Matz Carwash

Matz Carwash opent in 2018 nieuwe vestiging in Zutphen

Matz Carwash opent in 2018 een tweede locatie waar duurzaam autowassen centraal staat in Zutphen. Naar verwachting zal de wasstraat medio februari openen aan de Pollaan op industrieterrein de Mars vlakbij de Meubelboulevard. “We hebben gekozen voor deze locatie omdat er altijd bedrijvigheid is”, zegt ondernemer Martin Kniest van Matz Carwash. 

Sinds 2012 heeft hij een wasstraat in Deventer. “Alles wat we daar geleerd hebben, nemen we mee naar ons nieuwe zusje in Zutphen. Het wordt echt een 2.0 concept, nog beter dan wat we nu al hebben in Deventer.” Het nieuw te openen filiaal moet volgens hem weer gefocust zijn op duurzaamheid, wassen zonder het milieu veel te belasten. “We willen goede kwaliteit waarborgen door onder andere grondig voor te reinigen en door de speciale SoftTec-borstels, die ervoor zorgen dat er geen krassen op de lak van een auto kunnen ontstaan.”

Duurzaamheid

Het water dat gebruikt wordt tijdens het wasproces is grondwater dat op een natuurlijke manier bewerkt wordt om auto’s mee te kunnen wassen. De shampoos die gebruikt worden, zijn biologisch afbreekbaar en het afval van de wasstraat wordt verantwoord verwerkt. “We gaan voor groen en doen dat onder meer door ons water te recyclen. Dit gebeurt met 95 procent van het gebruikte water.” Het slib en stoffen die schadelijk zijn voor het milieu worden opgeslagen in de slibopvang en vervolgens afgevoerd.

In Zutphen komt een moderne SL Washtec-wasstraat van vijftig meter lang. Daarnaast komen 24 overdekte stofzuigerplaatsen waar wassers gratis gebruik van kunnen maken. “Ook ons VIP-Premium Programma, dat we in Deventer al hebben, komt naar Zutphen”, zegt hij trots. Het programma houdt in dat binnen een half uur de auto niet alleen van buiten, maar ook van binnen wordt gereinigd. Klanten kunnen tijdens het wachten gebruikmaken van een speciale VIP-room. “Hier kunnen ze genieten van een kopje koffie, een krantje en gratis wifi.”

Locatie

“Het mooie is dat we nagenoeg geen concurrentie hebben in Zutphen. Desalniettemin is het een grote groeiende gemeente met veel randgemeenten.” Zijn locatie zit in een gebied dat in ontwikkeling is. “Het is echt een A+++ locatie. Daarnaast heb ik in Zutphen eigenlijk geen concurrentie, in Deventer is dat wel anders.” Zijn wasstraat zit bij een nog te bouwen woonwijk en vlakbij een woonboulevard. Daarnaast zit er een fastfood-restaurant in de buurt, wat volgens hem voor extra bedrijvigheid zorgt.

Sinds 2012 zit Kniest met zijn wasstraat in Deventer. Het was volgens de ondernemer al vanaf het begin de bedoeling om maatschappelijk verantwoord te ondernemen. Ook in Deventer wordt het water voor het grootste gedeelte gerecycled. Op het dak staan 456 zonnepanelen en bij het pand is een speciaal oplaadpunt voor elektrische auto’s aanwezig.

Auteur: Thom Mandos

Autoliefhebber met een voorkeur voor een schone auto. Thom Mandos is vaste redacteur van vakblad CarwashPro en zo nu en dan schrijft hij voor wat andere titels van ProMedia.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.