Wijhe, Tinq,

Bouw van nieuw wascomplex in Wijhe gestart

Al zo’n twaalf jaar was het een groot verlangen van de broers Nico en Eric van Gurp; verhuizen naar een nieuwe locatie. Die wens gaat eindelijk in vervulling, nu de bouw van een nieuwe carwash is gestart. Eind juli moet het complex bestaande uit drie XL wasboxen, geschikt voor trucks en bussen, en een hoge roll-over voor busjes klaar zijn. 

De broers kozen voor een gereviseerde roll-over van 2,90 meter hoog van het bedrijf Hoogendijk. “Zo kunnen ze ook met de wat hogere Crafter-busjes door de roll-over”, zegt Eric van Gurp trots. Vorige week werd gestart met de bouw en beide broers kunnen niet wachten tot het af is. “De plek waar we nu zitten, voldoet niet meer. Vroeger was het een redelijk drukke weg, nu zitten we aan de rand van een woonwijk”, zegt hij.

Modern

De aangeschafte roll-over is er een van het merk Washtec. Buiten het wasgedeelte draait het voor de broers vooral om het onderhoudsgedeelte. “Het wordt een universeel autobedrijf met onder aandere een APK keuringsstation en moderne uitlijn apparatuur. Behalve voor auto’s komt er ook ruimte voor onderhoud aan campers en caravans.

Het nieuwe pand komt aan de Industrieweg in Wijhe. “Het moet echt heel mooi en modern worden. We hebben zonnepanelen op het dak en vloerverwarming in het hele bedrijf.” Op die manier kan volgens beide broers altijd vorstvrij worden gewassen. Niet alleen in de nieuwe roll-over, maar ook in de XL wasboxen. De opening van het nieuwe complex wordt de kers op de taart voor het bedrijf van de broers, dat dit jaar het dertig jarig bestaan viert.

Auteur: Thom Mandos

Autoliefhebber met een voorkeur voor een schone auto. Thom Mandos is vaste redacteur van vakblad CarwashPro en zo nu en dan schrijft hij voor wat andere titels van ProMedia.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.