Carwash Center De Klein in Odijk vernieuwd

Carwash Center De Klein in Odijk is weer open na een flinke vernieuwing. “We hebben inmiddels de derde Washtec-machine laten plaatsen. De laatste machine was dertien jaar oud”, zegt eigenaar Theo de Klein trots. Hij liet de vloeistofdichte vloer vervangen, een nieuwe roll-over plaatsen en de wasboxen opnieuw inrichten. “We kunnen er nu hopelijk weer tien jaar tegenaan.”

De vervanging van de wasmachine was volgens hem nodig omdat deze inmiddels flink was ingehaald door de nieuwe technieken. “De hele waszaal kon wel een opknapbeurt gebruiken. De machine is een Washtec Softcare Pro 2 geworden. Echt een hele mooie machine, waarmee we er weer lang tegenaan kunnen.” Naar eigen zeggen was hij in 2004 één van de eerste onbemande waslocaties van Nederland.

Onbemand wassen

De Klein is sinds 1987 eigenaar van de locatie in Odijk. Het bedrijf begon in 1977 als autobedrijf en is ook tankstationlocatie geweest. Na de nieuwbouw in 2003 werd de huidige washal opgezet. “In 2004 werd alles gereed gemaakt voor het onbemande wassen. Mensen betalen daarom ook bijvoorbeeld vijftig eurocent om de auto acht minuten te kunnen stofzuigen.”

Het bedrijf is inmiddels enkele dagen geopend en de reacties zijn volgens de eigenaar erg positief. “Vooral het droogresultaat wordt geroemd. De technieken zijn nu natuurlijk een stuk beter dan 13 jaar geleden, toen de oude roll-over werd geplaatst. Bezoekers zijn uiteraard erg blij met een nog schonere auto.” Het wassen is op veel punten verbeterd, ook de klanten merken dat. “De velgen zijn een heel stuk schoner dan voorheen.”

Auteur: Thom Mandos

Autoliefhebber met een voorkeur voor een schone auto. Thom Mandos was tot 2018 de vaste redacteur van vakblad CarwashPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.