Carwash-ondernemer niet blij met komst Tango-station

Schoemakers Benzinestation Carwash aan de Hoofdstraat in Helmond is niet blij met de komst van een nieuw Tango-tankstation in de regio. Eigenaar Walter Haerkens is bang dat de komst van het nieuwe station hem een hoop klanten gaat kosten. Daarnaast vreest hij dat personeel ontslagen moet worden als gevolg van de verwachte inkomstendaling. De toekomst van het station met wasgelegenheid is voorlopig dus onzeker.

De gemeente verleende onlangs de vergunning voor de nieuwe Tango, die aan de Brandevoortse Dreef 103 gaat verschijnen. Het gaat om een onbemand station met vier opstelplaatsen. Behalve lpg zijn alle reguliere brandstoffen verkrijgbaar. Het station zou tussen het einde van september en het begin van november moeten worden geopend, meldt het.Eindhovens Dagblad.

Bezwaren

Gemeente Helmond, dat de vergunning verleende, verwacht weinig bezwaarschriften. Volgens hen is aan alle regels voldaan. De termijn voor bezwaren sluit eind deze maand. In de nabijheid van het nieuwe station bevinden zich nog twee stations. Daarnaast ligt er in de buurt een kinderdagverblijf, waar ze wellicht ook niet blij zijn met de komst van het nieuwe tankstation.

Auteur: Thom Mandos

Autoliefhebber met een voorkeur voor een schone auto. Thom Mandos is vaste redacteur van vakblad CarwashPro en zo nu en dan schrijft hij voor wat andere titels van ProMedia.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.