wasstraat, Dico

Start bouw van wasstraat Bolsward

In Bolsward wordt volgende week vrijdag 15 september begonnen aan de bouw van een nieuwe wasstraat. Op industrieterrein De Marne in de Friese plaats wordt dan begonnen aan het grote kantoorgebouw met garage en wasstraat. Opdrachtgever en projectleider is Fritom Holding, een Friese logistieke dienstverlener.

Het huidige pand van Fritom Holding is verkocht aan de buurman, Hochwald Foods. Daarom is de dienstverlener naar nieuwe kantoorruimte gaan kijken. Vanwege de verkoop werd besloten om drie verschillende Fritom-bedrijven onder één dak te vestigen en te kijken naar een locatie waar zelf gebouwd kan gaan worden. Daarop werd gekozen voor het industrieterrein in Bolsward.

Duurzaamheid

Het complex aan De Marne wordt zo toekomstbestendig mogelijk, energie- en milieuneutraal gebouwd, met zoveel mogelijk gebruikmaking van duurzame materialen. Dit past in de gedachte van maatschappelijk verantwoord ondernemen, iets dat een hoge prioriteit heeft voor de Fritom Group. Op het dak komen zoveel mogelijk zonnepanelen en er wordt geen gebruik meer gemaakt van gas. Het regenwater wordt opgevangen en hergebruikt. Het kantorencomplex biedt straks circa vijftig medewerkers een werkplek. De verwachting is dat de bouw van het complex inclusief carwash eind maart volgend jaar zal zijn afgerond.

Auteur: Thom Mandos

Autoliefhebber met een voorkeur voor een schone auto. Thom Mandos is vaste redacteur van vakblad CarwashPro en zo nu en dan schrijft hij voor wat andere titels van ProMedia.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.