Bob Autowas

Bob Autowas naar de beurs voor 2,5 miljoen euro

Mark de Graaf betreedt met zijn bedrijf Bob Autowas de mkb-beurs NPEX. Hij doet dit omdat hij meer kapitaal nodig heeft door de groei die het bedrijf beleeft. De ondernemer hoopt 2,5 miljoen euro op te halen door de gang naar de beurs. Daarnaast wil hij nieuwe vestigingen openen met het opgehaalde geld. “Niet alleen door bedrijven over te nemen. Samen is het nieuwe ondernemen”, doelt hij op de samenwerking die hij graag met wasbedrijven aangaat. 

De Graaf werkte op de achtergrond al een tijd aan het plan om obligaties uit te geven om nog verder te groeien. Over vijf jaar wil hij vijftig vestigingen van Bob Autowas hebben. “Ik denk dat als je ambitie hebt en ergens naar toe wil, dat je dit moet uitspreken”, vertelt hij. Na een aantal dagen loopt het al erg goed. “We hebben al voor enkele tonnen obligaties uitgegeven. Ik verwacht ook dat we de gewenste 2,5 miljoen euro best snel gaan halen.”

Samenwerking

Het bedrijf van De Graaf groeit snel. Vorig jaar werden vijf nieuwe wasstraten overgenomen. Over vijf jaar wil hij dus naar vijftig vestigingen van Bob Autowas. Dit jaar maakt hij daar alvast een flink begin mee, door de overname van twee wasstraten en de bouw van een nieuwe vestiging. Daarnaast wordt achter de schermen hard gewerkt aan de Bob Academy. De Graaf benadrukt wel dat hij ook echt de samenwerking wil opzoeken. “Mensen moeten mij niet als een gevaar gaan zien.”

Voor Bob Autowas bv, welke de drie grootste filialen omvat, was de omzet vorig jaar 3.590.000 euro. Dat is een stijging van 12 procent in vergelijking met het jaar ervoor. Momenteel beschikt het bedrijf in totaal over 39 medewerkers. Het gebruik van de interieurbanen die het bedrijf sinds 2008 heeft, steeg qua aantallen met 80 procent sinds het begin.

NPEX-beurs

De NPEX-beurs is opgericht om het midden- en kleinbedrijf makkelijker toegang te verlenen tot liquide middelen. Mark de Graaf hoopt uiteindelijk zo’n 2,5 miljoen euro te verkrijgen. Hij is onder andere van plan om met behulp van dit bedrag de eerdergenoemde drie nieuwe vestigingen te openen.

Het wasconcern geeft obligaties uit die 1.000 euro per stuk kosten, met een maximale looptijd van zes jaar. In ruil daarvoor krijgen beleggers een jaarlijkse rente van 7 procent. Daarnaast heeft Bob Autowas een speciale promotie. Beleggers die vijf obligaties kopen, krijgen een jaar lang gratis toegang tot de wasstraat. Degenen die er 25 kopen, krijgen de gehele looptijd onbeperkt toegang tot de wasstraten.

Lees ook: Beta Wassen: Schaalvergroting in de carwash zet komende jaren door

Auteur: Thom Mandos

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.