Automobilist kan carwash betalen door kentekenherkenning

Automobilisten kunnen binnenkort hun voertuig laten wassen, zonder een betaalprocedure te volgen. Ze rijden de carwash in, laten hun auto wassen en kunnen weer wegrijden. Het betalen gebeurt volledig automatisch, door kentekenherkenning. Daarbij wordt gebruik gemaakt van het aanwezige camerasysteem van BigBrother dat gekoppeld is aan een betaalvoorziening, bijvoorbeeld de MyOrder-app.

De techniek zit nu nog in een testfase, maar moet binnen afzienbare tijd op de markt komen. Dat werd bekend gemaakt tijdens de Benzinedag op donderdag 23 maart in Ede. De techniek wordt ook gebruikt om te kunnen tanken zonder ter plekke af te rekenen. Deze toepassingen worden Just Start To Wash en Just Start To Fill genoemd.

Automatische incasso

Het te betalen bedrag van de wasbeurt wordt automatisch geïncasseerd van de rekening die gekoppeld is aan de betaalvoorziening. Voordeel van deze nieuwe techniek is dat de carwash-bezoeker niet het voertuig uit hoeft om in de shop een wasbeurt te kopen. Dit zorgt voor een snellere doorstroming bij de carwash en biedt de wasklant extra gemak. “Daarmee spelen we in op de consument van nu, die erg gesteld is op gemak. Dat blijkt ook uit onderzoek”, legt Aart van Rooijen van BigBrother uit.

Auteur: Tom van Gurp

Tom van Gurp is de vaste redacteur voor vakblad TankPro en schrijft ook regelmatig over ontwikkelingen in de autowasbranche voor vakblad CarwashPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.