Kuzee, Terneuzen, Bas Kuzee

Kuzee start nog een groot project in Zeeland

Kuzee, Terneuzen, Bas Kuzee

Het ene wascentrum is nog niet helemaal klaar of het volgende staat alweer op de planning. Bas Kuzee, verantwoordelijk voor de wasgelegenheden van het familiebedrijf, is blij dat het allemaal zo snel gaat. “Na de bouwvak beginnen we met de bouw in Terneuzen, met een beetje geluk is onze locatie in Middelburg dan ook up and running.” Kuzee ging wederom met Eenzet Carwash in zee om een enorm wascentrum te bouwen in Terneuzen.

Door het bouwen van een grote wasgelegenheid wordt het doel van de familie Kuzee bereikt. “We willen een provinciewijde dekking. Met dit project realiseren we dat”, vertelt Bas Kuzee trots. In eerste instantie had hij een andere locatie op het oog. “We zijn een tijd bezig geweest in Bergen op Zoom. Uiteindelijk kozen we voor dit megaproject in Terneuzen.”

Paradepaardje

Het nieuwe filiaal moet het neusje van de zalm worden. “Het wordt ons paradepaardje. Er komen systemen in die nog niet eens op de markt verschenen zijn.” Daarover wil Kuzee verder niet te veel uitwijden. Volgens hem wordt het wel echt revolutionair. “We zijn een dag bezig geweest om alles precies zo te bestellen als we wilden. Het wordt een uniek project.”

Het nieuwe project in Terneuzen wordt een stuk groter dan het project in Middelburg, waarover CarwashPro onlangs berichtte. “Het is eigenlijk bijna niet met elkaar te vergelijken. Wat straks de precieze kosten zijn nog niet bekend.” Eind van het jaar zou de nieuwe wasgelegenheid ongeveer klaar moeten zijn. De precieze planning is vanwege de bouwvak nog niet bij ze bekend.

Geen concurrentie

Eén van de redenen dat de familie Kuzee het zo groot aanpakt, is dat ze zagen dat waar de markt op de meeste plekken in Nederland redelijk verzadigd aan het raken is, dit in Zeeland niet het geval was. “In de hele omgeving van Terneuzen zitten geen wasstraten. Er zijn alleen wat roll-overs her en der”, zegt Kuzee.

Wanneer de nieuwe wasstraat klaar is, bezit Kuzee in totaal vier wasgelegenheden in Zeeland. “We zitten dan in alle grote steden waardoor we echt de hele provincie kunnen bedienen. We zien ook dat onze wasgelegenheden echt een begrip aan het worden zijn”, zegt hij trots. Buiten de vele concurrenten die bereikt worden, krijgen ook steeds meer autohandelaren interesse in een samenwerking met de wasgelegenheden. “Ze vinden het fijn dat ze met verschillende filialen bij één bedrijf terecht kunnen voor het wassen van de vaak nieuwe auto’s.”

Terneuzen

Naast de wasstraat worden vijf wasboxen door Eenzet Carwash geplaatst bij het nieuw te bouwen filiaal. “Het gaat ook hier om onze speciale wasboxen die we binnenkort in Middelburg gaan testen.” Hij doelt daarmee op de door hen bedachte optie op wasboxen. “In Middelburg starten we de wereldprimeur binnenkort met de wasboxen met bodemreinigingsoptie. Niemand was blijkbaar eerder op dit idee gekomen. Ook in Terneuzen komt deze optie op de wasboxen.”

Het stofzuigen kan zowel binnen als buiten bij de nieuw te bouwen vestiging. “We willen bezoekers van alle gemakken voorzien. Aankomende week wordt het lekker weer. Dan is het fijn om buiten de auto te stofzuigen. In de winter en herfst als je broek van je lijf waait, is het lekker om op het gemakje binnen te stofzuigen”, zegt hij lachend. De combinatie tussen wassen en tanken wordt in Terneuzen ook gemaakt. “Naast ons nieuwe pand zit een redelijk groot tankstation van Total.”

Kuzee

In Goes en Vlissingen heeft het bedrijf van Ruud Kuzee al wasgelegenheden. Zeer snel komt daar dus Middelburg bij en vanaf begin volgend jaar is de provincie dus gedekt, door de opening van de vestiging in Terneuzen. Daardoor worden ze naar eigen zeggen de grootste speler van Zeeland op het gebied van carwashes.

Naast de wasgelegenheden is het bedrijf in Zeeland vooral bekend van het bergingsgedeelte van het bedrijf. Dit staat niet onder leiding van Bas Kuzee. Zijn andere broer stuurt dit gedeelte aan. Vader Ruud houdt het geheel in de gaten en helpt bij de investeringen. Voor het bedrijf begon het in de jaren ’50 met die bergingstak. Inmiddels hebben ze ook op dit gebied een dekking voor heel Zeeland.

Lees ook: Ondernemers mikken met verkorte wasstraat op hoger marktsegment

Auteur: Thom Mandos

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.