit in België ook gaat gebeuren.”

Voorafgaand aan de bouw van het nieuwe complex werden meerdere wasgelegenheden in Nederland en Duitsland bezocht. “We zijn bij bijvoorbeeld Hanex en Bob Autowas gaan kijken. We zagen dat mensen erg blij zijn met het overdekte stofzuigen. Daarom gaan wij ook die mogelijkheid bieden.”

Watergebruik

Het grote nieuw complex krijgt een speciaal watermanagement-systeem. “In België is het sinds begin dit jaar verplicht om water te recyclen. Daarnaast kost leidingwater een stuk meer dan in Nederland, het hergebruiken is daarom sowieso aantrekkelijk. We hebben een opslag voor zo’n 100.000 liter water. We kunnen zo’n 93 procent van het water opnieuw gebruiken door het te filteren met onze speciale systemen.”

Het complex krijgt naast een opslag voor water nog een opslag voor 100.000 liter regenwater. Dit kan met behulp van het watermanagement-systeem worden omgezet in osmosewater.  “We gebruiken een speciale biologische filterinstallatie. Deze zorgt voor de verandering van het water. Door het weer op deze manier te gebruiken, krijgt het regenwater een goede nieuwe bestemming.”

Wil je ook de gratis nieuwsbrief van CarwashPro ontvangen? Vul hier jouw e-mailadres in:

Auteur: Thom Mandos

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Groot nieuw wascentrum Carwash Planet opent rond juni in Turnhout | CarwashPro
Carwash planet, Turnhout, Belgie

Groot nieuw wascentrum Carwash Planet opent rond juni in Turnhout

gebruikt

In het Belgische Turnhout is recentelijk gestart met de bouw van een volledig nieuw wascentrum. Het complex opent waarschijnlijk in juni zijn deuren. De bouw van het 2.500 vierkante meter grote wascentrum kost zo’n 2,75 miljoen euro. “Een nieuwe fase in mijn leven”, zo noemt Annick van Winckel de exploitatie van de nieuwe washal. Ze is geen onbekende in de waswereld, aangezien ze in het verleden enkele roll-overs bij haar tankstations had. 

Naast de wasstraat komt er een overdekte stofzuighal voor dertig auto’s en vier wasboxen voor voertuigen die niet door de wasstraat passen. De vijftig meter lange straat is volgens haar uniek in België. “Een wasstraat is nieuw voor me. De opstelling waarvoor we gekozen hebben, is erg speciaal. Wij zijn de eerste met dit soort drogers en speciale borstels voor de wassing van spiegels”, licht ze toe.

Kansen

Carwash Planet gaat de concurrentie aan met een wasstraat van 29 meter in Turnhout. “Wij denken dat we zeker iets toevoegen en willen een totaalconcept bieden. Hierom hebben wij ook een Carcare gedeelte, waarin een auto zowel van binnen als buiten goed kan worden aangepakt.”

Ze denkt dat er in de stad met zo’n 80.000 inwoners plek is voor beiden. “Er worden nog altijd veel appartementen bijgebouwd in Turnhout. Zelfwassen is lastig als je in een appartement woont. Mensen hebben minder tijd en ga vanuit een appartement maar eens heen en weer lopen met je emmertje sop. Dat is geen doen.” De uitbaatster denkt dat het op den duur ook verboden gaat worden om de auto zelf op straat te wassen. “In Nederland is zo’n verbod er al in sommige steden. Ik denk dat dit in België ook gaat gebeuren.”

Voorafgaand aan de bouw van het nieuwe complex werden meerdere wasgelegenheden in Nederland en Duitsland bezocht. “We zijn bij bijvoorbeeld Hanex en Bob Autowas gaan kijken. We zagen dat mensen erg blij zijn met het overdekte stofzuigen. Daarom gaan wij ook die mogelijkheid bieden.”

Watergebruik

Het grote nieuw complex krijgt een speciaal watermanagement-systeem. “In België is het sinds begin dit jaar verplicht om water te recyclen. Daarnaast kost leidingwater een stuk meer dan in Nederland, het hergebruiken is daarom sowieso aantrekkelijk. We hebben een opslag voor zo’n 100.000 liter water. We kunnen zo’n 93 procent van het water opnieuw gebruiken door het te filteren met onze speciale systemen.”

Het complex krijgt naast een opslag voor water nog een opslag voor 100.000 liter regenwater. Dit kan met behulp van het watermanagement-systeem worden omgezet in osmosewater.  “We gebruiken een speciale biologische filterinstallatie. Deze zorgt voor de verandering van het water. Door het weer op deze manier te gebruiken, krijgt het regenwater een goede nieuwe bestemming.”

Wil je ook de gratis nieuwsbrief van CarwashPro ontvangen? Vul hier jouw e-mailadres in:

Auteur: Thom Mandos

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.