Avia, Glanerbrug, tankstation

Ondernemer mag geen carwash plaatsen bij tankstation

Ondernemer Maurice Witvoet uit het Overijsselse Glanerbrug mag van de gemeente geen carwash op zijn terrein plaatsen. Onlangs werd de desbetreffende AVIA-locatie bestempeld tot rijksmonument. Hierdoor mag hij geen ingrijpende uiterlijke veranderingen aan zijn pand doorvoeren, dit tot grote ergernis van de uitbater zelf. Hij is zelfs zo kwaad dat hij de gang naar de rechtszaal niet schuwt.

Binnenkort doet de Raad van State uitspraak. Het doel is om de status van rijksmonument terug te draaien, zodat de ondernemer niet beperkt kan worden in zijn bedrijfsvoering. Volgens RTV Oost heeft de ondernemer al flink veel last van de concurrentie uit Duitsland. Niet gek, aangezien zijn station zeer dicht bij de Duitse grens gelegen is. De gemeente besloot in eerste instantie om van het pand een monument te maken, waarna het Rijk het tankstation tot rijksmonument bombardeerde.

Bekende architect

Rond 1980 werd het bedrijf door de vader van de huidige ondernemer gekocht. De gemeente wil het in de huidige vorm behouden vanwege de achtergrond van het tankstation. In 1960 werd het ontworpen door de architect Sybold van Ravesteyn. Het is geïnspireerd op Amerikaanse tankstations. Witvoet heeft een zwaar hoofd in de uitspraak van de Raad van State.

Auteur: Thom Mandos

Autoliefhebber met een voorkeur voor een schone auto. Thom Mandos is vaste redacteur van vakblad CarwashPro en zo nu en dan schrijft hij voor wat andere titels van ProMedia.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.