Volvo, Arendsen, Hengelo

Duurzame garage kiest voor nieuwe energiebesparende roll-over

Volvo, Arendsen, Hengelo

Volvo Arendsen moet de duurzaamste garage van Europa worden. In Hengelo verrijst het nieuwe pand. EenzetCarwash dacht met de ondernemers mee en leverde een extra duurzame machine. “We worden de meest duurzame garage van Europa, daar hoort ook een duurzame carwash bij. We zijn de eerste in Nederland met dit nieuwe roll-over model”, zegt Harry Brouwer van Volvo Aardsen.

“De nieuwe installatie was best een investering, maar ik denk dat deze zichzelf wel terug verdient”, zegt hij. Doordat het bedrijf veel water recyclet wordt op jaarbasis zo’n 1,4 miljoen liter water bespaard. “Daarnaast hebben we dus een energiezuinige installatie die ervoor zorgt dat we ook 65 procent minder energie hoeven te gebruiken, grote besparingen dus.”

Het nieuwe roll-over model bevat het SmartFlow droger-systeem dat onlangs door EenzetCarwash werd geïntroduceerd. De roterende droger met uitgangen in het midden en aan de zijkanten zorgen voor een goede droging. Door een nieuwe techniek wordt daarentegen het stroomverbruik tot zo’n 65 procent verlaagd. Daarnaast is het geluidsniveau met zes decibel verlaagd waardoor het drogen een heel stuk stiller is geworden.

Verschillende vormen duurzaamheid

Door een speciale hemelwateropvangtank kan veel regenwater worden omgezet in water dat geschikt is voor de carwash. “Daarnaast recyclen we ook nog een groot gedeelte van het afvalwater van de roll-over, hierdoor gebruiken we echt heel weinig vers water.” Hij is blij dat EenzetCarwash met hem meedacht. “We vroegen al onze partners om mee te denken over hoe we zoveel mogelijk konden besparen. Dat is ook de reden dat we voor hen hebben gekozen. Het resultaat mag er zeker zijn. De samenwerking verliep heel goed.”

Buiten de roll-over zijn nog veel meer vernieuwingen om zo duurzaam mogelijk te zijn. “Je kunt het zo gek niet verzinnen, we hebben overal aan gedacht”, vertelt hij. Zo krijgt het bedrijf schapen, kippen, bijen en een kruidentuin. “We krijgen een lunchroom waar we onze eigen producten gebruiken.” Hij is erg blij met de nieuwbouw. “Als je met een bestaand pand zit moet je altijd wel concessies doen. Met deze nieuwbouw kunnen we ook echt de duurzaamste van Europa worden.”

Auteur: Thom Mandos

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.