roll-over

Droogte zorgt nog niet voor problemen bij carwashes Vlaanderen

Ondanks grote droogte en waterschaarste in België loopt de carwash-industrie vooralsnog geen gevaar volgens Carl Decaluwé, gouverneur van de provincie West-Vlaanderen. Dit is het gevolg van de grote recycling van water dat verplicht werd na een onlangs ingestelde milieuwet. Door het hergebruik van water wordt 80 tot 90 procent minder vers water gebruikt. 

Aquaflanders, de koepelvereniging van de Vlaamse water- en rioleringsbedrijven merkt op dat de afgelopen maanden de droogste zijn sinds dit werd bijgehouden. Carl Heymans van de vereniging roept mensen wel op om zuinig om te gaan met kraanwater. De afgelopen maanden viel 35 procent minder water dan normaal, meldt De Redactie

Tips

Wat de waterproblemen niet ten goede komt, is dat op veel plaatsen de regenwaterputten droog staan. Hierdoor moet nog meer vers water gebruikt worden. Heymans geeft aan dat er momenteel genoeg reserves zijn door eerdere investeringen in de infrastructuur. Als ergens te weinig water beschikbaar is, kan het makkelijk vanuit elders aangevuld worden. Wel heeft hij een aantal tips om ervoor te zorgen dat het probleem niet nijpender wordt.

Eén daarvan is de tip om de auto niet met water zelf te gaan wassen. Dat wordt door eigenaars van wasgelegenheden toegejuicht. Sowieso vinden deze ondernemers dat mensen snellen naar een carwash zouden moeten gaan. Het zou behalve voor de portemonnee ook goed zijn voor het milieu en dus ook voor de waterproblematiek. BBRV, de nieuwe brancheverenging voor carwashbedrijven die spoedig officieel van start gaat, wil zich inzetten om carwashes populair te maken.

Lees ook: Nieuwe Belgische branchevereniging strijdt tegen illegale handwassers

Auteur: Thom Mandos

Autoliefhebber met een voorkeur voor een schone auto. Thom Mandos is vaste redacteur van vakblad CarwashPro en zo nu en dan schrijft hij voor wat andere titels van ProMedia.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.