Leus Zutphen

Leus breidt uit met nieuwe wasstraat Zutphen

Ondernemer Rob Leus, bekend van zijn tankstations en wasgelegenheden in Almelo, breidt uit. Hij heeft in Zutphen Carwashbedrijf De Revelhorst overgenomen. Het bedrijf aan de Gelderhorst gaat verder onder de naam Leus Carwash Zutphen. “We gaan er echt iets moois van maken. Met een hagelnieuwe wasstraat. Het wordt best een flink project”, zegt de ondernemer die meerdere tonnen gaat investeren in zijn nieuwe wascentrum in Zutphen.

Voor het nieuwe project van Leus werd voor het eerst gekozen voor een wasstraat van Dico. “De huidige Christ-wasstraat is inmiddels 20 jaar oud. Dus die gaan we vervangen”, vertelt Leus. Om ervoor te zorgen dat klanten zo weinig mogelijk hinder ondervinden van het vernieuwen van de wasstraat, wil hij zo snel mogelijk aan de slag met de renovaties. “Het is nu bouwvakvakantie. Dan loop je wel tegen wat punten aan. Het is moeilijk om nu afspraken te maken en definitieve data te krijgen.” De vijf wasboxen die het wascomplex heeft, zijn nog in goede staat en worden dan ook niet aangepakt.

Leus had al jaren goed contact met de vorige eigenaar van het wascentrum in Zutphen. “Toen hij aangaf te willen stoppen kregen wij de kans om deze wasgelegenheid over te nemen en dat heb ik dan ook gedaan.” Voorlopig blijft de wasstraat open met de oude setting. Leus koos voor dit project voor een volledig elektrisch aangedreven machine van Dico. “We hadden in de technische ruimte geen plaats voor hydrauliek.” Daarnaast sprak het energieverbruik hem ook wel aan.

Nieuwe wasstraat

Dico plaatst binnenkort een dertig meter lange elektrisch aangedreven wasstraat, uitgevoerd in roestvrijstaal. “Ik heb een aanbetaling gedaan op de wasstraat dus als het goed is, wordt deze met een week of zeven geleverd. We kunnen dan zo snel mogelijk aan de slag om hem ook te plaatsen al ben ik wel afhankelijk van de nieuwe vloer die gelegd wordt.” De kettingbaan die hij laat plaatsen is namelijk vijf meter langer dan de oude. Uiteindelijk blijft volgens hem eigenlijk alleen het oude geraamte overeind.

Leus heeft gekozen voor een showboog en een speciale schuimwandboog. Daarnaast komt er een meelopende hogedruk velgen en dorpelwasser. Er is gekozen voor twee dakwalsen en twee rondom wassers, het wastextiel wordt geleverd door Brushcom. Een nadroogmitter moet in combinatie met de hergebruikte (aanwezige) droger zorgen voor een droge, glimmende auto. Tevens levert Dico de nieuwste besturingstechniek.

Op één van zijn andere locaties, aan de Kolthofsingel in Almelo, heeft Leus ook nog een uitbreiding op de planning. Hij kocht hier 1100 vierkante meter grond bij. “Hier kom binnenkort een verhoogde roll-over speciaal voor hoge busjes en kleine vrachtwagentjes.” Wat betreft de machine heeft hij nog geen keuze gemaakt. De hal zelf wordt ongeveer tegelijk met zijn project in Zutphen gebouwd. “Het staal wordt in week 40 geleverd, wat mij betreft gaan we dan ook gelijk aan de slag”, aldus de ondernemer.

Auteur: Thom Mandos

Autoliefhebber met een voorkeur voor een schone auto. Thom Mandos was tot 2018 de vaste redacteur van vakblad CarwashPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.